REFUZ VANZARE MUNITIE - PERMIS VALABIL COLECTIONAR ARME

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anndrei

Re: REFUZ VANZARE MUNITIE - PERMIS VALABIL COLECTIONAR ARME

Post by anndrei »

Deci? Nimeni nu mai :evil: zice nimic despre refuzul de a vinde munitie colectionarilor?
vikkktor

Post by vikkktor »

anndrei wrote:Deci? Nimeni nu mai :evil: zice nimic despre refuzul de a vinde munitie colectionarilor?
datorita crizei, nimeni dintre colectionari nu a mai incercat sa cumpere munitie... :D ...asta este si o modalitate de a nu fi refuzati... :lol: ...cei care au facut-o, prefera sa fie discreti sa nu supere...starea naturala romaneasca...
DanielT

Post by DanielT »

vikkktor wrote:
anndrei wrote:Deci? Nimeni nu mai :evil: zice nimic despre refuzul de a vinde munitie colectionarilor?
datorita crizei, nimeni dintre colectionari nu a mai incercat sa cumpere munitie... :D ...asta este si o modalitate de a nu fi refuzati... :lol: ...cei care au facut-o, prefera sa fie discreti sa nu supere...starea naturala romaneasca...
se vinde da nu la orcine....
anndrei

Post by anndrei »

Pai nu inteleg, cum adica "nu la oricine" ? Normal, ca unul fara permis nu are voie sa cumpere.... Ma refer la cei care au acest drept. La colectionari! Nu e cazul meu, am 7,62*39 si pe arma de vinatoare... Nu e normal sa isi bata joc de noi.Daca nu aveam acelasi calibru si la una din armele de vinatoare, cum faceam rost de munitie pentru o iesire la poligon? :evil:
sith

Post by sith »

Cica sa iei din poligon.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
vikkktor

Post by vikkktor »

anndrei wrote:Pai nu inteleg, cum adica "nu la oricine" ? Normal, ca unul fara permis nu are voie sa cumpere.... Ma refer la cei care au acest drept. La colectionari! Nu e cazul meu, am 7,62*39 si pe arma de vinatoare... Nu e normal sa isi bata joc de noi.Daca nu aveam acelasi calibru si la una din armele de vinatoare, cum faceam rost de munitie pentru o iesire la poligon? :evil:
si daca nu este normal, TU ce faci ca sa fie normal, de exemplu???.........
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.

Incep prin a-mi cere scuze ca nu am vazut din vreme acest topic. Deabea dupa atentionarea de ieri, destul de tarziu, am citit si pot sa dau o replica obiectiva.
Din pacate, in acest caz nu am cum sa va sustin in nici-un fel parerea.
Lasand la o parte fatpul ca masura impusa de comercializarea munitiei catre colectionari, loveste direct in interesele noastre economice, nu pot sa nu recunosc ca este una corecta.
Colectionarii detin permise de tip A, adica doar de detinere, nu de port si folosinta.
In urma modificarilor de normative acum cativa ani s-a obtinut dreptul de folosinta a armelor de colectie, dar numai in poligon si numai in anumite conditii. Acest lucru este posibil in urma unei autorizatii de la AEST prin care detinatorul arme de colectie are dreptul de a se deplasa de la domiciliu la poligon, pentru a testa arma, antrenament s.a.. Achizitionarea munitiei de la magazin (oricare - nu doar de la Arrow) dupa care transportul in poligon, implica deplasarea avand arma si munitia asupra detinatorului pe traseu greu de definit, ceea ce implica incadrarea in alta categorie de permis si automat de incalcarea legii. Rezolvarea acestei probleme s-a gasit prin adoptarea masurii de comercializare a munitiei catre detinatorii de permis tip A, doar prin intermediul poligoanelor de tir.
Inca odata este un lucru care nu ne avantajeaza in nici-un fel, dar este o masura corecta.

