Sfat achizitionare pistol cu bile.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
mirciulika
Sfat achizitionare pistol cu bile.
Va salut,
Va rog sa aveti amabilitatea de a impartasii parerile dvs vis-s-vis de pistoalele cu bile ce sunt prezente pe piata noastra.
Mentionez ca as fi interesat de ceva sfaturi ce privesc pistoalele walther.
Am tot rasfoit pe forum, nu mi-a placut deloc ceea ce am gasit despre ele, insa, marerea majoritate a topicurilor sunt destul de vechi si sper ca de atunci pana acum,
producatorii sa fi remediat problemele ce le au/aveau. Am tot gasit despre arme plesnite, blocate, grele, mari, etc insa nimic incurajator.
Mentionez ca arma va fi folosita in poligon destul de des, insa trebuie sa fie si usor de purtat in afara poligonului.
De asemenea orice sfat legat de munitie este binevenit.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs,
Cu stima,
MIrcea
Va rog sa aveti amabilitatea de a impartasii parerile dvs vis-s-vis de pistoalele cu bile ce sunt prezente pe piata noastra.
Mentionez ca as fi interesat de ceva sfaturi ce privesc pistoalele walther.
Am tot rasfoit pe forum, nu mi-a placut deloc ceea ce am gasit despre ele, insa, marerea majoritate a topicurilor sunt destul de vechi si sper ca de atunci pana acum,
producatorii sa fi remediat problemele ce le au/aveau. Am tot gasit despre arme plesnite, blocate, grele, mari, etc insa nimic incurajator.
Mentionez ca arma va fi folosita in poligon destul de des, insa trebuie sa fie si usor de purtat in afara poligonului.
De asemenea orice sfat legat de munitie este binevenit.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs,
Cu stima,
MIrcea
-
Self Defense
Re: Sfat achizitionare pistol cu bile.
Fort in cal. 45. Motivele le vei gasi pe acest forum cu lux de detalii.
Legat de Walther... in continuare are aceleasi probleme. Nu te bucura ca e mai ieftin pt ca il cumperi degeaba. E ca si cum ai arunca banii pe geam.
Mai citeste forumul si o sa-ti poti face o idee corecta. Salut
Legat de Walther... in continuare are aceleasi probleme. Nu te bucura ca e mai ieftin pt ca il cumperi degeaba. E ca si cum ai arunca banii pe geam.
Mai citeste forumul si o sa-ti poti face o idee corecta. Salut
Fort 12RM cal. .45 Rubber
-
Safe&Sound
Singurele Walthere cu bile de cauciuc care au meritat vreodata bagate cat de cat in seama au fost PP-urile, in rest toate celelalte modele sunt niste glume proaste, arata bine dar nu-s bune de nimic si in nici un caz nu-s bune pentru poligon. Spun asta pentru ca PP-ul era singurul care avea teava interioara dintr-un otel bun si din fabrica era aproape lisa in sensul ca nu avea decat un mic pinten imediat dupa camera cartusului care nu deranja prea tare bila.
Am avut un PP care timp de vreun an si ceva si-a facut treaba in poligon fara sughituri insa asa cum probabil ati observat citind pe aici epoca armelor din antimoniu/zamak/tuci sau cum naiba s-o mai numi acel aliaj a apus, ca sa nu mai vorbim de faptul ca munitia cu bila de cauciuc cal 10X22 folosita de pistoalele din acel aliaj, cum sunt si cele de la Walther, este mult prea scumpa ca sa fie folosita in poligon.
Asadar, daca intentionati sa folositi arma mult in poligon, cred ca ar fi de preferat sa achizitionati ceva in cal 9mm Rubber, munitie care in unele cazuri e aproape de vreo trei ori mai ieftina decat 10X22.
Am avut un PP care timp de vreun an si ceva si-a facut treaba in poligon fara sughituri insa asa cum probabil ati observat citind pe aici epoca armelor din antimoniu/zamak/tuci sau cum naiba s-o mai numi acel aliaj a apus, ca sa nu mai vorbim de faptul ca munitia cu bila de cauciuc cal 10X22 folosita de pistoalele din acel aliaj, cum sunt si cele de la Walther, este mult prea scumpa ca sa fie folosita in poligon.
