Putere Pistol Fort .45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
revo

Putere Pistol Fort .45

Post by revo »

Stie cineva care sunt datele oficiale ale pistolului Fort .45? Ma interesa energia dezvoltata,nu am gasit nicaieri
Fort 17 R .45
sith

Re: Putere Pistol Fort .45

Post by sith »

revo wrote:Stie cineva care sunt datele oficiale ale pistolului Fort .45? Ma interesa energia dezvoltata,nu am gasit nicaieri
Date, gasesti aici : http://www.fortromania.ro/produse/arme-neletale.html
Energia dezvoltata de pistol depinde de cat de tare il arunci ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tanno747

Post by tanno747 »

70 jouli
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Arma cu teava lisa influenteaza destul de putin energia cinetica cu care loveste bila de cauciuc. Munitia insa determina aceasta aceasta valoare a energiei cinetice, iar arma poate sa faca fata sau nu unei munitii. Bilele de cauciuc, avand o masa relativ mica si nefiind aerodinamice, nu prea reusesc sa conserve aceasta energie si o cam pierd rapid astfel incat masurarea energiei cinetice la diferite distante de "la gura tevii" va da valori foarte diferite.
Asadar, energia cinetica pe care o are bila cand loveste tinta e data de munitie care in cazul Forturilor in cal. 45 Rubber este arhi-suficienta, munitia dedicata, fiind foarte puternica, suficient de puternica incat darama tintele masive din otel de la Joita. Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=Kp2gGJuJjW8 Restul armelor cu bile darama acele tinte doar daca se trage "la cap".
Munitia in cal.45 Rubber dedicata armelor Fort, este fabricata in aceeasi fabrica militara in care sunt fabricate si armele lor si foloseste exact tuburile militare de la cal.45 ACP. Cred ca acest fapt clarifica zvonul acela stupid cum ca tuburile de la .45 Rubber sunt prea mici si nu are loc suficienta pulbere.

tanno747
, cifra aia o fi valabila la Forturile "T", cele pentru civilii din Russia, in Ro avem Forturi "R" cu teava lisa, dezvoltate pentru fortele de ordine si la astea cifrele-s altele.
Last edited by Safe&Sound on Wed Nov 30, 2011 9:56 am, edited 1 time in total.
tanno747

Post by tanno747 »

greutatea bilei de cauciuc la .45 este de 1,5 grame iar viteza la gura tevii este 310-320m/s la munitia si armele care se vand la noi! calculul il stii a face,nu ma indoiesc de asta.
Self Defense

Post by Self Defense »

Munitia este cea care dezvolta energia cinetica, nu pistolul.

Calitatea pistolului este aceea de a fi un pistol sigur de utilizat, de a functiona cu munitia dedicata fara blocaje si fara sa se rupa cand il demontezi sau cand tragi cu el. Pistolul in cauza (Fort, indiferent de calibru) indeplineste toate criteriile astea.

Dupa masuratorile producatorului, munitia de .45 Rubber produsa pt Romania, dezvolta 150-160 jouli la 3,5 metri ceea ce este mai mult decat suficient pentru autoaparare. Va dobori fara probleme orice agresor.

Tragand linie, combinatia intre un pistol de foarte buna calitate cum e Fort-ul (confirmata de un numar destul de mare de utilizatori de-a lungul a cativa ani de zile) cu o munitie buna ca cea in cal. 45 Rubber, este solutia cea mai buna pentru nevoile de autoaparare ale oricarei persoane, dupa parerea mea.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Self Defense

Post by Self Defense »

tanno747 wrote:greutatea bilei de cauciuc la .45 este de 1,5 grame iar viteza la gura tevii este 310-320m/s la munitia si armele care se vand la noi! calculul il stii a face,nu ma indoiesc de asta.
Tanno, viteza mentionata este cea pentru munitia produsa pt Ucraina si Rusia. Am mai spus in cadrul altui topic faptul ca in acele doua tari, munitia pe bila este limitata prin lege. In Romania nu exista limitari de genul asta iar munitia in cal 45 Rubber are o viteza de doua ori mai mare decat ce vezi pe site. Nu vorbesc din auzite. Am facut teste cu un cronograf profesional
revo

Post by revo »

Self Defense wrote:
tanno747 wrote:greutatea bilei de cauciuc la .45 este de 1,5 grame iar viteza la gura tevii este 310-320m/s la munitia si armele care se vand la noi! calculul il stii a face,nu ma indoiesc de asta.
Tanno, viteza mentionata este cea pentru munitia produsa pt Ucraina si Rusia. Am mai spus in cadrul altui topic faptul ca in acele doua tari, munitia pe bila este limitata prin lege. In Romania nu exista limitari de genul asta iar munitia in cal 45 Rubber are o viteza de doua ori mai mare decat ce vezi pe site. Nu vorbesc din auzite. Am facut teste cu un cronograf profesional
Si care ar fi munitia mai puternica?
Fort 17 R .45
tevez

Post by tevez »

revo wrote: Si care ar fi munitia mai puternica?
Cea care se vinde la noi. Se găseşte la Arrow, chiar ieri am văzut, 3.3 lei. Nu ştiu să-ţi dau link, oricum valorile sunt
nesemnificative, au mai fost muniţii care pe un site aveau "miliarde de jouli" şi-n realitate erau săbuţe. Cred că efectul
asupra ţintei e cel mai important.
tanno747

Post by tanno747 »

cel mai bine este sa se scoata bila si sa fie cantarita....dupa care, tragere la cronograf cateva cartuse pt a stabili viteza la gura tevii si asa deducem energia
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Ceva mai concret:
Condiţiile de testare.
-Temperatura mediului ambiant = 20grade.
-Arma - Fort 12RM cal.45
-Distanta de la varful pistolului pana la punctul de măsurare a vitezei pe Chronograf "1,5 m."
-Distanta de la gura tevii pana la punctul de contact cu un obstacol - "1,5 m."
-Greutatea blocului balistic (cub), 2 kg, dimensiuni de 120h120h120 mm.

Rezultate obţinute cu testele anterioare

-Testele efectuate pe cronograf a arătat o rată stabilă a vitezei.
-Cateva trageri la rând pe o distanţă de cinci metri a constatat rată egală cu 279.6 m \ sec.
-Având în vedere greutatea medie de 1.45 de grame a bilei, puterea este 56.67 G. :
Pentru a bloca bila in "plastilina balistica" distanta maxima este de pina la 23,9 mm, cu o adancime de 20.15 mm, 3.99 ml volum.

Sursa:
http://www.travmatik.com/2011/09/patron-fort-45-rubber/
Attachments
clip_image002.jpg
clip_image002.jpg (28.46 KiB) Viewed 14503 times
Форт 12РМ ,45-калибра
Self Defense

Post by Self Defense »

Bruteforce wrote:Ceva mai concret:
Condiţiile de testare.
-Temperatura mediului ambiant = 20grade.
-Arma - Fort 12RM cal.45
-Distanta de la varful pistolului pana la punctul de măsurare a vitezei pe Chronograf "1,5 m."
-Distanta de la gura tevii pana la punctul de contact cu un obstacol - "1,5 m."
-Greutatea blocului balistic (cub), 2 kg, dimensiuni de 120h120h120 mm.

Rezultate obţinute cu testele anterioare

-Testele efectuate pe cronograf a arătat o rată stabilă a vitezei.
-Cateva trageri la rând pe o distanţă de cinci metri a constatat rată egală cu 279.6 m \ sec.
-Având în vedere greutatea medie de 1.45 de grame a bilei, puterea este 56.67 G. :
Pentru a bloca bila in "plastilina balistica" distanta maxima este de pina la 23,9 mm, cu o adancime de 20.15 mm, 3.99 ml volum.

Sursa:
http://www.travmatik.com/2011/09/patron-fort-45-rubber/

Vad ca putina lume intelege ca performanta munitiei difera de la tara la tara in functie de legislatia fiecareia dintre ele.

Ce ai scris tu mai sus sunt datele pentru RUSIA (membra CIP) si e normal sa fie asa pentru ca sunt interzise puteri mai mari. Daca s-ar trage cu munitia de 45 din Romania ar cam trebui sa inmultesti cu patru rezultatele obtinute. Cand voi avea timp o sa merg in poligon si sa fac toate masuratorile pe care le-am facut deja dar am sa le si filmez si i le voi trimite oricui e curios.

Si legat de Rusia, exista zvonuri ca deja li s-au aplicat sanctiuni din partea CIP pentru producerea de munitie puternica pentru export asa ca utilizatorii de munitie AKBC vor fi direct afectati. Mai ales posesorii de GP vor fi afectati datorita blocajelor care oricum apar si cu munitia din prezent iar cand vor folosi munitia limitata ca putere (care am auzit ca deja ajuns in magazine in RO) cred ca vor avea blocaje dupa blocaje.
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Cu multumiri colegului Self Defense pentru precizari. Asa este prezentarea de mai sus este munitia ruseasca si abia astept rezultatele pe care o sa le postezi. Concluzia ar fii ca, munitia care se vinde la noi e mai puternica. Citesc de ceva vreme despre acesta arma (Fort 12 RM cal 45) pe care am tinut-o in mana si care, sincer mi se potriveste de minune. Totusi as vrea sa vad cum se ,,aseaza" fortul 17 cal 45 pentru o eventuala achizitie.
Asteptam cu nerabdare o filmare buna calitativ din care sa traga forumistii o concluzie asupra puterii de stopare eventual de penetrare in diverse materiale.
Sarbatori fericite tuturor !
Форт 12РМ ,45-калибра
easykick

Post by easykick »

Bruteforce wrote:Cu multumiri colegului Self Defense pentru precizari. Asa este prezentarea de mai sus este munitia ruseasca si abia astept rezultatele pe care o sa le postezi. Concluzia ar fii ca, munitia care se vinde la noi e mai puternica. Citesc de ceva vreme despre acesta arma (Fort 12 RM cal 45) pe care am tinut-o in mana si care, sincer mi se potriveste de minune. Totusi as vrea sa vad cum se ,,aseaza" fortul 17 cal 45 pentru o eventuala achizitie.
Asteptam cu nerabdare o filmare buna calitativ din care sa traga forumistii o concluzie asupra puterii de stopare eventual de penetrare in diverse materiale.
Sarbatori fericite tuturor !
Ca sa vin in ajutorul tau:
http://youtu.be/-oTMxkc7qok
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
cris091

Post by cris091 »

de la ce distanta trage-ai ? :lol: cumva 3 metrii?
Post Reply