Adrian Iovan

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sBogdan

Re: Adrian Iovan

Post by sBogdan »

Dumnezeu sa.i odihneasca pe cei decedati...Totusi,Iovan nu cred ca ar fi avut vreo sansa,nici daca autoritatile ar fi stiut din start punctul exact de impact.Iovan a murit la doua ore dupa prabusire,iar o ambulanta face de la cluj (facand acel culoar unic)cam o ora jumate el era incarcerat...sincer nu cred ca ar fi reusit. Insa studenta putea clar fi tinuta in viata daca acei medici ii tineau temperatura corpului ridicata. Cum Doamne iarta.ma iti aprinzi poseta,geanta si incaltaminte,cand tu esti intre copaci !!??? De ce au stat pe pamant cand langa ei era plin de cetina si nu i.au facut un ''pat'' care sa izoleze corpul de pamant evitand pierderea caldurii ? La mintea cocosului,vorbesc serios. Reactia oricarui om normal ,intro situatie anormala,este sa supravietuiasca,sa stopezi/limitezi pierderea de sange si sa mentii temperatura corpului. Degeaba ai telefoane mobile,statii radio,sateliti GPS daca atunci cand ajung salvatorii gasesc un corp teapan. Chestiile astea se fac instinctiv,nu stiu,aprindeam o jumatate de padure in puii mei si tot ma gaseau...Ma rog,stiu ca erau speriati,raniti,insa instinctul de supravietuire iti spune ce sa faci. Erau in viata si.au transmis locatia,erau medici si eveau echipament deci priul ajutor nu a fost o problema,tot ce trebuia sa faca este sa se incalzeasca. Sa stai in padure si sa mori de frig dand foc la papuci...nu stiu ce sa zic...

P.S. Asta nu scuza balbaiala autoritatilor !!
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
mariand68

Post by mariand68 »

That's the true. Sa fi in mijlocul padurii si sa ingheti de frig asta-i culmea, cat despre autoritati....No Comment :lol:
Un elev de pe vremea lui Raposatu' gasea mai repede locul accidentului cu un receptor de goniometrie.
Ce-i aia radiogoniometrie? Dar ce-i ala radioamator? Ceva de mult uitat in negurile timpului :mrgreen:
barthy

Post by barthy »

Epava avionului a fost localizata de niste cetateni. Din spusele unuia, din centrul comunei pana la locul accidentului erau circca 3 km. Un cetatean a ramas cu victimele (le-a facut focul, s-a dezbracat de haine si le-a dat supravietuitorilor) celalat a plecat in sat sa ceara ajutor. In sat, puhoi de salvatori, spargeau seminte. Omul le-a cerut targi, sa transporte ranitii. Raspunsul e criminal: "nu putem sa va dam targile fara aprobarea sefului". Omul cand a vazut asta a plecat cu o masina personala si impreuna cu mai multi sateni au construit targi din crengi de copac si paturi si au adus ranitii jos. In 30 minute oameni erau jos. Echipele de salvare nu i-au urmat, nu le-au dat targi sau bandaje, au stat ca popandaii fara sa faca nimic.
Alte 3 echipe de salvare cu 20-30 membri fiecare cautau epava. Dar pe alt munte fiindca la indicatiile pretioase ale STS-ului, erau la 20km distanta, ca acolo i-au indrumat "agenturili".
Oamenii care au murit puteau fi salvati. Oricum, fara eroismul si omenia fara margini a satenilor probabil ca ar fi murit toti pana ce armata, politia, smurdul, serviciile i-ar fi gasit.
Apropo, si pilotul si studenta au murit de frig, nu din cauza ranilor. Trupul neinsufletit al lui Iovan a fost lasat multe ore in carlinga de autoritati. Abia spre dimineata a venit o echipa si l-a scos dintre fiare. In timpul asta, din propria initiativa, satenii au stat de paza langa epava, au aprins focuri, sa nu vina animalele salbatice si sa manance cadavrul. Autoritatile....PAUZA. Tot satenii, asa amarati cum sunt ei, au dus acolo o cruce de lemn pe care su scris numele victimelor.
Studenta avea lacrimile inghetate pe obraji. Adrian Iovan a murit strigand: "te iubeste tata, Albert". Fara acei sateni, pana dimineata, ar fi murit inghetati toti. Acesti oameni au murit ucisi de lipsa de raspundere a celor ce se numesc "autoritati".
Conform MARTORILOR OCULARI, bugetarii (ca sa mai pierdem vremea cu nominalizarea lor) nu au facut absolut NIMIC si au asteptat ca localnicii sa ii gaseasca si sa ii aduca pe supravietuitori !!! Nici unul dintre ei nu are nici o responsabilitate !!! Se vor schimba doi-trei ministri dar spargatorii de seminte vor continua sa ofteze ca au salarii mici !!!
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
2ndLt