Cu respect.
tevez

Post by tevez »

Colecţionarii de arme pot procura şi deţine, numai la locul unde se află colecţia de arme, cel mult 25 de cartuşe
cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil, pentru o armă lungă sau pentru o armă scurtă dintre cele prevăzute
în categoria B pct. 7 din anexă, proiectate până în anul 1945 inclusiv.
careundecine

Post by careundecine »

Masura nu este nici corecta, nici legala ( legal si corect nu sunt unul si acelasi lucru ).
- Corecta nu este pentru ca a fi corect inseamna sa fie morala, acceptabila si justificata, ceea ce nu este. In plus, legile nu sunt intotdeauna corecte.

- Legala nu este pentru ca in lege exista cele de mai jos :

SECŢIUNEA a 3-a
Condiţii cu privire la deţinerea, portul şi utilizarea armelor letale, precum şi a muniţiei aferente de către persoanele fizice de cetăţenie română
Art. 43
Procurarea muniţiei de către colecţionarii de arme
(1) Colecţionarii de arme pot procura şi deţine, numai la locul unde se află colecţia de arme, cel mult 25 de cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil, pentru o armă lungă sau pentru o armă scurtă dintre cele prevăzute la categoria B pct. 7 din anexă, proiectate până în anul 1945 inclusiv, în condiţiile prevăzute la art. 27 alin. (4).
(2) Înscrierea menţiunilor corespunzătoare în permisul de armă cu privire la deţinerea muniţiei prevăzute la alin. (1) se face de către organul de poliţie competent, la cererea colecţionarului.

Detalii: http://legeaz.net/legea-295-2004-armelo ... ii-de-arme

In plus, imi permit sa adaug ca cele exprimate de Dvs sunt o interpretare incorecta a legii care distorsioneaza logica dupa bunul plac in asa fel incat sa sustina o idee personala contrara legii. Sper ca opinia exprimata nu este a Dvs ci v-a fost transmisa de catre Politie. Mai sper ca pe viitor sa nu va mai faceti pres in fata politiei romane atata timp cat exista o lege scrisa si in vigoare.
vikkktor

Post by vikkktor »

speri degeaba...pana la urma, fiind comercianti privati, pot sa isi aleaga modul in care isi desfasoara activitatea dupa bunul plac, asa cum legaturile, prieteniile sau ,,aliantele,, pot fi de asemenea la alegerea domniilor lor...ceea ce este grav intr-adevar, este atitudinea presedintiilor de asociatii de colectionari sau altele de genul, si care sunt obedienti cu autoritatile, autoritati care in ultima perioada de timp numai ineptii au inceput sa propuna legislativului si sa se comporte din ce in ce mai abuziv in teren...personal nu sunt membru in nici o asociatie, cooperatie, sau ceva de genul, dar, nu imi convine cand vad persoane care se duc chipurile sa-mi reprezinte drepturile de detinator de arma in discutiile cu legislativul si se intorc cu capul plecat, ba mai au si tupeul sa se impaneze cu ce bravuri au facut ei, desi ma trezesc peste noapte cu tot felul de cretinitati care au imbracat forma legala...probabil titulatura de ,,PRESedinte,, obliga la pozitia de pres...in afara de un singur participant la discutii pe care nu il suspectez de complicitate cu ,,lupul,, de restul sunt convins...asta este trist, nu ca nu mai da arrow munitie...arrow isi face ce politica vrea si o socoteste benefica pentru bunul mers al afacerii...cunoscand cativa baieti de la IGPR, chiar cred ca asemenea politica de ,,pretenie,, se impune...grav este, ca, in numele meu cel putin, discuta tot felul de pacalici care isi dau ifose de mari conducatori in asociatiile de arme si care impreuna cu alte capete patrate de la conducerea politiei, nu fac decat sa dea mana pe sub masa si pacalesc niste neatenti din politic sa imi scoata legi din ce in ce mai cretine....asta este si motivul pentru care am facut si fac in continuare toate demersurile vis-a-vis de puncul 9 din anexa legii, pentru a arata cum politia nu respecta ceea ce tot ei au initiat in 2011, gratie inteligentei ce-i copleseste...a venit timpul ca cel putin unul de acolo ce in permanenta se crede justitiarul cu sabia scoasa , desi cand trebuie are tolba deschisa, sa cam plece acasa si repet, politia sa isi vada de treaba pt care este retribuita, nu sa se implice in probleme legislative, juridice...sa caute armele de la Ciorogarla, mai nou pe alea de la Lugoj si muuulte altele, care nu le mai insir eu aici ca imi e greata...sa ne mai lasa dracului cu propunerile lor inteligente de schimbare a legii pe care le fac an de an, propuneri ce denota numai rautate, reavointa si spirit restrictiv, ce in realitate ilustreaza exact modul lor de a privi cetateanul care detine arme...ca pe un viitor delicvent...

