FORT 12RM .45 sau GP T12
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
FORT 12RM .45 sau GP T12
Salutare tuturor si bine v-am gasit!
Vreau ca in cursul acestei saptamani sa achizitionez una dintre cele doua arme, dar nu-mi dau seama care m-ar avantaja mai mult. M-ar interesea care sunt diferentele dintre ele (putere, precizie, fiabilitate etc.), o analiza de tipul "+" "-". Ce nu prea ma incanta la GP este plasticul din componenta sa, am vazut cateva inregistrari pe youtube legate de deteriorarea acestuia dupa uz indelungat.
Vreau ca in cursul acestei saptamani sa achizitionez una dintre cele doua arme, dar nu-mi dau seama care m-ar avantaja mai mult. M-ar interesea care sunt diferentele dintre ele (putere, precizie, fiabilitate etc.), o analiza de tipul "+" "-". Ce nu prea ma incanta la GP este plasticul din componenta sa, am vazut cateva inregistrari pe youtube legate de deteriorarea acestuia dupa uz indelungat.
-
anghelache
Re: FORT 12RM .45 sau GP T12
Mon cher nevasta si pistolul ti le alegi singur,ca sa nu poti sudui pe nimeni daca ai gresit.Si arma si nevasta le alegi pentru ce vrei sa faci cu ea. Daca vrei numai sa penetrezi si nu-ti pasa ce se intampla dupa iti iei gpt12.Daca doresti sa-l dai cu zgaibaracele in sus pe mitocan si s-o posezi(de arma vorbim)pana la adanca senectute iti iei fort12cal45.Eu am urmarit forumurile "saiturile" rusesti cam trei luni iar dupa ce m-am hotarat(fort17cal.45) nimeni nu mai poate sa ma convinga ca arma mea nu-i cea mai faina.Fiecare om are o personalitate la care se potriveste o anumita arma.Noi suntem datori sa o descoperim pe cea care ni se potriveste.Succes ! (Daca-i atata graba faceti un drum la UTI si vorbiti cu cei de acolo).
-
Safe&Sound
Despre energie cinetica,jouli, penetrabilitate, putere de stopare, putem vorbi la nesfarsit si putem sau nu putem sa ajungem la un consens insa in cei cativa ani de cand sunt posesor de neletala in Romania am inteles si m-am convins de faptul ca principala calitate a unei astfel de arme este fara discutie functionarea corecta fara blocaje.
Personal am vazut un Fort 12RM in calibrul .45 bile de cauciuc care a tras fara nici un blocaj in jur de 400 de cartuse in aceeasi sedinta la poligon. Cele 400 de cartuse au fost trase de un grup de 10-15 oameni asadar afirmatia e perfect verificabila.
Despre functionarea GP-ului nu pot spune nimic pentru ca nu am tras cu el. Iar despre ce nu am vazut dar am auzit doar, nu prea as vrea sa vorbesc.
In orice caz din ce am vazut si din ce am auzit recomand fara rezerve Fort indiferent de calibru.
Personal am vazut un Fort 12RM in calibrul .45 bile de cauciuc care a tras fara nici un blocaj in jur de 400 de cartuse in aceeasi sedinta la poligon. Cele 400 de cartuse au fost trase de un grup de 10-15 oameni asadar afirmatia e perfect verificabila.
Despre functionarea GP-ului nu pot spune nimic pentru ca nu am tras cu el. Iar despre ce nu am vazut dar am auzit doar, nu prea as vrea sa vorbesc.
In orice caz din ce am vazut si din ce am auzit recomand fara rezerve Fort indiferent de calibru.
Am tras cu ambele arme , recomand Fort .45.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Comparatia este gresita intre 12Rm si T12 pentru ca unul este otel si celalat polimer. Corecta ar fi comparatia 17R cu T12 ambele fiind polimer.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Dupa ce citesti lincurile de pe arrow studiaza și lincurile acestea:
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=429
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=272
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=333
Mai există o variantă, alta decât să citești și să întrebi pe forum cu riscul de a primii răspunsuri subiective :
Dacă ai bani și loc în permis, e preferabil să le cumperi pe ambele, apoi vezi în timp de care vrei să te dispensezi.
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=429
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=272
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=333
Mai există o variantă, alta decât să citești și să întrebi pe forum cu riscul de a primii răspunsuri subiective :
Dacă ai bani și loc în permis, e preferabil să le cumperi pe ambele, apoi vezi în timp de care vrei să te dispensezi.
Nu-i o idee buna. Armele se vand greu si se depreciaza.geony wrote: Mai există o variantă, alta decât să citești și să întrebi pe forum cu riscul de a primii răspunsuri subiective :
Poate peste ceva timp apare o noua arma (cum a fost cazul Fortului, GP, Steyr, ...), o vrei, si n-ai loc in permis ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Cteva poze cu tzeava de t]12 sa va lumineze alegerea http://www.xbox.aquina.us/gallery-T-12_ ... 5AD-1.html cu "carne multa peele ca fortul e cam la regim. si inca ceva cu unele zamakuri mai evokuate persoane importante nu "spui cine". ciudatenye a naturii: fort e mai usurel ca gp...o fi asezonat cu zamak pe uneva???????Induiosetoare grija formistului de rand sa iasa fortul lor pe primul loc.sith wrote:Nu-i o idee buna. Armele se vand greu si se depreciaza.geony wrote: Mai există o variantă, alta decât să citești și să întrebi pe forum cu riscul de a primii răspunsuri subiective :
Poate peste ceva timp apare o noua arma (cum a fost cazul Fortului, GP, Steyr, ...), o vrei, si n-ai loc in permis ...
