Pareri Fort 17-R ,45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sepuku

Re: Pareri Fort 17-R ,45

Post by sepuku »

talere sunt farfuriile''álea zburatoare :D
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
geony

Post by geony »

Se pot folosi sau ochelari, ori se poate trage după niște paravane,cum sunt cele amenajate în unele poligoane, unde se trage prin niste mici deschizăruri, se pot găsii soluții.
numai în cazul unui perete rigid, bila ricoșază puternic înapoi, în cazul cutiei, forța se pierde prin deplasarea acesteia, la fel și la țintele căzătoare, oricum, pentru mai multă siguranță, este bine ca măsurile de protecție să fie luate.
Treaba este destul de costisitoare, se consumă destulă muniție și timp, până se ajunge la potrivirea greutății optime a cutiei, corelată cu distanța pentru a produce o deplasare rezonabilă(până în 1 m pt a nu ieși din suprafața mesei, și a compromite măsurarea deplasării)

Corect, este vorba la exemplul 2 de tinte căzătoare.
Sunt sigur că într-un poligon, amenajat în aer liber, de exemplu ca cel de la Joița, cu ajutorul personalului calificat de acolo, se pot găsii soluții pentru punerea în practică a acestor teste.
sith

Post by sith »

geony wrote:Daca am putea masura energia cinetica la cele 2 bile, respectiv .45 si 10x28, am putea sa ne facem o parere obiectiva
valicristian, din pacare nu dispunem de dotarile unui laborator balistic.
Însă m-am gândit la unele metode empirice, rudimentare chiar care ne-ar putea lămurii în privința diferenței de energie cinetică, respectiv putere de stopare dintre calibrele 45 , 10/28. 9 mm sau 10/22(toate munitie cu bila de cauciuc)
Ideile mele pot fi modificate/îmbunătățite, doresc doar să dau un punct de plecare

Ex.1
O cutie metalica, cu pereți groși(min. 2 mm) de mărimea aproximativa cu a unei cutii de pantofi este așezata pe o masa cât mai lungă(de preferat) sau pe asfalt.
In cutie se pot adăuga greutăți(pietre, bucati de plumb etc) dupa nevoie pentru a nu fi nici prea grea=incât nici o muniție să nu o poată clinti, nici prea ușoară=să fie zburată de pe masă astfel neputând determina deplasarea rezultată.
Se fixează un reper al poziției cutiei pe masă/asfalt și se execută un singur foc de ex cu cal 45 de la 5 m.
Se măsoară distanța(cât a impins cutia)apoi aducându-se cutia în locul inițial.
Se execută foc și cu celălalt calibru(10/28) incercând țintirea cam la jumătatea cutiei de la aceiași distanță de la care s-a tras anterior.
Se măsoară și se compară rezultatele.
Operația trebuie repetată până se reușește țintirea cât mai pe centru, implicit o deplasare a cutiei de direcția liniei de tragere/ochire.
Am dorit ca tabla să fie groasă, practic nedeformabilă pentru a nu se pierde energie deformând-o/găurind-o, astfel denaturându-se experimentul.
E de preferat pe masă(de unde se poate trage din pozitia in genuchi=stând pe genuchiul drept iar piciorul stâng sprijinit în față) pentru a se putea lua linia de tragere perpendicular pe planul cutiei, pe asfalt bila lovește oblic ceea ce denaturează efectul de lovire al bilei.
Și pe asfalt se poate trage perpendicular din poziția culcat(pe burtă) dar nu se pretează la starea vremii de acum.
Mestere, vad esti din Bucuresti. Vezi ca exista la UTI in poligon, un cromograf.
Te duci, ii rogi frumos, si daca te lasa, masori vitezele.
Cantaresti bila si calculezi energia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muzzle_energy
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
geony

Post by geony »

Teoretic e simplu, practic nu prea.
Am facut teste/destule probe si la UTI, pentru precizie e potrivit, insa pentru probe dinamice e mai complicat.

Este vorba de 2 bile de forme si volume diferite, nu doar masa bilei conteaza.
Dupa cum spui tu, putem determina energiile cinetice la gura tevii folosind cronograful, lucru care nu prea ne intereseaza(agresorul nu trebuie sa ajunga la gura tevii)

Ne intereseaza aceste energii la distante de 5, 19, 15 m.
Daca ar avea volume si forme identice ar fi simplu, insa bila cal 45 este sferica, iar "mingea de rugby"cal 10/28 are forma pe care o stiti.
Ne intereseaza cat pierde din viteza pe o anumita distanta, fiecare bila in parte la frecarea cu aerul si supusa fortei gravitationale.

Mie greu sa cred ca daca de exemplu la gura tevii avem de ex. 120j pt. cal 45 si 100j pt. 10*28 aceste rapoarte se vor pastra astfel incat la 5 m sa avem 60j cal45 si 50 j cal 19/28. si pierderea de energie pe distanta sa fie lineara.

