Motivarea: Numărul mare de evenimente produse cu arme neletale deţinute legal ( 92 în anul 2012 şi 97 în anul 2011) O smecherie de doi lei,fiindca cresterea nu era crestere si era scadere,au inversat anii ca sa para crestere.Anul asta cate incidente or fi ?vikkktor wrote:asta cu ,,transferabilul,, nu este o problema...avand in vedere ca legitima aparare este un caz fortuit, nimeni nu va trage la raspundere penala, pe cel ce se afla in legitima aparare, ca foloseste o arma aflata la locul producerii evenimentului, arma care este inscrisa pe numele altuia...dar, ne departam de la subiect si se uita un lucru cred eu foarte important...motivarea invocata de politie pentru schimbarea legii, cf documentatiei, este inmultirea evenimentelor in care s-au folosit arme NELETALE...atat punct...atunci ce dracu au cu armele letale???...sBogdan wrote:Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
anghelache
Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
acuma trebuie evidentiat din aceste incidente/evenimete, cate s-au terminat cu condamnarea efectiva a faptuitorilor, cate s-au solutionat cu trimiterea in judecata si in ce au constat efectiv...este posibil sa socoteasca ,,evenimente,, si pastrarea unei neletale pe dulap sau sub pat...sau poate unele au fost solutionate cu nup socotindu-se legitima aparare, dar, ei le trec tot la ,,evenimente,,...de asemenea introducerea in tara fara forme legale a acestor zamacuri, tot ,,evenimente,, le socotesc astia...iar ca o concluzie, la un numar de 20mil de locuitori, 90-100 de evenimente sunt zero...mai mult decat atata, aceste ,,evenimente,, cu ce s-au soldat punctual??...cate zile de ingrijiri medicale au avut victimele???...5 min si o compresa de rivanol???...anghelache wrote:Motivarea: Numărul mare de evenimente produse cu arme neletale deţinute legal ( 92 în anul 2012 şi 97 în anul 2011) O smecherie de doi lei,fiindca cresterea nu era crestere si era scadere,au inversat anii ca sa para crestere.Anul asta cate incidente or fi ?vikkktor wrote:asta cu ,,transferabilul,, nu este o problema...avand in vedere ca legitima aparare este un caz fortuit, nimeni nu va trage la raspundere penala, pe cel ce se afla in legitima aparare, ca foloseste o arma aflata la locul producerii evenimentului, arma care este inscrisa pe numele altuia...dar, ne departam de la subiect si se uita un lucru cred eu foarte important...motivarea invocata de politie pentru schimbarea legii, cf documentatiei, este inmultirea evenimentelor in care s-au folosit arme NELETALE...atat punct...atunci ce dracu au cu armele letale???...sBogdan wrote:Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
-
Safe&Sound
Raportul de activitate al DAESP-IGPR arată clar ca numărul de incidente este infim. Cititi mai jos cu atenție in special concluziile raportului, concluzii pe care mi-am permis sa le reproduc aici cu litere ingrosate.anghelache wrote: Anul asta cate incidente or fi ?
APROAPE 1.300 DE ARME DEȚINUTE ILEGAL ȘI 15 TONE DE SUBSTANȚE PERICULOASE, RIDICATE DE POLIȚIȘTI ÎN PRIMELE PATRU LUNI ALE ANULUI
Data: 02/06/2013 Sursa: IGPR
În prima parte a anului, 1.655 de persoane au fost cercetate pentru încălcări ale legislației privind armele, explozivii și substanțele periculoase. Evenimentele produse în această perioadă nu au influențat negativ ordinea și siguranță publică, majoritatea acestora fiind înregistrate ca urmare a utilizării necorespunzătoare a armelor, pe fondul necunoaşterii reglementărilor în domeniu.
În primele 4 luni ale anului, polițiștii structurilor teritoriale de arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea D.A.E.S.P.-I.G.P.R., au constatat 2.564 de infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 1.655 de persoane.
Din totalul persoanelor cercetate, 858 au fost depistate în flagrant, 37 dintre acestea fiind cercetate în stare de reținere.
În urma activităţilor desfășurate de polițiști, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 1.286 arme de foc, 129.924 cartuşe, 1495,761 kg. substanţe toxice, 13.335, 95 kg. produse de uz fito-sanitar și 40,125 kg. mercur.
În cadrul acțiunilor pentru depistarea ,,armelor ilegale”, polițiștii au constatat 1.056 infracțiuni, 278 fiind fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar 778 de fapte au vizat uzul ilegal de armă şi deţinerea fără drept de arme neletale supuse autorizării. Pentru scoaterea din circuitul ilegal a armelor și munițiilor, polițiștii au efectuat 140 percheziții domiciliare.
În ceea ce privește domeniul ,,substanțe toxice şi produse de protecţia plantelor” polițiștii au constatat 87 infracţiuni. Dintre acestea, 24 sunt infracţiuni de trafic de substanţe toxice, 30 sunt infracţiuni la Legea 360/2003 privind regimul substanţelor toxice şi 33 sunt infracţiuni la O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.
În verificările efectuate în domeniul ,,explozivi de uz civil”, în primele patru luni, polițiștii au constatat 731 de infracţiuni, dintre acestea 97 au vizat nerespectarea regimului materiilor explozive, iar 634 au vizat încălcarea prevederilor referitoare la regimul materiilor explozive.
Polițiștii au acționat pentru combaterea ,,braconajului cinegetic”, astfel, în primele 4 luni ale anului în curs, au fost constatate 477 de infracțiuni la regimul fondului cinegetic, fiind confiscate peste 3 tone de carne de vânat.
Evenimentele produse în această perioadă nu au influențat negativ ordinea și siguranță publică, majoritatea acestora fiind înregistrate ca urmare a utilizării necorespunzătoare a armelor, pe fondul necunoaşterii reglementărilor în domeniu.
Analiza indicatorilor statistici evidenţiază în continuare faptul că România nu reprezintă o piaţă ilegală pentru operaţiunile cu arme şi muniţii, faptele având un caracter izolat, cu manifestare simplă.
În acelaşi timp, este de remarcat că infracţiunile de mare violenţă comise cu arme de foc continuă să înregistreze valori reduse, acest gen de fapte reprezentând 0,46% din totalul infracţiunilor de omor şi tâlhărie înregistrate în această perioadă.
Copyright 2007-2009 © Centrul de Comunicatii si Informatica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane
Raportul de mai sus a stat pentru putina vreme pe site-ul http://www.politiaromana.ro dupa care a dispărut subit, la scurta vreme dupa ce au început demersurile de înăsprire a legii.
Last edited by Safe&Sound on Sun Nov 24, 2013 8:39 pm, edited 1 time in total.
Eu am spus si sustin ca sunt niste jigodii in DAESP-IGPR, care trebuie sa plece de acolo...cele expuse mai sus, statistic raportate, confirma afirmatiile mele si arata modul de lucru al nemernicilor astia, care, sunt guvernati de orgoliu propriu, imbatati de pozitia pe care o ocupa si animati de rautate vis-a-vis de libertatile cetateanului...culmea este ca nu numai modul asta de comportament este incriminatoriu, ci si modul de a isi exercita profesia de politist, cu mari, foarte mari derapaje penale a unora, care au pretentia sa ne dea lectii...nici pe timpul lui Iliescu nu se tolera asa ceva, dar, se pare ca pe timpul lui Stroe, cu liberalii in frunte, totul e permis...cu spaga in buzunar, au pretentia ca sunt fete mari si ne predau lectii de civism...Stroe asta doarme somnul de veci, Toba la fel si gasca asta, nu e in stare sa o sparga nimeni, desi, toata lumea stie ce ordinarii fac...m-am nascut sub comunisti, alte jogodii, si nu mai sunt dispus acum sa accept pasiv, reinstaurarea altora...nu doresc sa fiu acuzat de nepotii mei, daca o sa-i am, ca nu am facut nimic, asa cum acuz eu bunicii mei ca au stat pasivi la venirea ciumei rosii...interzicerea unor drepturi, restrangerea altora, este un prim pas ca lucrurile incep sa ia o directie anormala, iar viitorul poate sa ne rezerve surprize din ce in ce mai neplacute...azi ne iau armele, maine casa ca avem spatiu excedentar, poimaine vaca, porcul si porumbul ca tara trece prin criza si are nevoie de ele, iar in final suntem pusi sa sapam noi canale, pentru ca prin glasul nostru devenim brusc, dusmani ai poporului...istoria se poate repeta mai repede decat avem impresia, mai ales, asupra unei populatii pasive, cum a fost romanul de-a lungul istoriei...aici nu mai e vorba de interizcerea unor arme sau restrangerea altora, aici este vorba de principii, ce odata statuate de lege, vad ca unii isi permit sa le schimbe dupa bunul lor plac, peste noapte, fara justificari pertinente, acesta este ingrijorator...si culmea vine din partea unor exponenti ai PNL...RUSINE LIBERALILOR...
