Pistol cu bile de cauciuc

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Posibil,parca ar merita cumparat dar daca peste cativa ani poti sa-ti cumperi pistol cu glont marele dezavantaj este ca ai dat pe asta acum 1600ron si nu-l poti folosi cu munitie cu glont.Si daca vei intentiona sa-l vinzi nu stiu daca mai iei macar jumatate din cat ai dat tu pe el cand toata lumea va prefera un pistol cu glont care s-ar putea sa fie in viitorul,sper,nu foarte indepartat,mai ieftin decat este acum un pistol cu bila de cauciuc.Daca s-ar putea trage prin acest Walther si munitie cu glont ar fi intradevar o investitie care merita facuta.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sorin mok

Post by sorin mok »

Dar de ce crezi că se va schimba ceva în legislaţie şi se va avea acces la arme cu glonţ?

Nu e vorba de preţuri în general, ci de preţurile de la noi. Dacă ai vizitat magazinele virtuale postate de mine - din Polonia sau Rusia (la magazinul Kolchuga un Walther PP cu cauciuc costă exact cât 2 pistoale Gamo Pt90!!!!!!!!!) - ai vazut că preţurile nu sunt mari; nu ca la noi.

Uite cât costa un pistol cu glonţ în Bulgaria: 135$ cel mai ieftin (o ţară faţă de care noi avem complexe de superioritate)
http://gunsbg.bgservice.net/product_inf ... 3f12e94b0b
(acelaşi pistol costă la Moscova cât un Gamo CFX)

Cu gaz:40$
http://gunsbg.bgservice.net/product_inf ... 3f12e94b0b
arrow
Site Admin

Post by arrow »

sorin mok wrote:Dar de ce crezi că se va schimba ceva în legislaţie şi se va avea acces la arme cu glonţ?
Nici eu nu cred ca viitorul apropiat ne va aduce o legislatie mai favorabila.

Marius
Luciano

Post by Luciano »

Preturile in BG sunt prea bune sa fie si adevarate ?
Care-i treaba cu acel site orice am vrut sa cumpar online imi arata ca nu este pe stoc ?
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
sorin mok

Post by sorin mok »

Nu ştiu, n-am încercat, eu l+am dat doar cu titlul de exemplu. Dar bănuiesc că nu primesc comenzi din afara Bugariei.
Oricum, frumos magazin! Peste 100 de ani, poate şi în România.
http://www.voltranarms.com/
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Esti mult prea pesimist la acest capitol.Eu cred ca nu va mai dura mai mult de 10 ani sa aiba si romanii acces la pistoalele cu glont.Oricum este mult pentru cei care sunt deja la o varsta,insa cei care sunt mai tineri si isi doresc asa ceva vor avea cu siguranta pistol cu glont cel tarziu pana in 2018,zic eu.Oricum vor fi trecut aproape 30 de ani de la revolutie si multe se vor schimba pana atunci.Momentan degeaba ne plangem si spunem ca n-o sa se schimbe nimic.Schimbarea vine cu timpul si cu noi cei mai tineri.Schimbarea vine incet dar cu siguranta vine.Speram totusi intr-o schimbare in bine a preturilor la ceea ce avem deja pe piata,adica accize mai mici.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sorin mok

Post by sorin mok »

Nu e pesimism, e realism. La nivel general european - si noi spre asta tindem prin integrare - tendinta este de a elimina armele letale si a le inlocui cu cele ne-letale, chiar si pentru fortele de ordine si politie (si acesta este cel mai important semnal, zic eu). Am auzti ca si in Politia romana exista o circulara de uz intern care "sfatuieste" pe sectoristi sa cumpere si sa foloseasca arme neletale, ca sa nu mai completeze dupa aceea zeci de formulare justificative. Chiar si in America lucrurile nu stau pe roze( nu in toate statele este permis portul armei la vedere, in altele folosirea este restrictionata, in altele e interzisa). Au noroc cu amenadamentul acela din Constitutie de care NRA/ul se tine cu dintii (si evident, lobby-ul facut in Congres de producatorii de arme).

Per ansamblu, in ce tara europeana este permis portul si uzul de arme letale de catre cetateanul obisnuit? (cu exceptia Elvetiei, dar ea nu vrea in UE)?
Tine cont ca daca noi putem acum sa posedam arme non-letale (gaz sau cauciuc) si sa le folosim pentru autoaparare, asta se intampla NUMAI pentru ca a atrebuit sa ne armonizam legislatia conform normelor europene, altfel nu se intampla nimic.
Daca atunci, la dezbatearea legii, nu s-a permis nimic letal - amendamentul lui Nicolaescu pentru posesia si uzul in perimetrul proprietatii - sunt ferm convins ca nu se va mai schimba nimic in lege -in sensul dorit de o minoritate (asta e adevarul :cry: )

