se elimina neletalele

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Safe&Sound

Re: se elimina neletalele

Post by Safe&Sound »

sith wrote:Aruncati o privire aici ...
http://scutaru.ro/
La art. 57 al. 2 forma propusă în cadrul Comisie (pct. 16 Proiect de lege) a fost: „(2) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) pot procura, în scopul deţinerii, cel mult două arme neletale de autoapărare şi cel mult două arme de tir sportiv cu caracteristicile celor prevăzute în categoria C din anexă” .

Se înlocuieşte cu forma :

„(2)Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) pot procura, în scopul deţinerii, respectiv al portului şi folosirii, cel mult două arme neletale de autoapărare şi cel mult două arme de tir sportiv cu caracteristicile celor prevăzute în categoria C din anexă”.
hmm...asa cum inteleg eu un text de lege prin introducerea lui "respectiv" in formulare reiese ca pentru armele neletale din categoria C 21(pistoale si revolvere cu bile de cauciuc) ramane dreptul de detinere iar pentru cele din cat C22 si C23 ramane dreptul de port si folosire. Pe forumul ANCA s-a afirmat ca nu se va ridica dreptul de port si folosire al armelor cu bila de cauciuc, din ce citesc eu mai sus inteleg insa ca s-au inselat, sau ma rog, cineva foarte abil i-a inselat.
Last edited by Safe&Sound on Mon Jul 08, 2013 4:04 pm, edited 2 times in total.
vikkktor

Post by vikkktor »

da...este praf in ochi...in realitate, prin norme care vor aparea ulterior, legea va iesi exact asa cum a vrut IGPR-ul...asa se intampla cand politicul nu da doi bani pe cetatean...nu ma asteptam liberalii sa aiba asemenea atitudine...schimba o lege data de PSD, culmea, in sens restrictiv...nu pot decat sa le urez sa aiba soarta taranistilor, pentru ca se pare ca o merita...liberal in dex-ul romanesc, a ajuns sinonim cu restrictiv...
careundecine

Post by careundecine »

Indraznesc sa va contrazic. Formularea cu "respectiv" nu se traduce ca primele sunt pentru detinere iar cele din urma pentru port si folosire ci se poate inlocui cu SAU si-mi vine greu sa cred ca din norme se poate interzice purtearea atata timp cat articolul spune detinere respectiv port si folosire. E de bine.
Rudy

Post by Rudy »

Cu porcaria asta de lege, s-a ajuns la a se despica firul din 4, in 16, 32 etc. Toate aceste abureli sosite treptat, vor avea ca forma finala, restrictia ABSOLUTA.

Cat despre aburerile cu 2 arme de-un fel, 2 de alt fel, etc etc, mi se pare o porcarie. Care-i treaba cu cifra 2. ? Nu reusesc deloc sa pricep, de ce legiuitorul foloseste 2-urile, drept etalon. Eu stiu ca la bicicleta sunt necesare 2 roti, dar si acolo avem exceptii: roti ajutatoare, tricicleta etc. Presupun ca nr, le-a venit in cap, in momentul in care s-au uitat cu lupa'n chiloti , sau se ghideza dupa nota maxima luata la bac.

P.S.
Sper ca hartia monitorului oficial, pe care se va imprima legea, sa fie destul de pufoasa. :mrgreen:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
vikkktor

Post by vikkktor »

careundecine wrote:Indraznesc sa va contrazic. Formularea cu "respectiv" nu se traduce ca primele sunt pentru detinere iar cele din urma pentru port si folosire ci se poate inlocui cu SAU si-mi vine greu sa cred ca din norme se poate interzice purtearea atata timp cat articolul spune detinere respectiv port si folosire. E de bine.
nu stiu ce este bine, daca va referiti la comentariul meu, cand la art 13 privind persoanele care au calitatea de a avea arme aparare si paza, cele de la alin 2 lit a, de la posibilitatea de a le purta pe viata, se limiteaza la 10 ani dupa incetarea activitatii...unde este binele?? ...in loc sa se legifereze o mai mare deschidere, din contra, se restrictioneaza si drepturile din prezent...si asta pentru ca tot ei, cadrele de politie, nu au fost in stare sa prevada ce va face angajatul lor, Vladan...dupa ce ca sunt prinsi cu chilotii in vine, tot ei se supara ca magarul pe sat si propun idiotenia asta de proiect...probabil pentru multi care nu au acces la aparare si paza, este satisfacatoare o masura de genul asta, dar, daca ar inceta sa judece conform ,,caprei vecinului,, ar realiza ca orice ingradire, indiferent daca vizeaza categoria care-i intereseaza sau nu, este in realitate o incercare reusita de a mai scoate o caramida din lege...nu ma intereseaza aerul comprimat, pentru ca nu am avut si nici nu cred ca voi avea, dar, nu pot sa nu fiu revoltat cand vad idiotenia care propune ,,nu mai mult de 2 cu aer,,...de unde si pana unde, a ajuns IGPR-ul sa hotarasca peste capul tuturor ce e bine sau nu pentru cetatean...pe vremuri, militia isi vedea de treba ei, legile cadeau in sarcina partidului, acum, militia a ajuns sa fie buricul democratiei si nu se astampara pana nu isi impune punctul de vedere...punct de vedere nebazat pe absolut nici o logica, rezultat al gandirii unor sefi de proasta calitate, unii dintre ei ramasite ale vechii scoli de militie, dar, care intre timp daca au facut niste facultati la ff sau au luat niste masterate pe hartie, chiar au ajuns sa creada ca sunt creiere luminate ale cetatii...si Stroe, vad ca doarme, dupa ce a clamat ca v-a curata ministerul de derbedei, vad ca a cazut in melancolie...
vikkktor

Post by vikkktor »

propun, daca pentru cazul Vladan, au ajuns sa incerce pedepsirea tuturor detinatorilor de arma, sa se interzica detinerea carnetelor de conducere de catre politisti, acestia reprezentand un pericol public in nenumarate randuri...

http://www.ziare.com/stiri/accident/pol ... at-1244593

propun sa isi desfasoare activitatea pe biciclete si cai, mod ce ajuta la mentinerea tonusului si la pastrarea vigoarei organului...socotesc de asemenea ca printr-o asemenea masura nu numai ca vor scadea numarul victimelor accidentelor provocate de politisti, dar, se face si o mare economie la buget, nemaifiind necesare fonduri pentru combustibil si reparatii/revizii auto, fonduri care oricum se aloca degeaba...se pot de asemenea achizitiona si biciclete tip tandem, in care lucratorul poate sa pedaleze impreuna cu alt coleg, sau sef, in functie de preferinte...vrem o politie sanatoasa, intr-o tara sanatoasa...
Attachments
dric_bicicleta_10452700.jpg
dric_bicicleta_10452700.jpg (62.45 KiB) Viewed 8741 times
Rudy

Post by Rudy »

Pai saracu organu' de unde sa stie el a sofa, daca are alocata o cota de doar cativa litri lunar.:shock:
Exceptia de la regula totusi exista. Noi, adicatelea compania la care dau cu sapa si plimb mapa, avem in protocol alocate 2 plinuri de 60litri cu motorina pt, rezervoarele lu' Tuzgureanu. :wink: Altfel, ... apasa garcea de butonul de exces de zel si nu mai iese contabilitatea pe plus la finele lunii. De statiile peco, no comment, acolo se duce masina MAI, si pleaca idem precum infractorul.

vikkktore: Politie calare am vz pe undeva prin Colentina acum o juma de luna, (nu-mi amintesc straduta, ) Doamne ce frumos mergeau, in timp ce se balegau. :mrgreen:

P.S>
Dupa ce ne iau astia pistoalelelele, trecem pe katane, sau ne resemnam ca pe vremea fanariotilor ?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
mariand68

Post by mariand68 »

vikkktor wrote:propun, daca pentru cazul Vladan, au ajuns sa incerce pedepsirea tuturor detinatorilor de arma, sa se interzica detinerea carnetelor de conducere de catre politisti, acestia reprezentand un pericol public in nenumarate randuri...

http://www.ziare.com/stiri/accident/pol ... at-1244593

propun sa isi desfasoare activitatea pe biciclete si cai, mod ce ajuta la mentinerea tonusului si la pastrarea vigoarei organului...socotesc de asemenea ca printr-o asemenea masura nu numai ca vor scadea numarul victimelor accidentelor provocate de politisti, dar, se face si o mare economie la buget, nemaifiind necesare fonduri pentru combustibil si reparatii/revizii auto, fonduri care oricum se aloca degeaba...se pot de asemenea achizitiona si biciclete tip tandem, in care lucratorul poate sa pedaleze impreuna cu alt coleg, sau sef, in functie de preferinte...vrem o politie sanatoasa, intr-o tara sanatoasa...
Oare cand o s-a vedem legea 295/2004 dusa pe ultimul drum de catre doi ,,oameni mari'' sau care se cred mari..... :lol:
BTW.....cati de pe acest forum stiu despre cine-i vorba........
vikkktor

Post by vikkktor »

ideea mea a fost preluata cu succes.... :D

http://www.ziare.com/stiri/politie/poli ... ie-1244874
tevez

Post by tevez »

S-a mai încercat şi cu poliţiştii-poliţişti, nu a mers, nu cred să meargă nici cu "localii", este o tâmpenie, dar în spiritul lefilor actuale:
fără arme la cetăţenii oneşti, doar la criminali, fără dreptul de a folosi armamentul la poliţişti, doar la infractori care au liber să facă
ce vor, nu mai ai voie să zici "ţigan", etc.
vikkktor

Post by vikkktor »

deoarece am observat ca in urma depunerii dosarelor de solicitare eliberare autorizatii procurare arme, AEST-urile intarzie in mod nejustificat cu eliberarea autorizatiei, ajungand astfel de intarzieri sa fie de luni de zile, sfatuiesc solicitantii, odata cu depunerea dosarelor respective sa ataseze un inscris in care sa se solicite sa fie anuntati data la care sa se prezinte pentru a ridica autorizatia...constat, la cel putin trei AEST-uri, printre care si cel de la capitala, ca modul de operare, este sa se raspunda telefonic ca nu este gata autorizatia din diverse motive, in schimb cand se anunta ca se vor depune inscrisuri pentru a se justifica intarzierea, lucratorii politiei, te anunta pe ton nevinovat ca ,,este gata de mult,, si te asteapta, vina fiind a ta, solicitant, care nu te-ai prezentat sa ridici autorizatia...cand se ridica respectiva autorizatie, aceasta are termenul legal completat pe ea...socotesc acest nou mod de a proceda o ,,subtilitate,, inventata si pusa in practica mai nou de politie, pentru rezultatul urmarit, repsectiv descurajarea achizitiei de arme...observ ca aceasta este o noua practica initiata si incurajata de politie si pentru a nu fi victime si a obliga lucratorii sa respecte termenele legale, se impune si o cerere ca cea de mai sus, anexata la dosar care sa oblige lucratorul sa te anunte in termenul legal ca trebuie sa ridici autorizatia...o plangere indreptata spre parchet, nu are sorti de izbanda pentru ca data de pe autorizatie este in termen si nu se poate constata ca lucratorul ,,te-a dus cu vorba,, el declarand ca tu nu ai venit dupa autorizatie... constat cu mahnire, ca in anul 2013, politia aplica o stratagema infantila din vremuri apuse, in incercarea de a bloca accesul cetateanului la un drept statuat de lege...
careundecine

Post by careundecine »

vikkktor wrote:
saphire wrote:Stiu ca exista am si facut referire la topicul lui vikkktor. In cazul in care nu stiati, modificarile de lege au fost initiate de IGPR , nu de clasa politica, iar toata lupta asta anti arme nu pleaca de la clasa politica ci de la conducerea IGPR.
Politicul si-a spus cuvantul doar cand a fost nevoie de alinierea legii 295 la directivele EU cu privire la arme si munitii, import , export , omologarii.
Oricine doreste in Romania poate face un proiect de lege, daca urmeaza birocratia, si Politia face acelasi lucru. IGPR ului ii este ceva mai simplu din punct de vedere logistic sa faca proiecte de lege !
Tinand cont ca am si deviat de la topic cred ca este ok sa lasam celalalt topic sa comenteze!

PS Am spus ca este "oarecum de partea noastra" dorind sa se inteleaga ca nu sunt contra, dar sunt foarte multi necunoscatori in mediul politic, care nu cunosc deloc legea 295. IGPR ul ii imbrobodeste cu fel si fel de ineptii, despre cum ar fi bine, iar multi dintre cei implicati in sustinerea proiectului de lege au facut-o in nestiinta de cauza ( cu vreo 2 exceptii).
bravo...in sfarsit mai vad pe cineva care relateaza situatia...restul se pare ori ca nu inteleg, ori ca au interes in a ignora sursa ,,tuturor relelor,,...
Si sefii politiei tot de politicieni sunt numiti, asa ca daca sunt incompetenti si calca in strachini trebuie sa zboare, impreuna cu politicienii care i-au numit.
saphire

Post by saphire »

Cred ca suntem minimalisti daca gandim asa, in fapt situatia este mai complicata si nu zboara nimeni nicaieri.
Nu trebuie obligatoriu sa fi in mediu politic ca sa sti cum se fac numirile in IGPR, deconcentrate si alte institutii de stat, este un fel de piesa tragi -comica in mai multe acte, in care mai multi pretendenti vin cu diferite recomandari de la diversi sustinatori cu terte interese . Toti fiind din partidele la putere bineinteles,cu , carnet sau culoare (cazul IGPR) . Si apoi incepe teatrul....telefoane, recomandari, nopti de suspans, vizite la miezul noptii, ma rog piesa lunga sa ajunga.
Ideea este ca asa se pun si cu ei trebuie sa stai de vorba ca acasa nu pleaca nimeni... eventual doar noi daca ne suparam pe ei si lasam garda jos ;)
Va dau un exemplu mai mult sau mai putin potrivit :
Companiile de tigarete care isi desfasoara activitatea in Romania au fiecare negociator la Guvern care face "lobby" pentru mentinerea unei legi permisive.
Cu toate ca armele nu sunt o industrie la fel de banoasa cred ca ar fi o idee ca si Asociatiile (vinatori, colectionari, detinatori etc.) sa faca acelasi lucru.
Daca asteptam noi, sa ne faca ei legi, ca avem noi drepturi, fara ca noi sa facem nimic... o sa ne trezim doar cu mai multe taxe si impozite si cam atat.
O mai spun si o repet si aici si pe ce forum mai intru : clasa politica nu este direct interesata de legea 295 si este ca si cum nu exista, nu ii ajuta nici in campanie, nici la diurna nici la privatizari, daca noi nu ii facem atenti la cum trebuie sa fie legea , vine IGPR ul (nu tot bineinteles) si zic ei cum sa faca sa fie bine, asa batraneste , sa mai taie de ici de colo pana iese ca ei... liber doar la air-soft cu indulgenta.
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Am primit un raspuns favorabil a unui om mare din media care se va ocupa de o emisiune in sensul acesta. Se va televiza si sunt sigur ca va fii un articol bun in favoarea noastra. Nu am cerut voie si de aceea nu ii voi da numele, dar daca am dezlegare voi face acest lucru. Cand voi fii anuntat ca se va publica emisiunea am sa revin cu o postare. O zii buna si capul sus!
Форт 12РМ ,45-калибра
tevez

Post by tevez »

Foarte bine. Şi Cristian Sabbagh cred că ar putea fi "cooptat", are multe arme, e împătimit şi are opinii corecte despre subiect.
Post Reply