PS eu inteleg politica administratorilor si le multumesc ca inca nu mi-au sters postarile, asa cum s-a intamplat pe alte forumuri cu pretentii, gen ,,anca,, si ,,vanatorul, lucru care m-a facut sa-i parasesc, stiind foarte bine complicitatile ce-i leaga pe administratorii acelor forumuri de diverse persoane pe care eu le criticam cu probe indubitabile...in orice caz, pierdeam timpul sa informez cat mai bine si corect pe participantii la discutii, nu pentru a spera un rezultat din partea autoritatilor, asa cum sugerau unii...cunosc foarte bine ce am de facut si cum sa fac in asa fel incat nu duc razboaie pe forumuri, doar fac o mica cronica a anumitor episoade ale razboaielor, in speranta, ca opinia publica se va trezi odata si va invata sa stea dreapta in domeniul asta macar....
radu.b

Post by radu.b »

vikkktor wrote:speri degeaba...pana la urma, fiind comercianti privati, pot sa isi aleaga modul in care isi desfasoara activitatea dupa bunul plac, asa cum legaturile, prieteniile sau ,,aliantele,, pot fi de asemenea la alegerea domniilor lor...ceea ce este grav intr-adevar, este atitudinea presedintiilor de asociatii de colectionari sau altele de genul, si care sunt obedienti cu autoritatile, autoritati care in ultima perioada de timp numai ineptii au inceput sa propuna legislativului si sa se comporte din ce in ce mai abuziv in teren...personal nu sunt membru in nici o asociatie, cooperatie, sau ceva de genul, dar, nu imi convine cand vad persoane care se duc chipurile sa-mi reprezinte drepturile de detinator de arma in discutiile cu legislativul si se intorc cu capul plecat, ba mai au si tupeul sa se impaneze cu ce bravuri au facut ei, desi ma trezesc peste noapte cu tot felul de cretinitati care au imbracat forma legala...probabil titulatura de ,,PRESedinte,, obliga la pozitia de pres...in afara de un singur participant la discutii pe care nu il suspectez de complicitate cu ,,lupul,, de restul sunt convins...asta este trist, nu ca nu mai da arrow munitie...arrow isi face ce politica vrea si o socoteste benefica pentru bunul mers al afacerii...cunoscand cativa baieti de la IGPR, chiar cred ca asemenea politica de ,,pretenie,, se impune...grav este, ca, in numele meu cel putin, discuta tot felul de pacalici care isi dau ifose de mari conducatori in asociatiile de arme si care impreuna cu alte capete patrate de la conducerea politiei, nu fac decat sa dea mana pe sub masa si pacalesc niste neatenti din politic sa imi scoata legi din ce in ce mai cretine....asta este si motivul pentru care am facut si fac in continuare toate demersurile vis-a-vis de puncul 9 din anexa legii, pentru a arata cum politia nu respecta ceea ce tot ei au initiat in 2011, gratie inteligentei ce-i copleseste...a venit timpul ca cel putin unul de acolo ce in permanenta se crede justitiarul cu sabia scoasa , desi cand trebuie are tolba deschisa, sa cam plece acasa si repet, politia sa isi vada de treaba pt care este retribuita, nu sa se implice in probleme legislative, juridice...sa caute armele de la Ciorogarla, mai nou pe alea de la Lugoj si muuulte altele, care nu le mai insir eu aici ca imi e greata...sa ne mai lasa dracului cu propunerile lor inteligente de schimbare a legii pe care le fac an de an, propuneri ce denota numai rautate, reavointa si spirit restrictiv, ce in realitate ilustreaza exact modul lor de a privi cetateanul care detine arme...ca pe un viitor delicvent...