Asa ca mai bine sa facem ceva pentru a avea o oferta bogata de produse (sa vad si eu magazine precum cele din Bulgaria, Rusia sau Polonia ale caror link-uri le-am tot pus (chiar cu riscul de a supara pe cei ce ne-au oferit acest forum :oops: )) si pe care sa le putem cumpara.
Ca si asta e o problema: statul pretinde ca iti ofera posibilitatea de a/ti apara viata prin propriile mijloace dar de fapt considera ca numai cei bogati trebuie sa faca. Pentru multi dintre noi, romanii adica, 16 milioane e o suma naucitoare - vei folosi pistolul nu ca sa te aperi pe tine insuti, ci ca sa-l aperi pe el, ca e cea mai valoroasa posesie a ta! :shock:
(cred ca legiutorul a dorit ca cel bogat sa se apere cu cauciuc iar cel sarc cu gaz :idea: )

Asa vad eu lucrurile si nu doresc mai mult decat sa intru intr-un magazin, de preferinta Arrow :lol: , cu 100E in buzunar si sa ma enervez ca nu stiu ce sa cumpar prima data. (sunt sigur ca daca ar fi un supermagazin din cele numite mai sus in orasul tau - si cu acele preturi - , ai cumpara macar vreo 6 "scule". Nu-i asa?)

Eu ma tem ca pina in 2018 nu vor mai exista pe piata nici cele cu cauciuc!
Dabija

Post by Dabija »

AC Sniper wrote:...Schimbarea vine cu timpul si cu noi cei mai tineri.Schimbarea vine incet dar cu siguranta vine.Speram totusi intr-o schimbare in bine a preturilor la ceea ce avem deja pe piata,adica accize mai mici.
Doar ca schimbarea, pe care multi o dorim, nu vine singura, nu se pogoara din cer ca o binecuvantare asupra noastra ... pentru ca o schimbare sa-si faca simtite efectele e nevoie de ceva mai multa implicare din partea fiecaruia dintre noi ... si nu la modul declarativ-individual ci prin implicarea in niste structuri organizate pentru ca doar impreuna ne putem face glasul auzit. Daca stam pe margine si comentam fiecare de capul nostru nu o sa ne bage nimeni in seama ... asa ca e necesar sa ne mobilizam si sa ne implicam in asociatii (ANDA - AirGuns) si astfel prin intermediul unui cadru organizat sa punem presiune pe factorii de decizie pentru a putea spera ca se vor face candva niste schimbari in bine... altfel putem astepta mult si bine ca schimbarea sa vina incet dar sigur ...
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Alegzandru

Post by Alegzandru »

AC Sniper wrote:Posibil,parca ar merita cumparat dar daca peste cativa ani poti sa-ti cumperi pistol cu glont marele dezavantaj este ca ai dat pe asta acum 1600ron si nu-l poti folosi cu munitie cu glont.Si daca vei intentiona sa-l vinzi nu stiu daca mai iei macar jumatate din cat ai dat tu pe el cand toata lumea va prefera un pistol cu glont care s-ar putea sa fie in viitorul,sper,nu foarte indepartat,mai ieftin decat este acum un pistol cu bila de cauciuc.Daca s-ar putea trage prin acest Walther si munitie cu glont ar fi intradevar o investitie care merita facuta.
In nici un caz nu este acesta un contraargument pentru a iti cumpara un astfel de Walter. Cine isi doreste o astfel de arma pt propria siguranta nu gaseste nimerit sa astepte ani de zile pentru o schimbare ipotetica de legislatie. Plus ca arma aia dezvolta o energie cinetica suficienta sa faci orice infractor sa regrete cu lacrimi o agresiune la adresa posesorului. Daca ai temeri legate de siguranta ta si a familiei, arma asta merita, in lipsa altei alternative mai bune si curente.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

