arma AC airsoft sau nu ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
arma AC airsoft sau nu ?
Va salut! sunt replicile airsoft legale, in ce limite de putere ? Am observat ca multi airsoftisti ridica puterea replicilor lor. si in alte tari le si confctioneaza....tinand cont ca-s airsoft-uri, e legal ?
Last edited by badrealy on Sun Jan 04, 2015 2:57 pm, edited 4 times in total.
Re: arma AC airsoft sau nu ?
După părerea mea, este o replică de airsoft care nu poate fi folosită la airsoft, evident.
Despre vânat nici nu se pune problema, este braconaj,
ilegal, dosar penal, închisoare cu executare. Nu e 100% sigur exclus să ai probleme cu un organ mai scrofulos la datorie chiar şi aşa, pentru că seamănă
cu o armă cu a.c., dar dacă "vânezi", pedeapsa e garantată.
Ca să vânezi trebuie să te faci vânător şi să tragi cu arma de foc asupra vânatului, arma fiind în calibrul corespunzător vânatului, cu atorizaţie la
specia respectivă, etc. A.c.-iştii, arcaşii, cei care pun capacane...toţi îs BRACONIERI.
Concluzie: nu ai o armă supusă autorizării dar cu un pic de imaginaţie poate fi considerată "armă confecţionată artificial", aşa că uită de ideea de
a "vâna" cu ea şi n-o mai up-loada pe net.
ilegal, dosar penal, închisoare cu executare. Nu e 100% sigur exclus să ai probleme cu un organ mai scrofulos la datorie chiar şi aşa, pentru că seamănă
cu o armă cu a.c., dar dacă "vânezi", pedeapsa e garantată.
Ca să vânezi trebuie să te faci vânător şi să tragi cu arma de foc asupra vânatului, arma fiind în calibrul corespunzător vânatului, cu atorizaţie la
specia respectivă, etc. A.c.-iştii, arcaşii, cei care pun capacane...toţi îs BRACONIERI.
Concluzie: nu ai o armă supusă autorizării dar cu un pic de imaginaţie poate fi considerată "armă confecţionată artificial", aşa că uită de ideea de
a "vâna" cu ea şi n-o mai up-loada pe net.
da
Last edited by badrealy on Thu Jan 23, 2014 3:33 pm, edited 1 time in total.
-
Safe&Sound
Eu cred ca atat timp cat nu folositi proiectile metalice nu ar trebui sa aveti vreun fel de probleme cu autoritatile, indiferend de ce "putere" are "arma".
Merci !
Last edited by badrealy on Sun Dec 08, 2013 9:32 am, edited 1 time in total.
Sunt replici de airsoft care au din fabrică viteze ameţitoare şi nu sunt permise la jocul de airsoft. Am un revolver din ăsta pe care l-am
luat special pentru a trage la ţintă "for fun" iar când le foloseşti la aşa ceva, replicile e fain să fie cât mai puternice. Ochelarii de protecţie
sunt absolut necesari pentru că bilele din material dur ricoşează şi-s periculoase. Despre partea cu dăunătorii, americanii au o vorbă: "what
happens on the hunt, stays on the hunt". Discreţia este esenţială, pozele şi laudele fiind o idee proastă nu doar pentru cel care le postează
pe net şi riscă pedeapsa legală cât pentru toţi posesorii de arme sau airsoftişti, după caz, căci dau apă la moară celor "anti-arme". Acum
ceva vreme pusese un copil teribilist suferind de pubertate întârziată nişte "tablouri de vânătoarea" cu şobolani combătuţi de el prin
cartier. Drept urmare e mai bine că ai şters poza chiar dacă rezultatul muncii tale e de apreciat.
luat special pentru a trage la ţintă "for fun" iar când le foloseşti la aşa ceva, replicile e fain să fie cât mai puternice. Ochelarii de protecţie
sunt absolut necesari pentru că bilele din material dur ricoşează şi-s periculoase. Despre partea cu dăunătorii, americanii au o vorbă: "what
happens on the hunt, stays on the hunt". Discreţia este esenţială, pozele şi laudele fiind o idee proastă nu doar pentru cel care le postează
pe net şi riscă pedeapsa legală cât pentru toţi posesorii de arme sau airsoftişti, după caz, căci dau apă la moară celor "anti-arme". Acum
ceva vreme pusese un copil teribilist suferind de pubertate întârziată nişte "tablouri de vânătoarea" cu şobolani combătuţi de el prin
cartier. Drept urmare e mai bine că ai şters poza chiar dacă rezultatul muncii tale e de apreciat.
in cazul lui, legea poate fi interpretata, daca-l vede cine nu trebuie....mai bine isi face frumusel permis si isi cumpara un AC.
precizia si puterea sun incomparabile cu orice arma de tip airsoft.
se gasesc si AC-uri sh la preturi accesibile,asa cum ti-ai luat si tu
precizia si puterea sun incomparabile cu orice arma de tip airsoft.
se gasesc si AC-uri sh la preturi accesibile,asa cum ti-ai luat si tu
-
ChristianW
Replicile airsoft si paint-ball nu fac obiectul restrictiilor legale specificate in Legea nr. 117/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor. Ele sunt trecute la "Categoria E – Alte categorii de arme si dispozitive neletale" folosibile in scop de agrement, colectie, etc.badrealy wrote:Va salut! sunt replicile airsoft legale, in ce limite de putere ? Am observat ca multi airsoftisti ridica puterea replicilor lor.
La noi nu exista limita de putere pentru astfel de replici insa in general nu prea sunt astfel de "arme" care sa aiba o putere mai mare de 3,5-4 Jouli.
