Doresc sa fac o noua achizitie!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ice

Doresc sa fac o noua achizitie!

Post by ice »

Long time no see...

Sunt fericitul posesor al unui Fort 17R cu care folosesc Snail 9mm. Ma gandeam sa fac o noua achizitie, nu m-am plictisit dar poate exista ceva si mai bun. Nu mai sunt la curent dar stie cineva daca UTI au mai adus Glock-ul mult promis? Imi poate da cineva un sfat pt cel mai puternic Pistol + Munitie = Putere/Viteza - Blocaje = Perfect :D
Sa va spun la ce m-am gandit Fort 18R + Snail 9mm, Fort 17R sau 18R +.45mm, GP T12M + AKBC Magnum 10x28T. Cu GP am vazut cateva filmulete interesante si am citit ceva de 500 m/s (nu stiu ce sa cred) dar nu sunt convins in totalitate de calitate. Are teava lisa? Cumva e conica sau imi trebuie ochelari? http://grandpower.ro/shop/product.php?id_product=153

Orice sfat e binevenit...
Last edited by ice on Thu May 03, 2012 9:45 pm, edited 1 time in total.
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
cris091

Re: Doresc sa fac o noua achizitie!

Post by cris091 »

10x28 de preferinta noul t11
ice

Post by ice »

cris091 wrote:10x28 de preferinta noul t11
nu stiu ce sa zic... sunt impresionat de T12M http://www.youtube.com/watch?v=9AlNy0jg ... r_embedded
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
tiger

Post by tiger »

Pai ai si de ce.
Un alt test concludent: http://www.youtube.com/watch?v=slcGEYqd ... creen&NR=1
tevez

Post by tevez »

ice wrote: Sa va spun la ce m-am gandit Fort 18R + Snail 9mm, Fort 17R sau 18R +.45mm, GP T12M + AKBC Magnum 10x28T.
O variantă: Fort18, 9mm, AKBC. Zic 18 pt. că are ţeava mai lungă, 9mm pentru că în .45 nu se fabrică decât 12 şi 17.
Desigur, Fort 12 sau 17 în .45, GP cal. 10x28, Steyer, revolverele Alfa Steel, mai sunt şi alte variante.
Sau rămâi cu Fortul actual pentru autoapărare + o armă reală, pe colecţie. http://forum.armecolectie.ro/viewtopic.php?f=2&t=16
:)
ice

Post by ice »

tiger wrote:Pai ai si de ce.
Un alt test concludent: http://www.youtube.com/watch?v=slcGEYqd ... creen&NR=1
L-am vazut, crede-ma am cautat tot ce tine de GP T12M. Acum intrebarea de $1.000.000, exista vreo diferenta intre GP T12M si GP T12 ?
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
ice

Post by ice »

tevez wrote:
ice wrote: Sa va spun la ce m-am gandit Fort 18R + Snail 9mm, Fort 17R sau 18R +.45mm, GP T12M + AKBC Magnum 10x28T.
O variantă: Fort18, 9mm, AKBC. Zic 18 pt. că are ţeava mai lungă, 9mm pentru că în .45 nu se fabrică decât 12 şi 17.
Desigur, Fort 12 sau 17 în .45, GP cal. 10x28, Steyer, revolverele Alfa Steel, mai sunt şi alte variante.
Sau rămâi cu Fortul actual pentru autoapărare + o armă reală, pe colecţie. http://forum.armecolectie.ro/viewtopic.php?f=2&t=16
Da frumoasa arma de colectie dar nu vreau sa-mi umplu permisul cu arme pe care nu le folosesc. Am inteles ca ai voie doar doua? In plus Coltul e cu glont sau daca e de colectie cum e treaba ca nu ma pricep? Sunt clone cu cauciuc, lumineaza-ma. :D Referitor la Fort 18R cu 9mm AKBC nu stiu ce sa zic... e mai buna munitia AKBC 9mm decat Snail 9mm? Daca ma gandesc bine nu mai vreau Fort 18R datorita tevii, nu cred ca ajuta prea mult decat in cazul traictoriei, putere/viteza cred ca o ingreuneaza datorita frecarii si este posibil ca ejectarea tubului sa se faca inainte ca bila sa iasa si in final pierdere de presiune. Nu sunt expert dar cred ca Fort 17R poate fi mai echilibrat in raport lovitura/armare decat Fort 18R. Ma gandeam si la pusca aia scurta (nu mai gasesc link) pt apararea proprietatii stie cineva procedura si cum as putea sa o achizitionez? Am vazut cartuse pe site la UTI
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
sith

