Achizitionare unei arme de pe redwolfairsoft.com

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

arrow
Site Admin

Post by arrow »

rudareanu wrote:consider ca o pasiune, oricat de mare ar fi, nu trebuie sa fie irationala si sa prejudicieze alte valori mai importante in viata: familie, cariera, etc.
(asta dupa scara mea de valori).
In viata fiecaruia e bine sa existe un echilibru (poate chiar un compromis) intre cele de mai sus.

Eu insumi ma condamnam de multe ori cand exageram cu vanatoarea, lipsind astfel din familie. Totusi, in sirul nesfarsit de lucruri pe care trebuie sa le facem, trebuie sa-si gaseasca locul si pasiunea fiecaruia.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Nu m-am referit la pasiune in sensul de ceva in care sa-ti bagi toti banii,pentru care sa faci sacrifici enorme si alte de-astea.Pur si simplu eu consider pasiune ceva care sigur imi va placea o viata intreaga si va asigur ca ac-urile oricat ar fi de scumpe nu m-ar impiedica sa dau atentie la adevaratele chestii importante in viata.Insa am cunoscut si oameni intradevar pasionati dupa definitia data de voi mai sus.De exemplu arma cu aer comprimat a visurilor mele este un FX Gladiator in 5,5 care cu tot ce-mi doresc la el m-ar ajunge la 2000euro.Asta nu inseamna ca daca dau 2000euro pe el nu ma preocupa aspectele mai importante ale vietii.Pur si simplu imi place pentru ca este perfect din toate punctele de vedere si pun pariu ca sa tragi cu o astfel de arma ar fi ca un drog.Pur si simplu nu te-ai mai satura.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Sky

Airsoft guns & more

Post by Sky »

Inca un site care se muleaza pe topic :)

http://www.toygun.ro

Succes
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ave25 wrote:
AC Sniper wrote:Dupa ce am vazut si chestia asta cu air-soft-urile,va spun,m-am blocat efectiv.Nu mai inteleg nimic...Legea permite ac-urile pana in 220m/s,dar arme mai scumpe si mai puternice care sa respecte acest prag de viteza nu aduce nimeni,dar jucarii cu bile de plastic de 17,5 milioane se aduc

Cat despre oferta de pe piata, in viitorul imediat apropiat nu cred ca se va schimba ceva semnificativ, in mare parte si datorita legislatiei, care prevede accize de 100% la orice fel de arme. Sa presupunem ca o arma asa cum probabil ca-ti doresti costa 250 EUR la producator. Pare un pret rezonabil, nu? La acest pret adaugam 10% transport si devine 275 EUR. Mai punem doar 100% accize si pretul a devenit deja 550 EUR. Presupunem un adaos al importatorului de 25% si inca un adaos al magazinului de 20%, presupunem ca sunt firme diferite (sunt exemple fictive, nu intram in detalii).
Rezulta un pret final de 832,5 EUR, la care desigur se aplica 19% TVA si va rezulta aproximativ 991 EUR. Ce vei spune cand vei vedea acceasi arma la noi in magazin cu 1.000 EUR si o gasesti pe internet cu 500
Aici cam exagerezi cu preturile la un ac din import.De la 250euro ajungi la 1000euro.Eu asa ceva nu pot sa cred.Si din cate am mai auzit armele cu aer comprimat nu au deloc accize.Un Maxima de la Gamo noi il cumparam cu 250euro iar pe Internet este cam 240-260$ deci diferenta nu este asa de mare.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
ave25

Post by ave25 »

cf. ultimelor modificari ale codului fiscal, accizele sunt de 100% pentru
arme. Acest lucru a fost confirmat si de arrow:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?p=2505#2505
Nu am avut curiozitatea sa citesc codul fiscal, este prea plicticos, dar am sa dau un telefon in vama si am sa revin cu informatia direct de la cei care aplica legea.
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Da,dar la topicul respectiv este vorba de pistoale de cauciuc,deci de arme de autoaparare neletale care sunt arme de foc si nu arme neletale cu aer comprimat.
ADRIAN

ave25

Post by ave25 »

Ca sa nu mai existe dubii, m-am abtinut sa mai postez ceva pana cand nu am aflat raspunsul exact din vama.
Ca sa fiu scurt, am sa va dau doua vesti, una buna si una mai putin buna.
Vestea buna este ca ... nu se platesc accize la arme :shock: :shock: :shock:
Vestea mai putin buna este ca nu se platesc accize la armele militare :lol: :lol: :lol:
In rest la toate armele, fie ele de vanatoare, de tir, de divertisment, se platesc accize de 100%. Informatia este preluata direct din sistemul informatic al vamii, ASYCUDA, care se foloseste la intocmirea declaratiilor vamale. In plus, daca armele nu sunt de origine UE, se mai platesc inca 10% taxe vamale si 0,5% comision vamal.
Ca sa fiu putin sarcastic, asi zice ca se incurajeaza in Romania achizitionarea armelor serioase :D :shock: :D
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Vestea ta cea buna este de fapt foarte proasta pentru ca pun pariu ca nimeni de pe forumul asta(cel putin forumul pentru ac-uri) nu se gandeste sa-si cumpere un '50BMG sau un M16 rifle si asta chiar daca legile ar permite asa ceva.
ADRIAN

ave25

Post by ave25 »

AC Sniper wrote:Vestea ta cea buna este de fapt foarte proasta pentru ca pun pariu ca nimeni de pe forumul asta(cel putin forumul pentru ac-uri) nu se gandeste sa-si cumpere un '50BMG sau un M16 rifle si asta chiar daca legile ar permite asa ceva.
Eu faceam doar haz de necaz, asta pana inca este gratis :D
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ave25 wrote:
In rest la toate armele, fie ele de vanatoare, de tir, de divertisment, se platesc accize de 100%. Informatia este preluata direct din sistemul informatic al vamii, ASYCUDA, care se foloseste la intocmirea declaratiilor vamale. In plus, daca armele nu sunt de origine UE, se mai platesc inca 10% taxe vamale si 0,5% comision vamal.
Bun,si-atunci cum se explica preturile ac-urilor Gamo comercializate de firma Arrow care nu sunt asa de diferite de cele din afara atat ca sunt in euro si nu in dolari???
ADRIAN

ave25

Post by ave25 »

Deja intram in polemica.
Daca este o intrabare la care stiu sau cred ca stiu raspunsul, atunci postez ceva pe forum. Daca pot, ma interesez inainte si din alte surse. Afirmatii de genul "asta este in felul acesta!" sau "cealalta nu este asa!" poate oricine sa le faca, dar atat eu cat si ceilalti cititori apreciez pe cei care posteaza si ne spun si care este baza afirmatiei lor, mai ales in cazul in care contrazic un lucru acceptat de ceilalti. Se poate intampla si se intampla uneori sa faci o afirmatie impotriva curentului, dar e bine sa ai si o mica argumentatie.

Cat priveste intrebarea privitoare la pretul armelor, de ce este asa si de ce nu este altfel, daca ma intrebi pe mine atunci raspunsul meu este ca nu sunt cea mai potrivita persoana ca sa-ti dau un raspuns corect.

Eu doar am verificat o informatie privitoare la accize. Daca cineva are dovezi ca nu este asa, eu asi fi primul care sa recunosc ca am gresit. In acelasi timp mi-ar face placere sa stiu ca nu sunt accize la AC-uri, pentru ca atunci cu cat vom fi mai multi, cu atat va fi sansa mai mare ca sa se importe si arme mai interesante, la preturi accesibile. In momentul de fata singura exceptie pe care o cunosc de la plata accizelor este cazul importurilor facute de persoanele fizice.
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Accizele nu s-au platit si nu se platesc pentru armele cu aer comprimat.
Noi am avut si avem de ani de zile 6-10 importuri pe an de la Gamo, asa ca stiu precis cum e.
Marius
ave25

Post by ave25 »

mea culpa!
macar s-a lamurit problema :D
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ave25 wrote:Deja intram in polemica.
Daca este o intrabare la care stiu sau cred ca stiu raspunsul, atunci postez ceva pe forum. Daca pot, ma interesez inainte si din alte surse. Afirmatii de genul "asta este in felul acesta!" sau "cealalta nu este asa!" poate oricine sa le faca, dar atat eu cat si ceilalti cititori apreciez pe cei care posteaza si ne spun si care este baza afirmatiei lor, mai ales in cazul in care contrazic un lucru acceptat de ceilalti. Se poate intampla si se intampla uneori sa faci o afirmatie impotriva curentului, dar e bine sa ai si o mica argument
Ce polemica???Nu exista nici o polemica.Pur si simplu eram curios sa stiu o chestie pe care nu mi-o explicam si daca te-am suparat cu ceva te asigur ca nu asta a fost intentia mea.Nu am nici o sursa la vama de unde sa aflu aceste informatii.
ADRIAN

ave25

Post by ave25 »

nu ma supar :D :D :D
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
Post Reply