PS eu inteleg politica administratorilor si le multumesc ca inca nu mi-au sters postarile, asa cum s-a intamplat pe alte forumuri cu pretentii, gen ,,anca,, si ,,vanatorul, lucru care m-a facut sa-i parasesc, stiind foarte bine complicitatile ce-i leaga pe administratorii acelor forumuri de diverse persoane pe care eu le criticam cu probe indubitabile...in orice caz, pierdeam timpul sa informez cat mai bine si corect pe participantii la discutii, nu pentru a spera un rezultat din partea autoritatilor, asa cum sugerau unii...cunosc foarte bine ce am de facut si cum sa fac in asa fel incat nu duc razboaie pe forumuri, doar fac o mica cronica a anumitor episoade ale razboaielor, in speranta, ca opinia publica se va trezi odata si va invata sa stea dreapta in domeniul asta macar....
Buna ziua.

"Aprecierile" dumneavoastra sunt deplasate iar ce sustineti este o aberatie.
Adica noi ca si comercianti am avea posibilitatea sa facem bani din vanzarea unor produse la noi in magazin, dar nu vrem acest lucru, ca asa este politica noastra impusa dupa cum dorim noi. Sau vindem preferential, dupa cum arata clientii nostri cand intra in magazin. Asta sustineti din tot ce spuneti pana acum. Pai fara suparare sfideaza logica.
Tot ce am spus este simplu. Doar in baza permisului categoria A nu am voie sa vand munitie de la mine din magazin. Noi nu avem voie sa facem acest lucru. Imi risc autorizatia de functionare, a punctului de lucru respectiv si tot ce deriva din acest lucru. Acest subiect a mai fost vorbit si acum un an. Aceasta masura a fost impusa de cei de la AEST. Ca sa puteti cumpara din magazin va trebuie pe langa permis autorizatie de la Politie. Aceasta este masura impusa, indiferent daca mie imi convine sau nu. Ei va pot scrie in autorizatie cate cartuse puteti cumpara de la magazin. Este ce ma intereseaza pe mine ca si comerciant sa-mi pot desfasura activitatea fara probleme. Ma intereseaza mai putin cate cartuse are fiecare acasa, ce face cu ele, unde le tine s.a. atata vreme cat le pot vinde conform legii si normelor de aplicare a acesteia. Pentru ca dumneavoastra imi dati doar citate din lege. Altfel, munitia se poate cumpara doar de la poligon. Ca folositi toata munitia cumparata de acolo, ca va ramane si o luati acasa, pe noi ne intereseaza foarte putin.

Politica de "prietenie' nu exista la Arrow, iar cine ne cunoaste o poate confirma. Toata lumea este egala in fata noastra si nu ne-am bucurat de nici-o facilitate din partea nimanui. Iar acest lucru ne-a ajutat sa ajungem in pozitia pe care o avem.
Ce a-ti scris despre cei care va reprezinta drepturile de detinator - nu cred ca v-ati referit la noi. Este cat se poate de clar ca interpelari singulare si ascunse in spatele unor ID-uri de forum, nu determina o schimbare legislativa.
Exista sau cel putin a existat asociatia ROMSDC, pe care am incercat sa o sustinem atat cat am putut de mult. Ce a facut acesta asociatie? Pai destul de multe indiferent ce spuneti. Chiar daca domnul care a fost membru fondator al acestei asociatii nu mai activeaza, imi aduc aminte ca la un moment dat a ajuns inclusiv la un post de televiziune, unde la ora de audienta a sustinut o dezbatere impreuna cu un reprezentant al legiuitorului. Este un lucru cat se poate de meritoriu si noi recunoastem acest lucru. Indiferent ce s-a intamplat intre noi si dansul dupa aceea.
De ce nu faceti si dumneavoastra la fel? Sa combateti direct masurile legislativului?

Cu respect.
2ndLt

Post by 2ndLt »

Vin si eu cu o intrebare, si cine vrea sa-mi raspunda este liber sa o faca (as prefera sa vorbeasca cineva avizat sunt satul de opinii care nu-si au rostul).
La ce fel de poligoane din Bucuresti sau de pe langa Bucuresti se poate cumpara munitie pentru arme lungi?
Nu-mi vorbiti de UTI, ca acestia sunt ptr arme scurte.
Puneti o lista in care se pot achizitiona munitii ptr arme lungi si scurte (pentru colectionarii de arme) din asa-zisele poligoane de tragere, din si de pe langa Bucuresti si nu numai.
O zi buna!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
radu.b

Post by radu.b »

2ndLt wrote:Vin si eu cu o intrebare, si cine vrea sa-mi raspunda este liber sa o faca (as prefera sa vorbeasca cineva avizat sunt satul de opinii care nu-si au rostul).
La ce fel de poligoane din Bucuresti sau de pe langa Bucuresti se poate cumpara munitie pentru arme lungi?
Nu-mi vorbiti de UTI, ca acestia sunt ptr arme scurte.
Puneti o lista in care se pot achizitiona munitii ptr arme lungi si scurte (pentru colectionarii de arme) din asa-zisele poligoane de tragere, din si de pe langa Bucuresti si nu numai.
O zi buna!
Buna ziua.

Ati incercat Joita? La UTI este adevarat, au doar pentru arme scurte.

Cu respect
2ndLt

Post by 2ndLt »

Nu au pentru arma lunga glont, doar lisa (alice).

Deci in concluzie.....
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
mariand68

Post by mariand68 »

radu.b wrote:
vikkktor wrote:speri degeaba...pana la urma, fiind comercianti privati, pot sa isi aleaga modul in care isi desfasoara activitatea dupa bunul plac, asa cum legaturile, prieteniile sau ,,aliantele,, pot fi de asemenea la alegerea domniilor lor...ceea ce este grav intr-adevar, este atitudinea presedintiilor de asociatii de colectionari sau altele de genul, si care sunt obedienti cu autoritatile, autoritati care in ultima perioada de timp numai ineptii au inceput sa propuna legislativului si sa se comporte din ce in ce mai abuziv in teren...personal nu sunt membru in nici o asociatie, cooperatie, sau ceva de genul, dar, nu imi convine cand vad persoane care se duc chipurile sa-mi reprezinte drepturile de detinator de arma in discutiile cu legislativul si se intorc cu capul plecat, ba mai au si tupeul sa se impaneze cu ce bravuri au facut ei, desi ma trezesc peste noapte cu tot felul de cretinitati care au imbracat forma legala...probabil titulatura de ,,PRESedinte,, obliga la pozitia de pres...in afara de un singur participant la discutii pe care nu il suspectez de complicitate cu ,,lupul,, de restul sunt convins...asta este trist, nu ca nu mai da arrow munitie...arrow isi face ce politica vrea si o socoteste benefica pentru bunul mers al afacerii...cunoscand cativa baieti de la IGPR, chiar cred ca asemenea politica de ,,pretenie,, se impune...grav este, ca, in numele meu cel putin, discuta tot felul de pacalici care isi dau ifose de mari conducatori in asociatiile de arme si care impreuna cu alte capete patrate de la conducerea politiei, nu fac decat sa dea mana pe sub masa si pacalesc niste neatenti din politic sa imi scoata legi din ce in ce mai cretine....asta este si motivul pentru care am facut si fac in continuare toate demersurile vis-a-vis de puncul 9 din anexa legii, pentru a arata cum politia nu respecta ceea ce tot ei au initiat in 2011, gratie inteligentei ce-i copleseste...a venit timpul ca cel putin unul de acolo ce in permanenta se crede justitiarul cu sabia scoasa , desi cand trebuie are tolba deschisa, sa cam plece acasa si repet, politia sa isi vada de treaba pt care este retribuita, nu sa se implice in probleme legislative, juridice...sa caute armele de la Ciorogarla, mai nou pe alea de la Lugoj si muuulte altele, care nu le mai insir eu aici ca imi e greata...sa ne mai lasa dracului cu propunerile lor inteligente de schimbare a legii pe care le fac an de an, propuneri ce denota numai rautate, reavointa si spirit restrictiv, ce in realitate ilustreaza exact modul lor de a privi cetateanul care detine arme...ca pe un viitor delicvent...

