Permis pentru 22LR
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Permis pentru 22LR
Salutare!
As vrea sa-mi achizitionez o arma in calibrul 22lr(COLT M16 SPR).
Sunt detinator de permis tip B care banuiesc ca nu ma ajuta cu nimic.
Intrebarea este in ce categorie de permis ar trebui sa ma incadrez pentru a avea drept de detinere si folosire arma si munitie.
Multumesc!
As vrea sa-mi achizitionez o arma in calibrul 22lr(COLT M16 SPR).
Sunt detinator de permis tip B care banuiesc ca nu ma ajuta cu nimic.
Intrebarea este in ce categorie de permis ar trebui sa ma incadrez pentru a avea drept de detinere si folosire arma si munitie.
Multumesc!
Re: Permis pentru 22LR
Antrenor sau instructor de tir.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
dcrist wrote:Antrenor sau instructor de tir.
Sau vanator.
Da ce, colectionarii nu au voie sa colectioneze o astfel de arma?
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Desigur ca pot, doar ca e mai greu cu folositul ei.gerula wrote:Da ce, colectionarii nu au voie sa colectioneze o astfel de arma?
ca vanator nu o poti achizitiona (permis B)
ca instructor de tir sau sportiv cat 1...se poate(permis B)
ca si colectionar (permis A) se poate dar nu ai dreptul de a detine munitie si pt a o scoate din casa pt poligon trebe sa faci cerere...nimic complicat,dar asa e legea.
ca instructor de tir sau sportiv cat 1...se poate(permis B)
ca si colectionar (permis A) se poate dar nu ai dreptul de a detine munitie si pt a o scoate din casa pt poligon trebe sa faci cerere...nimic complicat,dar asa e legea.
Multumesc de raspunsuri. Probabil ma voi indrepta spre colectionar. Despre munitie ce sa zic...oricum as trage numai in poligon si de 2 ori pe an.
De unde ai scos-o si pe asta. Cred ca confunzi: nu o poti utiliza la vanatoare fiind un calibru cu percutia pe rama deci interzis, dar in rest ca si vanator o poti achizitiona si folosii in poligon.paul wrote:ca vanator nu o poti achizitiona (permis B)
Depinde, unii le au trecute doar în permisul ăla mare, "pe deţinere", alţii în permisul tip B, a scris mai demult violiv ceva mai multtiger wrote:De unde ai scos-o si pe asta. Cred ca confunzi: nu o poti utiliza la vanatoare fiind un calibru cu percutia pe rama deci interzis, dar in rest ca si vanator o poti achizitiona si folosii in poligon.paul wrote:ca vanator nu o poti achizitiona (permis B)
pe tema asta.
Ca vanator, varianta actuala de lege nu-ti da voie sa ai 22 lr in permisul B. Se poate achizitiona ca arma de tir, inmatriculata in permis de tip A. Nu ca arma de colectie ci ca arma lunga de tir cu drept de detinere si folosire numai in poligon cu autorizatie prealabila.
Corect!!!
Sa vedem legea in forma noua, cu norme, etc...
Domnule Toma Paul,
Am avut si eu tentatia unei arme lungi 22 LR, acum cativa ani si am cheltuit 3500 RON degeaba .
Optiunile sunt trei:
1- Renuntati de la inceput,ieftin si comod.
2- Renuntati dupa o gramada de bani, timp si nervi cheltuiti cum am facut eu cand am prapadit 35 milioane vechi, impunandu-mi-se conditii umilitoare(deplasare pt. aprobare la politie cu 3 zile inaintea deplasarii la poligon,traseu de deplasare fix,ca de troleibuz, ratie de 10 cartuse, schimbare de domiciliu,deci de CI, carduri de banca si permis daca vroiam sa-mi tin arma la casa de la tara,arma fiind inutila, logic, in Bucuresti, la bloc, etc.)E drept ca problema cartuselor se rezolva la poligon unde baietii va vand cartuse la preturi pe de 2, pe de 3 ,ca la poker.
3- Apelati la afacerea zilei,in floare,declansata de actuala lege, a scolilor ce au explodat ca numar, (minim 6 luni) de antrenori sau instructori de tir, afacere ce nu va scuteste de umilintele de la pct.2 si va expune la obligatia de a instraina arma(cui?) in momentul in care minunatii nostril legiuitori o hotarasc, constatand ca Romania(fie-i numele laudat), la 200 de sporivi legitimati are 20000 de antrenori si instructori de tir.
Personal, pasionat de tir, m-am refulat in airsoft (politia franceza antreneaza agentii sai cu airsoft),AC si 2-3 sedinte/an in poligon cu arme de foc neletale (halba si focul), cu zgarcenie deoarece apreciez aceasta bautura.
Revenind la un ton serios ,nu va recomand calvarul inerent obtinerii unui 22 LR in Romania.
Am avut si eu tentatia unei arme lungi 22 LR, acum cativa ani si am cheltuit 3500 RON degeaba .
Optiunile sunt trei:
1- Renuntati de la inceput,ieftin si comod.
2- Renuntati dupa o gramada de bani, timp si nervi cheltuiti cum am facut eu cand am prapadit 35 milioane vechi, impunandu-mi-se conditii umilitoare(deplasare pt. aprobare la politie cu 3 zile inaintea deplasarii la poligon,traseu de deplasare fix,ca de troleibuz, ratie de 10 cartuse, schimbare de domiciliu,deci de CI, carduri de banca si permis daca vroiam sa-mi tin arma la casa de la tara,arma fiind inutila, logic, in Bucuresti, la bloc, etc.)E drept ca problema cartuselor se rezolva la poligon unde baietii va vand cartuse la preturi pe de 2, pe de 3 ,ca la poker.
3- Apelati la afacerea zilei,in floare,declansata de actuala lege, a scolilor ce au explodat ca numar, (minim 6 luni) de antrenori sau instructori de tir, afacere ce nu va scuteste de umilintele de la pct.2 si va expune la obligatia de a instraina arma(cui?) in momentul in care minunatii nostril legiuitori o hotarasc, constatand ca Romania(fie-i numele laudat), la 200 de sporivi legitimati are 20000 de antrenori si instructori de tir.
Personal, pasionat de tir, m-am refulat in airsoft (politia franceza antreneaza agentii sai cu airsoft),AC si 2-3 sedinte/an in poligon cu arme de foc neletale (halba si focul), cu zgarcenie deoarece apreciez aceasta bautura.
Revenind la un ton serios ,nu va recomand calvarul inerent obtinerii unui 22 LR in Romania.
E pacat ca sa ajuns aici , si eu sunt pasionat de tir , fiind la un momendat si membru la Politehnica Iasi , dar ca sa tragi sa iti tihneasca nu poti in Ro , cu legislatia lor de KKT.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
20000 de instructori? Pe asta de unde ai mai scos-o?Apelati la afacerea zilei,in floare,declansata de actuala lege, a scolilor ce au explodat ca numar, (minim 6 luni) de antrenori sau instructori de tir, afacere ce nu va scuteste de umilintele de la pct.2 si va expune la obligatia de a instraina arma(cui?) in momentul in care minunatii nostril legiuitori o hotarasc, constatand ca Romania(fie-i numele laudat), la 200 de sporivi legitimati are 20000 de antrenori si instructori de tir.
CTS Tunari a scos in 2 ani 60 de instructori, asta daca cei pe care ia instruit iau examenul ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems