Intrebare intrebatoare....un mic ajutor va rog
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Intrebare intrebatoare....un mic ajutor va rog
Am si eu o intrebare pentru cei cunoscatori de cauza, am un pistol pe gaz care inca este pe certificat de detinator, nu am fost in tara o perioada mai lunga nu am avut cand sa rezolv sa il trec pe B. (pistol este inchis la cutie....de 2-3 ani deoarece nici nu functioneaza, este stricat!) ce posibilitati sunt astfel incat, sa nu am probleme cu legea in vigoare?! ce vreau eu, si cred ca se poate din ce am auzit sa il dau la casatm sa dau o declaratie... sa scap de el, si de evidenta lui. Va rog cine poate sa ma ajute . Multumesc.
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Re: Intrebare intrebatoare....un mic ajutor va rog
1. Nu este absolut nici o problema daca tu il ai trecut pe certificatul de detinator, chiar poti sa-l lasi acolo, daca vrei!
2. Poti sa-l dai la casat sau sa il treci in permis oricand doresti tu! Nu vor fi probleme! Singurul impediment este ca nu mai ai dreptul sa detii cartuse ptr el, asta este singura chestie modifcata pentru certificatul de detinator.
3. Stricaciunea, in ce consta? La frame, slide (culata) sau cui percutor, gheara extractoare, mecanismul cocosului, s.a.m.d.?
Atata timp cat arma o detii inchisa, conform legii in vigoare, nu ai de ce sa te temi. Ca aceasta este stricata, iar nu vad sa fie probleme ptr tine! Daca tii mult la pistol, si nu vrei sa renunti la el, repara-l si pastreaza-l incontinuare pe certificatul de detinator. Daca vrei sa te si folosesti de el in poligon, atunci trece-l pe permis tip B (va fi multa bataie de cap si nu prea merita osteneala, dar tu decizi)
Cam astea sunt solutiile.
2. Poti sa-l dai la casat sau sa il treci in permis oricand doresti tu! Nu vor fi probleme! Singurul impediment este ca nu mai ai dreptul sa detii cartuse ptr el, asta este singura chestie modifcata pentru certificatul de detinator.
3. Stricaciunea, in ce consta? La frame, slide (culata) sau cui percutor, gheara extractoare, mecanismul cocosului, s.a.m.d.?
Atata timp cat arma o detii inchisa, conform legii in vigoare, nu ai de ce sa te temi. Ca aceasta este stricata, iar nu vad sa fie probleme ptr tine! Daca tii mult la pistol, si nu vrei sa renunti la el, repara-l si pastreaza-l incontinuare pe certificatul de detinator. Daca vrei sa te si folosesti de el in poligon, atunci trece-l pe permis tip B (va fi multa bataie de cap si nu prea merita osteneala, dar tu decizi)
Cam astea sunt solutiile.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
ce sa faca cu gazul in poligon???.....da-l dracu prietene, ca mai multa bataie de cap ai cu el...valoare zero...doneaza-l astora de la DAESP sa fie si ei satisfacuti ca isi ating scopul...,,dezarmarea cetatenilor inarmati, deci periculosi,,....
unde scrie ca nu mai ai voie sa detii cartuse pt el?
si daca sa zicem ca aveam cartuse la el ce faceam, le aruncam pe ghena sau le dadeam copiilor din fata blocului sa se joace cu ele?
si daca sa zicem ca aveam cartuse la el ce faceam, le aruncam pe ghena sau le dadeam copiilor din fata blocului sa se joace cu ele?
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Prietene Babane, mai documenteaza-te inainte sa te arunci ca fata mare la maritat!
Daca tu aveai cartuse ptr o arma cu gaz, le predai sau faci ce vrei cu ele, cum te taie capul. Bine la cum te stiu eu pe tine esti in stare sa faci multe.
Pe certificatul meu nu mai este trecut cantitatea de munitie. Am avut si mi-au schimbat certificatul de detinator cu una care nu mai este specificat cantitatea de munitie.
Este vorba pentru armele cu destinatia gaz care sunt detinute pe certificatul de detinator, cred ca am explicat bine. Daca nu crezi, si se pare ca asta e, du-te si intreaba!
Omul a cerut ajutor si eu i l-am dat, nu cred ca trebuie sa despicam firul in patru pe topicul asta.
Dar cum zice si Vikkktor nu are rost bataia de cap, dar asta tine doar de el.
Daca tu aveai cartuse ptr o arma cu gaz, le predai sau faci ce vrei cu ele, cum te taie capul. Bine la cum te stiu eu pe tine esti in stare sa faci multe.