M-am referit la schimbare ca la o schimbare de mentalitate in randul cetatenilor.Tinerii gandesc altfel decat cei batrani la capitolul arme de autoaparare.Cel putin pe toti tinerii pe care-i cunosc eu,prieteni si colegi,90% vor sa aiba dreptul de a-si cumpara un pistol cu glont sau un ac cu viteza >220m/s chiar daca pentru asta ar trebui sa faca un curs special de pregatire teoretica si practica.Binecunoscutul deja FAC din tarile europene,adica Fire Arm Certificate.Problemele pe care ni le punem singuri sunt acele mult prea multe detalii la care ne gandim cand vine vorba de o arma.Suntem un popor prea complicat si inteligent pentru a fi si eficient.Cel putin pana acum.Eu am motivele mele pentru care momentan ma abtin de a intra in orice asociatie,gen ANDA-Airguns si nu pentru ca nu as vrea eu dar momentan la varsta mea,parintii au inca un cuvant important de spus.Pe viitor insa voi intra si intr-o astfel de asociatie,dar mai intai sa-mi termin studiile si sa-mi iau permisul de vanatoare.
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Alegzandru wrote:
AC Sniper wrote:Posibil,parca ar merita cumparat dar daca peste cativa ani poti sa-ti cumperi pistol cu glont marele dezavantaj este ca ai dat pe asta acum 1600ron si nu-l poti folosi cu munitie cu glont.Si daca vei intentiona sa-l vinzi nu stiu daca mai iei macar jumatate din cat ai dat tu pe el cand toata lumea va prefera un pistol cu glont care s-ar putea sa fie in viitorul,sper,nu foarte indepartat,mai ieftin decat este acum un pistol cu bila de cauciuc.Daca s-ar putea trage prin acest Walther si munitie cu glont ar fi intradevar o investitie care merita facuta.
In nici un caz nu este acesta un contraargument pentru a iti cumpara un astfel de Walter. Cine isi doreste o astfel de arma pt propria siguranta nu gaseste nimerit sa astepte ani de zile pentru o schimbare ipotetica de legislatie. Plus ca arma aia dezvolta o energie cinetica suficienta sa faci orice infractor sa regrete cu lacrimi o agresiune la adresa posesorului. Daca ai temeri legate de siguranta ta si a familiei, arma asta merita, in lipsa altei alternative mai bune si curente.
Momentan,cel putin in cazul meu,consider ca arma de vanatoare este cea care are prioritate si pentru care pun bani deoparte.Pistolul este si el bun dar nu se compara cu o arma de foc iar chiar daca ai avea un astfel de pistol si te-ar ataca cineva odata ce-l folosesti cred ca mai mult raspunzi tu in fata legii decat atacatorul.S-au discutat deja aceste aspecte pe forum.
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

sorin mok wrote:Nu e pesimism, e realism. statul pretinde ca iti ofera posibilitatea de a/ti apara viata prin propriile mijloace dar de fapt considera ca numai cei bogati trebuie sa faca.
(cred ca legiutorul a dorit ca cel bogat sa se apere cu cauciuc iar cel sarc cu gaz :idea: )

Eu ma tem ca pina in 2018 nu vor mai exista pe piata nici cele cu cauciuc!
Eu as zice si sustine ca sunteti pesimist.Pai legea dinaintea legii actuale a armelor era mai dura decat cea actuala.Nu-ti puteai cumpara nici macar pistol cu gaz ce sa mai vorbesc de pistol cu bile de cauciuc iar armele cu ac cu viteze>220m/s erau complet interzise.Acum daca esti sportiv legitimat la un club de tir FRTS iti poti cumpara o astfel de arma.Inainte ca sa-ti cumperi ac trebuia fisa psihologica,cazier, acum chestia se rezolva cu o simpla notificare de la Politie si chiar daca trebuie sa inregistrezi arma pe mine chestia asta nu ma deranjeaza deloc.Deci s-au inregistrat totusi niste pasi inainte.Daca ne purtam frumos ne mai fac legiuitorii niste cadouri.Totul este sa ne comportam frumos odata ce avem o arma.Copilului daca te asculta si nu face prostii ii dai cofeturi,nu :lol: Cat despre cei bogati,ei se apara cu arme cu glont si nu cu bila de cauciuc.Iar daca pana in 2018 se vor interzice si pistoalele cu bila de cauciuc atunci ne facem cu toti vanatori si am rezolvat problema ca si pana acum :wink:
Last edited by AC Sniper on Fri Mar 10, 2006 11:19 am, edited 1 time in total.
ADRIAN

sorin mok

Post by sorin mok »

Toate schimbările ce s-au făcut în legislaţie s-au facut sub presiuni externe în vedere armonizării legislaţiei cu cea europeană. NImic nu s-a făcut pentru că am fost cuminţi.
Dacă vrem să se facă ceva - dar numai în domeniul AC şi neletal - atunci Dabija are 100% dreptate.

Dar ce te face să crezi, AC Sniper, că vor veni altfel de vremuri pentru armele letale? În vremurile astea de "terorism" crezi că va permite vreun guvern accesul la arme? Şi repet întrebarea: în ce ţară europeană e permis portul şi uzul de armă letală de către civili? Asta că să existe un model pe care să-l urmăm şi noi!
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Romania nu este o tara terorista,un motiv in plus de a avea acces la arma de foc pentru a ne putea apara de astfel de teroristi din tari straine.Sunt mai multe tari in Europa care permit arma cu glont pentru autoaparare,nu le stiu acum dar stiu ca exista(Spania,Italia,Anglia,Finlanda,Norvegia,Danemarca armele de foc cu glont sunt permise nu numai pentru vanatori).Cine stie mai bine decat mine sa ma corecteze.
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

sorin mok wrote: NImic nu s-a făcut pentru că am fost cuminţi.
Dar inainte de 1996 ac-urile cu viteza>220m/s erau permise si dupa ce au aparut accidente cu ele din motivul unei lipse de educatie in folosirea unor arme,au fost interzise.Cum ar fi fost oare daca nu ar fi aparut astfel de accidente?Nu inseamna ca am fost obraznici?
ADRIAN

Post Reply