arme gamo 2006

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dan.g

Re: arme gamo 2006

Post by dan.g »

CS cele 2 viteze afisate reprezinta tipul de peleturi folosite (4.5 sau 5.5), dar spre deosebire de armele vandute in Europa ( unde datele tehnice sunt mai putine) pt americani se pare ca in cartea tehnica sunt mai multe date printre care si efortul de armare. Nu am gasit aceasta caracteristica tehnica decat la armele care se vand in America.
In Europa datele sunt mai sarace; lungime ,greutate,viteza initiala.
Pt amricani mai apare un aspect acela de ' ambidextru' cunoscut fiind ca f multi sunt stangaci iar pt europeni acest aspect este neglijat total.
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
Dabija

Post by Dabija »

dan.g wrote:Dabija cred ca are dreptate. Un raspuns clar ar trebui sa primim de la Arow. Daca nu poate fi scris pe forum atunci pe mesaj privat.
Vezi ca pe undeva pe forum Marius(AROW) a pus nr. de telefon al unui tip de la service de la ei ... se poate suna si omul fiind in domeniu te poate lamuri in doua minute ... cu informatii direct de la sursa.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Dabija

Post by Dabija »

Alegzandru wrote:Apropos de polemica pe tema modificarii vitezei la armele Gamo, cititi ce zice Crew pe forumul de mai jos. Asta am inteles si de prin alte "vizite" pe net ca ar fi ajustarea, insa o neconcordanta in ceea ce zice omul: el a facut modificarea pe Hunter 5.5 iar noi stim ca doar armele in cal 4.5 ar fi fost modificate... invitati-l aici pe forum sa ne lamureasca mai exact ce si cum a facut
http://crew.lx.ro/viewtopic.php?t=194
La hunter 440 in 5,5 dupa cate stiu eu arcul e nemodificat ... poate doar prin introducerea acelui distantier (16280)sa-l comprime mai tare si sa creasca viteza cu cativa metri ...
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Dabija

Post by Dabija »

sorin mok wrote:Mi se pare ironică situaţia actuală a producătorului Gamo.
E o situatie similara cu cea a producatorilor de masini ... peste tot e dat un consum la suta de km ... in conditii ideale de trafic ... conditii pe care tu ca sofer nu ai cum sa le intalnesti prea des in trafic ... si uite asa consumul tau nu prea seamana cu ce zice prospectul :lol:

Viteza pelletului cam toti producatorii o masoara cu pelleturi usoare - fara vant ... etc

ex. = revolver Gamo R77 Combat - http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=22 - viteza 115m/s - practic masurata cu pellet math , cu butelie noua de "codoi" - a rezultat 90 - 95 m/s ... asa ca relativ la vitezele date de producatori va las pe voi sa trageti singuri concluziile.
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
sorin mok

Post by sorin mok »

Dar aici nu e vorba de "publicitate optimistă", ci de faptul că aceste cifre fac diferenţa între prezenţa sau absenţa de pe piaţă a unor produse, se pare, foarte căutate de cei pasionaţi cu adevărat.

Ca sa nu ma mai refer la Gamo :oops: .
Slavia 634, viteza declarata de constructor: 240ms (evident, cu cel mai uşor pellet posibil etc etc) . Ei, pe chestia asta, magazinul de la Arad nu o poate aduce. Aşa că nu voi putea spune niciodată că de fapt, cu pellet-uri gamo "nu ştiu care" , viteza reală e de 210ms, perfect legală.
Dabija

Post by Dabija »

sorin mok wrote: Slavia 634, viteza declarata de constructor: 240ms (evident, cu cel mai uşor pellet posibil etc etc) . Ei, pe chestia asta, magazinul de la Arad nu o poate aduce. Aşa că nu voi putea spune niciodată că de fapt, cu pellet-uri gamo "nu ştiu care" , viteza reală e de 210ms, perfect legală.
Aici ai dreptate ... vina importatorului de la Oradea ca nu se straduieste sa rezolve aceasta problema cu producatorul. Cei de la Arrow au rezolvat cu Gamo in 4,5 ... vin cu arc modificat ... dar poti sa-ti cumperi arc original si ai rezolvat-o. :lol:
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Guest

Post by Guest »

Se poate ca cei de la Oradea sa ia armele de la vreun subcontractor, nu direct de la fabrica, si atunci armele nu pot fi modificate.
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Piata romaneasca e destul de saraca in arme Slavia, doar cei de la Oradea cred ca sunt importatori directi. La Arad pretul e fabulos pt o Slavia 630, cu peste un milion mai mult decat la Oradea, oare nu le ia de la ei? Habar nu am , doar presupuneam.. voiam sa subliniez ca cehii nu ne considera o piata pt care sa iti bati capul cu modificari, din moment ce sunt asa putini importatori si ati vazut ca lumea in general se orienteaza catre arme Gamo de putere mai mare, care sunt si destul de accesibile ca pret. Au piata puternica pt 634 in SUA, toti fanii CZ Airguns or sa iti cumpere un astfel de model, care e in jur de 200$ acolo. Sincer mi-ar placea si mie sa se aduca in Romania, ar avea cu siguranta succes si aici. Scuze Arrow pt discutiile despre concurenta :oops: , am incheiat subiectul asta :wink:
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
dan.g