Eu cred ca rapoartele se pot modifica mult in functie de distanta.
E posibil ca 10/28 sa fie superior la 5m, si sa fie depasit la 15, 20 m de cal 45 sau viceversa.

Am dorit sa ridicam putin nivelul tehnic al discutiei pe acest forum si totodata sa incheiem disputa cal 45 vs cal 10/28, ede preferat sa facem teste decat sa polemizam la nesfarsit.
sith

Post by sith »

Cu cat vei face mai multe teste vei observa ca munitia rubber nu este prea constanta. Adica depinde de loturi, iar valorile masurate la cartusele din acelasi lot au valori ce variaza si cu 100 m/s.
La fel de bine se stie ca masa proiectilului contribuie semnificativ la pastrarea energiei proiectilului, precum si diferetele de diametru, vorbind despre un proiectil sferic.
Practic proiectilul ajunge pe la 40-50 m, unde il gasesti pe jos. :mrgreen:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Mai trebuie facuta o chestie care justifica oarecum puterea de penetrare (nu de stopare) a munitiei AKBC rubber in general. Atingeti cu magnetul o bila de cauciuc...
Форт 17 Р
Image
revo

Post by revo »

Exista vreo diferenta intre Forturile inscriptionate in limba rusa si cele inscriptionate in engleza?
Fort 17 R .45
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

revo wrote:Exista vreo diferenta intre Forturile inscriptionate in limba rusa si cele inscriptionate in engleza?
S-a incercat la un moment dat sa se spuna ca ar fi diferente asta insa din ratiuni ce incercau sa le discrediteze pe cele aduse de MLD Guns si comercializate si de Arrow International.
La momentul respectiv am verificat cu maxima atentie, doua Fort-uri 17 in cal 9mm Rubber, unul adus de la Chisinau, inscriptionat cu caractere chirilice si unul cumparat de la MLD Guns inscriptionat cu caractere latine si pot spune cu fermitate ca nu sunt diferente, singurul lucru modificat este tragaciul care la cele inscriptionate in rusa este fabricat din polimer iar la cele inscriptionate cu caractere latine este din otel. Si cam atat!
revo

Post by revo »

Azi am probat si eu jucaria prima data, un Fort 17 r .45 , tinta de hartie fixata pe o tabla de 3 mm,la 8 m distanta.
Tabla de 3mm,indoita putin pe suprafata cat degetul mare.M-a impresionat pozitiv precizia,tinand cont ca e prima mea tragere dupa vreo 2o de ani de la terminarea armatei... :D
Fort 17 R .45
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Puneti va rugam ceva fotografii , fiindca e intereant de vazut.
Форт 12РМ ,45-калибра
Razvy

Post by Razvy »

Am fost cu pistolul in poligon.
http://www.youtube.com/watch?v=qJlkX7f2 ... e=youtu.be
Am si testat fort 45 vs GP, rezultatul dupa cum ma asteptam. Aceasi scandura, aceasi distanta, fort se opreste in scandura, gp trece lejer. Foarte impresionant GP-ul.
tevez

Post by tevez »

Razvy wrote:Am fost cu pistolul in poligon.
http://www.youtube.com/watch?v=qJlkX7f2 ... e=youtu.be
Am si testat fort 45 vs GP, rezultatul dupa cum ma asteptam. Aceasi scandura, aceasi distanta, fort se opreste in scandura, gp trece lejer. Foarte impresionant GP-ul.
Fain testul. Pe glonţ ai tras cu ceva?
Razvy

Post by Razvy »

http://www.youtube.com/watch?v=bbPxU-mY ... e=youtu.be
Mini test intre fort 17r .45 si Gp 12t. Super Gp-ul :), i like.

Cu Glock 19 am tras cateva cartuse :)
tevez

Post by tevez »

Razvy wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bbPxU-mY ... e=youtu.be
Mini test intre fort 17r .45 si Gp 12t. Super Gp-ul :), i like.

Cu Glock 19 am tras cateva cartuse :)
Rezultate similare am obţinut şi eu la o testare empirică, la fel şi un coleg, tot de la Oradea, în acelaşi poligon.
10x28 mult mai penetrant, tot din a doua încercare a nimerit ţinta. Muniţia la T12 de care ai folosit? Am văzut
pe net ceva că ar fi de două feluri, dar a comparat un forumist şi i s-au părut identice ca forţă şi precizie.
Razvy

Post by Razvy »

Sincer nu stiu ce munitie s-a folosit pt GP, nu eu am tras cu GP a tras posesorul. Eu am tras doar cu fortul. Tot mi-am dorit sa le compar, si sa vad testul cu ochii mei. Am mai tras si in ceva placa de rumegus, a trecut si fortul si gp prin ea lejer.
Post Reply