Fort - Grand Power - Walther ?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

alexanducu

Fort - Grand Power - Walther ?

Post by alexanducu »

Buna ziua,

M-ar interesa daca ma puteti ajuta cu o decizie. Stiu ca sunt foarte multe discutii pe forum de genu dar e cam greu de luat o decizie buna.

Legat de Fort pana acum nu stiu nimic... de Grand Power am inteles ca T12M ar fi bun... este un model calitate pret mai okay?

In Iasi stiu 3 magazine care vand arme. Toate cele 3 magazine mi-au recomandat Walther P99T...aici pe forum toata lumea are ceva impotriva Walther-ului... (care-i treaba?)

Eu am avut Rohm RG88 si recunosc ca nu am mai tras cu alte pistoale. Am tras cu pusca de vanatoare :) (bunicul a fost vanator)

Deci, Fort.. de care? - GP - Walther sau ce?
7Coline

Re: Fort - Grand Power - Walther ?

Post by 7Coline »

Am tras cu Fort in 9mm si .45 , si cu GP T12 , ... si cu Walther. Forturile sunt ok ca si constructie , arme solide , la 9 mm ai diversitate la munitie si putere medie. La .45 ai putere mare dar ai doar un singur tip de munitie pe piata. La GP ai putere mare , constructie buna dar nu prea multe tipuri de munitie . Waltherul foloseste cea mai slaba munitie de pe piata , 10x22t , care este si foarte scumpa . Waltherul in varianta traumatica e facut din resturi de metal cules de pe jos de prin atelier . Cu fiecare foc ai sansa sa iti iei shrapnel in fata . Daca e ger afara si tragi ii induci soc termic si pot aparea ursi panda si girafe prin fata ochilor tai. Cel mai bine e sa te duci la poligon si testezi fort pe 9 si .45 si un gp . Vezi ce iti place si care se potriveste pentru tine . Pt unii varianta "full steel" le ofera mai multa incredere in arma , etc ... Spor la ales.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

vezi ca la Fortul in 9mm ai si munitie mai puternica decat cea in .45 ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
7Coline

Post by 7Coline »

sith wrote:vezi ca la Fortul in 9mm ai si munitie mai puternica decat cea in .45 ...
Nu prea cred, care e munitia la care te referi ?

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

akbs 9mm
si inca ceva, o arma oricat de buna si fiabila ar fi, nu face 2 bani fara munitie buna ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
7Coline

Post by 7Coline »

Din ce am vazut eu nu cred sa fie mai puternica , poate penetreaza mai mult ca are diametrul mai mic .

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

din ce am masurat eu cu cronograful in poligon la UTI, creda-ma e mai puternica, intr-adevar penetreaza mai mult
dar la fel de corect este si faptul ca bila in .45 fiind mai grea, isi pastreaza mai mult timp energia
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

100% uită de Walther. Şi armele, şi calibru-s inferioare Fortului şi GP-ului.
Între Fort, GP, 9x22, 10x28, .45 nu se poate spune care e alegerea perfectă. Depinde ce vrei de la armă.
Muniţia de 10x22 cu care trage GP-ul e foarte puternică, arma e faină şi trage drept, dar garda trăgaciului
din plastic, ce are şi rolul de-a opri cursa manşonului+sistemul de demontare îl cam strică.
La .45 e preţul ceva mai mare la muniţie, circa 3.3 lei şi doar un tip de muniţie. Cu 9 mm ai mai multe
blocaje şi tre' să tot schimbi arcuri: arc de muniţie slabă, de muniţie tare, de muniţie ieftină, de muniţie
scumpă, etc. :D Ideal ar fi să tragi cu mai multe arme, să-ţi faci o idee. Puterea nu trebuie să fie singurul
criteriu, pentru că o armă care trage cu o muniţie puternică dar se strică sau se blochează devine inutilă.
Totuşi, dacă bugetul permite, e de evitat calibrul 10x22 pentru că muniţia e slăbuţă şi nici armele în acest
calibru prea rezistente.
dumiadi

Post by dumiadi »

Puternice si care fac fata cu brio ar fi: cal.45 (Fort) si 10x28 (GP). Exista o grămadă de dezbateri pe aceasta tema (nu strica sa le citesti-afli multe informatii-recomand).
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
tevez

Post by tevez »

Şi akbc-ul în 9mm era foarte puternic, nici muniţia de 9mm de la Fort nu e slabă deloc. 8)
Urmează să apară TT in 10x28Tşi Colt Government 1911 în 45 Rubber la Grand Power, nu ştiu însă termenul.
sith

Post by sith »

tevez wrote:Şi akbc-ul în 9mm era foarte puternic, nici muniţia de 9mm de la Fort nu e slabă deloc. 8)
Urmează să apară TT in 10x28Tşi Colt Government 1911 în 45 Rubber la Grand Power, nu ştiu însă termenul.
maestre, dezimformezi, e vorba de clona lui colt 1911 in .45 ACP
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

iMformatie.JPG
iMformatie.JPG (26.22 KiB) Viewed 10598 times
sith wrote:maestre, dezimformezi
Sau nu.
gerula

Post by gerula »

Sau da, replica sau clona nu este acelasi lucru? Cel putin in acest domeniu, al armelor.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
gerula

Post by gerula »

Informatia din postarea domnului Zaharia este foarte interesanta.
Asteptam cu nerabdare si interes noutatile.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
tiger

Post by tiger »

sith wrote:
tevez wrote:Şi akbc-ul în 9mm era foarte puternic, nici muniţia de 9mm de la Fort nu e slabă deloc. 8)
maestre, dezimformezi, e vorba de clona lui colt 1911 in .45 ACP

Colt 1911 a fost produs in trei variante pricipale
Government cu teava de 127mm
Commander cu teava de 108mm si
Officer's cu teava de 88mm.
Deci denumirea nu e gresita, e chiar foarte exacta. 8)
Post Reply