permis port arma neletala :(

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Babanu

Re: permis port arma neletala :(

Post by Babanu »

paul_vxi wrote:am permisul din 2010 luna 09......acum nu stiu cat am valabil permisul tip B...3 ani(in acest caz peste 2 luni tre' sa il reinoiesc) sau 5 ani cum stiam eu??? MS
pai daca stai pe burta si nu faci nimic 3 ani, daca iei si tu atitudine concret poate 5...
ramane de vazut oricum :wink:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
paul_vxi

Post by paul_vxi »

ok...ce as putea sa fac iau atitudine dar cum...ca tot ce vor ei si ce li se dicteaza fac ! condusi de fosti secretari de partid nu o sa fie deloc bine
DanielT

Post by DanielT »

5 ani pana la noi ordine. nu ejti obligat sa urmarest ce discuta aioa in parlament dar e bine sa te implici cum zicea shi babanu mai sus! aftfel daor cand legea va apare si va intra in vigoare te duci la viza.acum nici nu te primeste politia caci e prea devreme daca neuitam pe legea IN VIGOARE.necunoastrea legii nu te exonereaza raspunderea daca o incalci dar ca sa incalci o lege ea trebue sa IEXISTE
bucuresti77

Post by bucuresti77 »

intr-un final, am obtinut autorizatia. Nu pentru ca as fi avut vreo problema. Pur si simplu "sunt prea multe" / "e blocaj" etc.
Deci dupa cat timp? 6 luni! :o :o :o
Concluziile le trageti singuri :lol:
andreas

Post by andreas »

Am si eu o intrebare, imi expira permisul in Noiembrie anul acesta si trebuie sa merg cu el la vizat din cate stiu. Stie cineva ce acte imi sunt necesare acum pentru vizarea acestuia pentru inca 5 ani? Punctual ma intereseaza... Multumesc anticipat...
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

-Certificat de cazier judiciar;
-Certificat de la psiholog autorizat pentru evaluarea personalului din sistemul de aparare nationala. Certificatul trebuie sa aiba timbru special de la Colegiul Psihologilor;
-Fisa medicala;
-Cartea de identitate;
-Permisul de port si folosire arme si munitii;
-Arma(armele).
Last edited by Safe&Sound on Wed Oct 14, 2015 10:00 pm, edited 1 time in total.
anndrei

Post by anndrei »

..Corect! Si copii dupa ele. Sa nu uiti nici de foto.
cristigeo

Post by cristigeo »

Safe&Sound wrote:-Certificat de cazier judiciar;
-Certificat de la psiholog autorizat pentru evaluarea personalului din sistemul de aparare nationala. Certificatul trebuie sa aiba timbru special de la Colegiul Pshihologilor;
-Fisa medicala;
-Cartea de identitate;
-Permisul de port si folosire arme si munitii;
-Arma(armele).

mi se pare mie sau e ca si cum ti l-ai face din nou?
Rudy

Post by Rudy »

Da si nu.

Pt permis nou, mai efectuezi inca 3-4 examene medicale. Nu-mi amintesc exact care :mrgreen: (ciuma bubnica, difterie sau hemoroizi :lol: )
Daca esti posesor vechi ai avantajul ca trebuie sa te cari dupa tine si cu pocnitorile ca sa le verifice aestul. Daca ai mai multe, o sa te cam cocoseze. Sau se pot imbarca intr-un troller cu roti, model de "capsunar" mare si incapator. (scuze diasporean).

Nu-ti mai trebuie nici poze. Ramai cu cele vechi bine lipite, mai tinerele, poate cu toti dintii in gura, cu mai putina calvitie si mustata mai neagra. (unde e cazu''') :wink:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
anndrei

Post by anndrei »

...Iti trebuie o poza. Asa se cere, cel putin in Bucuresti.
tevez

Post by tevez »

Fişa medicală poate avea mai puţine rubrici, nu am modelul pentru prelungire de permis. Oricum, te primeşte şi cu fişă medicală
ca de permis nou. Nu ştiu să fie vreo taxă da' nici de poze nu ştiam şi uite că la Bucureşti cere...De asta e bine să nu te duci chiar
în ultima zi, să nu se ivească vreo "noutate" din asta negativă, gen să te trimită după poze.
ticozaurticozaur

Post by ticozaurticozaur »

o unitate medicala unde pot efectua testele medicale pt PRELUNGIRE permis tip B , mai ieftin ...stie careva? BUCURESTI sector 5 preferabil!
tevez

Post by tevez »

ticozaurticozaur wrote:o unitate medicala unde pot efectua testele medicale pt PRELUNGIRE permis tip B , mai ieftin ...stie careva? BUCURESTI sector 5 preferabil!
http://polimed-apaca.ro/?page_id=95
Sec. 6. A fost o cunoştinţă la ei mai demult şi a fost în regulă, şi la preţ, şi la durata analizelor, între timp s-au mutat dar cred că-s la fel.
Merită un tel.
andreas

Post by andreas »

Pai daca iarasi trebuie sa trec prin acelasi iad ca sa imi prelungeasca permisul cred ca cel mai bine renunt la el... adica nu mi se pare just... Avand in vedere ca o am de 5 ani, am trecut toate testele si am mai si respectat legea si nu am ranit sau omorat pe nimeni, mi se parea normal sa o lase mai moale in cazul acesta... Dar ma rog... traim in rahatul asta de tara unde niste nebuni se cred stapani...

Cel mai smart zic eu este sa nu mai continui pentru ca nu am timp sa pierd iarasi prin cabinete medicale/psiholog si sa dau o tona de bani ca sa tin o arma in sertar ca asa e legea la noi, iti iei arma de autoaparare sa o bata praful...

In cazul in care nu vrei sa iti prelungesti permisul de port arm... (mie imi expira in noiembrie) ce faci cu arma si cu permisul? Tin sa mentionez ca arma m-a costat vreo 800 900 parca (ROHM).
andreas

Post by andreas »

Salut si multumesc pentru raspunsuri...

M-am mai gandit si as dori totusi sa-l prelungesc, O sa ma apuc cu o saptamana inainte sa intram in Noiembrie sa imi procur toate actele insa as dori sa mai intreb ceva, sigur nu se mai plateste nici o taxa pentru reinnoire?

Cat despre analize, mai bine le fac pa toate sa nu ma intoarca dupa aceea iarasi ca le arunc cu pocnitoarea'n cap, zici ca iti da patrimoniul national pe mana... Nu am avut nici un incident in cei 5 ani in care am detinut arma acum trebuie iarasi sa ma scobesc in fund sa vad daca nu mi-a aparut vreo ciuperc care sa ma faca sa o iau razna... :))) Ma rog... sa trecem la treaba...
Post Reply