Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Adica vanatoarea de vrajitoare este, de fapt, o campanie de informare a populatiei privind prevederile legii 117/2011.
Genial.
Cum adica a verificat munitia pentru AC? Ca parca ultima data cand am incarcat eu pistolul munitia mea nu avea: tub cartus, incarcatura de azvarlire si capsa de aprindere.
La armele cu aer comprimat bucatile de plumb modelate intr-o forma convenabila parca nu mai erau munitie, in acord cu noua lege.
Genial.
Cum adica a verificat munitia pentru AC? Ca parca ultima data cand am incarcat eu pistolul munitia mea nu avea: tub cartus, incarcatura de azvarlire si capsa de aprindere.
La armele cu aer comprimat bucatile de plumb modelate intr-o forma convenabila parca nu mai erau munitie, in acord cu noua lege.
Am spus instintare,nu informare!Aceasta lege aduce unele modificari importante( de exemplu armelor cu gaze).Omul trebuie sa stie ca daca nu isi face actele necesare ajunge in ilegalitate si nu toti posesorii stau cu monitorul oficial in brate sa vada cand se modifica regimul armelor si munitiilor.Nu vad nimic rau in a face un control,daca erau pusi pe rele gaseau cu nemiluita,in schimb se face un fel de instruire,pe care o si semnezi.Mi se pare o actiune foarte buna si nu vad nimic rau.
P.S: A aflat careva daca s-a prins vreo vrajitoare?Umbla pe matura si nu avea centura pusa?Ce mai pot debita unii,auzi,vanatoare de vrajitoare,de zici ca au venit cu mascatii peste tine sa te vaneze....
P.S: A aflat careva daca s-a prins vreo vrajitoare?Umbla pe matura si nu avea centura pusa?Ce mai pot debita unii,auzi,vanatoare de vrajitoare,de zici ca au venit cu mascatii peste tine sa te vaneze....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Sintagma "vanatoare de vrajitoare" inseamna persecutarea unor persoane indiferent daca sunt vinovate sau nu. E o metafora.
a persecuta-A urmări pe cineva cu perseverență în toate acțiunile sale cu scopul de a-i pricinui un rău (dex)
S-a simtit cineva persecutat?
S-a simtit cineva persecutat?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
Sincer, tind sa spun da.
Eu am un pistol cu aer comprimat pentru care in Europa normala (a se citi cu traditie si cu un pic de cultura in domeniul armelor) nu ai nevoie de permis. Trebuie sa ai doar 18 ani.
Pentru un astfel de pistol eu trebuie sa-mi cumpar cutie cu doua incuietori, prinsa in perete si cu o cutie separata pentru munitie.
Nu e cam disproportionat?
Cand bagi la gramada, asa cum am mai spus, pistoale cu aer comprimat cu arme cu glont este un pic ciudat. Sau mai bine zis frustrant.
Maine poate avem nevoie da un dulap metalic daca avem mai mult de 10 cutite in casa.
Sunt convins ca ne vom mula pe orice aberatie, pentru ca frica a ramas, asa cum bine zicea cineva.
Asa pentru amuzament pot relata ca am citit pe net cum incearca sa faca pentru un TOZ 35, un baiat de prin Austria, o detanta electronica.
Cand citesti asta si te gandesti la cutiile noastre prinse in perete si cu doua lacate pentru arme cu aer comprimat te apuca disperarea.
Sa nu fiu gresit inteles. Intr-o tara de pitecantropi legile sunt minunate. Daca sunt si aplicate e chiar perfect. Dar sa fie legi facute si aplicate bine. Ceea ce in Romania mai scartaie.
Eu am un pistol cu aer comprimat pentru care in Europa normala (a se citi cu traditie si cu un pic de cultura in domeniul armelor) nu ai nevoie de permis. Trebuie sa ai doar 18 ani.
Pentru un astfel de pistol eu trebuie sa-mi cumpar cutie cu doua incuietori, prinsa in perete si cu o cutie separata pentru munitie.
Nu e cam disproportionat?
Cand bagi la gramada, asa cum am mai spus, pistoale cu aer comprimat cu arme cu glont este un pic ciudat. Sau mai bine zis frustrant.
Maine poate avem nevoie da un dulap metalic daca avem mai mult de 10 cutite in casa.
Sunt convins ca ne vom mula pe orice aberatie, pentru ca frica a ramas, asa cum bine zicea cineva.
Asa pentru amuzament pot relata ca am citit pe net cum incearca sa faca pentru un TOZ 35, un baiat de prin Austria, o detanta electronica.
Cand citesti asta si te gandesti la cutiile noastre prinse in perete si cu doua lacate pentru arme cu aer comprimat te apuca disperarea.
Sa nu fiu gresit inteles. Intr-o tara de pitecantropi legile sunt minunate. Daca sunt si aplicate e chiar perfect. Dar sa fie legi facute si aplicate bine. Ceea ce in Romania mai scartaie.
samsa are dreptate este frustrant sa cumperi un seif pt o jucarie .....suntem inca primitivi in domeniul asta
paul_vxi wrote:samsa are dreptate este frustrant sa cumperi un seif pt o jucarie .....suntem inca primitivi in domeniul asta
Rugati-va sa nu le vina vreo idee si in legatura cu armele de airsoft.
Streamer 2014 titan - 10x22T
Nu le mai da-ti idei ca am prin subsol un AKM chinezesc care se vindea la liber pe vremea impuscatului la raionul jucarii, si ceva pusti cu doape 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Au fost si pe la mine,dar nu eram acasa, s-a facut programare pentru luni
Super tare faza cu controlul asta mai ales la cele cu AC...
Dar am si eu o intrebare de 100 puncte, daca eu am cumparat legal arma de autoaparare, de ce trebuie s-o tin incuiata in seif/cutie? Pai hotul cand imi sparge usa noaptea ma asteapta sa scot cheile,sa descui cutia, sa bag incarcatorul, sa armez si sa-l somez??????? Cred ca militia romana isi cam bate joc de noi!
Bafta!
Super tare faza cu controlul asta mai ales la cele cu AC...
Dar am si eu o intrebare de 100 puncte, daca eu am cumparat legal arma de autoaparare, de ce trebuie s-o tin incuiata in seif/cutie? Pai hotul cand imi sparge usa noaptea ma asteapta sa scot cheile,sa descui cutia, sa bag incarcatorul, sa armez si sa-l somez??????? Cred ca militia romana isi cam bate joc de noi!
Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
http://www.opiniatimisoarei.ro/pistol-f ... 16/11/2011
E bine să ai seif/cutie metalică prinsă în perete conform legii. Altfel eşti "bun de plată". Amendă, restricţionarea dreptului de a mai
avea arme pe o perioadă sau probleme la serviciu în cazul poliţistului respectiv, dacă nu avea condiţiile legale îndeplinite. Aşa, omul
e "acoperit", nu i se poate imputa faptul că a fost vina lui.
E bine să ai seif/cutie metalică prinsă în perete conform legii. Altfel eşti "bun de plată". Amendă, restricţionarea dreptului de a mai
avea arme pe o perioadă sau probleme la serviciu în cazul poliţistului respectiv, dacă nu avea condiţiile legale îndeplinite. Aşa, omul
-
Safe&Sound
Daca furtul asta e real si nu a fost inscenat, eu as zice ca hotii astia sunt niste ageamii pe care cred ca ii vor prinde curand. Hotii "de meserie" nu fura arme decat daca e vorba de arme foarte foarte scumpe si daca au "comanda" pentru ele. Ca o meteahna ramasa din vremurile cand erau educati ca militieni, politistii de azi devin brusc foarte alerti si foarte activi cand se fura arme iar hotii "de meserie" stiu foarte bine asta.tevez wrote:http://www.opiniatimisoarei.ro/pistol-f ... 16/11/2011
De aceea am sustinut mereu ca rostul acestor cutii de pastrare a armelor este in primul rand pentru a indeplini o conditie legala si in al doilea rand pentru a impiedica accesul la arma persoanelor cu care coabiteaza posesorul armei, asta fiind si motivul pentru care cred ca nivelul de "impenetrabilitatea" al acestor cutii de pastrare trebuie sa fie minim asa incat cutia sa fie cat mai ieftina.
You're damn right, perfect de acord cu tine, chiar am auzit, asa cum am mai spus, de un caz de spargere la un vanator, caz in care hotii chiar nu s-au atins de arme. Or citi si ei forumul asta?Safe&Sound wrote:
Daca furtul asta e real si nu a fost inscenat, eu as zice ca hotii astia sunt niste ageamii pe care cred ca ii vor prinde curand. Hotii "de meserie" nu fura arme decat daca e vorba de arme foarte foarte scumpe si daca au "comanda" pentru ele. Ca o meteahna ramasa din vremurile cand erau educati ca militieni, politistii de azi devin brusc foarte alerti si foarte activi cand se fura arme iar hotii "de meserie" stiu foarte bine asta.
De aceea am sustinut mereu ca rostul acestor cutii de pastrare a armelor este in primul rand pentru a indeplini o conditie legala si in al doilea rand pentru a impiedica accesul la arma persoanelor cu care coabiteaza posesorul armei, asta fiind si motivul pentru care cred ca nivelul de "impenetrabilitatea" al acestor cutii de pastrare trebuie sa fie minim asa incat cutia sa fie cat mai ieftina.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
O statistica despre controlul armelor la domiciliu:
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 42699.html
si nu s-a terminat ...mariand68 wrote:O statistica despre controlul armelor la domiciliu:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Scopul acestui control este reducerea drastica a numarului de posesori de neletale.aurorauno wrote:Scopul acestui control este instintarea tuturor posesorilor de noua lege a armelor si munitiilor,odata cu asta si verificarea modului de pastrare a acestora.
SA TRAITI !
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.