Asadar, daca intentionati sa folositi arma mult in poligon, cred ca ar fi de preferat sa achizitionati ceva in cal 9mm Rubber, munitie care in unele cazuri e aproape de vreo trei ori mai ieftina decat 10X22.
In poligon nu merita sa tragi cu bila (oricare ar fi combinatia pistol/calibru), strict din motive financiare. Munitia live e mult mai ieftina.mirciulika wrote:Va salut,
Referitor la Walther pe bila, eu nu am o parere atit de proasta ca cei care au postat inaintea mea si asta nu pentru ca am unul la vinzare. Poti sa citesti posturile mele inainte sa pun arma la vinzare.
Fort 12RM cal .45
-
mirciulika
Va salut si multumesc pentru raspunsurile prompte.
Da, arma va fi folosita in poligon, insa va fi folosit pentru antrenamente ocazionale, neavand experienta cu pistoale pana acum, trebuie sa si invat sa-l folosesc.
Pentru 100-200 de cartuse care vor fi folosite, nu-i bai.
Astept in continuare sfaturile dvs,
Cu respect,
Mircea
Da, arma va fi folosita in poligon, insa va fi folosit pentru antrenamente ocazionale, neavand experienta cu pistoale pana acum, trebuie sa si invat sa-l folosesc.
Pentru 100-200 de cartuse care vor fi folosite, nu-i bai.
Astept in continuare sfaturile dvs,
Cu respect,
Mircea
Fort 12RM in .45 ..... za best.
Cam asa am inceput si eu, insa cine isi permite un PP garantat isi va permite si 12 RM, ca de nu te opreai la Streamer.
Vezi post-urile mele inainte de a achizitiona fort-ul ... eu unul am inceput cu zoraki.
Spor la achizitie si sa ne anunti si pe noi ce ti-ai luat.
Cam asa am inceput si eu, insa cine isi permite un PP garantat isi va permite si 12 RM, ca de nu te opreai la Streamer.
Vezi post-urile mele inainte de a achizitiona fort-ul ... eu unul am inceput cu zoraki.
Spor la achizitie si sa ne anunti si pe noi ce ti-ai luat.
FORT 12RM cal. 45
GAMO MD-610 cal. 5,5
GAMO MD-610 cal. 5,5
Dacă e musai să fie Walther...atunci PP. Dar pur şi simplu nu mai merită banii de când s-au adus arme din oţel.
Dacă Fort 12/17 în . 45 sau GP şi Steyer în 10x28 îţi par prea mari de purtat zilnic, atunci un Fort 9/10 în 9mm
e răspunsul.
Dacă Fort 12/17 în . 45 sau GP şi Steyer în 10x28 îţi par prea mari de purtat zilnic, atunci un Fort 9/10 în 9mm
e răspunsul.
-
Bruteforce
Oare fortul 12 ...cel de 9 mm alimentat cu AKBS nu face stricaciuni mai mari ca si cal.45??
Asa de curiozitate daca a facut cineva test la cal. 9mm Cu AKBS ?
Ar fii interesant deoarece cautam o arma sa isi faca treaba si la urma urmei nu mai conteaza cit de tare stopez un agresor.
Daca sparge mai tare AKBS ...ala sa fie in holster.

Ar fii interesant deoarece cautam o arma sa isi faca treaba si la urma urmei nu mai conteaza cit de tare stopez un agresor.
Форт 12РМ ,45-калибра
AKBS in 9 mm are destui jouli si s-au facut suficiente teste. Gasesti pe net ...Bruteforce wrote:Oare fortul 12 ...cel de 9 mm alimentat cu AKBS nu face stricaciuni mai mari ca si cal.45??
munitia Fort, la fel. Mai ai Snail, Libra, Ozkursan, etc
+ ca ai mai multe in incarcator
+ ca gasesti munitie la 1.5 ron precisa
+ ca sunt mai multi producatori/importatori
Dar uita-te si la http://www.youtube.com/watch?v=9i9A5tVX ... re=related
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Este posibil ca anumite loturi de muniţie AKBC în 9mm să fie mai puternice decât .45 de la Fort, la fel cum e cert că uneleBruteforce wrote:Oare fortul 12 ...cel de 9 mm alimentat cu AKBS nu face stricaciuni mai mari ca si cal.45??
akbc-uri în 10x28 sunt mai penetrante decât Fortul de .45. Cum am mai spus de multe ori, nu vreau ca bila de cauciuc să
pătrundă foarte mult, ci să oprească. La fel contează incidentele de tragere şi fiabilitatea armelor în calibru respectiv.
