ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNU E DE ACORD

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sBogdan

Re: ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNUL E DE ACORD

Post by sBogdan »

Ma bucur ca suntem de acord :) Desi va vad putin incordat...Acum referitor la topic,chiar cred ca alesii nostrii sunt demne de personaje in desene animate daca si.au inchipuit ca pot vota schimbarea codului penal in favoarea lor si scoaterea lor din corpul functionarilor publici fara sa se consulte cu sefii de la UE :)))) Nu stiu de ce continua sa isi "traga gloante in picior" . Nu ar fi o problema daca nu ar afecta interesele Romaniei. Ce eram noi priviti rau...acum chiar ca ne vor mai tine in UE doar ca sa ne dea drept exemplu negativ.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
vikkktor

Re: ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNUL E DE ACORD

Post by vikkktor »

momentan, initiatorii de la IGPR, chestor Marinescu Niculae si cms Cosgarea Daniel, precum si deputatul Scutaru si senatorul Oprea, sustinatori ai restrictiilor, au cam luat-o peste bot, dupa cum reiese din Raportul asupra Propunerii legislative pt modificarea si completare Lg 295/2004, emis pe 10/12/2013 de catre Senat...un scurt rezumat

- s-a scos obligativitatea de maxim 2 a armelor de aparare si paza
- nu s-a aprobat restrictia armelor de colectie de a fi fabricate pana in 1938
- nu s-a aprobat idee politiei de a te trimite la psiholog de cate ori au chef
- s-a marit numarul de munitie pentru armele de aparare paza de la 50 la 300
- s-a respins interdictia de a fi purtate neletalele, motivul este ca incidentele de 0.01 procente nu prezinta o motivatie pertinenta
- a disparut obligativitatea de a avea numai 12 cartuse la armele de aparare si paza
- s-a respins aberatia sa ai arma aparare si paza numai 10 ani de la trecere in rezerva, retragere
- s-a respins aberatia ca arma de aparare si paza sa o ai numai cu aprobarea ,,sefului,,
- s-a marit dreptul de a detine munitii in sensul ca poti avea 500 cartuse pt fiecare lisa si 200 cartuse pt fiecare carabina...

din pacate
- se pare ca viza la permis va fi facuta la 3 ani, nu la 5 ca pana acum
- instructorii in poligon, sportivii si antrenorii de tir, vor avea dreptul de a detine si folosi arme de tir, numai daca justifica prin exercitarea efectiva a unei activitati ce impune utilizarea unor astfel de arme..aici e cam ambigua formularea...

Personal multumesc semnatarilor, senator Corneliu Dobritoiu, senator Nasta Nicolae si nu in ultimul rand deputatului Marius Manolache...prietenii stiu de ce...
Last edited by vikkktor on Sat Dec 14, 2013 10:32 am, edited 2 times in total.
sBogdan

Re: ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNUL NU MAI E DE ACOR

Post by sBogdan »

Nu pot decat sa ma bucur ! De cand intra in vigoare modificarea ? Si de ce ai inceput cu "momentan" si.au luat.o peste bot?
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:Nu pot decat sa ma bucur ! De cand intra in vigoare modificarea ? Si de ce ai inceput cu "momentan" si.au luat.o peste bot?
pt ca legea nu a trecut de deputati, forul legislativ si trebuie atentie pt ca haimanalele de la DAESP asa cum ii cunosc eu, o sa incerce sa bage in norme ce nu au reusit in lege...daca mai apuca... :D
sBogdan

Post by sBogdan »

Nu am inteles cand intra in vigoare modificarea. Ptr ca se pare ca va trebui sa ma judec ptr a pastra certificatul de instructor. Nu vreau sa fiu nevoit sa renunt la Kadet
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:Nu am inteles cand intra in vigoare modificarea. Ptr ca se pare ca va trebui sa ma judec ptr a pastra certificatul de instructor. Nu vreau sa fiu nevoit sa renunt la Kadet
dupa ce trece de deputati...oricum calitatea de instructor nu ti-o ia nimeni...
sBogdan

Post by sBogdan »

''- instructorii in poligon, sportivii si antrenorii de tir, vor avea dreptul de a detine si folosi arme de tir, numai daca justifica prin exercitarea efectiva a unei activitati ce impune utilizarea unor astfel de arme..aici e cam ambigua formularea...''

Inseamna ca nu am inteles eu bine fraza asta. Ptr ca nu am contract cu nici un poligon. Cum altfel as putea dovedi exercitarea efectiva a acestei activitati ?
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:''- instructorii in poligon, sportivii si antrenorii de tir, vor avea dreptul de a detine si folosi arme de tir, numai daca justifica prin exercitarea efectiva a unei activitati ce impune utilizarea unor astfel de arme..aici e cam ambigua formularea...''

Inseamna ca nu am inteles eu bine fraza asta. Ptr ca nu am contract cu nici un poligon. Cum altfel as putea dovedi exercitarea efectiva a acestei activitati ?
habar nu am...am spus ca e evaziva formularea...juri pe rosu ca ai in activitate sa te duci pe la poligoane... :D
sBogdan

Post by sBogdan »

:))))
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

sBogdan wrote:''- instructorii in poligon, sportivii si antrenorii de tir, vor avea dreptul de a detine si folosi arme de tir, numai daca justifica prin exercitarea efectiva a unei activitati ce impune utilizarea unor astfel de arme..aici e cam ambigua formularea...''

Asa cum spune si dl Tamaianu mai sus calitatea de instructor se pierde doar in cazuri expres si limitativ prevazute in lege. Nu e cazul de data asta.
Sper ca profesia asta exista deja in nomenclatorul de meserii, ea exista si la nivel european si oricat de tare si-ar dori unii sa dispara de pe la noi, nu cred ca se mai poate.

Motivarea celor ce sustin modificarea legii a fost ca "au ei informatii ca grupuri infractionale se folosesc de asta ca sa detina arme scurte cu glont" iar un senator de la comisie cand a auzit asta a intrebat textual: "Si SRI-ul ce pazeste?"
Oamenii astia nu vor sa inteleaga ca infractorii care doresc arme letale le au deja fara sa le pese de vreo lege din tara asta asa cum nu le pasa de nici o norma pe care o incalca in calitate de infractori.
Last edited by Safe&Sound on Fri Dec 13, 2013 11:12 pm, edited 6 times in total.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Iata si textul documentului de la Senat:

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13L375CR.pdf

Asa cum se poate observa, textul din PDF-ul de mai sus reprezinta doar recomandarile Comisiei de aparare a Senatului, forul decizional este Camera Deputatilor.
Daca deputatii vor tine cont de modificarile propuse de Comisia de aparare a camerei superioare se pare ca vom avea parte chiar de o relaxare a legii armelor.
vikkktor

Post by vikkktor »

ce au vrut Marinescu, Cosgarea, Scutaru & Comp si ce a iesit... :lol: :lol: :lol: .......am ras o ora cand am vazut ce a iesit...si de asta merita sa traiesti in Romania... :lol: :lol: ..nu m-am abtinut sa nu-i trimit lui Marinescu cateva randuri... :lol: :lol:
nu ar fi de mirare sa vad maine poimaine pe astia ca vor afirma ca datorita lor a iesit legea asa...ca ei au militat pt asta...la cat de mobili sunt, nu ar fi de mirare...baieti orientati... :lol: :lol: ..culmea ca unii o sa puna si botul... :lol: :lol:
sBogdan

Post by sBogdan »

Ok,cei care au dobandit deja calitatea de instructor sa presupunem ca sunt in regula(desi ma indoiesc) Dar cei care vor sa dobandeasca de acum incolo aceasta calitate...nasol. Acum nu vreau sa par nemultumit,ba dimpotriva sunt incantat de ce ce a iesit ,de fapt de propunerile iesite,dar am observat ca vanatorii isi vor pierde dreptul la legitima aparare cu arma de vanatoare. Pct 10 : la articolul 37 ,alineatul1 se modifica si va avea urmatorul continut : "(1) Titularul dreptului de a purta si folosi arme de vanatoare,poate face uz de arma inscrisa in permisul de armaNUMAI asupre vanatului ptr care a fost autorizat PRECUM SI pentru antrenament in poligoanele autorizate in conditiile legii. Asta a trecut nemodificata.
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:Ok,cei care au dobandit deja calitatea de instructor sa presupunem ca sunt in regula(desi ma indoiesc) Dar cei care vor sa dobandeasca de acum incolo aceasta calitate...nasol. Acum nu vreau sa par nemultumit,ba dimpotriva sunt incantat de ce ce a iesit ,de fapt de propunerile iesite,dar am observat ca vanatorii isi vor pierde dreptul la legitima aparare cu arma de vanatoare. Pct 10 : la articolul 37 ,alineatul1 se modifica si va avea urmatorul continut : "(1) Titularul dreptului de a purta si folosi arme de vanatoare,poate face uz de arma inscrisa in permisul de armaNUMAI asupre vanatului ptr care a fost autorizat PRECUM SI pentru antrenament in poligoanele autorizate in conditiile legii. Asta a trecut nemodificata.
NU IL PIERD...e stipulat in acelasi art la alin 2 deptul la legitima aparare cu arma...acolo de la alin 1 s-a scos doar ,,autorizatia in conditiile legii.,,..bla,bla

art 37 alin 1 arata asa acum

,,Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă numai asupra vânatului pentru care a fost autorizat în condiţiile Legii nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru antrenament, în poligoanele autorizate în condiţiile legii.,,

si va arata asa

,,Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă numai asupra vânatului, precum şi pentru antrenament, în poligoanele autorizate în condiţiile legii.,,

si art 37 alin 2 la care nu s-a umblat

,, Prin excepţie de la prevederile alin. (1), armele de vânătoare pot fi folosite şi în caz de legitimă apărare, stare de necesitate ori caz fortuit, în condiţiile legii.,,
sBogdan

Post by sBogdan »

Am inteles. Multumesc :D
Post Reply