Post by sith »

ice wrote:
L-am vazut, crede-ma am cautat tot ce tine de GP T12M. Acum intrebarea de $1.000.000, exista vreo diferenta intre GP T12M si GP T12 ?
Dai $1.000.000 daca raspund? .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
ice

Post by ice »

tevez, am uitat s mentionez ca Fort 17R .45mm nu ma mai intereseaza, are efect bun de stopare (din auzite) nu de penetrare. Eu vreau sa creada ca l-am impuscat cu glont si sa o cheme pe masa cu lumanarea nu sa zica "eh... n-am nimic" si sa-mi dea cu lopata.
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
sith

Post by sith »

ice wrote:
tevez wrote:
Da frumoasa arma de colectie dar nu vreau sa-mi umplu permisul cu arme pe care nu le folosesc. Am inteles ca ai voie doar doua? In plus Coltul e cu glont sau daca e de colectie cum e treaba ca nu ma pricep? Sunt clone cu cauciuc, lumineaza-ma. :D Referitor la Fort 18R cu 9mm AKBC nu stiu ce sa zic... e mai buna munitia AKBC 9mm decat Snail 9mm? Daca ma gandesc bine nu mai vreau Fort 18R datorita tevii, nu cred ca ajuta prea mult decat in cazul traictoriei, putere/viteza cred ca o ingreuneaza datorita frecarii si este posibil ca ejectarea tubului sa se faca inainte ca bila sa iasa si in final pierdere de presiune. Nu sunt expert dar cred ca Fort 17R poate fi mai echilibrat in raport lovitura/armare decat Fort 18R. Ma gandeam si la pusca aia scurta (nu mai gasesc link) pt apararea proprietatii stie cineva procedura si cum as putea sa o achizitionez? Am vazut cartuse pe site la UTI
Mestere, arma aia e "cu glont", ai si specificatiile dedesupt.
.45 mm nu exista
e mai bun AKBS -ul fara discutie.
la armele cu teava mai lunga (respectiv fort 14/18 in cazul bileleor) viteza proiectilului este mai mare
Last edited by sith on Thu May 03, 2012 7:21 pm, edited 1 time in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
ice

Post by ice »

sith wrote:
ice wrote:
Dai $1.000.000 daca raspund? .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Platesc cu VISA de la Monopoly + o bere... 8) , hai nu ma mai fierbe, esti posesor? Tu spargi caramida din filmuletul postat de mine? :D
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
ice

Post by ice »

sith wrote: Mestere, arma aia e "cu glont", ai si specificatiile dedesupt.
.45 mm nu exista
Am specificat ca nu ma pricep :D, Care-i procedura prin care poti achizitiona o arma de colectie?
Last edited by ice on Thu May 03, 2012 7:24 pm, edited 1 time in total.
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
sith

Post by sith »

T12M are teava lisa - model doar pentru Romanaia
T12 are o galma pe teava, asa cum este el autorizat la rusi
my favorite gun
telesystems
sith

Post by sith »

1. curs arme si munitii
2. cazier
3. unele AEST-uri cer si analizale+ psihologic
4. adeverinta de membru al unei asociatii de colectionari
5. taxa 100 ron
6. cerere
7. copie permis, daca ai
my favorite gun
telesystems
ice

Post by ice »

sith wrote:T12M are teava lisa - model doar pentru Romanaia
T12 are o galma pe teava, asa cum este el autorizat la rusi
Multumesc, ce stii despre blocaje? Ce principiu de ejectare a tubului are GP T12M nu vad nici o gheara in poze? E ca la Kalasnikov langa cuiul percutor? Teava aia rotativa cu care am vazut filmulete de la rusi e la alea cu glont ca nu stiu rusa :D sau e la T12M?
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
Post Reply