- Attachments
-
- fort12-full-steel.jpg (178.01 KiB) Viewed 17401 times
-
- fort12-full-steel- versus-T12.jpg (158.97 KiB) Viewed 17402 times
-
Self Defense
Daniel,
Pistolul pe care tu il tot lauzi este in cel mai bun caz doar "caraghios". Este facut dintr-un plastic de foarte proasta calitate si cu toate astea are o greutate foarte mare. Se vede clar ca este un fabricant fara experienta care incearca si el piata cu niste pistoale concepute cu niste defecte inadmisibile din pct meu de vedere.
Fortul NU ARE niciun pic de antimoniu pe el. Te invit sa il testezi. Mergi in orice magazin din tara asta si o sa gasesti pistoalele FORT. Pune magnetul pe el, unde vrei tu si o sa vezi ca e numai otel. Nu mai incerca sa dezinformezi lumea si sa-i convingi sa-si cumpere un pistol prost si periculos pentru ei.
Spre deosebire de tine, vin si cu dovezi pentru a sustine ce am scris mai sus. Macar sistemul de inzavorare al mansonului ar trebui facut dintr-un material mai bun decat plasticul ala de doi lei. Mai jos ai cateva poze cu ce i s-a intamplat unei cunostinte cand a vrut sa isi demonteze pistolul GP pe care acum regreta enorm ca si l-a cumparat. Pe langa faptul ca e rusinos sa se intample asa ceva, este si foarte periculos, mansonul putand sa sara in orice moment atunci cand tragi.

In concluzie, vezi-ti de "super pistolul" tau si ai grija cum il folosesti pt ca aud din ce in ce mai multi care se plang de ele. Recomand ca cei care inca au dubii ce sa aleaga intre FORT si GP sa se uite bine la felul in care sunt construite ambele pistoale.
Pistolul pe care tu il tot lauzi este in cel mai bun caz doar "caraghios". Este facut dintr-un plastic de foarte proasta calitate si cu toate astea are o greutate foarte mare. Se vede clar ca este un fabricant fara experienta care incearca si el piata cu niste pistoale concepute cu niste defecte inadmisibile din pct meu de vedere.
Fortul NU ARE niciun pic de antimoniu pe el. Te invit sa il testezi. Mergi in orice magazin din tara asta si o sa gasesti pistoalele FORT. Pune magnetul pe el, unde vrei tu si o sa vezi ca e numai otel. Nu mai incerca sa dezinformezi lumea si sa-i convingi sa-si cumpere un pistol prost si periculos pentru ei.
Spre deosebire de tine, vin si cu dovezi pentru a sustine ce am scris mai sus. Macar sistemul de inzavorare al mansonului ar trebui facut dintr-un material mai bun decat plasticul ala de doi lei. Mai jos ai cateva poze cu ce i s-a intamplat unei cunostinte cand a vrut sa isi demonteze pistolul GP pe care acum regreta enorm ca si l-a cumparat. Pe langa faptul ca e rusinos sa se intample asa ceva, este si foarte periculos, mansonul putand sa sara in orice moment atunci cand tragi.

In concluzie, vezi-ti de "super pistolul" tau si ai grija cum il folosesti pt ca aud din ce in ce mai multi care se plang de ele. Recomand ca cei care inca au dubii ce sa aleaga intre FORT si GP sa se uite bine la felul in care sunt construite ambele pistoale.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Subscriu la ce spune @Self Defense.
In afara de munitia, care bate tot pe rubber, nu prea ai motive sa dai banii aia pe GP.
Este un pistol scump, care mai trebuie cizelat, si nu ma refer la aspect.
In afara de munitia, care bate tot pe rubber, nu prea ai motive sa dai banii aia pe GP.
Este un pistol scump, care mai trebuie cizelat, si nu ma refer la aspect.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
Safe&Sound
Nu prea vad in ce fel mai merge cizelat GP T12. Toate problemele de design, constructie si functionare pe care le avea predecesorul sau, struto-camila T910, le-am vazut si la noul T12, singurul lucru interesant la arma asta, asa cum spui si tu sith, este munitia cu care trage, asta cand trage si nu se blocheaza.
Si pentru ca nu se lasa pana nu zgandare domnul Dan ..., sa mai zic de bine faimosul GP.DanielT wrote: Cteva poze cu tzeava de t]12 sa va lumineze alegerea http://www.xbox.aquina.us/gallery-T-12_ ... 5AD-1.html cu "carne multa peele ca fortul e cam la regim. si inca ceva cu unele zamakuri mai evokuate persoane importante nu "spui cine". ciudatenye a naturii: fort e mai usurel ca gp...o fi asezonat cu zamak pe uneva???????Induiosetoare grija formistului de rand sa iasa fortul lor pe primul loc.
