Concurs neletale 23.11.2013 - poligon UTI

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cris091

Re: Concurs neletale 23.11.2013 - poligon UTI

Post by cris091 »

te asteptam\
7Coline

Post by 7Coline »

sBogdan wrote:De speriat nu m.am speriat :) doar le.am inlocuit. O chestie de incredere,atata tot. Cat despre ulei...ce sa zic,cat timp o sa traiesc ulei pe cartusele cu percutie centrala nu pun si nici nu le sterg cu ulei.Veci :lol:
Mai exact ce crezi ca se intampla daca pe tubul de cartus ai un film foarte subtire de ulei ? :lol:
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
sBogdan

Post by sBogdan »

Cand eram copil cea mai mare recompensa dupa vanatoare era sa curat armele tatalui si bunicului meu. Intr.o iarna,dupa un frig napraznic de februarie,la intoarcere,las armele sa ''respire''(vorba bunicului meu) cam vreo ora ,adica sa ajunga la temperatura din casa.Armele erau albe de condens.OK! Ma apuc si curat tot,sterg cu ulei tot ce eram metalic inclusiv cutitele si munitia.A doua zi le sterg din nou pe toate cu o carpa uscata si gata ! Astept urmatorul we ! Saracii oameni,dupa cateva rateuri in prima goana,se uitau unul la celalalt ,habar nu aveau ce.i lovise :))) Si cand discutau ei asa in plen,le.am spus ca eu am curatat armele foarte bine si am dat cu uleui inclusiv munitia,asa ca nu au de ce sa dea vina pe mine(de fapt imi era frica sa nu spuna ca nu ma mai lasa sa curat armele) :lol: Toata lumea a inceput sa rada ! Atunci mi s.a explicat ca uleiul penetreaza pe langa capsa si ajunge la incarcatura cartusului ai a capsei,facand munitia inutilizabila.Drept urmare oamenii au facut vanatoarea aia cu munitie imprumutata...Adevarat ca nu toate au fost asa,doar EU(foarte mandru) am tras toata munitia stearsa de mine cu ulei la sfarsitul vanatorii,dar am avut destul de multe pe care nu le.am putut percuta sub nici o forma in nici o arma iar cateva au plecat de parca am tras cu confetti. MORALA : desi stiu ca munitia moderna este sigilata de obicei si este putin probabil sa se intample la fel,nu pun pun ulei pe munitie,indiferent cum se numeste sau ce spune producatorul. VECI :lol: :lol:
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
2ndLt

Post by 2ndLt »

Morala este pentru cei care pun pentru prima data mana pe o arma! Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata sa ung cartusele cu ulei.
Sau mai bine zis aceasta morala este pentru militienii care se uita la o arma dar cu ochiul in teava (arma intoarsa spre capatana lor seaca) si cu dejtul pe tragaci, d-astia am tot vazut!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
7Coline

Post by 7Coline »

sBogdan wrote:Cand eram copil cea mai mare recompensa dupa vanatoare era sa curat armele tatalui si bunicului meu. Intr.o iarna,dupa un frig napraznic de februarie,la intoarcere,las armele sa ''respire''(vorba bunicului meu) cam vreo ora ,adica sa ajunga la temperatura din casa.Armele erau albe de condens.OK! Ma apuc si curat tot,sterg cu ulei tot ce eram metalic inclusiv cutitele si munitia.A doua zi le sterg din nou pe toate cu o carpa uscata si gata ! Astept urmatorul we ! Saracii oameni,dupa cateva rateuri in prima goana,se uitau unul la celalalt ,habar nu aveau ce.i lovise :))) Si cand discutau ei asa in plen,le.am spus ca eu am curatat armele foarte bine si am dat cu uleui inclusiv munitia,asa ca nu au de ce sa dea vina pe mine(de fapt imi era frica sa nu spuna ca nu ma mai lasa sa curat armele) :lol: Toata lumea a inceput sa rada ! Atunci mi s.a explicat ca uleiul penetreaza pe langa capsa si ajunge la incarcatura cartusului ai a capsei,facand munitia inutilizabila.Drept urmare oamenii au facut vanatoarea aia cu munitie imprumutata...Adevarat ca nu toate au fost asa,doar EU(foarte mandru) am tras toata munitia stearsa de mine cu ulei la sfarsitul vanatorii,dar am avut destul de multe pe care nu le.am putut percuta sub nici o forma in nici o arma iar cateva au plecat de parca am tras cu confetti. MORALA : desi stiu ca munitia moderna este sigilata de obicei si este putin probabil sa se intample la fel,nu pun pun ulei pe munitie,indiferent cum se numeste sau ce spune producatorul. VECI :lol: :lol:
Cu munitia moderna nu sunt asa probleme , gasesti pe net tot felu de teste cu munitie lasata sub apa la diferite adancimi si functiona fara probleme . Eu unu nu am avut asemenea probleme niciodata . Dar nici nam folosit decat munitie de fabrica.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
sBogdan

Post by sBogdan »

Plus ca acea pelicula de ulei aduna mizerie grupa mare. Nici incarcatoarele nu le dau cu ulei,tot din cauza asta. Doar carpa uscata. Daca te uiti atent am spus ca stiu ca munitia moderna este sigilata de obicei,totusi...Iar apa este altceva,apa nu intra nici in munitia veche,doar am prins destule partide pe ploi si ninsori.Poate doar in tuburile de carton sa se fi umezit pulberea desi peretii erau tratati cu ceva parafina..ma rog,erau protejate si de cartusiera de piele. Oricum,ideia este ca apa nu a fost o problema,uleiul da :)
Last edited by sBogdan on Sat Nov 30, 2013 1:48 pm, edited 1 time in total.
sith

Post by sith »

sBogdan, cu uleiul esti mai catolic ca papa ... :D
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
sBogdan

Post by sBogdan »

Ce sa zic,m.am ars cu ciorba atunci...astazi suflu si.n iaurt :lol:
Post Reply