Pe certificatul meu nu mai este trecut cantitatea de munitie. Am avut si mi-au schimbat certificatul de detinator cu una care nu mai este specificat cantitatea de munitie.
Este vorba pentru armele cu destinatia gaz care sunt detinute pe certificatul de detinator, cred ca am explicat bine. Daca nu crezi, si se pare ca asta e, du-te si intreaba!
Omul a cerut ajutor si eu i l-am dat, nu cred ca trebuie sa despicam firul in patru pe topicul asta.
Dar cum zice si Vikkktor nu are rost bataia de cap, dar asta tine doar de el.
tocmai ca te intreb pentru ca nu am vazun nicaieri in textul legii sa scrie expres ca nu ai voie sa mai detii cartuse, de asemenea nicio mentiune cu privire la cartusele deja detinute si ce trebuie sa faci cu ele.
faza e in felul urmator... daca tu pe permis port arma ai inscris o arma in 9 mm si pe certificatul de detinator ai o arma in cal. tot 9 mm, si tu detii cartuse ptr cea cu gaz (banuiesc ca ai blanku-uri) atunci poti sa le folosesti si ptr cea de pe permis, care este tot in 9 mm. Deci nu este nici o problema! In schimb, daca ai pe permis in cal 45 cauciuc si 9 pe certificat, cam trebuie sa renunti la ele!
permis port arma neletala - certificat detinator arme neletale
9 mm - 9 mm (iti poti pastra cartusele)
cal. 45 - 9 mm (scapa de ele)
9 mm - 8 mm (scapa de ele)
10x22 mm - 9 mm (scapa de ele)
10x28 mm - 9 mm (scapa de ele)
10x22 mm - 8 mm (scapa de ele)
10x28 mm - 8 mm (scapa de ele)
permis port arma neletala - certificat detinator arme neletale
9 mm - 9 mm (iti poti pastra cartusele)
cal. 45 - 9 mm (scapa de ele)
9 mm - 8 mm (scapa de ele)
10x22 mm - 9 mm (scapa de ele)
10x28 mm - 9 mm (scapa de ele)
10x22 mm - 8 mm (scapa de ele)
10x28 mm - 8 mm (scapa de ele)
Intamplator sunt ambele 9mm, dar nu asta este problema, ce vreau eu sa spun este ca nu am vazut sa existe in textul legii concret prevederea ca nu mai ai voie sa detii cartuse pentru arma din certificat. Asta este mangleala a la AEST, am auzit-o si eu si m-am contrazis cu respectivul ofiter (dar scurt, ca nu era productiva discutia intre noi).
Revenind, de exemplu daca vreau sa folosesc arma din certificat la autoaparare in casa ce fac fara cartuse? O folosesc in loc de ciocan?
Revenind, de exemplu daca vreau sa folosesc arma din certificat la autoaparare in casa ce fac fara cartuse? O folosesc in loc de ciocan?
aici ai dreptate, nu este in textul legii aceasta specificatie, dar crezi ca merita sa te joci cu asta?
Intr-adevar este abuz ce fac astia de la AEST, si ce vrei sa facem?
Intr-adevar este abuz ce fac astia de la AEST, si ce vrei sa facem?
Nu mai aberati. Scrie. N-o ai in permisul tip B, n-ai voie munitie.
Art. 66
Procurarea muniţiei pentru armele neletale
(1) Muniţia aferentă armelor neletale poate fi procurată numai în baza permisului de armă sau, după caz, a certificatului de deţinător, de la armurierii autorizaţi să o comercializeze.
(2)Posesorii armelor neletale cu destinaţia de autoapărare pot procura şi deţine maximum 100 de cartuşe pentru fiecare armă dintre cele pentru care au drept de port şi folosire.
Art. 66
Procurarea muniţiei pentru armele neletale
(1) Muniţia aferentă armelor neletale poate fi procurată numai în baza permisului de armă sau, după caz, a certificatului de deţinător, de la armurierii autorizaţi să o comercializeze.
(2)Posesorii armelor neletale cu destinaţia de autoapărare pot procura şi deţine maximum 100 de cartuşe pentru fiecare armă dintre cele pentru care au drept de port şi folosire.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Omule Sith, pe vremea cand mi-am luat prima arma pe gaz, pe certificatul de detinator arme neletale, aveam voie sa achizitionez 100 de cartuse.
De cand mi-am schimbat domiciliul pe buletin, mi-am schimbat domiciliul si pe certificatul de detinator, asa ca, la sectiunea munitie detinuta, numai am nimic, inainte aveam 100 buc ptr cal. 9mm, 100 buc ptr cal 8 mm, caracteristica munitiilor GAZE, blank-uri etc.
