Obligativitate curs de manuire arme?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anghelache

Re: Obligativitate curs de manuire arme?

Post by anghelache »

Nu este posibil sa se intample ce am intrebat eu mai sus fiindca noi "never ever" nu vom executa foc asupra unui agresor fara dubiu sub distanta de trei metri si mai ales nu in zona capului deoarece noi respectam legea.Am intrebat numai ipotetic ,dar daca n-are il dau.
tunari.ro

Post by tunari.ro »

Cu scuzele de rigoare pentru indepartarea de topic, munitie foarte asemanatoare (am avut ocazia sa vad si cea "criminala" si inlocuitoarea) s-a vandut la un moment dat in Ro, pentru piata civila. Chiar am ramas toti surprinsi cand un utilizator a tras in poligon cu asa ceva. Mi-a spus ca a gasit la UTI si contactul nostru de acolo, a confirmat, dar a mentionat ca "se vinde doar la firmele de paza" Ma rog.... In lipsa unei entitati care sa omologheze arme si munitii, teoretic, ca importator nu te poate impiedica nimic sa aduci in tara orice articol care corespunde Anexei 1 din lege.
Despre puterea de oprire, in cazul armelor cu glont pe calibrul 9x19mm si inferioarele sale, se obisnuieste ca in sesiunile de antrenament sa se utilizeze tehnica "double tap", mai pe romaneste doua lovituri executate rapid cu zona de impact apropiata. In urma testelor se considera ca dublarea socurilor mecanice si hidrostatice resimtite de corpul uman, chiar si in zone non-vitale, sporeste puterea de stopare. Daca se respecta tehnica in mod corect, adica lovituri apropiate (aprox. 2-3 cm, una fata de alta) trase foarte rapid(0,5 -1s). In cazul in care se alege o zona expusa (ex: picioare, c....ie) si numarul de proiectile este mai mare de 2, chiar si o arma buna pe bila cu o munitie puternica poate produce un deranj semnificativ.

Desigur ceva antrenament este necesar pentru ca managementul reculului este o abilitate dobandita nu inascuta si mai trebuie avut in vedere un coleg initiat in procedeu, eventual un sponsor (se consuma ceva munitie....)

Resurse media: (http://en.wikipedia.org/wiki/Double_tap) "It has been reported that a double tap was used by US Navy SEALs from the Naval Special Warfare Development Group to kill Osama Bin Laden in his compound in Abbottabad, Pakistan on May 1, 2011"
Last edited by tunari.ro on Fri Jan 18, 2013 9:42 am, edited 1 time in total.
Letal

Post by Letal »

Zic si eu nu dau cu paru': de ce trebuie sa dai 700 de lei ca sa-ti elibereze o diploma? Am vazut un link care mi-a atras atentia: http://www.tactical-life.ro/programe_curs.php.
De ce trebuie sa trag la talere si mistret ca sa pot folosi o pocnitoare de pistol?
Cred ca 3-4 ore de teorie, un suport de curs de 20 de pagini si 25 de cartuse trase in poligon sunt suficiente. Nu trebuie 10 zile, tras dupa mistret alergator si alte cele. Cred ca din 3 pagini de forum nu s-a scris un cuvant despre preturi.
As vrea sa stiu si eu:

1. Numele (celor care pot organiza cursurile)
2. Locatia
3. Pretul

Ar fi atat de simplu daca nu ne-am mai complica.

Cred si sustin cu tarie ca un astfel de curs ajuta, dar cu mai putini bani, asta o data si doi, la testarea psihologica ar trebui facut un triaj al centrelor autorizate sa faca acest lucru si certificatul eliberat dupa o examinare atenta. Te mai uiti si la om si daca nu-ti place ceva la el intervii cu teste suplimentare sau chiar zici "Pasi pe covoras".
7Coline

Post by 7Coline »

Letal wrote:Zic si eu nu dau cu paru': de ce trebuie sa dai 700 de lei ca sa-ti elibereze o diploma? Am vazut un link care mi-a atras atentia: http://www.tactical-life.ro/programe_curs.php.
De ce trebuie sa trag la talere si mistret ca sa pot folosi o pocnitoare de pistol?
Cred ca 3-4 ore de teorie, un suport de curs de 20 de pagini si 25 de cartuse trase in poligon sunt suficiente. Nu trebuie 10 zile, tras dupa mistret alergator si alte cele. Cred ca din 3 pagini de forum nu s-a scris un cuvant despre preturi.
As vrea sa stiu si eu:

1. Numele (celor care pot organiza cursurile)
2. Locatia
3. Pretul

Ar fi atat de simplu daca nu ne-am mai complica.

Cred si sustin cu tarie ca un astfel de curs ajuta, dar cu mai putini bani, asta o data si doi, la testarea psihologica ar trebui facut un triaj al centrelor autorizate sa faca acest lucru si certificatul eliberat dupa o examinare atenta. Te mai uiti si la om si daca nu-ti place ceva la el intervii cu teste suplimentare sau chiar zici "Pasi pe covoras".
Vezi Quattro Grig la Iasi , e 350 lei cursul. http://www.agent-paza.ro/curs-arme-si-munitii.html
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Letal

Post by Letal »

Merci mult. Pare foarte interesant, dar daca nu ar fi o distanta asa de mare...
Totusi, s-a vb pe 3 pagini despre utilitatea acestui curs. Cred ca putem gasi mai multe oferte bune nu? :wink:
Costumas

Post by Costumas »

Aseara am avut o disctie telefonica cu cineva de la o firma de paza si protectie care face si cursuri.

Ma mine ma intereseaza mai mult un curs despre mecanica armelor, cinematica, aspecte de rezistenta materialelor, fenomene chimice, schimburi de energie, siguranta si intretinere. Dar din discutie am inteles ca ei fac cursuri care pun accent pe metode, drepturi si obligatii in activitatea de paza si protectie, in special pentru transporturi de valori si discuta aspectele legale prevazute in legi. Trageri in poligon se fac doar in principiul "ati fost, ati vazut, ati tras, drum bun".

In aceste conditii, cursurile actuale (prin generalizare, nu obligatoriu general valabil) isi mai ating scopul in cazul posesorilor de arme neletale pentru autoaparare?

Totodata, daca este cineva dispus din jud.Bacau (poate si chiar din oras Ploiesti), cu mai multa experienta decat mine - care imi iau pistolul dupa sarbatori ca sa am timp sa il inregistrez la politie- sa ma initieze in aspectele mai sus enuntate de mine as fi foarte incantat. Stiu ca pe internet sunt o multime de informatii despre ce solicit eu, insa e mult mai educativ sa le primesti sub forma verbala, discutate, dezbatute, filtrate.
Grand Power T12M 10x28T

"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
dcrist

Post by dcrist »

Nu o sa gasesti ce vrei tu la un nici un curs de arme din romania, gaseste un armurier batran si experimentat sau colectionar de arme care a fost atras si a studiat ceea ce vrei sa stii, bafta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Guest

Post by Guest »

Letal wrote:Merci mult. Pare foarte interesant, dar daca nu ar fi o distanta asa de mare...
Totusi, s-a vb pe 3 pagini despre utilitatea acestui curs. Cred ca putem gasi mai multe oferte bune nu? :wink:
http://www.cursuri-arme.ro/contact.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Mack44

Post by Mack44 »

Este o firma care face cursuri de genul asta si in Bacau.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
Post Reply