2ndLt wrote:nu te supara dragule, dar daca tu care militezi pentru drepturile noastre de a ni se pastra armele de colectie nu poti spune la fel si despre neletale. Adica ce sa inteleg eu de la tine, ca e bine ca vor sa inaspreasca pe partea neletalelor, nu?!
Pai din start vom pierde tot, se incepe de la neletale si se termina cu letale!
Si eu unu nu sunt de acord nici cu una nici cu alta!
De ce trebuie eu sa platesc si alti cetateni cinstiti pentru un scelerat care a descarcat un incarcator de arma neletala in niste oameni? Pentru ca si eu am neletala si nu sunt de acord cu ce a spus Stroe si multi altii pe la TV!
Daca intr-adevar lupti pentru acest drept al nostru al tuturor, incearca sa te pui si in pielea celor cu neletale. Cum adica, sa am doar dreptul de detinere in casa, ce mentalitate e asta?! ce sa faci fratele meu cu o arma cu cauciuce fara cauciuce?! eventual sa te stergi cu ea precum un cocean la dos!
In fine m-a luat valul!
iti explic pentru ce militez eu..
1. sa se revina la vechea forma in care neletalele erau la liber, fara permise si alte prostii care greveaza politia de tot felul de activitati care in fond privesc niste jucarii...de asemenea si dosarele cu care ei se impaneaza cand au ca subiect neletalele sunt niste maculatura, avand in vedere ca au ca subiect arme nonarme, adica arme neletale...aceasta denumire este in fapt un nonsens...
2. liberalizarea portului, detinerii si folosirii letaleleor printr-o forma mult mai permisiva, macar la nivelul legii 295/2004 din anul 2005 cand aceasta a aparut...de atunci s-au introdus noi si noi restrictii aberante si se incearca asta si acum prin acest proiect de lege...nu le mai insir acuma ca m-am saturat sa le tot discut...
3. demiterea sau cel putin mutarea a doi lucratori din DAESP-IGPR, anume chestorul Marinescu Nicuale si cms Cosgarea Daniel, principali autori ai acestor aberatii, persoane care sufera de hoplofobie, asa cum am aratat si in alte postari si a caror prezenta neavenita in aceasta structura, aduce si genereaza noi si noi piedici inadmisibile detinatorilor de arme, intr-un stat democrat, fara justificari pertinente...aceste aspecte, motiv de mandrie al celor doi, sunt in realitate un mod de a isi justifica activitatea, incercand sa mascheze incompententa de a identifica adevaratele probleme pe care le ridica strada, cu adevarate arme de foc, nu cu jucarii cu bile si bilute...
pentru asta militez eu momentan...
PS am afirmat doar ca incidentul de nimic de azi de la magazin cu neletale, are in realitate o importanta redusa, in comparatie cu cel de ieri in care s-a tras cu o arma r e a l a...armele neletale trebuiesc privite nu cu importanta cu care incearca astia sa ne faca sa le privim ci mai indulgent decat privim un incident cu un cutit de exemplu...in realitate sunt mai putin periculoase decat un cutit sau un topor..dar intreaga isterie este mentinuta cu buna stiinta de politie, pentru ca ne abate atentia de la adevaratele fapte facute cu adevarate arme, pe care astia nu sunt in stare sa le descopere si carora le putem cadea oricand victime oricare dintre noi...suntem in 2013, avem crime facute cu arme de foc adevarate, cu autori necunoscuti si astia bat toba cu niste prostii de zamacuri care trag cu cauciuc...asta este problema...
PPS am rezerve in portul neletalelor, pentru ca intr-o zi , un zmeu din asta, o sa isi ia un glont real in cap si presa va urla ca a fost impuscat ,,bietul,, zmeu care avea pistol de jucarie...astfel vor uita de prev art 44 CP, privind legitima aparare si il vor incrimina pe ala cu letala...acesta este pericolul neinstruirii cetateanului si informarii lui ca una e jucarie si exista pericolul de a isi lua una in cap fatala...la asta s-a ajuns pentru ca desteptii astia de politisti au dat o importanta exagerata neletalelor, punandu-le pe permis ..etc si a unor comercianti care preaslaveau efectele lor pentru a isi vine marfa...as dori o lege in care toata lumea sanatoasa si fara cazie sa detina arme in casa fara tot felul de justificari, in care unii sa le poarte si pe strada si in care neletalele astea care starnesc confuzii si isterie sa fie la liber si portul lor efectiv asupra unui individ sa fie sanctionat cu amenda...repet, in nici o tara cu cetateni normali la cap, nu poarta nimeni jucarii de genul asta...asta e opinia mea...