Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

bozo

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by bozo »

Eu nu il tin in seif, se joaca copilul cu el prin casa. Il cer, ca deja are cartus pe teava, si gata.
dcrist

Post by dcrist »

Sper ca ai amortizorul pus sa nu deranjezi vecinii :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
dandana

Post by dandana »

BOZO are dreptate, nu toti sunt la fel si sunt si oameni care au facut sacrificii. Problema este ca numarul celor care chiar isi fac treaba este atit de mic incit in comparatie cu ceilalti ....... nu se vede. Ideea este ca numai voi puteti sa schimbati ceva, asa cum credeti voi ca este bine. De la imagine si pina la legislatie. Voi puteti impune respect lumii interlope si sa va chistigati iar increderea populatiei.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Guest

Post by Guest »

dcrist wrote:Nicaieri in lumea asta altcineva nu-ti apara pielea decat tu singur o poti face, in anumite conjuncturi ajunge si politia la timp dar asta se intampla foarte rar pentru ca actiunile violente se petrec foarte repede de ordinul zecilor de secunde sau maxim citeva minute si cum inca teleportarea este la stadiu de dorinta, politia nu se poate teleporta inca si la traficul care exista nu are sanse sa ajunga la timp decit daca se intampla sa fie in zona si cum sunt din ce in ce mai multi politisti si dotarea lor creste de la o zi la alta o sa ramana sa ne aparam singuri pielea, vinovati suntem toti de starea actuala ni se rupe de tot numai noua sa ne fie bine, de aceea avem ceea ce avem, ca doar din rromanica sunt toti cei care muncesc sau nu cu cap in tara asta si nu din alta parte :mrgreen:
Image
:wink:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
paul_vxi

Post by paul_vxi »

In anul 2012 se vor continua controalele la arme stie careva ? Dupa ultimele zile cu aia de la Barbulesti cred ca da si vor fi mai severi
dandana

Post by dandana »

sincer....nu va inteleg de ce va tot temeti de aceste controale? vad ca in mare parte se discuta de acele seifuri. OK care-i problema? De ce nu va luati acel seif si terminati problema. Costa 145 RON la selgros in promotie cu cifru. Hai sa fim seriosi, isi fac si ei datoria de a veni in control si a bifa anumite paragrafe. Chiar nu inteleg acest aspect si am impresia ca facem ca si in povestea cu ... drobul de sare...
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tevez

Post by tevez »

bozo wrote: Daca tu crezi ca ce e in filme e si in viata reala, e clar. Pune politia in subordinea primarilor analfabeti si vezi ce iese... Tu te-ai simtii mai in siguranta cand Vanghelie ar fi seful politiei?
Asta spun şi eu de multă vreme. La fel şi cu ideea "măreaţă" să-i demilitarizeze pe pompieri. Până şi pe SMURD li se pusese pata
la politicieni...Reţeta e simplă: vezi că ceva funcţionează, îl faci repede praf prin "modernizare", "reorganizare", "restructurare".
Cuvinte frumoase, efecte dezastruoase. Sunt şi uscături prin MAI, poate chiar mai multe decât în alte munistere, dar ideea de
a-i pedepsi pe toţi sau chiar mai mult pe cei nevinovaţi, este fascistă.
paul_vxi

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a

Post by paul_vxi »

Politia se pare ca a oprit controalele .....nimeni nu a mai scris nimic pe aici!!! sau ma insel? :?:
pupuscalus

Post by pupuscalus »

La mine se intampla ceva ciudat. Astept preschimbarea certificatului in permis, inca din decembrie, de mai mult de o luna. Am sunat la AEST sa vad daca e gata, iar raspunsul primit a fost daca am avut control. Ei bine, pana acum, nu am avut. Prin urmare ca sa fie gata, trebuie sa vina mai intai. Cand ? Nu stiu.
CristianB

Post by CristianB »

Salut, am fost cam in aceeasi situatie (si cred ca si multi altii).
Eu m-am interesat la mine la Sectia de Politie cine trebuie sa vina, am vorbit, am stabilit o zi si a venit agentul sa vada conditiile de pastrare (seif cu cifru si cutie sepaata incuiata pt munitie) si a vorbit si cu 2 vecini carora le-a cerut niste relatii despre mine (daca sunt scandalagiu, reclamagiu etc).
Apoi am mai asteptat destul de mult sa vina cazierul sotiei (da, trebuie sa ceara politia si cazierul sotiei/sotului, de la localitatea de nastere), iar sotia fiind din Maramures, a cam durat. Tot cu agentul am mai vorbit si l-am rugat sa insiste la Inspectoratul din Maramu. Pana la urma a fost totul gata, mi-a dat lucrarea sub semnatura si a doua zi am fost la Arme unde mi-au dat autorizatia. Cateva ore mai tarziu eram posesorul unui Steyr M A1 (in opinia mea cea mai buna arma de pe piata) :wink: .
Cred ca e important sa nu fim nici foarte agitati... :oops:
Succes
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
one

Post by one »

Eu mi-am depus actele pentru permis acum 2 saptamani si inca astept vizita... Sper sa nu ma intarzie din cauza asta.
Streamer 2014 Titan
crys78

Post by crys78 »

Cum adica cazierul sotiei?Ea isi lua arma sau tu?Nu scrie nicaieri ca trebuie sa aduci cazier pt membrii familiei,important e doar ca posesorul sa nu aiba cazier!
Fort 17R cal 9mm P.A
paul_vxi

Post by paul_vxi »

or sa ajunga sa iti refuze dreptul de a avea arma daca bunicul tau a ucis mai mult de 3 inamici in cel de-al doilea razboi mondial!!! ce sa faci ma ROMANIA :|
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

crys78 wrote:Cum adica cazierul sotiei?Ea isi lua arma sau tu?Nu scrie nicaieri ca trebuie sa aduci cazier pt membrii familiei,important e doar ca posesorul sa nu aiba cazier!
Pana la mesajul de mai sus al colegului CristianB auzisem doar zvonuri in acest sens dar se pare ca aceasta este o noua regula in cazul celor ce devin acum posesori de arme de autoaparare/aparare si paza, posibil si in cazul celor ce doresc sa devina vanatori. Asadar, mai nou trebuie sa existe la dosar si certificatele de cazier judiciar ale adultilor care locuiesc la aceeasi adresa cu solcitantul de permis de port si folosire arme si munitii.

Daca in mult asteptatele norme metodologice de aplicare a legii 295/2004 modificata prin 117/2011 nu exista o conditie prevazuta in acest sens, atunci ne aflam in fata unui evident abuz, daca insa conditia apare in norme, atunci nu ne ramane decat sa scapam o injuratura printre dinti
si sa ne conformam.
Personal consider chiar si in cazul in care aceasta noua regula exista ca o conditie legala, ca este neconstitutionala si ca nu i se poate refuza unui cetatean exercitarea unui drept din cauze ce tin de alte persoane.
Post Reply