Post by 2ndLt »

sBogdan wrote:Cum Doamne iarta.ma iti aprinzi poseta,geanta si incaltaminte,cand tu esti intre copaci
Va garantez, ca la ce vreme este acum acolo, plus zapada, nu poti aprinde absolut nici un vreasc. O creanga care este proaspat rupta, mai este si umeda!
mariand68 wrote: Sa fi in mijlocul padurii si sa ingheti de frig asta-i culmea
Auzi, te i-au eu intr-o tura pe munte, te duc undeva in mijlocul padurii unde este si zapada, iti dau o bricheta si cam tot ce ti-ar trebui sa poti sa faci un foc, si iti garantez ca dupa 12 ore te gasesc teapan dimineata.
sBogdan si mariand68, voi ati fost vreodata, de fel pe munte, dar nu la baza ca grataragii, aici ma refer la trasee montane iarna - vara, de spuneti ca puteau sa aprinda crengi si vreascuri??
Baaa nu este asa cum credeti, cum ca cu cateva vreascuri faci focul lu' Sumdreu.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
7Coline

Post by 7Coline »

Cam multi fara experienta si dau cu parerea pe aici , va propun sa iesiti ACUM in padure si sa aprindeti un foc care sa tina toata noaptea . Been there done that. E greu cand esti intreg fizic si emotional si sti ce sa faci , in situatia lor nu cred ca ar fi cazul sa ii judecati . Crengile uscare sunt sub zapada ? Oare ? Si cum le gasiti ?. Ramurile la copacii doborati sau morti sunt ude . Singurul lemn uscat in momentul asta in padure se afla in tulpina copacilor ceea ce necesita procesare . Trebuie taiat cu un fierastrau pentru a se ajunge la lemnul uscat . Puteau sa adune crengi si sa toarne kerosen pe ele ca tot nu se aprindeau daca erau ude. Si da , iarna so moare in padure , va rog apelati la SALVAMONT sa va spuna cati tepeni gasesc iarna si primavara.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
tevez

Post by tevez »

Din ce am înţeles, răposata nu avea şanse nici dacă ajungeau la ea în 5 minute, din cauza leziunilor, în timp ce Iovan
a murit cu zile, din păcate. Asta ar rezulta din rezultatele necropsiei dar nu e relevant, important e ca echipele de
intervenţie să ajungă A.S.A.P. nu după şase ore. Se discută mult pe acest subiect, fiecare găseşte vinovaţii preferaţi,
sunt convins că la Antene va rezulta cumva că Băsescu e de vină, la_B1 că USL-ul, Mircea Badea va concluziona că
Poliţia Rutieră trebuia să-i salveze, nu să-l amendeze pe el pentru viteză, etc. Fiecare cu ce-l doare. Eu aş vrea să
cadă un meteorit la ziarul ţigănesc Libertatea în redacţie: http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 79370.html
vikkktor

Post by vikkktor »