mai nou se pare ca ,,pistolarul,, cu gloante de cauciuc, nu a tras in magazin, cum tot ,,bine informata,, presa a relatat, ci in strada, in fata blocului unde surorile lui erau caftite de altii...deci a fost provocat, lucru explicabil pentru modul sau de reactie...dar, ce se intampla cu cel de la benzinarie, care l-a impuscat pe bune, pe croatul om de afaceri??? DAESP-IGPR, nu se ocupa de el, ca pare ca nu este roman??? sa lase circul cu prostia asta cu bile de cauciuc, ca un om inarmat probabil ilegal cu arma REALA LETALA, care a savarsit o tentativa de omor, este inca in libertate...ce faceti domnilor chestor Marinescu, cms Cosgarea ..etc???? e bine in week-end???
...
PS eu propun lui Toba sa-l schimbe pe Marinescu, ca poarta ghinion....el i-a aprobat lui Vladan sa poarte arma si de cand a venit el la putere iar in fruntea DAESP-ului, avem o furgoneta postala jefuita cu mana armata, avem o tentativa de asasinat cu pistol glont...cred ca e suficient sa consulte pe mama Omida si sa ajunga la concluzia ca asta trebuie schimbat, ca atrage energii negative....
...
PS eu propun lui Toba sa-l schimbe pe Marinescu, ca poarta ghinion....el i-a aprobat lui Vladan sa poarte arma si de cand a venit el la putere iar in fruntea DAESP-ului, avem o furgoneta postala jefuita cu mana armata, avem o tentativa de asasinat cu pistol glont...cred ca e suficient sa consulte pe mama Omida si sa ajunga la concluzia ca asta trebuie schimbat, ca atrage energii negative....
Asadar cum responsabilizam cetateanul ?! Deci nu il educam prin cursuri obligatorii de manuire,folosire a armamentului (chir si neletal) ,nu il punem sa citeasca ,cunoasca si respecte legea ci il lasam de capul lui sa ia arma de la taraba,sa.si descarce furia pe cine stie unde,vede ca nu il omoara pe ala si se convinge singur ca.i mai letal cutitul si renunta de buna voie la proiectil cu cauciuc. Ba mai mult,daca il mai mierleste vre.unul cu letala pe unul cu neletala,super! Puterea exemplului ! Serios ? Pai nu te gandesti la ce isterie s.ar crea daca in fiecare cartier ar rasuna impuscaturi,ca si asa nu sunt periculoase,sunt doar jucarii,nu ? !vikkktor wrote:e o idee buna sa le vanda la taraba, pt ca iti garantez ca dupa ce o sa vada ca nimeni nu le baga in seama cum fac acum, permise..etc, o sa isi dea seama ca sunt niste prostii si o sa renunte la ele...daca mai este un caz in care unul cu neletale isi ia una in cap dintr-o letala, iti garantez ca nu vor mai umbla cu ele la curea...sau daca umbla, nu o sa le mai fluture cu atata usurinta...asta inseamna responsabilizarea cetateanului...nu responsabilizezi prin interzicere...din contra odata interzise, vor induce ideea ca sunt periculoase, lucru ce va duce la infloririrea comertului la negru cu neletale...sBogdan wrote:Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Cam cat ar dura ca toti coloratii (in sensul de cazier colorat) sa aiba asa ceva la curea. Si oare cat ar mai dura pana sa apara modificarile ptr a fi letala ptr ca fiecare vrea sa aiba un avantaj tactic fata de rival,nu ? Apoi sa vezi deliciul presei si titrari gen "atac armat in desfasurare " de ziceai ca aseara ca se tragea cu Akm.uri...Ma intreb cine dracu s.ar sinucide politic in halul asta ?!?
aia gasesc arme cu glontz, sau bombe ...sBogdan wrote:Cam cat ar dura ca toti coloratii (in sensul de cazier colorat) sa aiba asa ceva la curea. Si oare cat ar mai dura pana sa apara modificarile ptr a fi letala ptr ca fiecare vrea sa aiba un avantaj tactic fata de rival,nu ? Apoi sa vezi deliciul presei si titrari gen "atac armat in desfasurare " de ziceai ca aseara ca se tragea cu Akm.uri...Ma intreb cine dracu s.ar sinucide politic in halul asta ?!?
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... ficat.html
in Bulgaria, pistoalele cu gaz sunt la liber ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
anghelache
"mai nou se pare ca ,,pistolarul,, cu gloante de cauciuc, nu a tras in magazin, cum tot ,,bine informata,, presa a relatat, ci in strada, in fata blocului unde surorile lui erau caftite de altii...deci a fost provocat, lucru explicabil pentru modul sau de reactie."
Pai vedeti care-i adevaratul motiv pentru care gugulanul nu trebuie sa aiba voie sa iasa cu arma afara din casa ? Dupa modificarea legii problema pe care o are acum politia si procuratura nu va mai exista.A tras pistolarul in afara domiciliului - e vinovat -la zuhaus cu el si se merge la o bere se primesc laudele sefilor,toata lumea fericita.Asa daca n-au fost vigilenti, acum trebuie sa demonstreze ca: pistolarul n-a fost in legitima,n-a indepartat un pericol iminent,bla bla bla toata legislatia si cu rezultat incert,iar viata devine grea.
Pai vedeti care-i adevaratul motiv pentru care gugulanul nu trebuie sa aiba voie sa iasa cu arma afara din casa ? Dupa modificarea legii problema pe care o are acum politia si procuratura nu va mai exista.A tras pistolarul in afara domiciliului - e vinovat -la zuhaus cu el si se merge la o bere se primesc laudele sefilor,toata lumea fericita.Asa daca n-au fost vigilenti, acum trebuie sa demonstreze ca: pistolarul n-a fost in legitima,n-a indepartat un pericol iminent,bla bla bla toata legislatia si cu rezultat incert,iar viata devine grea.
Sith : eu vb de proiectile de cauciuc pe care le poti cumpara in targ. Nu de pistoale cu gaze si nici de asasini . Vb de cocalarul care sparge seminte in coltul pietei si vinde trei tigari eCo-botanice sau este intors curand din Spania,Franta sau Italia si nu mai poate de cata importanta isi da in audi.ul sau cu numar de Bulgaria. Ca astia sunt cei mai multi,in fiecare oras. Astia scot pistolul la tine in trafic ca le.ai taiat calea sau de ce l.ai atentionat ca intra in fata la coada la care tu stai de 10 minute. AIA care fac rost de bombe si AKM.uri nu le sare tandara ca nu i.ai dat prioritate sau ca i.ai injurat.Pun pariu ca te ignora poate isi cer si scuze,deoarece ei au un scop si trebuie sa fie cat mai invizibili. Crede.ma ,sansa de a fi confundat cu tinta unui asasin este infima in comparatie cu sansele de a.ti lua o bila in dinti de la o cioara deranjata ca i.ai luat locul de parcare. Caz concret : Cioara in care s.a umflat orezul,care a ridicat un cartier in picioare si a scandalizat toata tara cu "jucaria"lui cu bile s.a predat(pun pariu ca nici nu isi da seama cat rau a facut,nu numai victimelor...probabil crede ca daca nu a murit nimeni este ok) si cel care l.a asteptat pe ''omul de fer'' ,i.a bagat trei boabe si a plecat la fel de nevazut,care nu cred ca o sa se predea,chiar daca a fost identificat,desi cred ca.s baliverne(cred ca au fost identificate semnalmentele
))) ) Si apoi sincer,cand te confunda un de ALA nu cred ca mai conteaza daca ai sau nu arma la tine.Ptr ca daca apuci sa il vezi,de obicei este ultimul om pe care il vezi...sau in cazurile din romania,inainte sa te trezesti la spital.
La noi nici asasinii nu-s de calitate, cu arme serioase dau greş, Proca ăla a reuşit să rateze două "atentate" la rând, unul în Londra,
altul în Bucureşti, iar la ăsta a tras şi cu AK-ul, şi cu Makarovul. Era un banc cu un deltaplan care se lovea de un bloc şi un spectator
concluziona "ţară de căcat, atentate de căcat".
sBogdan are dreptate în ceea ce-i priveşte pe pistolarii cocalari, fix aşa-s.
altul în Bucureşti, iar la ăsta a tras şi cu AK-ul, şi cu Makarovul. Era un banc cu un deltaplan care se lovea de un bloc şi un spectator
concluziona "ţară de căcat, atentate de căcat".
e in regula, deci din cele expuse am inteles ca asa popor, asa legi...adica, fiecare popor are legile pe care le merita...neletalele le lasam in continuare pe permise ca sunt cocalarii care sperie gospodinele si aia cu letale nu au nevoie, ca oricum daca te cauta un ,,ALA,, ca pe croatul impuscat, nu mai ai timp sa scoti letala, deci o cari degeaba...am inteles...era unu pe care il iubea toata lumea si se ghida dupa filozofia ,,sa nu spui niciodata, nimanui nimic, daca o vei face, lumea incepe a te dusmani,,...ajung incet, incet, sa cred ca efortul meu de a duce lupte cu ,,dusmanul,, este in zadar si incetul cu incetul ajunge sa imi para rau ca am contestat masurile luate de astia de la DAESP impotriva mea...poate aveti dreptate si nu inteleg eu pe deplin spiritul contemplativ al natiei romane...pana la urma, poate romanul nu merita sa aiba dreptul si liberatatea de a avea o arma...
http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU
http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU
vikkktor,cred ca m.ai inteles gresit. Repet ptr a treia oara cred,este vb de legislatia armelor neletale cu proiectil de cauciuc care sunt mult mai periculoase decat cele pe gaz. Un 10x28 tras de la 1 m in cap te poate trimite usor pe lumea cealalta sau damblagiu pe viata.Da,nu sunt de acord sa poata cumpara cei care au cazier arme neletale(pana la urma chiar si cu gaz)ca si cum ai cumpara surube la piata de vechituri.Vreau lucrul asta pentru oamenii cinstiti,dar cum putem face diferenta daca nu se face o verificare? Si apoi mai este si vb de siguranta cetateanului cinstit care trebuie sa faca un minim curs de folosire a acestor arme ptr ca nu prea se potriveste cu ceea ce ai invatat in armata sa nu mai vb de cei mai tineri care nici nu stiu cum functioneaza o arma si nici nu sunt constienti de consecinte.Uite diferenta : cocalarii aia cu cazier,care nu pot cumpara legal o arma,cand fac rost de asa ceva,se dau in scurt timp in primire,deoarece se umfla orezul in ei incep sa se creada zmei si nefiind constienti de consecinte,necunoscand cum sta treaba cu armele,sfarsesc ca asta de la Cora sau se accidenteaza singuri.Sau imagineaza.ti ca fiul tau de 13-14 ani refuza sa.i dea mobilul cioroiului de aceasi varsta care sta la intrarea in scoala cerand ''taxa de protectie'' se duce acasa si ia arma neletala a lui fra.su,tac.su si ii baga doua bile in cap crezandu.se vre.un Al Capone. No...ce spui? Nu spun ca nu se poate intampla scenariul chiar acum,dar sansele sunt mul mai mici,deoarece o arma,chiar neletala,pe care o detine ilegal,o va ascunde si nu o va lasa la indemana oricui.Daca le vei da dreptul sa le ia de la taraba,ii vei vedea la terase cu ele pe masa deoarece cocalarii iubesc sa etaleze chestii. Garantez asta. Si din pacate sunt foarte multi !