1. uite d'asta are asa putin gramaj fortul (mirare mare pentru DVS.), desi este din otel
Sursa : http://www.youtube.com/watch?v=R_SOdS5mk5Q
2. daca gasesti zamak in fort, eu ti-l dau gratis pe al meu ...
3. teava la fort este din inox, restul din otel
4. fixarea tevii la GP prezinta o solutie "de mare finete",
http://www.youtube.com/watch?v=sHtaijFESKE
si altele ...
http://www.youtube.com/watch?v=dWSAin-x_ts
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Când am luat Fortul calibrul .45 (nu mai venea odată) am luat în calcul şi T12. Garda trăgaciului cu sistemul acesta unic de demontare
a fost argumentul cel mai puternic, alături de preţ, preţul muniţiei şi blocaje. Per total nu e chiar aşa de grav, cred că trebuie să faci
câteva zeci de demontări până se rupe piesa aia.
Ţeava la Forturile pe glonţ, 9x18mm Makarov, au acelaşi sistem de prindere şi funcţionează foarte bine. Partea cu grosimea ţevii a
mai fost discutată. Calitatea oţelului contează, la o lisă grosimea peretelui ţevii e şi mai mică şi rezistă la presiuni la care o armă
pe rubber nu va ajunge niciodată.
Ţeava de .45 e asemănătoare cu cea de armă în calibrul 9mm. Am ţinut eu ţeava de 9x19 mai înclinat, altfel asemănarea era şi
mai mare, exceptând ghinturile, fireşte. Şi n-am prea văzut ţevi de pistol 9mm cu glonţ crăpate, folosite în condiţii normale.

a fost argumentul cel mai puternic, alături de preţ, preţul muniţiei şi blocaje. Per total nu e chiar aşa de grav, cred că trebuie să faci
câteva zeci de demontări până se rupe piesa aia.
Ţeava la Forturile pe glonţ, 9x18mm Makarov, au acelaşi sistem de prindere şi funcţionează foarte bine. Partea cu grosimea ţevii a
mai fost discutată. Calitatea oţelului contează, la o lisă grosimea peretelui ţevii e şi mai mică şi rezistă la presiuni la care o armă
pe rubber nu va ajunge niciodată.
Ţeava de .45 e asemănătoare cu cea de armă în calibrul 9mm. Am ţinut eu ţeava de 9x19 mai înclinat, altfel asemănarea era şi
mai mare, exceptând ghinturile, fireşte. Şi n-am prea văzut ţevi de pistol 9mm cu glonţ crăpate, folosite în condiţii normale.

-
Self Defense
Referitor la munitie.... eu am testat puterea calibrului .45 si nu am cum sa cer nimic mai mult. Au mai scris cateva persoane pe forum despre efectele foarte "multumitoare" ale acetui calibru. Sunt sigur ca intr-o situatie in care se impune folosirea unui pistol cu bila, un FORT 12 sau 17 in cal. 45 este cea mi buna varianta.
Sunt mai multe motive pt care zic asta:
1. Forturile NU SE BLOCHEAZA spre deosebire de orice Grand Power de orice calibru;
2. Cal. 45 are putere de stopare nu de penetrare, fiind capabil sa puna la pamant pana si cel mai mare si mai determinat agresor. ( I-am vazut efectele si exista si poze, pe care le voi pune daca o sa am acordul posesorului lor);
3. Forturile NU SE RUP spre deosebire de Grand Power ( dovada aveti in postul meu anterior cu poze elocvente);
Daniel, te rog vino cu argumente care sa-ti acopere afirmatiile si nu mai incerca sa promovezi un produs medicoru.
Sunt mai multe motive pt care zic asta:
1. Forturile NU SE BLOCHEAZA spre deosebire de orice Grand Power de orice calibru;
2. Cal. 45 are putere de stopare nu de penetrare, fiind capabil sa puna la pamant pana si cel mai mare si mai determinat agresor. ( I-am vazut efectele si exista si poze, pe care le voi pune daca o sa am acordul posesorului lor);
3. Forturile NU SE RUP spre deosebire de Grand Power ( dovada aveti in postul meu anterior cu poze elocvente);
Daniel, te rog vino cu argumente care sa-ti acopere afirmatiile si nu mai incerca sa promovezi un produs medicoru.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Eu am GP pe glont, si iti spun ca garda tragaciului nu se poate rupe decat intentionat, sau daca esti mare pacanau... Plasticul e din acelasi material ca la Glock, pana si textura e identica. De blocaje si restul nu stiu, ca nu am testat pe cauciuc. Pe glont nu a dat nici un blocaj, chiar si cu munitie autohtona, dar la cauciuc sistemul e total diferit.
Promovarea agresiva a GP-ului i-a facut publicitate negativa.
Promovarea agresiva a GP-ului i-a facut publicitate negativa.