MP155

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

LucianC

MP155

Post by LucianC »

Buna ziua,
Am vazut ca cei de la Baikal au scos o versiune imbunatatita la MP153, denumita MP155. A se vedea aici:
http://imzcorp.com/en/company/315.html
Urmeaza sa comercializati si acest model?
radu.b

Re: MP155

Post by radu.b »

LucianC wrote:Buna ziua,
Am vazut ca cei de la Baikal au scos o versiune imbunatatita la MP153, denumita MP155. A se vedea aici:
Urmeaza sa comercializati si acest model?
Buna ziua.
Tot ce se poate. Proabil in timp vom inlocui MP153 cu noul model sau le vom aduce pe amandoua. Cat de curand se v-a intampla acest lucru, nu stiu sa va raspund.
Cu respect.
BAF

Post by BAF »

Se mai stie cand va ajunge?
HUNTING MAN

Post by HUNTING MAN »

Se mai aude ceva cu acest model?
Se pare ca a inceput sa se fabrice,nu mai apare la new development ci in lista de produse a lor,deci cred ca trebuie sa paara si pe la noi.

Un pret estimativ se poate spune?
Multumim.
radu.b

Post by radu.b »

HUNTING MAN wrote:Se mai aude ceva cu acest model?
Se pare ca a inceput sa se fabrice,nu mai apare la new development ci in lista de produse a lor,deci cred ca trebuie sa paara si pe la noi.

Un pret estimativ se poate spune?
Multumim.
Buna ziua.
Din pacate nu anul acesta sau cel putin urmatoarele 2-3luni.
O zi buna.
gabi serban

Post by gabi serban »

Ceva noutati in legatura cu aceasta arma?
MAXENTIU

Post by MAXENTIU »

Ne poate spune cineva daca va fi importata efectiv aceasta arma in urmatoarele 2 luni?
johnnyssid

Post by johnnyssid »

In sfarsit, sunt proaspatul detinator al unei arme MP 155
violiv

Post by violiv »

Felicitari!

Speram din tot sufletul sa fie mai buna ca asta:

http://www.pakguns.com/showthread.php?1 ... er-Shotgun
HUNTING MAN

Post by HUNTING MAN »

De unde ai cumparat=o si cat a costat?
johnnyssid

Post by johnnyssid »

am cumparat-o de la arrow si a costat 2140ron
dar cartea tehnica este doar in rusa
poate ma ajuta si pe mine cineva?!?!?!
tevez

Post by tevez »

johnnyssid wrote:am cumparat-o de la arrow si a costat 2140ron
dar cartea tehnica este doar in rusa
poate ma ajuta si pe mine cineva?!?!?!
Cred ca dl. radu.b v-o poate trimite pe email, asa proceda cu mp153 http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=2079
johnnyssid

Post by johnnyssid »

Fratilor, am si eu o nelamurire.
Tin sa mentionez ca sunt incepator si in ale armelor si in ale vanatorii.
Explicati-mi si mie cum functioneaza acest buton, cel incercuit cu rosu (arma este un Baikal MP 155)
Daca se poate explicatia sa fie ca pentru un incepator.
Multumesc anticipat!!!
Attachments
1.jpg
1.jpg (22.05 KiB) Viewed 18653 times
violiv

Post by violiv »

In mod normal, in momentul cand apesi tragaciul armei incarcate se intampla mai multe lucruri:
- este eliberat cocosul, acesta loveste percutorul, aprinde capsa, incarcatura pleaca, gazele sunt preluate din teava, inchizatorul pleaca spre inapoi si arunca tubul tras si, in acelasi timp, culca din nou cocosul armandu-l
- armei ii trebuie acum un nou cartus din magazie - cartusele sunt tinute in magazie de o mica gheruta pe care o poti vedea daca intorci arma cu garda tragaciului in sus si apesi rampa de alimentare sau elevatorul (piesa cea mare aflata exact inaintea butonului din poza ta) ... gheruta este pe stanga armei (cum te uiti la ea in pozitia asta, respectiv pe dreapta in pozitie normala) chiar la intrarea in magazia de cartuse si o vei vedea cum actioneaza daca introduci un tub tras in magazie - marginea acestuia va fi prinsa de gheruta si nu-l vei mai putea scoate decat apasand energic aceasta gheruta. Revenind la alimentarea cu un nou cartus - odata cu apasarea tragaciului, printr-un sistem de parghii este apasat capatul opus al acestei gherute si un cartus nou este eliberat din magazie pe rampa elevatoare; cand inchizatorul ajunge la capatul cursei spre posterior (si a ejectat tubul) este actionata o cama ce ridica rampa elevatoare si aliniaza noul cartus in linie cu teava de unde il ia inchizatorul in miscarea lui spre inainte.
Cam asa ar trebui sa se intample in timpul functionarii.

Daca insa vrei sa descarci arma de cartuse fara sa fi tras cu ea tragi energic de manerul inchizatorului spre inapoi si cartusul netras zboara din arma. Daca dai drumul la inchizator acesta fuge la locul inainte insa cartusele din magazie raman la locul lor pentru ca mica gheruta n-a fost actionata iar inchizatorul se inchide pe camera goala.
Butonul cu pricina se numeste "buton de schimbare rapida a cartusului in camera" si a fost gandit pentru situatia in care esti la vanatoare de doua specii, fazan si iepure sa zicem, nu stii ce o sa vina prima data, asa ca incarci in teava un cartus de 3 mm pt fazan si ultimul in camera, adica primul scos dupa foc, va fi un 4 mm pentru iepure - daca vezi iepurele venind apesi iute acel buton, acesta este legat de mica gheruta ce tine cartusele in magazie si va elibera cartusul din magazie pe rampa; imediat tragi energic de inchizator si arunci cartusul de 3 mm afara iar cand eliberezi inchizatorul acesta va prelua cartusul urmator proaspat scos din magazie.

In practica nu se intampla mai niciodata asa si respectiva manetica foloseste doar la descarcat arma.
Cand ai un cartus in teava si doua in magazie, vanatoarea s-a terminat si vrei sa descarci arma faci asa: pui piedica pe asigurat, apesi butonul din poza, un cartus din magazie va fi eliberat pe rampa, tragi energic de inchizator si arunci cartusul din teava apoi il eliberezi, cartusul de pe rampa va intra in teava; apesi iar butonul, ultimul cartus din magazie iese pe rampa, tragi iar de inchizator si al doilea este aruncat din teava iar ultimul in teava, tragi iar de inchizator si ultimul cartus este aruncat.

Incearca si urmatoarea chestie: baga un tub tras in magazie, tine apasata rampa elevatoare ca sa vezi fundul tubului din camera si gheruta ce-l tine si incearca sa apesi butonul din poza - s-ar putea sa mearga si sa actioneze gheruta astfel incat cartusul din camera sa fie eliberat si sa-l poti scoate ... ar fi o metoda si mai rapida de a descarca arma (nu la toate modelele de arma se poate, la unele gheruta e blocata daca rampa e apasata).
Daca rampa elevatoare nu vrea sa se apese ca sa poti incarca arma, apasa intai butonul rotund de pe laterala dreapta a armei.

Spor la tras!
johnnyssid

Post by johnnyssid »

multumesc mult!!!
v-am intrebat chestia asta deoarece mie mi s-a spus ca acea parghie anuleaza cocosul deja incarcat si prin actioanarea tragaciului nu mai percuteaza in gol (ceea ce am inteles ca nu este recomandat)
scuzati termenii dar sunt de incepator
Post Reply