Incidentele cu neletale sunt si vor fi mai prezente pentru simplu fapt ca nu responsabilizeaza posesorul.
"Nu-l omor, deci ii trag doua in cur sa-l invat minte".
Pe de alta parte posesorii de neletale nu fac nici un fel de curs de arme, cei care au facut armata stiu cam ce inseamna o arma, au avut parte de instructie, etc., unii dintre cei de acum habar n-au sa demonteze si sa curete o arma, ce sa mai spui de un minim de educatie, lucru vizibil din posturile de pe forumuri.
In massmedia nu exista nici o emisiune care sa educe in vreun fel populatia fiind doar un subiect de senzational, iar legal posesorii de arme nu-s obligati sa faca un minim de trageri in poligon ...
Fereasca Dumnezeu de vreun razboi, sa vedem atunci pe cine se bazeaza guvernantii sa apere aceasta tara.
http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investi ... -ore-16535
"Nu-l omor, deci ii trag doua in cur sa-l invat minte".
Pe de alta parte posesorii de neletale nu fac nici un fel de curs de arme, cei care au facut armata stiu cam ce inseamna o arma, au avut parte de instructie, etc., unii dintre cei de acum habar n-au sa demonteze si sa curete o arma, ce sa mai spui de un minim de educatie, lucru vizibil din posturile de pe forumuri.
In massmedia nu exista nici o emisiune care sa educe in vreun fel populatia fiind doar un subiect de senzational, iar legal posesorii de arme nu-s obligati sa faca un minim de trageri in poligon ...
Fereasca Dumnezeu de vreun razboi, sa vedem atunci pe cine se bazeaza guvernantii sa apere aceasta tara.
http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investi ... -ore-16535
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
La pregatirea actuala nu putem sa facem comparatie, armata ro vs armata rosie, care la o adica nu ar avea nici un motiv sa strice pe noi vreo racheta.sith wrote: Fereasca Dumnezeu de vreun razboi, sa vedem atunci pe cine se bazeaza guvernantii sa apere aceasta tara.
Mai degraba am putea compara o trupa de guerilla somaleza vs ro-army, unde raportul de forte ar fi egal. Si binenteles o s-o luam pe coaja, tipic, nativ romanesc.
In ceea ce priveste rusia, nu-si bate capul cu noi, chiar daca americanii isi fac baze pe la noi, pe ici pe colo. Baze de dragul artei, intrucat nu vad cum ar putea acoperi cu 2 baze militare si doo pocnitori toata puterea de foc a rusiei. Rusia tace si nici nu impune vreun embargou romaniei, asa cum americanii l-au impus cubei, cand rusia a depozitat acolo ceva rachete.
Si ca sa inchei: decat sa invatam sa-i pupam in cur pe americani mai bine continuam sa facem acest lucru, rusilor. Ca vorba aia, "davai ceas, davai mosie, haraso' tovarasie". (furculision se scrie furculision se citeste. eu nu am facut rusa la scoala) De la rusi ne mai pica ceva ..ceva mai la pret redus, partial free, pe cand de la aia de peste atlantic o sa pice fix o ..UE. O sa vina vremea cand or sa-si faca calabalacul, si-o sa se care cu tot cu bazele de la noi. Dupa care,,,, sa te tii distractie.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .