FORT 12RM .45 sau GP T12
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Safe&Sound
Re: FORT 12RM .45 sau GP T12
bozo, as vrea sa te intreb daca GP-ul pe glont are aceeasi solutie constructiva la garda tragaciului ca la cel "pe bile", mai exact as vrea sa stiu daca mansonul inchizator, la sfarsitul cursei, loveste in acel capat al garzii tragaciului care intra un frame-ul armei?
da, e la fel garda tragaciului, mansonul loveste in ea, dar spre deosebire ce cauciuc, la glont teava se roteste si se deplaseaza spre inapoi, astfel o mare parte din recul e preluata.
Dupa cateva sute de cartuse garda tragaciului nu are nici macar semn pe ea in acel loc.
Dupa cateva sute de cartuse garda tragaciului nu are nici macar semn pe ea in acel loc.
-
anghelache
Total de acord cu Bozo privitor la promovarea agresiva a GP-ului.Cand mi-am ales arma cam 30% a contat si acest mod de publicitate.
Asta inseamna ca cei de la GP au revolutionat modul in care trebuie construit frame-ul unui pistol. Chiar ma mir cum mari producatori de arme nu s-au gandit pana acum ca o arma sa se poata desface doar din elascititatea materialului din care este costruit. Pana acum se chinuaiu cu diferite sisteme de prindere cand raspunsul era chiar sub nasul lor!bozo wrote:Eu am GP pe glont, si iti spun ca garda tragaciului nu se poate rupe decat intentionat, sau daca esti mare pacanau... Plasticul e din acelasi material ca la Glock, pana si textura e identica.
Sau poate ca, deoarece exista si cea mai mica sansa ca frame-ul sa cedeze la un moment-dat, nimeni nu a vrut sa-si asume aceasta eroare de proiectare.
Si acum o intrebare: Cum vei reactiona daca, sa zicem peste un an, vei observa ca cei de la GP vor modifica sistemul de prindere? Deja s-a intamplat cu "opritorul" de pe teava de la GP 910, care la inceput nu era defapt "un opritor", ci un sistem care sa-i poata da bile de cauciuc o mai buna roatie in aer, pentru stabilitate. Si uite acum toate GP-urile au teava lisa...
-
anghelache
Miscarea de rotatie pe care pintenul de pe teava il dadea bilei sferice(scuzati pleonasmul) era de insurubare sau de rostogolire?
gp-ul pe glont se produce de multi ani asa si nu au fost probleme. Nu ma intereseaza polemici d-astea, eu sunt multumit de arma mea si oricum nu am suficienti bani cat sa o "uzez" foarte mult.
De rupt garda tragaciului va spun ca e imposibil accidental. Trebuie sa tragi de ea foarte putin ca sa eliberezi mansonul. Ca se toceste acolo plasticul, unde loveste mansonul in el la glont nu e adevarat, la cauciuc e posibil, dar nu imi dau cu parerea ca nu am vazut.
De rupt garda tragaciului va spun ca e imposibil accidental. Trebuie sa tragi de ea foarte putin ca sa eliberezi mansonul. Ca se toceste acolo plasticul, unde loveste mansonul in el la glont nu e adevarat, la cauciuc e posibil, dar nu imi dau cu parerea ca nu am vazut.
Hop-up-ul este la airsoft. Acolo vorbim de o bilă de aprox 6mm care trece printr-o ţeavă cu câteva zecimi de mm mai groasă ca bila.anghelache wrote:Miscarea de rotatie pe care pintenul de pe teava il dadea bilei sferice(scuzati pleonasmul) era de insurubare sau de rostogolire?
Bila este din plastic dur, ABS, sau aluminiu, sau sticlă. Hop-up-ul funcţionează foarte bine în condiţiile date. Când vorbim de o bilă
din material elastic, moale, care are un diametru mult mai mare ca al ţevii (deci are o formă alungită, de elipsoid când se loveşte
de pinten), principiul respectiv nu se mai aplică. Deci nu-i dădea nicio mişcare, maxim rupea din ea nişte material şi-i lua din
precizie şi putere. Din putere nu ştiu în ce măsură, din precizie de asemenea, dacă după impactul cu pintenul respectiv avea de
parcurs o distanţă lungă prin ţeavă până la ieşire, atunci nu cred că influenţa chiar aşa mult. Cert e că o ţeavă lisă este de preferat.
Pintenele ala e acolo ca sa previna tragerea unui corp dur. Cauciucul se strecoara pe acolo .anghelache wrote:Miscarea de rotatie pe care pintenul de pe teava il dadea bilei sferice(scuzati pleonasmul) era de insurubare sau de rostogolire?
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
-
anghelache
Eu am crezut ca fac o glumita nevinovata,urmand sa intreb ca daca miscarea imprimata este de rostogolire,oare la impact se aduna viteza de rostogolire cu viteza de deplasare, iar daca este de insurubare, de ce n-au pus ghinturi la tunurile cu ghiulele ca si bilele si ghiulele sunt sferice? Dar asa cu interventiile anterioare sa cam racit.Asta este.
Am sesizat ironia dar am zis să explicăm pentru userii mai noi care citesc.
Ca răspuns la topic, cred că este aproape în unanimitate ales Fortul. Ceea ce recomand eu personal celor ce vor
o armă de autoapărare "pentru acasă" este să ia în calcul o armă din gama de revolvere Alfa Steel, comercializate
tot de GP România. Pe nişa asta de piaţă, revolvere "serioase", din oţel, nu prea au concurenţă. Nu ştiu cum vor
rezista în timp dar arată foarte bine, par solide şi nu cred că vor avea probleme.
Ca răspuns la topic, cred că este aproape în unanimitate ales Fortul. Ceea ce recomand eu personal celor ce vor
o armă de autoapărare "pentru acasă" este să ia în calcul o armă din gama de revolvere Alfa Steel, comercializate
tot de GP România. Pe nişa asta de piaţă, revolvere "serioase", din oţel, nu prea au concurenţă. Nu ştiu cum vor
rezista în timp dar arată foarte bine, par solide şi nu cred că vor avea probleme.
Ma intreb si eu, ca si altii.... oare cat mai continua "mr" TEVEZ sa-i faca reclama lu' nensu' Zaharia?
Una-doua.....hop sare tevezu cu....."la GP România gasiti vax ablina....." Serios....mai lane-ne .....ia-l in brate, faceti ce vreti impreuna, dar mai abtine-te sa-i mai faci reclama una-doua,k. Nu uita pe ce forum te aflii....esti pe Arrow International.....
Sper sa nu te superi prea tare, dar asa se vede si nu sunt singurul care a remarcat lucrul acesta..... fa-i reclama in alta parte, nu pe Arrow,k. Ce se intampla ?...nu vinde nimik si ti-a promis cai verzi pe pereti ?
Dintotdeauna s-a vazut ca-i tii partea si ca esti "sifonul" lui Zaharia la intalnirile amicale ROMSDC si altele, dar cred ca ajunge......
Numai bine tuturor, si daca am gresit cu ceva spunand adevarul sa-mi spuneti, dar cu argumente, nu #%$#$%$@#$ injuraturi de gibon afumat.. Da, adevarul doare, mai ales cand joci la mai multe capete.
-
Safe&Sound
pokey, e adevarat ca la umbra unui pseudonim pe un forum poti face multe afirmatii despre colegii de forum, afirmatii ce pot fi defaimatoare sau jignitoare, insa trebuie sa stii ca acest lucru este rusinos si nedemn pentru un barbat responsabil asa cum se crede ori cum vrea fiecare dintre noi sa para.
Pe tevez il cunoastem multi, pe tine insa nu, desi observ ca vorbesti in numele unui grup si vorbesti despre intrunirile amicale ale celor de la ROMSDC, la care vrei sa lasi impresia ca ai participat.
Eu fac in apel la tine ca barbat si te indemn fii demn si responsabil si sa "faci un pas in fata" sa te stim si noi cei carora le adresezi mesajul tau, abia atunci putem si noi sa consideram sau sa desconsideram afirmatiile tale.
Fii curajos, fii mandru, intr-un cuvant, fii barbat si zi-ne cine esti!
Pe tevez il cunoastem multi, pe tine insa nu, desi observ ca vorbesti in numele unui grup si vorbesti despre intrunirile amicale ale celor de la ROMSDC, la care vrei sa lasi impresia ca ai participat.
Eu fac in apel la tine ca barbat si te indemn fii demn si responsabil si sa "faci un pas in fata" sa te stim si noi cei carora le adresezi mesajul tau, abia atunci putem si noi sa consideram sau sa desconsideram afirmatiile tale.
Fii curajos, fii mandru, intr-un cuvant, fii barbat si zi-ne cine esti!
Mansonul inchizatorului e pe ultima parte acursei, si e aproape complet franat de forta arcului recuperator. Nu mai are cum sa loveasca puternic in pintenul garzii. GP ul tau e un pistol reusit prin insasi sistemul de zavorare adoptat, spre deosebire de varianta in bila de cauciuc , care a fost castrata barbar. Cei de la Steyr, in schimb, au adoptat o metoda inginereasca laudabila la varianta pe bila de cauciuc, astfel incat pistolul isi pastreaza functionarea cu scurt recul al tevii.bozo wrote:da, e la fel garda tragaciului, mansonul loveste in ea, dar spre deosebire ce cauciuc, la glont teava se roteste si se deplaseaza spre inapoi, astfel o mare parte din recul e preluata.
@bozo , poti vedea red doturile vandute legal de Arrow aici pe site, caci pe forumul politistilor am fost banat nu stiu cate saptamani ca am indraznit sa iti dau un link aici sa vezi obiectul considerat ilegal. Daca vrei lamuriri de ce sunt legale, intreaba-l tot aici pe @violiv, ca eu sunt cam lenes cu scrisul
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Inre timp sa rezolvat dilema castigator la puncte GRAND POWER respektiv ALFA STEEL la revolvere unde cei de la fort nau mai contraaracat cu nimic...he he prieteni stui de ce.

Ce zici tu este un fel de"uite si noi suntem buni, ne comparam cu cei mai buni", poate cei de la Fort nu simt nevoia sa contracareze sau sa compare, pur si simpluDanielT wrote:Inre timp sa rezolvat dilema castigator la puncte GRAND POWER respektiv ALFA STEEL la revolvere unde cei de la fort nau mai contraaracat cu nimic...he he prieteni stui de ce.![]()
![]()
FORT.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !