INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

vikkktor

Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Post by vikkktor »

2ndLt wrote:.. nu stiu, dar oricum prea pare praf in ochi faza cu incidentul de azi ca sa mascheze pe cel de ieri, cel in care s-a folosit o arma letala ilegala - asta asa ca o teorie a conspiratiei.
faza de azi, daca ala avea permis justifica restrictiile care vor sa le impuna astia la neletale...dar faza de ieri, in care ala a fost impuscat cu GOANTE REALE, si de care nu se mai zice nimic, INCRIMINEAZA lucratorii DAESP care dorm in Stefan cel Mare si sunt viteji numai in cazurile aratate mai sus, cu neletale...faptul ca s-a folosit cu pistol ilegal intr-o tentativa de asasinat, este mai grav decat cazul Vladan...asta detinator de arme legal, si-a asumat riscul, a luat 25 de ani si si-a impuscat sotia...dar, aici, vorbim de un necunoscut, care a impuscat in strada...politia in primul caz, al lui Vladan nu putea prevede actiunea acestuia, nici macar el in urma cu ceva timp sunt convins ca nu putea prevede asta...dar, politia, DAESP-ul in speta, ARE DATORIA sa identifice armele ilegale si pe detinatorii ei, ca de aia e platita...nu am vazut pe nici unul din ei la fata locului, doar pe aia de la omoruri...probabil DAESP-ul isi petrece week-end-ul la munte cu alte misiuni ,,specifice,,...servici de protocol si catifea...o intrebare pentru DAESP-IPGR, cum au solutionat cazurile
- jaful de la Brasov, in care l-au acuzat degeaba le Gorbunov si in care am avut o victima prin impuscare
- recuperarea restului de arme de la Ciorogarla
- jaful cu mana armata al furgonetei postale
- asasinatul aluia din Jeep, in poarta casei, intr-o zona centrala a capitalei
- asasinatele din Ardeal, in care intr-un apartament a fost impuscata o intreaga familie, inclusiv copilul de 3-4 ani
- asasinatul cu pusca mitraliera in anii 90 in care in Buc a fost mitraliat dimineata unul care mai vinde si masini second-hand

si lista poate continua...baietii astia cand e vorba de REALE FAPTE cu ARME REALE descopera autorul numai daca ala se preda si isi recunoaste fapta...asta ilustreaza reala competenta a lor... daca avanseaza soferii la grad de comisar, sa nu se mai mire...
2ndLt

Post by 2ndLt »

nu te supara dragule, dar daca tu care militezi pentru drepturile noastre de a ni se pastra armele de colectie nu poti spune la fel si despre neletale. Adica ce sa inteleg eu de la tine, ca e bine ca vor sa inaspreasca pe partea neletalelor, nu?!
Pai din start vom pierde tot, se incepe de la neletale si se termina cu letale!
Si eu unu nu sunt de acord nici cu una nici cu alta!
De ce trebuie eu sa platesc si alti cetateni cinstiti pentru un scelerat care a descarcat un incarcator de arma neletala in niste oameni? Pentru ca si eu am neletala si nu sunt de acord cu ce a spus Stroe si multi altii pe la TV!
Daca intr-adevar lupti pentru acest drept al nostru al tuturor, incearca sa te pui si in pielea celor cu neletale. Cum adica, sa am doar dreptul de detinere in casa, ce mentalitate e asta?! ce sa faci fratele meu cu o arma cu cauciuce fara cauciuce?! eventual sa te stergi cu ea precum un cocean la dos!

In fine m-a luat valul!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
vikkktor

Post by vikkktor »

2ndLt wrote:nu te supara dragule, dar daca tu care militezi pentru drepturile noastre de a ni se pastra armele de colectie nu poti spune la fel si despre neletale. Adica ce sa inteleg eu de la tine, ca e bine ca vor sa inaspreasca pe partea neletalelor, nu?!
Pai din start vom pierde tot, se incepe de la neletale si se termina cu letale!
Si eu unu nu sunt de acord nici cu una nici cu alta!
De ce trebuie eu sa platesc si alti cetateni cinstiti pentru un scelerat care a descarcat un incarcator de arma neletala in niste oameni? Pentru ca si eu am neletala si nu sunt de acord cu ce a spus Stroe si multi altii pe la TV!
Daca intr-adevar lupti pentru acest drept al nostru al tuturor, incearca sa te pui si in pielea celor cu neletale. Cum adica, sa am doar dreptul de detinere in casa, ce mentalitate e asta?! ce sa faci fratele meu cu o arma cu cauciuce fara cauciuce?! eventual sa te stergi cu ea precum un cocean la dos!

In fine m-a luat valul!
iti explic pentru ce militez eu..
1. sa se revina la vechea forma in care neletalele erau la liber, fara permise si alte prostii care greveaza politia de tot felul de activitati care in fond privesc niste jucarii...de asemenea si dosarele cu care ei se impaneaza cand au ca subiect neletalele sunt niste maculatura, avand in vedere ca au ca subiect arme nonarme, adica arme neletale...aceasta denumire este in fapt un nonsens...
2. liberalizarea portului, detinerii si folosirii letaleleor printr-o forma mult mai permisiva, macar la nivelul legii 295/2004 din anul 2005 cand aceasta a aparut...de atunci s-au introdus noi si noi restrictii aberante si se incearca asta si acum prin acest proiect de lege...nu le mai insir acuma ca m-am saturat sa le tot discut...
3. demiterea sau cel putin mutarea a doi lucratori din DAESP-IGPR, anume chestorul Marinescu Nicuale si cms Cosgarea Daniel, principali autori ai acestor aberatii, persoane care sufera de hoplofobie, asa cum am aratat si in alte postari si a caror prezenta neavenita in aceasta structura, aduce si genereaza noi si noi piedici inadmisibile detinatorilor de arme, intr-un stat democrat, fara justificari pertinente...aceste aspecte, motiv de mandrie al celor doi, sunt in realitate un mod de a isi justifica activitatea, incercand sa mascheze incompententa de a identifica adevaratele probleme pe care le ridica strada, cu adevarate arme de foc, nu cu jucarii cu bile si bilute...

pentru asta militez eu momentan...

PS am afirmat doar ca incidentul de nimic de azi de la magazin cu neletale, are in realitate o importanta redusa, in comparatie cu cel de ieri in care s-a tras cu o arma r e a l a...armele neletale trebuiesc privite nu cu importanta cu care incearca astia sa ne faca sa le privim ci mai indulgent decat privim un incident cu un cutit de exemplu...in realitate sunt mai putin periculoase decat un cutit sau un topor..dar intreaga isterie este mentinuta cu buna stiinta de politie, pentru ca ne abate atentia de la adevaratele fapte facute cu adevarate arme, pe care astia nu sunt in stare sa le descopere si carora le putem cadea oricand victime oricare dintre noi...suntem in 2013, avem crime facute cu arme de foc adevarate, cu autori necunoscuti si astia bat toba cu niste prostii de zamacuri care trag cu cauciuc...asta este problema...

PPS am rezerve in portul neletalelor, pentru ca intr-o zi , un zmeu din asta, o sa isi ia un glont real in cap si presa va urla ca a fost impuscat ,,bietul,, zmeu care avea pistol de jucarie...astfel vor uita de prev art 44 CP, privind legitima aparare si il vor incrimina pe ala cu letala...acesta este pericolul neinstruirii cetateanului si informarii lui ca una e jucarie si exista pericolul de a isi lua una in cap fatala...la asta s-a ajuns pentru ca desteptii astia de politisti au dat o importanta exagerata neletalelor, punandu-le pe permis ..etc si a unor comercianti care preaslaveau efectele lor pentru a isi vine marfa...as dori o lege in care toata lumea sanatoasa si fara cazie sa detina arme in casa fara tot felul de justificari, in care unii sa le poarte si pe strada si in care neletalele astea care starnesc confuzii si isterie sa fie la liber si portul lor efectiv asupra unui individ sa fie sanctionat cu amenda...repet, in nici o tara cu cetateni normali la cap, nu poarta nimeni jucarii de genul asta...asta e opinia mea...
Last edited by vikkktor on Sun Nov 24, 2013 12:48 am, edited 3 times in total.
tevez

