De vreme ce nu e la categoria bancuri acest post , Tiby ar trebui sa fie banat pentru dezinformare.Tiby wrote:Eu am citit comentarile voastre si vreau sa va spun din propria experienta ca nu va trebuie la pistoalele cu bile de cauciuc seif cu compartiment separat pentru monitie,un seif simplu care are doi cilindri de inchidere din metal fixat in podea sau perete prin cateva condispane este de ajuns,compartiment separat nu trebuie decat la armele cu glont si armele de vanatoare.La armele cu bile de cauciuc aveti voie de 100 cartuse cu tot cu cele din incarcator si o teava de schimb care tiava se achizitineava prin aviz de procurare tiava si se inregistreaza la politie,unde vi se trece seria tevi pe permisul de port arma.
Legea spune ca armele neletale trebuie tinute la domiciliul proprietarului in cuti de lemn de esenta tare acomerite cu tabla sau in cuti de tabla dar tabla sa fie mai groasa bine fixate in pardoseala sau perete.In timpul portului arma trebuie sa fie ferita de vaz si trebuie tinuta in ham,toc si/sau la curea.Este strict interzisa folosire lor si tot odata purtarea in zonele aglumerate precum stadioane adunari sau so putati la locul de munca unde lucrati.Folosirea armei se face numai in momentul in care santeti agresat fizic nu si verbal.In momentul in care folositi arma in urma unei agresiuni fizice sunati imediat la politie
chiar daca ati folosito legal in scolul autoaparari sau in scolul in care va fost eliberat permisul tot vi se va constitui dosar penal dar nu vi se va lua dreptul de a purta folosi sau detine arme pana la pronuntarea sentintei de judecata,daca instanta decide ca arma a fost folosita in scolul autoaparari si in conditile legi sunteti declarat prin sentinta nevinovat de producerea incidentului.Verificarile la domiciliu se fac numai de catre persoanele IJP-ului din cadrul departamentului arme si moniti,nu de sectorist.Daca sunteti acasa si vine deschideti usa se ligitimeaza si permiteti sa intre.ei verifica sa vada daca arma este acasa si nati dato cumva la alcineva daca nu ati depasit monitia legala,si daca seiful este fixat.Nu aveti voie sa luati arma cand va duceti la baut,sau so prtati in timp ce sunteti subinfluenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucilogenau,si nici cand luati pastile cu aceste efecte.Sunteti obligati sa anuntati medicul cand va da tratament ca sunteti detinator de arma cu permis,si daca vi se da tratament cu efecte sus mentinate anuntati politia regim arme si moniti pentru a vi se retine pe perioada tratamentului.Sper ca vam fost de folos si aveti grija.MULTA BAFTA.
Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Eu vasi sugera sa cititi legea 295/2004 cu modificarile aduse in 2011 si apoi mai vorbiti.eu detin un Walther P99T.si am citit legea,eu cand am vorbit am vorbit din punct de vedere legal.Iar daca sunteti atat de buni cunoscatori a legi spuneti si mie un raspuns la o intrebare.
Daca cumperi o arma (cu bile de cauciuc) si observi dupa 3-4 zile ca are un defect,si te duci la magazin si armurierul ti-o schimba iti mai trebuie aviz sau numai in baza permisului se face sghimbarea.
Daca cumperi o arma (cu bile de cauciuc) si observi dupa 3-4 zile ca are un defect,si te duci la magazin si armurierul ti-o schimba iti mai trebuie aviz sau numai in baza permisului se face sghimbarea.
-
Safe&Sound
Armurierul incheie un proces verbal prin care constata defectiunea si mentioneaza ca arma va fi inlocuita fiind in garantie. Mergi apoi la politie si impreuna cu procesul verbal de la armurier depui o cerere pentru eliberarea unei noi autorizatii de achizitie, apoi te intorci la armurier si depui arma defecta primind-o in schimb pe cea noua. In termen de trei zile te reintorci la politie sa iti fie inmatriculata arma noua.
Imi mai permit un sfat si o rugaminte catre tine.
Sfat: Nu mai cumpara Walther P99T pentru ca este poate cea mai proasta arma cu bile de cauciuc.