E adevarat ca la Ruger MK1 (pistolul si pusca) cat si la revolverele Dan Wesson exista posibilitatea de a mari putere prin anumite reglaje ale mecanismului ce actioneaza "cuiul percutor". Spre exemplu, o pusca Ruger Mk1 care in mod normal scoate undeva intre 3 si 3,4 Jouli ( cu gaz puternic Walther si in zile calduroase) va ajunge la 4 Jouli, dar nu mai mult.
Cam asta e limita.
Indiferent de cat de mult s-ar stradui unii, replicile astea nu pot fi folosite cu succes nici la autoaparare si nici la "pest control". Intr-adevar, poti sa omori o biata vrabie la 10 metri ( daca o nimeresti!) dar un porumbel nu-l dai gata nici la 7 metri. Cat despre sobolani.... nici vorba! Forma rotunda a proiectilelor combinata cu puterea mica ( chiar si la 3-4 jouli) nu asigura o penetrare suficienta pentru a ucide pasarea. O ranesti, dar atat. Absolut inuman.
Teste de penetrare cu bb-uri aisoft si diverse replici:
http://www.youtube.com/watch?v=CWc9zN3j3zc
http://www.youtube.com/watch?v=gQSYDqbzx0M
Pe de alta parte, precizia unor astfel de arme lasa de dorit. Avand teava lisa si folosind bile, traiectoria va fi invariabil oarecum imprevizibila in ciuda unor mecanisme de tip "hop-up" sau "spin-up" care sa stabilizeze proiectilul in zbor.
Spre exemplu, chiar un bun tragator la tinta, cu un pistol Ruger MK1 ( cunoscut in general ca fiind si puternic si precis) va atinge tinta pentru pistol cu aer comprimat 10 metri cu un procentaj de lovituri bune (in cercurile 7-8-9-10) ceva mai mic decat cu un pistol cu aer comprimat, - fie el si un simplu Baikal Baikal MP 53-M.
Iar asta daca foloseste bb-uri de 0,36 grame si nu cele usoare de 0,20 grame.
Cam asta ar fi....
Bune pentru "plinking" in curtea din spate, pentru tir sportiv dar fara prea mari performante, pentru spart sticle si borcane.... si evident cutii de bere (goale)!

Replicile airsoft si paint-ball nu fac obiectul restrictiilor legale specificate in Legea nr. 117/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor. Ele sunt trecute la "Categoria E – Alte categorii de arme si dispozitive neletale" folosibile in scop de agrement, colectie, etc.ChristianW wrote:badrealy wrote:Va salut! sunt replicile airsoft legale, in ce limite de putere ? Am observat ca multi airsoftisti ridica puterea replicilor lor.
La noi nu exista limita de putere pentru astfel de replici insa in general nu prea sunt astfel de "arme" care sa aiba o putere mai mare de 3,5-4 Jouli.
.
-
JhonnKamisei
Pina in prezent am folosit replici airsoft la recomandarea unui user de aici de pe forum
vitezele sint in functie de replici si greutatea bilei
Am reusit sa fac un sniper cu arc la 184m/s cu bila de 0.20....electricele am reusit si leam adus pina la 154m/s
daca nu vrei sa te tii de prostioare incearca airsoftul .....pe urma o sa treci si tu in rindul nostru.....airsoftul e primul pas
vitezele sint in functie de replici si greutatea bilei
Am reusit sa fac un sniper cu arc la 184m/s cu bila de 0.20....electricele am reusit si leam adus pina la 154m/s
daca nu vrei sa te tii de prostioare incearca airsoftul .....pe urma o sa treci si tu in rindul nostru.....airsoftul e primul pas
la mine,primul pas a fost cand eram pionier, cu o arma AC din dotarea scolii...apoi cu timpul am trecut la jucarii mai serioase 
-
JhonnKamisei
daaaa.......imi aduc aminte de PTAP ....ce vremuri 
mdea...erau arme AC in dotarea scolilor cu care puteai trage la ora de sport....nu erau in magazine,acu' nu mai sunt in scoli dar sunt in magazine si se vand precum tunurile.
acte,dulapuri,controale,rahat pe varza!
prin liceu si facultate(doar fetele) faceai tragere cu ZB-ul...acu'daca pui uni licean pusca-n mana,isi trage un glonte in teasta sau rezolva ceva impedimente cu vreun coleg
prin liceu si facultate(doar fetele) faceai tragere cu ZB-ul...acu'daca pui uni licean pusca-n mana,isi trage un glonte in teasta sau rezolva ceva impedimente cu vreun coleg
Ne meritam soartaknauf wrote:mdea...erau arme AC in dotarea scolilor cu care puteai trage la ora de sport....nu erau in magazine,acu' nu mai sunt in scoli dar sunt in magazine si se vand precum tunurile.
marea problema este ca nu ne asociem,iar daca o facem,scopul initial este deturnat de diverse interese.
societatea civila reprezentata de ong-uri si alte balarii de asociatii doar toaca banii si mananca rahat.
fraierii cotizeaza,absorbim diverse fonduri UE sau de la stat....ne facem ca lucram si luam ceva cascaval. asa ne e natia asta...ne f in dos unii pe altii
societatea civila reprezentata de ong-uri si alte balarii de asociatii doar toaca banii si mananca rahat.
fraierii cotizeaza,absorbim diverse fonduri UE sau de la stat....ne facem ca lucram si luam ceva cascaval. asa ne e natia asta...ne f in dos unii pe altii