Buna ziua.

"Aprecierile" dumneavoastra sunt deplasate iar ce sustineti este o aberatie.
Adica noi ca si comercianti am avea posibilitatea sa facem bani din vanzarea unor produse la noi in magazin, dar nu vrem acest lucru, ca asa este politica noastra impusa dupa cum dorim noi. Sau vindem preferential, dupa cum arata clientii nostri cand intra in magazin. Asta sustineti din tot ce spuneti pana acum. Pai fara suparare sfideaza logica.
Tot ce am spus este simplu. Doar in baza permisului categoria A nu am voie sa vand munitie de la mine din magazin. Noi nu avem voie sa facem acest lucru. Imi risc autorizatia de functionare, a punctului de lucru respectiv si tot ce deriva din acest lucru. Acest subiect a mai fost vorbit si acum un an. Aceasta masura a fost impusa de cei de la AEST. Ca sa puteti cumpara din magazin va trebuie pe langa permis autorizatie de la Politie. Aceasta este masura impusa, indiferent daca mie imi convine sau nu. Ei va pot scrie in autorizatie cate cartuse puteti cumpara de la magazin. Este ce ma intereseaza pe mine ca si comerciant sa-mi pot desfasura activitatea fara probleme. Ma intereseaza mai putin cate cartuse are fiecare acasa, ce face cu ele, unde le tine s.a. atata vreme cat le pot vinde conform legii si normelor de aplicare a acesteia. Pentru ca dumneavoastra imi dati doar citate din lege. Altfel, munitia se poate cumpara doar de la poligon. Ca folositi toata munitia cumparata de acolo, ca va ramane si o luati acasa, pe noi ne intereseaza foarte putin.

Politica de "prietenie' nu exista la Arrow, iar cine ne cunoaste o poate confirma. Toata lumea este egala in fata noastra si nu ne-am bucurat de nici-o facilitate din partea nimanui. Iar acest lucru ne-a ajutat sa ajungem in pozitia pe care o avem.
Ce a-ti scris despre cei care va reprezinta drepturile de detinator - nu cred ca v-ati referit la noi. Este cat se poate de clar ca interpelari singulare si ascunse in spatele unor ID-uri de forum, nu determina o schimbare legislativa.
Exista sau cel putin a existat asociatia ROMSDC, pe care am incercat sa o sustinem atat cat am putut de mult. Ce a facut acesta asociatie? Pai destul de multe indiferent ce spuneti. Chiar daca domnul care a fost membru fondator al acestei asociatii nu mai activeaza, imi aduc aminte ca la un moment dat a ajuns inclusiv la un post de televiziune, unde la ora de audienta a sustinut o dezbatere impreuna cu un reprezentant al legiuitorului. Este un lucru cat se poate de meritoriu si noi recunoastem acest lucru. Indiferent ce s-a intamplat intre noi si dansul dupa aceea.
De ce nu faceti si dumneavoastra la fel? Sa combateti direct masurile legislativului?

Cu respect.
Buna seara,
Am fost in magazinul Arrow de la Gara de Nord cu permisul de tip A si cu autorizatia de iesit in poligon cu 50 de cartuse 9X19 si am fost refuzat fara nici un fel de comentarii. Am fost la vecinii d-voastra din coltul diametral opus si am fost servit fara nici un fel de probleme.
Este No Comment or Not ? :roll:
BTW: tot din acelasi magazin am mai cumparat si 5 cartuse pentru testul balistic si nu au fost probleme.
Eu personal nu mai inteleg nimic...... :shock:
Post Reply