Post by tevez »

Cele două cazuri n-au nimic în comun, poate doar împuşcăturile. Reglarea de conturi dintre cocalari vs. tentativa de asasinat
a iugoslavului făcută probabil tot de unul de-al lui (vom afla curând) numai presa românească în imbecilitatea ei le putea
pune pe acelaşi nivel. Da, e rău că cineva şi-a pierdut un ochi, da' astfel de incidente-s zilnice, în general jegoşii de la protv
s-au axat pe ştiri de genu'. Dar aici fiind vorba de o ARMĂ, fie ea şi neletală, s-au băgat şi televiziunile politice, zis "serioase".
Le vine foarte bine mingea la fileu celor ce vor să interzică. Problema e că vor trebui să interzică şi cuţitele, şi topoarele, să
interzică tot. Numărul de incidente violente sau de crime nu va scădea, dar va avea cutărache satisfacţia să se laude că "eu
am luptat să le interzic domne".
După părerea mea, incidentul regretabil din Bucureşti este un argument pentru:
1 - înăsprirea pedepselor, în general, nu doar pentru arme, adică dacă i-a scos un ochi ăleia, indiferent cu ce, apoi să stea
ani de zile la închisoare iar pentru crime grave - scaunul electric sau altă formă de pedeapsă capitală - aşa s-ar mai calma.
2 - neinterzicerea armelor şi neînăsprirea legislaţiei pentru că, după cum se poate vedea, infractorul tot îşi ia armă dar,
nefiind înregistrată, este mai greu de identificat şi dacă tot îşi ia armă ilegală, apăi îşi va lua una letală, nu? Plus că cel
de bună-credinţă nu mai are cu ce riposta.
vikkktor

Post by vikkktor »

am mai spus asta in alt capitol

traim intr-o logica ilogica...daca se folosesc arme detinute ilegal in strada, se interzic armele detinute legal...din contra, ar trebui incurajat cetateanul sa se inarmeze pentru ca infractorul oricum se inarmeaza fara sa ceara voie, iar politia a ajuns incapabila sa il protejeze pe primul...ea constata numai decesul si rareori prinde faptuitorul, lucru neimportant pentru victima...culmea e ca o lege permisiva a fost data in 2004 de catre stanga PSD si acuma se restrictioneaza de catre dreapta liberala, prin ministru liberal Stroe si deputatul tot liberal Scutaru...

personal le urez liberalilor din tot sufletul, sa se duca dupa taranisti si recunosc ca am fost inselat de prestatia lui Stroe, cand a preluat fraiele ministerului...chiar am pus ,,botul,, pt scurt timp la declaratiile lui ca va curata sistemul de citez ...haimanale...se pare ca nu este asa, a devenit si el haimana intre timp, daca nu cumva era de mult...
vikkktor

Post by vikkktor »

ati mai putea incerca sa le trimiteti liberalilor pe adresa http://www.pnl.ro/contact un mesaj in care sa-i anuntati ca renuntati in a ii vota avand in vedere proiectul propus si sustinut de deputatul lor Scutaru privind interzicerea unui drept...nu intrati in amanunte tehnice ca oricum nu inteleg despre ce e vorba...este si asta o sansa poate il pun pe bursucul asta sa isi retraga proiectul...eu in calitate de persoana fizica si cetatean, cred ca am facut tot ce este omeneste posibil...un deget nu are efectul unui pumn...acuma este si randul domniilor voastre daca intr-adevar va doriti ceva sa actionati cu metodele pe care le aveti la indemana si care sunt gratuite...de exemplu dreptul la o petitie, care ar putea suna cam asa...

,,subsemnatul ....prin prezenta va anunt ca eu si familia mea, renuntam la a va mai acorda votul la alegerile la care veti participa in viitor, datorita faptului ca deputatul liberal Scutaru, propune si sustine o initiativa prin care doreste inasprirea dreptului de port.folosire si detinere a armelor...acest aspect, prin care se ingradeste un drept castigat si legiferat, consider ca este apanajul regimurilor dictatoriale, in speta a celui comunist si nu reliefeaza doctrina liberala pe care ar trebui sa o urmati,,....
saphire

Post by saphire »

Cand se vor da pedepse cu inchisoare pentru cocalarii de semafor atunci probabil ca vor fi mai atenti , mai mult de 80% din detinatorii de neletale nu cunosc nici macar o fraza din legea 295, multi dintre ei cand ajung la aesp si cer o arma nici macar nu stiu ce sa ceara pentru autoaparare. Ce pretentii sa ai sa le foloseasca doar in imprejurari in care permite legea ?
Chiar si propunerea legislativa a avut ca motivatie marirea numarului incidentelor cu neletale. Vrem nu vrem toti suntem in aceeasi oala si letale si neletale din cauza catorva cretini care habar nu au ce inseamna autoaparare.
vikkktor

Post by vikkktor »

saphire wrote:Cand se vor da pedepse cu inchisoare pentru cocalarii de semafor atunci probabil ca vor fi mai atenti , mai mult de 80% din detinatorii de neletale nu cunosc nici macar o fraza din legea 295, multi dintre ei cand ajung la aesp si cer o arma nici macar nu stiu ce sa ceara pentru autoaparare. Ce pretentii sa ai sa le foloseasca doar in imprejurari in care permite legea ?
Chiar si propunerea legislativa a avut ca motivatie marirea numarului incidentelor cu neletale. Vrem nu vrem toti suntem in aceeasi oala si letale si neletale din cauza catorva cretini care habar nu au ce inseamna autoaparare.
nu poti sa bagi la inchisoare persoane care folosesc arme neletale...indiferent de isteria creata de massmedia cu incurajarea politiei, asa cum am aratat mai sus, totusi aceste arme sunt in fond jucarii, deci este o masura mult prea aspra condamnarea cu executare a autorilor pentru asemenea prostie...cred ca daca politia nu le-ar mai fi trecut pe permise si le-ar fi lasat la liber, asa cum erau in trecut, interesul pentru aceste obiecte ar fi scazut...este exact ca in anii 90 cand lumea statea la coada sa ia la liber pistoale ce aer comprimat, care, dupa un timp au devenit banale si toti vroiau sa scape de ele, vazand ca sunt in fapt alte jucarele...intre timp, politia le-a bagat si pe astea pe permis, in mod cu totul nejustificat...in schimb, trecerea pe permise si reclama facuta de anumiti comercianti si a astora cu bile, a facut sa le dea o importanta mult peste cea meritata, drept urmare posesorii lor au impresia ca sunt chiar inarmati cand tin asa ceva la bracinari...probabil asta s-a urmarit, pentru ca politia sa se impaneze cu dosarele lor grozave cand gasesc cate o neletala...liberalizarea mai mare a letalelor si trecerea le liber a neletalelor, v-a responsabiliza cetateanul si va convinge si ,,cocalarii de semafor,, ca poarta niste jucarii si risca sa moara daca le mai flutura iresponsabil...cred ca asta este calea de urmat, dar, atata timp cat inca politia vede neletalele foarte periculoase si motiv pentru a interzice tot, tuturor, nu este cale normala de a educa societatea...de fapt le convine acest aspect cu ,,neletalele periculoase,, pentru ca motiveaza restrictiile la care viseaza din fotoliile de pe Stefan cel Mare...de fapt isi bat joc de cetateni, pe care-i socotesc infantili si ii trateaza ca pe niste plozi oligofreni certandu-i ca se joaca cu neletalele pe care culmea le mai trec si pe permise de arma...la asta au participat niste comercianti vicleni care au vrut sa isi vanda marfa, niste politisti prosti care au ascultat cretinismele care preamareau virtutile zamacurilor, alti politisti parsivi care au vazut oportunitati de a face planul la dosare cu astea si nu in ultimul rand niste clienti neinformati, ca sa nu le zic altfel, care au cumparat si cumpara produsele astea...

PS dupa cum vedeti nimeni nu mai vorbeste nimic de incidentul mult mai periculos in care croatul a fost impuscat pe bune...chiar daca cu 22lr..alta jucarie, un pic mai periculoasa, dar, slaba ca performante...acuma toti discuta numai de ,,atacul armat de la magazin,, care in fond este un rahat...astia nici nu pricep bine ce inseamna letala si neletala si mai avem pretentii cand in capul lor e o varza, sa voteze o lege corecta...acuma cred cu ocazia acestui incident nefericit, ca s-a lamurit toata lumea cat de ,,periculoase,, sunt neletalele astea, daca proectilul tras in ochi nu a fost capabil decat sa-i afecteze globul ocular nefericitei aleia......o corneta cu bold in varf, suflata dintr-o teava de pvc, cu care multi ne jucam in copilarie, facea aceeasi paguba...intr-adevar corneta nu pocnea.... :lol:....cred ca renuntarea, de buna voie, la jucariile astea, ar da dovada ca suntem o societate care ne-am maturizat si poate sa ne confere dreptul de a cere dreptul de a detine arme reale, nu jucariile astea , cu care ne satisface politia in marea ei marinimie...
sBogdan

Post by sBogdan »

Nu sunt de acord cu afirmatia ca 22 LR este o jucarie un pic mai periculoasa ca o neletala.De.a lungul vremii au fost o gramada de asasinate cu acest calibru.Asasinii o preferau ptr dimensiunile ale armei,recul aproape inexistent(poti pune 10 gauri intr.un diametru nu mai mare de un pachet de tigari in 5 sec)zgomot redus si nu erau supuse autorizarii in multe tari fiind considerate ''pliciuri''.Am vazut chiar si mistreti braconati cu acest calibru,gaureste craniul fara probleme.Sa nu amestecam letal cu neletal.AA,ca se intampla sa fie impuscat cineva cu o neletala si sa dea coltu",sau invers,asta.i alta poveste.Totusi,nu vi se pare ciudat ca acea tentativa de asasinat a avut ca victima un om care lucra cu ''FER''vechi ,mancati.as ? Am inteles ca exista un martor care spunea ca vazut victima discutand cu cineva inainte de incident,dar croatul zice ca nu stie cine l.a impuscat. Apoi,nimeni nu mai zice nimic de martorul ala,ori ptr protectia lui,ori a fost bullshit. Pe urma politia iese si se umfla in pene spunand ca l.au identificat,ceea ce este o greseala dupa parerea mea,aceasta informatie fiindu.i de mare folos faptuitorului.Facem pariu ca.i din aceasi specie ca si cei din incidentul cu neletale? Bine,nu cred ca au nici o legatura cele doua incidente,dar tare ma tem ca faptuitorii sunt din acelasi mediu si aceasi etnie. De aia ptr care cuvantul LEGE reprezinta un non.sens.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
sBogdan

Post by sBogdan »

UPDATE : sora celui care a impuscat trei persoane este avocat in baroul Bucuresti. Haules-Baules ! Un lucru este clar : gena nu se schimba indiferent de circumstante.
saphire

Post by saphire »

Vorba bancului , tara de cacat asasinate de cacat, nu contesta nimeni ca 22.(depinde si ce 22.daca e WMR , MAG) nu ar putea fi letal intr-o mana instruita si o arma profi, dar se pare ca in Romania nu prea este personal calificat pentru asa ceva. Sa nu uitam si de cazul Mararu , ala alt profesionist care a recidivat in a da pe langa... unii nu stiu sa se opreasca la furca si topor pentru ca mai mult este clar ca nu sunt capabili .
Chiar daca mi-as dori din tot sufletul ca toata lumea sa aiba dreptul la o arma letala pentru autoaparare, cred ca suntem departe , poate pentru inceput ar fi buna si o arma letala de autoaparare doar pe propietate... dar in contextul in care e posibil ca pana pe 1 ianuarie sa avem lege noua, care restrictioneaza si mai mult .... sunt cam vise ! Asta nu inseamna ca pe viitor nu putem sa militam pentru asa ceva , trebuiesc 2-3 schimbarii pe la centru si apoi poate vin altii cu capul mai deztupat.
La partea cu neletalele, e delicata, ma refer la astea cu bila eu zic ori sa se dea ca in germania in acelasi regim ca cele cu glont si in acel moment vor fi mult mai putini detinatorii, sau vorba lui vikktor sa le scoate de pe permise si sa se vanda la tarabe.
sBogdan

Post by sBogdan »

Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
2ndLt

Post by 2ndLt »

sBogdan wrote:...Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
La faza asta sunt de acord cu ce spui!
sunt de acord cu liberalizarea dreptului de arma letala, nu sunt de acord cu acordarea permisului de arma atata timp cat ai fost certat cu legea, nu sunt de acord cu achizitionarea armeleor cu bile de cauciuc de pe tarabe...
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
asta cu ,,transferabilul,, nu este o problema...avand in vedere ca legitima aparare este un caz fortuit, nimeni nu va trage la raspundere penala, pe cel ce se afla in legitima aparare, ca foloseste o arma aflata la locul producerii evenimentului, arma care este inscrisa pe numele altuia...dar, ne departam de la subiect si se uita un lucru cred eu foarte important...motivarea invocata de politie pentru schimbarea legii, cf documentatiei, este inmultirea evenimentelor in care s-au folosit arme NELETALE...atat punct...atunci ce dracu au cu armele letale???...
vikkktor

Post by vikkktor »

sBogdan wrote:Neletale(ma refer la pistol cu proiectil de cauciuc) vandute la taraba...nu cred ca este o ideie buna, ptr ca asta ar insemna din nou facilitati ptr infractori. Legislatia de acum imi pare ok ptr obtinere dar nu si cu cea de pastrare (neaparat seif) Pai dacatot suntem cetateni responsabili cu siguranta voi lua toate masurile necesare ptr a nu se intampla accidente. Si eu sunt ptr ca cetatenii onesti sa poata detine o arma letala de foc ptr apararea proprietatii si a familiei. Lunga,scurta nu conteaza. Si as mai vrea ca armele sa fie transferabile,in sensul ca daca eu nu pot folosi arma ptr aparare si o transfer unei alte persoane care poate sa o foloseasca ptr a ma apara,sa o poata face fara sa i se faca dosar penal.
e o idee buna sa le vanda la taraba, pt ca iti garantez ca dupa ce o sa vada ca nimeni nu le baga in seama cum fac acum, permise..etc, o sa isi dea seama ca sunt niste prostii si o sa renunte la ele...daca mai este un caz in care unul cu neletale isi ia una in cap dintr-o letala, iti garantez ca nu vor mai umbla cu ele la curea...sau daca umbla, nu o sa le mai fluture cu atata usurinta...asta inseamna responsabilizarea cetateanului...nu responsabilizezi prin interzicere...din contra odata interzise, vor induce ideea ca sunt periculoase, lucru ce va duce la infloririrea comertului la negru cu neletale...
Last edited by vikkktor on Sun Nov 24, 2013 3:23 pm, edited 1 time in total.
Post Reply