Purtarea armelor in locuri interzise

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
billyboy

Purtarea armelor in locuri interzise

Post by billyboy »

salutare. care sunt locurile interzise pentru purtarea armelor de autoaparare in afara de cele precizate in lege .. in mijlocele de transport in comun RATB,Metrou , magazine gen carefour metro cele care nu au semnul de arma interzisa... este permisa? A si am inteles ca se pot cumpara arme si in rate care sunt magazinele ?
Be The Best Or Die Like The Rest.
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
tiger

Re: Purtarea armelor in locuri interzise

Post by tiger »

Pai daca e sa ne luam dupa lege, ar cam trebui sa ne lasam armele acasa.
Legea spune clar:
Art. 62
Portul armelor neletale destinate pentru autoapărare
(1) Persoanele prevăzute la art. 58 alin. (1) au dreptul să poarte asupra lor doar o singură armă neletală destinată pentru autoapărare, dintre cele procurate în mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;
b) dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa.
c) neînsoţite de documentul care atestă dreptul de port şi folosire.

Si acum legat de "locuri aglomerate" o denumire atat de clara si de logica, asa cam ca toate legile din Romania, zilele trecute am fost cu juristul firmei la un avocat foarte bine cotat in Brasov cu ceva probleme legate de firma. Am profitat de ocazie sa intreb exact acest lucru: -ce inseamna loc public si ce inseama locuri aglomerate?- din punct de vedere legal.
Raspunsul: intodeauna veti fii la cheremul si bunul plac al celui care ancheteaza pentru ca loc public inseamna orice loc in care mai sunt cel putin 2(doua) persoane!!!, iar loc aglomerat se poate referii chiar si la o strada de exemplu care este circulata mai intens.
Asa ca va intreb pe voi ceilalti: incalcam legea zilnic?
Eu zic ca da(avocatul intrebat de mine spune si el ca da, mi-a spus clar "sa nu vii la mine cu astfel de cazuri pentru ca pierzi 100%") si asta datorita formularilor ambigue.
Concluzia: scapa cine poate :lol:
cris091

Post by cris091 »

:D mare dreptate si adevar ai grait :mrgreen:
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Nu va mai speriati atata, ca nu e chiar atat de negru lupul! Puteti purta oriunde arma neletala pentru aparare( mai putin pe stadion, cinema, adunari publice gen manifestatii, mitinguri, etc, tribunal, banci si locuri unde este mentionat in mod expres acest lucru. Important este sa nu o folosesti in tramvai, autobuz, microbuz, bar, etc,(deci nu ai cum sa nu o porti in aceste locuri, atata timp cat esti pasager) decat daca iti este pusa viata in pericol. Si bineinteles, iti trebuie un avocat bun! Sa nu ne mai temem atata pentru a ne apara cu ele, ca de asta le-am luat, nu sa ne fie frica sa le folosim!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Post Reply