Este foarte greu de răspuns la dileme gen Fort 9mm vs. .45 sau Fort 12 vs. Fort17. Cred că mai mult e chestie de gust.
Avantajele pentru .45 sunt lipsa blocajelor, puterea mare, potrivirea perfectă între muniţie şi armă. Dezavantajul se vede
la preţul muniţiei. 8 focuri sunt suficiente, dacă ai nevoie de mai multe...deja ai probleme ce nu pot fi rezolvatre cu un
pistol cu bile de cauciuc.
Cu 9mm poţi trage ieftin, se găsesc multe tipuri de muniţii, dar sunt şi blocaje ceva mai dese şi trebuie făcute diverse
ajustări, schimbări de arcuri, tăiat o parte din spire la arcurile prea puternice, etc. Dacă ar fi să-mi iau pistol cal. 9mm
rubber tot Fort mi-aş lua dar m-aş opri tot la muniţia Fort, nu că aş avea ceva cu brandul respectiv, dar am sesizat că
se "înţelege" foarte bine cu arma (fiind făcută tot de ei) şi are putere şi precizie satifăcătoare.
Oricare dintre aceste alegeri este ok, e bine să citeşti forumul să-ţi faci o idee despre toate armele (inclusiv GP, Alfa,
Steyer) şi să şti exact ce vrei de la armă, pot fi situaţii în care un Streamer de 10x22 e de luat în calcul.
-
mirciulika
Am tot citit pe forum, sunt multe pareri de care merita sa tin cont, la un moment dat am am gasit ceva despre GP 10x28,(frumoasa prastie) care m-a cam cucerit.
Despre puterea bilei presupun ca nu mai este nevoie sa detaliez eu, insa, nu am gasit suficiente detalii despre fiabilitatea lor.
Exista blocaje, sunt probleme cu aceste arme?? (in afara de pretul mare)
Am gasit la un amic un GP T910, l-am tinut in mana si nu mi s-a parut greu deloc, s-a mulat bine mana pe el si pare o arma precisa.
Banuiesc ca nu-s prea mari diferente intre GPT12 Rubber si GP T910 la capitolul fiabilitate
Este vre-un detinator care ma poate ajuta cu ceva mai multe detalii??? As fi foarte recunoscator...
Cu stima,
Mircea
Despre puterea bilei presupun ca nu mai este nevoie sa detaliez eu, insa, nu am gasit suficiente detalii despre fiabilitatea lor.
Exista blocaje, sunt probleme cu aceste arme?? (in afara de pretul mare)
Am gasit la un amic un GP T910, l-am tinut in mana si nu mi s-a parut greu deloc, s-a mulat bine mana pe el si pare o arma precisa.
Banuiesc ca nu-s prea mari diferente intre GPT12 Rubber si GP T910 la capitolul fiabilitate
Este vre-un detinator care ma poate ajuta cu ceva mai multe detalii??? As fi foarte recunoscator...
Cu stima,
Mircea
Până intră posesorii de T12 Răzvy şi adrianleahu pot să-ţi dau link spre filmuleţe făcute de ei:
http://www.youtube.com/user/leahuadrian
http://www.youtube.com/user/razvy323
Ceea ce îmi permit să spun, nefiind posesor de G.P. e că 100% T12 e superior lui T910 la toate capitolele şi toţi
vor recomanda T12-le, inclusiv cei care au T910.
http://www.youtube.com/user/leahuadrian
http://www.youtube.com/user/razvy323
Ceea ce îmi permit să spun, nefiind posesor de G.P. e că 100% T12 e superior lui T910 la toate capitolele şi toţi
vor recomanda T12-le, inclusiv cei care au T910.