nu cred ca este normal sa emitem opinii, care ar fi trait si care nu...TOTI SUNTEM DATORI SA NE AJUTAM SEMENII NECONDITIONAT...evreii au tinut ani intregi un mort in viata...autoritatiile sunt vinovate in totalitate...s-a ajuns ca incompetenta nu numai sa fie intretinuta cu fonduri mult prea generoase, in aceste vremuri de criza, dar, mai grav, sa coste vieti omenesti...gestul ministrului Stroe si al sefului STS de a se crampona de functii sunt evidente si arata exact caracterul acestor personaje...s-a ajuns in ziua de azi, cu cat esti mai sus in functie, sa devi mai intangibil, pentru motivul ca nu este vina ta ci eventual a unor subordonati...observ ca sunt platiti regeste, tot felul de ministrii, sefi , comandanti..etc, doar pentru a scrie pe coltul unei pagini ,, solutionati cf legii,,...inclusiv pe vremea comunismului, pentru asemenea evenimente, raspundea de la ministru pana la cei responsabili direct...pentru un soldat care dezerta, era tras la raspundere inclusiv comandantul unitatii...astazi, nu inteleg care este rolul acestor sefi, daca pentru nimic nu pot fi destituiti sau trasi la raspundere...Crin *, doreste sa ajunga presedinte, dar, mentine un nesimtit in functia de ministru, care nu numai ca este responsabil pentru moarte a doi oameni, dar, mai are si tupeul sa propuna aberatiile din noul cod rutier sau sa sprijine schimbarea legii armelor si sa mentina in continuare MAFIA-MAI, de a carei prezenta ne izbim fiecare zi de zi...tot ce face acest individ, fata de care in trecut aveam o oarecare simpatie, a ajuns sa fie impotriva poporului si a bunului simt...inclusiv refuzul de a isi da demisia este o insulta la adresa cetatenilor acestei tari si o impietate la adresa celor decedati....daca pentru Arafat s-a iesit in strada, cred ca acuma sunt mult mai serioase motivele de a face acelasi lucru si acesti ,,liberali,, vopsiti sa plece odata pentru totdeauna, pentru ca ori sunt prosti de-a binelea ori sunt extrem de rauvoitori...Bratienii, sunt convins ca scrasnesc din dinti in gropi cand vad asemenea indivizi ce isi aroga dreptul de continuatori ai liberalismului...dupa ce si-au batut joc de doctrina taranistilor, subminand acest partid, acuma asistam la episodul doi de distrugere a liberalismului...dupa care se termina capitolul ,,distrugerea partidelor istorice, pas cu pas,, din tratatul ,,Cum sa conduci turma din groapa in rapa pana in gura lupului,,...acest mod de a actiona, este in esenta o fapta penala si sunt curios, daca vom asista la deschiderea unui dosar...ma indoiesc...pana una alta, asistam la ,,dreptate,, ...niste cvasi necunoscuti si-au prezentat demisia...nu stiu ce director si nu stiu ce secretar de stat...de ce sa se accepte demisia daca sunt vinovati???...datul afara nu se mai practica in Ro???...este halucinant cum cel ce se vrea a fi viitor presedinte, tine in brate pe nesimtitul Stroe...incredibil...ma gandesc cateodata, Tepes chiar o fi fost roman???....oare cum am fi reactionat fiecare, daca fiicele noastre ar fi murit cu lacrimi inghetate pe obraji sau fratii nostrii ar fi murit de frig, strigandu-si copii ???...razbunarea este un lucru impardonabil, de condamnat, sau o reactie fireasca din care altii sa traga invataminte???........cat de nesimtit sa fi nesimtitule Stroe????....declaratia astuia este naucitoare "Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia"....ce fel de asteptari sa mai am de la astfel de om, care are doar regretul ca eventual va pierde ciolanul ???....e incredibil...nu-i pare rau ca subordonatii sai au desavarsit tragedia prin incompetenta, lui ii pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului sau... demisia nu ti-o dai, dar, la funerariile celor doi, te vei duce sa iti ceri scuze???........iar Basescu, te lasa mut...el nu stie nimic...

PS culmea diletantismului, am observat din primele clipe, ca ,,salvatorii,, de la diverse entitati statale, aveau harti turistice, care se dau gratis la receptia pensiunilor....mai mult, toti care erau filmati, se miscau cu o lentoare demna de o chelmeza linistita, five o.clock...viata amaratilor alora atarna de minute si ai nostrii ca brazii, se miscau incet, incet, cumpatat...timpul trece, leafa merge...am uitat sa va spun, daca pompierii zgarie cumva masiniile, sunt trasi la raspundere si le este oprit din salariu...masiniile MAI-ului in mare parte nu au CASCO si daca sunt avariate acest lucru este imputat soferului...deci...mai merita Stroe sa stea in functie???...sau poate nu cunoaste aceste aspecte???... :lol: :lol: ...NICIODATA, nu a binevoit nimeni de la ministerul sau, sa imi raspunda cf legii la macar una din petitiile, sesizarile trimise de mine...cred cu subiecte destul de pertinente...culca-te romane, ca desteptarea e prea obositoare...
Last edited by vikkktor on Thu Jan 23, 2014 2:32 am, edited 3 times in total.
vikkktor

Post by vikkktor »

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,

https://www.youtube.com/watch?v=UEZV6H4zT5w
DanielT

Post by DanielT »

mai veti putin sil scoateti vinovat pe seful de la aest sau p. gaucan.pacat ca una lume vrea sa se foloseasca si de o tagedie ca asta tot pentruscopurile personale.mare pacat mai ales pentur un luptator antisistem cum va credeam dar derapaje din astea dauneaza in sens negativ dak imi permitetzi un pleonasm,
knauf

Post by knauf »

scrii in mod voit cu greseli de gramatica? dc? :D
sBogdan

Post by sBogdan »

2ndLt wrote:
sBogdan wrote:Cum Doamne iarta.ma iti aprinzi poseta,geanta si incaltaminte,cand tu esti intre copaci
Va garantez, ca la ce vreme este acum acolo, plus zapada, nu poti aprinde absolut nici un vreasc. O creanga care este proaspat rupta, mai este si umeda!
mariand68 wrote: Sa fi in mijlocul padurii si sa ingheti de frig asta-i culmea
Auzi, te i-au eu intr-o tura pe munte, te duc undeva in mijlocul padurii unde este si zapada, iti dau o bricheta si cam tot ce ti-ar trebui sa poti sa faci un foc, si iti garantez ca dupa 12 ore te gasesc teapan dimineata.
sBogdan si mariand68, voi ati fost vreodata, de fel pe munte, dar nu la baza ca grataragii, aici ma refer la trasee montane iarna - vara, de spuneti ca puteau sa aprinda crengi si vreascuri??
Baaa nu este asa cum credeti, cum ca cu cateva vreascuri faci focul lu' Sumdreu.
"Baaaa" esti cu cine vrei tu,nu cu mine . Doi la mana,inainte sa vin aici am activat 5ani intr.un batalion de vanatori de munte asa ca tare ma tem ca gratagiu esti tu daca faci o comparatie cu mine,ok ? Ca sa sti si tu,crenguta aia la care te referi tu,nu este uda complet ci doar suparafata ei. Daca o indepartezi prin razuire rezulta fibre expandate care au aspectul unei bucati de vata cu o textura mai mare,adevarat,dar care arde fara probleme iar o data initiat acele crengute ude vor face un fum vizibil de la km intregi ! Dar sa spunem ca nu avea de unde sa stie aceste chestii,normal. INSA ! Chiar Zamfir a declarat ca avionul era rupt,combustibilul tasnea,atentie (!)
In primul rand omul ala avea materiale de initiere cacalau ! perdlele avionului,materiale de izolare, buretele scaunelor genti de prim ajutor,tifoane ,fese,alcool sanitar ! Sa dea dracu daca nu coboram 50 -100 m si aruncam perdelele si buretii scaunelor imbibate in combustibil pe un copac si aveam semnalizare instant, chiar si caldura ! Si stai linistit ca nu se aprindea padurea si nici nu ajungea focul la epava la conditiile de umezeala care erau si salvatorii ar fi stiut exact unde sunt. Iar un pat de ceti a sa nu stea ranitii direct pe zapada imbracati subtire,asa cum i.am vazut toti,nu cred ca cerea foarte mult timp. Supravietuitorii au avut noroc cu Iovan si cu vremea care a fost mai calda ca de obicei ca daca era un -15 cat ar fi trebuit sa fie in ianuarie erau morti toti ! Sti ceva,decat sa o fi pus pe aia mica direct pe zapada ,asa inconstienta,mai bine o lasa in epava ca ar fi pierdut mai putina caldura decat in zapada. Si daca mai vrei sa afli ceva,cand esti inconstient corpul nu isi mai poate regla temperatura asa cum o face cand esti constient si pierzi de doua ori mai rapid caldura corpului. Sper ca m.ai inteles "bai" Bear Grylls al gratarelor !
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
vikkktor

Post by vikkktor »

nu mai conteaza greseliile de exprimare ale onorabilului Daniel T...unde dai si unde crapa...nu stiu de ce sunt eu vazut ca un ,,luptator antisistem,,???...pentru o mai buna clarificare...eu nu sunt un anarhist, cu atat mai putin antisistem...eu ,,lupt,, sau mai bine zis iau atitudinea pe care o consider corecta impotriva unor oameni care sunt angajati in sistem si care nu isi indeplinesc indatoririle sau le indeplinesc in mod inadecvat, depasindu-si atributiile...de exemplu propunerea legislativa pe care o socotesc o initiativa anticetateneasca si care incalca flagrant si fara motivatie niste libertati castigate si statuate prin lege...din pacate, tot felul de neaveniti si incompetenti au ajuns in functii de conducere si se confunda cu ,,sistemul,,...adica ,,dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine,,....sistemul este compus din oameni..daca acestia ajung sa derapeze trebuiesc trasi de maneca si nu tolerati numai pentru faptul ca sunt ministrii, chestori, s.a.m.d....am fost acuzat ca adresez atacuri directe la persoana...acesta este modul in care arat clar si fara echivoc responsabilii unor greseli, unele intentionate, care afecteaza cetateanul si implicit pe mine...daca vorbeam la modul general cum se practica destul de des in Ro, putem fi acuzat intr-o oarecare masura cu sunt ,,antisistem,, dar, eu am aratat tot timpul vinovatii cu nume si prenume...deci odata pt totdeauna, nu sunt un ,,luptator impotriva sistemului,, pt ca sistemul democrat capitalist il socotesc cel mai bun de pana acuma, sunt un cetatean care arat clar persoanele care intamplator sunt angajati in sistem si fac greseli, multe cu iz penal...astazi vedem clar si limpede cum niste oameni au murit, datorita incompetentei unor oameni din sistem, nu datorita sistemului....daca acesti oameni sunt in continuare mentinuti, angajati pe nepotisme si alte interese, atunci sistemul nu va functiona decat in mod defectuos...sistemul este alcatuit nu din abstract, ci din oameni, care unii nu respecta si nu aplica legea, in detrimentul cetateanului...adica sunt platiti degeaba, doar pt a isi urmarii proprile interese, de a isi face simtita incopetenta si prostia, in urma carora iata au ajuns sa moara oameni...daca nu se ia atitudine in aceste momente, usor , usor va deveni o practica si ,,sistemul,, va fi populat in asa hal de asemenea hahalere incompetente si de derbedei interesati pt propriul buzunar, incat va fi prea tarziu...deja acesti indivizi, au imbolnavit si cotropit sistemul, la fel ca niste metastaze intr-un organism...cat despre greseli de exprimare, atata timp cat un agramat ca Ceausescu a condus o tara si avem chestori care fac dezacorduri, inseamna ca de fapt aceasta este limba pe care o intelege poporul si ,,vox populi,, trebuie ascultata si respectata... :lol: :lol:

PS deja sa cerem unui medic sa aiba competente de supravietuire in codru, cred ca este un pic cam prea mult...mai lipseste sa-i faca dosar penal ca nu a dat coordonatele exact si nu m-ar mira asta...sa nu uitam ca acum ceva ani, unii care au scos din Dunare niste lucratori de politie, s-au trezit cu dosare ca aveau pesti pescuiti chipurile ilegal...a durat mai mult de un an sa isi dovedeasca nevinovatia...unde si cum am ajuns sa traim???..poate utopia sa salveze Romania??...in cazul acesta, impunem tuturor cetatenilor cursuri de supravietuire obligatorii si desfintam toate serviciile statului care se ocupa cu asta si facem economie la buget ca si asa vad ca le tinem si platim degeaba...onoarea a devenit rara avis in Ro...asistam la cramponarea de functii, cu orice pret, chiar cu pretul vietilor omenesti...nu cunosc in Europa o tara care sa aiba politicieni cu acest mod de comportament...i n c a l i f i c a b i l
barthy

Post by barthy »

Gata ! Nu va mai certati ! Stroe si-a anuntat demisia. Si acum bucurati-va :

citez gandul.info :

Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne, după ce s-a întâlnit la Guvern cu liderul PNL, Crin *, şi cu premierul Victor Ponta. Informaţia a fost confirmată de vicepremierul Liviu Dragnea.
Stroe va face declaraţii de presă la ora 15.00.
Un nume vehiculat pentru preluarea funcţiei de la Afaceri Interne este liderul deputaţilor PNL, George Scutaru. Până acum, el nu a primit vreo ofertă în acest sens.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
knauf

Post by knauf »

Eu vreau o ancheta, si cine nu si-a facut datoria sa plateasca!
Este inadmisibil cum au actionat cei platiti si desemnati sa faca asta.
Noroc cu acel satean,sa-i dea Dumnezeu sanatate!!! Restul,la puscarie cu ei! E drept ca nimic nu-i mai aduce din morti pe cei doi.
O demisie?? :lol: :lol: :lol: e frectie la piciorul de lemn,se schimba un incompetent cu altul.
Ar trebui sa inceteze odata cu numirile in functii pe criterii politice...din marea gloata de @&*^%#$@!!@#$$$% se alege unul ,altul si tot asa.
mariand68

Post by mariand68 »

sBogdan wrote:[Bear Grylls al gratarelor !
Asta a fost tare :lol: , ai plus 1 de la mine.
barthy wrote:Gata ! Nu va mai certati ! Stroe si-a anuntat demisia. Si acum bucurati-va :
Un nume vehiculat pentru preluarea funcţiei de la Afaceri Interne este liderul deputaţilor PNL, George Scutaru. Până acum, el nu a primit vreo ofertă în acest sens.[/i]
Pleaca tusea si vine junghiul. Este prea simplu cu demisia, cei vinovati trebuie s-a fie trasi la raspundere, s-a fie aspru pedepsiti, nu asa........pleaca unu' , vine altu'.
La noi ca la nimeni, trebuia sa vina din SUA s-a ne invete cum s-a pastram ,,democratia'' :oops:
Post Reply