Nu chiar, sunt situaţii şi situaţii, depinde de faptă, exemplul celebru fiind al lui Adrian Năstase, căruia ba i le-au luat, ba i le-au numărat,Costumas wrote: Sper sa nu spun eronat, dar din cate stiu eu, in cazul deschiderii unui dosar penal ti se suspenda dreptul de detinere si/sau port arma, deci nu mai ai voie sa detii nici un fel de arma, fie cu bile fie de vanatoare.
funcţie de cum s-a modificat legea. Atunci când s-a împuşcat le deţinea legal pe toate, inclusiv revolverul cu pricina, deoarece era trimis
în judecată pentru alte infracţiuni decât cele pentru care i se suspenda dreptul de deţinere. Procurorul poate însă dispune însă ridicarea
şi a celorlalte arme, nu ştiu însă exact pe ce bază legală, voi întreba pe cineva din domeniu. Ştiu caz în care arma a stat la Poliţie peste
două săptămâni, deşi fusese doar scoasă din holster, în condiţiile în care recidivistul îl frăgezise bine pe "pistolar" şi n-a fost nevoie de
foc, nici măcar de avertisment.
Să ne amintim cazul colegului de la Craiova, care nu ştiu ce a făcut în continuare pentru că n-a mai postat, dar cert e că 29 de zile le-a
petrecut la arest iar "împuşcatul" a fost liber, bine-merci, deşi nu era în niciun caz vreun îngeraş neprihănit. Poate că l-au condamnat,
nu ştiu, vinovăţia nu se stabileşte pe forum, la fel ca şi Fane Satâr a abandonat subiectul, putea fi util să ştim ce-au mai făcut, însă
e posibil să fi fost sfătuiţi să intre în silezio-stampa până la finalul cercetărilor/procesului şi ştim că astea durează, iar la noi, deşi
s-a mai evoluat, durează încă exagerat de mult.
Cred că mai degrabă trebuie să ne obişnuim noi cu ideea că dosar penal nu înseamnă musai vinovat-condamnat-închisoare şi că orice
om poate avea "dosar penal" dacă se găseşte un nebun să-i facă plângere penală. Sigur, se dovedeşte că a fost fals, dosar pentru
denunţ calomnios celui ce-a minţit, NUP, etc. Dar până atunci un nevinovat poate avea "dosar penal" şi stigmatizarea ce decurge
din asta. Bunicii noştri aveau oroare de tot ceea ce înseamnă justiţie şi se lăudau că n-au avut niciodată treabă cu tribunalu', dar
iată că mentalitatea se schimbă şi oamenii îşi caută dreptatea în justiţie când e cazul, fără să fie procesomani. La fel şi cu acest
"dosar penal".