Ati inteles?!
Ce scrie acuma in articolul de lege ala 66, este deja modificat, sub legea 117/2011, pe vremea aia cand mi-am luat prima arma pe gaze era activa legea 295/2004.
Si lasati-ma cu ce scrie la lege, ca la lege nu scrie ca trebuie sa astepti 3 luni, 6 luni sau 1 an ptr o autorizatie de arma!
L117/2011 - Art de lege 15 alineatul 2 - Cererea de eliberare a autorizaţiei de procurare a armelor se depune de către solicitant la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau la inspectoratul judeţean de poliţie în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul ori reşedinţa. Cererea se soluţionează în termen de maximum 45 de zile, în cazul primei autorizări, şi în termen de maximum 30 de zile, în cazul autorizărilor ulterioare.“
De cand mi-am schimbat domiciliul pe buletin, mi-am schimbat domiciliul si pe certificatul de detinator, asa ca, la sectiunea munitie detinuta, numai am nimic, inainte aveam 100 buc ptr cal. 9mm, 100 buc ptr cal 8 mm, caracteristica munitiilor GAZE, blank-uri etc.
Ati inteles?!
Ce scrie acuma in articolul de lege ala 66, este deja modificat, sub legea 117/2011, pe vremea aia cand mi-am luat prima arma pe gaze era activa legea 295/2004.
Si lasati-ma cu ce scrie la lege, ca la lege nu scrie ca trebuie sa astepti 3 luni, 6 luni sau 1 an ptr o autorizatie de arma!
L117/2011 - Art de lege 15 alineatul 2 - Cererea de eliberare a autorizaţiei de procurare a armelor se depune de către solicitant la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau la inspectoratul judeţean de poliţie în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul ori reşedinţa. Cererea se soluţionează în termen de maximum 45 de zile, în cazul primei autorizări, şi în termen de maximum 30 de zile, în cazul autorizărilor ulterioare.“
prietene, fa-te colectionar si i-ati arma scurta glont, colectie, ai voie la una cu 25 cartuse si rezolvi treaba...nu am inteles niciodata pasiunea asta pt neletale, gen gaze, bile...etc...
Sau exista varianta cursului de formare a instructorilor in poligonul de tragere. Dupa atestare aveti dreptul la arme lungi sau scurte avand destinatia tir sportiv. Cantitatea de munitie ce poate fi detinuta in resedinta este de 500 cartuse/calibru; deplasarea in poligon in vederea tragerilor nu este supusa nici unei aprobari speciale (cazul armelor de colectie). Regulile de pastrare si transport sunt similare celor aplicate armelor de vanatoare.
Sunt cateva scoli care formeaza instructori in poligonul de tragere si din cate cunosc, mai multi absolventi au in posesie arme lungi si scurte inregistrate in permis cu destinatia tir sportiv. Daca considerati ca aceasta cale este potrivita dorintelor si necesitatilor dvs., in functie de zona unde locuiti, bugetul pe care il alocati si asteptarilor pe care le aveti din partea prestatorului, oferta este diversificata.
Singurul dezavantaj este ca dureaza scoala 6 luni , dar va puteti bucura de multe trageri incluse in taxa de curs.
Stima
Sunt cateva scoli care formeaza instructori in poligonul de tragere si din cate cunosc, mai multi absolventi au in posesie arme lungi si scurte inregistrate in permis cu destinatia tir sportiv. Daca considerati ca aceasta cale este potrivita dorintelor si necesitatilor dvs., in functie de zona unde locuiti, bugetul pe care il alocati si asteptarilor pe care le aveti din partea prestatorului, oferta este diversificata.
Singurul dezavantaj este ca dureaza scoala 6 luni , dar va puteti bucura de multe trageri incluse in taxa de curs.
Stima
"Armele deţinute în colecţie nu pot fi folosite în nici o imprejurare, cu excepţia unei arme lungi dintre cele deţinute, menţionată în mod expres în permisul de armă, numai în locul unde se află colecţia, în caz de legitimă apărare.
Atestatul de colecţionar se vizează o dată cu permisul de armă în care sunt înscrise armele deţinute în colecţie."
Deci, din cate inteleg eu, nu prea faci mare branza nici cu certificatul de colectionar..ce folos ca nu il poti duce in poligon?
Atestatul de colecţionar se vizează o dată cu permisul de armă în care sunt înscrise armele deţinute în colecţie."
Deci, din cate inteleg eu, nu prea faci mare branza nici cu certificatul de colectionar..ce folos ca nu il poti duce in poligon?