Rugaminte: Fa te rog eforturi sa scrii corect in limba romana aici, este foarte deranjant modul agramat in care ai facut-o pana acum. Daca nu poti mai bine de atat roaga pe cineva sa te ajute si sa iti corecteze textele pe care le scrii aici si iti garantez ca daca ne vei respecta, scriind corect, pe noi cei ce citim vei primi si raspunsuri serioase si bine documentate.
Inca ceva ce trebuie sa stii: majoritatea celor prezenti aici sunt forte bine documentati intr-ale armelor si cunosc temeinic legile incidente acestui domeniu asadar sugestia ta de a citi 295/2004 cu modificari este oarecum inutila.
Imi mai permit un sfat si o rugaminte catre tine.
Sfat: Nu mai cumpara Walther P99T pentru ca este poate cea mai proasta arma cu bile de cauciuc.
Rugaminte: Fa te rog eforturi sa scrii corect in limba romana aici, este foarte deranjant modul agramat in care ai facut-o pana acum. Daca nu poti mai bine de atat roaga pe cineva sa te ajute si sa iti corecteze textele pe care le scrii aici si iti garantez ca daca ne vei respecta, scriind corect, pe noi cei ce citim vei primi si raspunsuri serioase si bine documentate.
Inca ceva ce trebuie sa stii: majoritatea celor prezenti aici sunt forte bine documentati intr-ale armelor si cunosc temeinic legile incidente acestui domeniu asadar sugestia ta de a citi 295/2004 cu modificari este oarecum inutila.
Last edited by Safe&Sound on Fri Nov 11, 2011 11:51 am, edited 2 times in total.
Nu pot spune ca sunt bune,ai dreptate dar trebuie sa fi foarte atent la achizitionarea monitiei ca sunt 2 tipuri de gloante 10x22T.
Prima care am avuto am sparto din cauza monitiei.
.Daca te uiti in urma la postarea lui Dualjackal nas putea spune despre el ca este in tema cu legea.
Si ma refer la chestia cu bautura si a altor substante.Dar in fine.
Prima care am avuto am sparto din cauza monitiei.
Prietene ce nationalitate ai?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Bai Creatura....sunt baietii aici si oameni in toate firea....care au arme letale/neletale inca din primele zile cand s-a permis asa ceva in Romanica....sau mai devreme cine avea dreptul si anumita pozitie sociala...fiind foarte documentati si cunoscatori despre acest regim. Si u inveti lumea pe aici de lege si arme?! si cate tipuri de munitie 10x22 exista?Tiby wrote:Nu pot spune ca sunt bune,ai dreptate dar trebuie sa fi foarte atent la achizitionarea monitiei ca sunt 2 tipuri de gloante 10x22T.
Prima care am avuto am sparto din cauza monitiei..Daca te uiti in urma la postarea lui Dualjackal nas putea spune despre el ca este in tema cu legea.
PS: Gloante sunt proiectile mici de otel, arama, plumb, pentru unele arme de foc
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Daca ma gandesc mai bine Creatura esti tu,si prost rau.
E foarte posibil sa fie bozgor , sau vasluian.aurorauno wrote:Prietene ce nationalitate ai?
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Nici vorbaaa...eu cred ca-i analfabet !
Poate face totusi cineva curatenie pe-aici...scuze dar chiar n-am putut rezista...
Poate face totusi cineva curatenie pe-aici...scuze dar chiar n-am putut rezista...
Faptul ca gramatica limbii romane iti joaca feste, ne da de gandit pe mana cui incape o arma de autoaparare... Majoritatea celor de pe forum ARW te invata de bine.Tiby wrote:Eu am citit comentarile voastre si vreau sa va spun din propria experienta ca nu va trebuie la pistoalele cu bile de cauciuc seif cu compartiment separat pentru monitie,un seif simplu care are doi cilindri de inchidere din metal fixat in podea sau perete prin cateva condispane este de ajuns,compartiment separat nu trebuie decat la armele cu glont si armele de vanatoare.La armele cu bile de cauciuc aveti voie de 100 cartuse cu tot cu cele din incarcator si o teava de schimb care tiava se achizitineava prin aviz de procurare tiava si se inregistreaza la politie,unde vi se trece seria tevi pe permisul de port arma.
Legea spune ca armele neletale trebuie tinute la domiciliul proprietarului in cuti de lemn de esenta tare acomerite cu tabla sau in cuti de tabla dar tabla sa fie mai groasa bine fixate in pardoseala sau perete.In timpul portului arma trebuie sa fie ferita de vaz si trebuie tinuta in ham,toc si/sau la curea.Este strict interzisa folosire lor si tot odata purtarea in zonele aglumerate precum stadioane adunari sau so putati la locul de munca unde lucrati.Folosirea armei se face numai in momentul in care santeti agresat fizic nu si verbal.In momentul in care folositi arma in urma unei agresiuni fizice sunati imediat la politie
chiar daca ati folosito legal in scolul autoaparari sau in scolul in care va fost eliberat permisul tot vi se va constitui dosar penal dar nu vi se va lua dreptul de a purta folosi sau detine arme pana la pronuntarea sentintei de judecata,daca instanta decide ca arma a fost folosita in scolul autoaparari si in conditile legi sunteti declarat prin sentinta nevinovat de producerea incidentului.Verificarile la domiciliu se fac numai de catre persoanele IJP-ului din cadrul departamentului arme si moniti,nu de sectorist.Daca sunteti acasa si vine deschideti usa se ligitimeaza si permiteti sa intre.ei verifica sa vada daca arma este acasa si nati dato cumva la alcineva daca nu ati depasit monitia legala,si daca seiful este fixat.Nu aveti voie sa luati arma cand va duceti la baut,sau so prtati in timp ce sunteti subinfluenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucilogenau,si nici cand luati pastile cu aceste efecte.Sunteti obligati sa anuntati medicul cand va da tratament ca sunteti detinator de arma cu permis,si daca vi se da tratament cu efecte sus mentinate anuntati politia regim arme si moniti pentru a vi se retine pe perioada tratamentului.Sper ca vam fost de folos si aveti grija.MULTA BAFTA.
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
mi s-a parut ciudata treaba asta cu amendatul ca nu ai cutie si ai seif (inca mai sunt militieni pe la aest?)! pai o cutie din aia o desfac eu care nu prea ma pricep in maxim 3 minute cu o tija de metal are incuietoare din aia de cutie postala din ce am vazut eu pe net! Romania ce sa zic 
Ora nu o stiu. Am gasit in usa seara cand am ajuns acasa. Se numeste "Instiintare sau Invitatie" si scrie sa ma prezint la camera... la sectia 9 cu CI si la o rubrica punctata scrie "verificare arma neletala". Am sunat la telefon politistul si a ramas sa ne vedem luni-marti in functie de timpul fiecaruia. L-am intrebat ce imi trebuie si mi-a zis sa am arma, permisul vizat si CI. Apoi l-am intrebat de cutia metalica si omu' subtil zice "da stiti dvs ce trebuie sa aveti", adica tot sa te prinda in offside, fara cutie. Cred ca la fiecare arma suspendata desfac cate o sticla de sampanie.Barbarosa wrote:Hai ca m-au calcat si pe mine cu controlul dar nu m-au gasit acasa si mi-au lasat insttintare.
-
Dualjackal
Na ca m-au calcat si pe mine. Nemaisuportand suspansul, l-am sunat pe baiatul care se ocupa de zona mea si l-am invitat la o cafea.
S-a verificat valabilitatea permisului, fixarea cutiilor (in podea, in cazul meu), daca pistoalele erau incarcate (evident ca nu erau) si cantitatea de munitie pe care o aveam in compartimentul special.
S-a verificat valabilitatea permisului, fixarea cutiilor (in podea, in cazul meu), daca pistoalele erau incarcate (evident ca nu erau) si cantitatea de munitie pe care o aveam in compartimentul special.
banuiesc ca detii o arma letala ? nu ai voie sa tii arma incarcata?(adica glont pe teava sau incarcator+ munitie )