Post by dan.g »

[quote="Alegzandru"]Piata romaneasca e destul de saraca in arme
E si normal atata timp cat nici legislatia nu este f permisiva, poligoane nu sunt (unde sunt pretul e destul de mare pt o sedinta de tragere), vanatoarea cu AC nu este permisa si ex. pt continua
arrow
Site Admin

Post by arrow »

dan.g wrote:Dabija cred ca are dreptate. Un raspuns clar ar trebui sa primim de la Arow. Daca nu poate fi scris pe forum atunci pe mesaj privat.
L-am intrebat pe colegul de la service, ce modificari au adus cei de la Gamo armelor de 4,5 pt. a le scadea viteza sub 220m/s.
Mi-a zis ca au inlocuit un distantier din piston, pe care se aseaza arcul si ca au scos o piesa (centrator??) care era in partea din fata a arcului.
Dupa cum v-am mai spus, eu nu ma prea pricep si desi sunt inginer, nu sunt prea tehnic :oops: , asa ca daca vreti mai multe amanunte, va rog sunati-l si intrebati-l pe colegul meu, Adi - 021.2210690.

Marius
hunt

s

Post by hunt »

as fi ferm interesat de acel gamo cu alice...
imi poate da cineva detalii ..eventual poze....vorba aia o poza face cat o mie de cuvinte..:)
cum trage ..cum functioneaza...eu sunt sportiv la talere si situ ce ins arma cu alice..sunt curios cum merge asta..cu alice...nu cred ca trage cu mai mult de 2 grame de incarcatura! ceea ce nu e necesar sa sparga un taler..
dar oricum pt gradina e ff ff buna...
astept
multumiri!
dan.g

Post by dan.g »

Il poti vedea in catalogul 2006 de la gamo
AC Sniper

Post by AC Sniper »

sorin mok wrote: performaţele armelor (şi ele există, nu mă înţelegeţi greşit) sunt supraevaluate prin măsurare vitezei cu cele mai uşoare muniţii existente - şi nu m-ar mira să producă doar cu acest scop publicitar cea mai uşoară alică din lume care nu trece nici măcar prin hârtie.
De fapt Raptor PBA sunt dintr-un aliaj care este cam cu 50% mai dur decat plumbul ceea ce face ca penetrarea sa fie maxima,fenomen de altfel intalnit la majoritatea pelleturilor foarte usoare din otel sau aliaje.Cine a tras cu Skenco Hyper Velocity stie ce vreau sa spun.Avantajul Raptor-ului este precizia mult mai buna decat la Skenco cu conditia sa fie folosit intr-o arma cu viteza mult sub pragul supersonic ori dintr-o arma care depaseste chiar cu 20-30m/s acest prag cum este Hunter 1250.Iar in legatura cu munitia standard folosita de Gamo pentru a da vitezele la armele lor,aceasta este Gamo Match,deci 1250fps cu Gamo Match si 1600fps(chiar 1640fps,vezi videoclipul de prezentare Raptor pe gamo-airguns) cu munitie Raptor.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

dan.g wrote:
CS cele 2 viteze afisate reprezinta tipul de peleturi folosite (4.5 sau 5.5), dar spre deosebire de armele vandute in Europa ( unde datele tehnice sunt mai putine) pt americani se pare ca in cartea tehnica sunt mai multe date printre care si efortul de armare
Apropo de chestia asta,Un Hunter 1250 are un efort de armare de 59livre comparativ cu Hunter-ul 440 care are un efort de armare de doar 38livre.Chestia asta poate fi usor inteleasa de cei care au arcuri de tir si pentru care un arc de 45 de livre(efort de incordare) este greu de incordat ca sa nu mai vorbim de unul de 60 de livre.Chiar am citit cu cateva zile in urma pe reviewcentre cateva pareri despre cei care au Hunter 1250 si am inteles ca are cam multe critici aduse mai ales faptului ca se armeaza foarte greu,este foarte zgomotos iar daca ii mai scapi si ulei in cilindru bubuie ca un '222 Remington,nu se comporta frumos decat cu unele tipuri de pelete(mai ales cele produse de Gamo) cu unele pelete produse de alte firme chiar s-au inregistrat situatii de sfaramarea a pelletului in teava datorita presiunii uriase pentru un ac(mai ales in cal.4,5mm) astfel incat pe teava ieseau bucati din peletul respectiv.La fel multi se plangeau de tragaciul care este foarte asemanator(daca nu identic) cu cel al Hunter-ului 440.In rest toti erau multumiti de puterea imensa a acestei arme insa numai cu conditia sa ai experienta in a trage cu ac-uri spring-piston.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
dan.g

Post by dan.g »

AC Sniper ti-am trimis pe mp ce am vorbit cu cei care fac tuning la arme.
Se pare ca camera pistonului de la Hunter 1250 este mai mare , arcul avand 40 spire. Arcul se gaseste de cumparat, il importa cei de la Arow. Am inteles ca daca se doreste un anumit tip de arma ar trebui sa fie facuta o comanda de min 10 buc ( atat contine un pachet ). In cazul in care Hunter 1250 se importa el probabil v-a venii sub 220 m/s dupa care cu arcul schimbat are performantele date de producator
.
Post Reply