Sfat arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Orion

Re: Sfat arma

Post by Orion »

Cat asteptam, cateva poze de la expomil 2011, imi cer scuze pt calitatea proasta a imaginilor, dar nu m-a dus capu` sa-mi iau aparatul foto cu mine, si am facut cu telefonul...va la sa ghiciti care sun eu...CUGIR RULZ!
Ps. din pacate, poza cu interes, revolver alfa 2", a iesit miscata...din nou scuze...
enjoY
http://imageshack.us/g/713/dsc00048iv.jpg/
I don`t know much about politics, but i can fieldstrip an m16.
tevez

Post by tevez »

Orion wrote:Cat asteptam, cateva poze de la expomil 2011, imi cer scuze pt calitatea proasta a imaginilor, dar nu m-a dus capu` sa-mi iau aparatul foto cu mine, si am facut cu telefonul...va la sa ghiciti care sun eu...CUGIR RULZ!
Ps. din pacate, poza cu interes, revolver alfa 2", a iesit miscata...din nou scuze...
enjoY
http://imageshack.us/g/713/dsc00048iv.jpg/
Le-am prins eu pe toate cele 4 revolvere, dar nici mie nu mi-a ieştit poza prea bine, tot cu telefonul, tot prin geam.
Image
Cert e că-s faine, dar piesele de rezinstenţă la standul lor erau pistoalele, la GP şi la Glock era cel mai aglomerat.
Una peste alta a meritat efortul, chiar dacă a fost aproape acelaşi lucru ca-n anii trecuţi. Şi mie mi-a plăcut la
standul Cugir, aşa "retro" cum e el, dar am primit o informaţie neplăcută: nu mai fabrică pistoale. Deloc. :cry:
Eşti tipul cu Kalashnikov-ul, nu?
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Scuze pt. divagaţie, dar nu cred că mai era cazul să deschidem încă un topic pentru ExpoMILF. :P
bozo

Post by bozo »

pai nici nu merita
Orion

Post by Orion »

standul Cugir, aşa "retro" cum e el, dar am primit o informaţie neplăcută: nu mai fabrică pistoale. Deloc. :cry:
Eşti tipul cu Kalashnikov-ul, nu?

Corect, eu sunt, si eu am aflat acelasi lucru, nu mai fac pistoale...SHIT...
Ak-ul este iubirea mea neimplinita...este primul expoMILF la care am fost, BONER..mai ales ca mi-au dat voie sa ma joc cu el, sa-l armez si sa apas si pe tragaci...amicul meu s-a jucat cu ala cu aruncator de genade, iar un alt amic de la "traditia militara" la si desfacut (fieldstrip).
Anul urmator vin cu aparatul si cu camera...mai rau ca la discovery...
bozo

Post by bozo »

si ai observat calitatea brunajului de pe arme? Pe mine m-au dezamagit cei de la Cugir, prin starea in care erau armele, si cateva modele, care nu au utilitate. Reprezentantii plictisiti spuneau totul despre aceasta fabrica. Pentru civili singurele standuri la care am avut ce vedea au fost Glock si Grand Power, iar cei de acolo au fost foarte amabili. Grand Powerul a fost un adevarat succes, multi acum au aflat de existenta acestei arme, si au fost impresionati, chiar si cativa fani Glock. Sadu mi-a mai placut fiindca au foarte multe tipuri de munitie, dar nu stiu calitatea acestei munitii, si cred ca asta conteaza mai mult. In rest, foarte sarac, ma asteptam sa vina mai multi, dar se pare ca nu au nevoie sa vanda marfa.
tevez

Post by tevez »

bozo wrote:si ai observat calitatea brunajului de pe arme? Pe mine m-au dezamagit cei de la Cugir, prin starea in care erau armele, si cateva modele, care nu au utilitate. Reprezentantii plictisiti spuneau totul despre aceasta fabrica. Pentru civili singurele standuri la care am avut ce vedea au fost Glock si Grand Power, iar cei de acolo au fost foarte amabili. Grand Powerul a fost un adevarat succes, multi acum au aflat de existenta acestei arme, si au fost impresionati, chiar si cativa fani Glock. Sadu mi-a mai placut fiindca au foarte multe tipuri de munitie, dar nu stiu calitatea acestei munitii, si cred ca asta conteaza mai mult. In rest, foarte sarac, ma asteptam sa vina mai multi, dar se pare ca nu au nevoie sa vanda marfa.
Cred că sunt aceleaşi arme aduse an de an la expoziţii... Ce să-i faci, p'astea le avem, cu astea "defilăm". În plus, armele
de la Cugir n-au fost niciodată vestite pentru finisajele de excepţie...poate cele pentru export sunt mai îngrijite.
GP şi Glock sunt particulari, ştiu să-şi vândă marfa, de asta şi aveau "cozi" la standuri, şi-au promovat marfa cu succes.
La Cugir, Sadu şi chiar Romarm este atmosferă mai sumbră care se transmite şi angajaţilor, inclusiv celor de la expoziţie
care, să recunoaştem, îşi dădeau silinţa să fie amabili. Mai e şi dezavantajul că dânşii intră în contact în general mai mult
cu personal de specialitate din "sistem", chiar mă uitam cât am stat la GP, vreo 10 min. că le-au explicat pe rând, la vreo
6-7 vizitatori care se înfigeau în pistoale cu muşchii încordaţi, mai-mai să scoată blatul mesei, cum se scoate încărcătorul
din armă, că nu e ok să îndrepţi arma spre persoane, fie ea şi descărcată, etc. (Încărcătoarele erau fixate de masă şi
armele asigurate cu un şnur) Asta înseamă o expoziţie, afară de promovarea produselor, mai faci şi un pic de "educaţie"
cu publicul larg, le deschizi gustul pentru domeniul respectiv. Cel puţin aşa văd eu "problema".
Bozo, cum te împaci cu noua achiziţie? Ai tras?
aurorauno

Post by aurorauno »

Mie nu mi-a placut deloc anul acesta,am fost vineri vreo jumatate de ora,n-am avut ce sa vad,in afara de Grand Power acelasi targ cu cel de acum 2 ani,doar ca mai saracacios....Vroiam sa vina Adina iar cu Waltherele sa ma mai joc cu PPS-ul :P
Felicitari Bozo pentru achizitie,sa-l stapanesti sanatos si fara probleme!Mi-a placut si mie modelul Compact de la GP, P11 parca,daca nu ma insel,bun si la pret dar..parca nu ramanea lipit de mana mea :D ,nu eram compatibili....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Orion

Post by Orion »

Arma nu trebuie sa aibe un finisaj exceptional (esti cumva america?), trebuie sa "muste" din inamic si din tine, fiindca esti barbat, nu stiu ce faci tu, dar eu nu ma masturbez cu arma in mana, perfer o bruneta spaniola...daca nu iti place ak-ul, BOZO, scuze, dar esi NATO (north american terrorist organisaton).Aia carora le plac m4, la care daca dai un ciocan la marginea "magazine shaft-ului" crapa...Pussy weapon, nu ma razboiesc cu nimeni, dar 223 este un 222 pe steroizi, bird shot modificat, nu-i de mirare ca a pierdut razboiu~ di orientul mijlociu, din nou, AK-my love, don`t fuck with it under my presence...Pace...
Orion

Post by Orion »

Scuze BoZO, nimic personal, mi-am cam iesit din fire, nu-mi am dorit sa te atac...
din nou, scuze..
tiger

Post by tiger »

Orion wrote:Arma nu trebuie sa aibe un finisaj exceptional (esti cumva america?), trebuie sa "muste" din inamic si din tine, fiindca esti barbat, nu stiu ce faci tu, dar eu nu ma masturbez cu arma in mana, perfer o bruneta spaniola...daca nu iti place ak-ul, BOZO, scuze, dar esi NATO (north american terrorist organisaton).Aia carora le plac m4, la care daca dai un ciocan la marginea "magazine shaft-ului" crapa...Pussy weapon, nu ma razboiesc cu nimeni, dar 223 este un 222 pe steroizi, bird shot modificat, nu-i de mirare ca a pierdut razboiu~ di orientul mijlociu, din nou, AK-my love, don`t fuck with it under my presence...Pace...

:lol: :lol: :lol:
Tare. Decat sa cantam Internationala ca paintii nostrii, prefer "NATO (north american terrorist organisaton)"
Legat de politica atat.
Legat de arme putem discuta mult pe tema armelor, celor foste doua combatante din razboiul rece si nu numai.
Nu uita un lucru: un soldat poate purta de doua ori mai multa munitie 5.56 fata de unul care foloseste 7.62.
Puterea relativa a 7.62-ului nu prea ajuta la nimic pe campul de lupta daca nu o poti controla.
Cine a tras cu o PA86 sau cu un AK 74 si apoi cu un AK 47 cu siguranta va prefera pe viitor prima varianta, datorita reculului mic si faptului ca arma este mai stabila, controlabila fata de varianta pe 7.62.
Oricum si 5.45 varianta ruseasca si 5.56 NATO sa stii ca nu au fost proiectate pentru a face daune comparative cu acest calibru, ambele au ca principala calitate faptul ca sunt instabile aerodinamic, adica in contact cu o tinta se rastogolesc, deci "calibrul" lor devine, poti spune, lungimea glontului nu diametrul.
bozo

Post by bozo »

nu ma supar, PM-ul e arma mea preferata, foarte eficienta, fiabila, puternica, precisa, etc. Sa nu uitam ca se foloseste si pentru distrugerea adaposturilor usoare... Dar brunajul se poate reface fara mare greutate, daca tot vii cu arma la expozitie, sau macar cureti rugina si dai cu ulei... Toleranta la dimensiunile pieselor lasa de dorit... Varianta aia scurta de AK, care e numai semiautomata numai e penibila, are aparate de ochire degeaba, ca la calibrul ala daca te uiti cand tragi la ele spargi nasul... Sa nu mai zic de copia de Steyr, care la fel e penibila. Succesul AK-ului romanesc nu are nici o legatura cu actualii lucratori de la Cugir. Ei doar culeg roadele unora care au lucrat cu pasiune, si uneori isi si bat joc de munca lor.

Cat despre GP e o bijuterie. Cand o sa trag mai multe cartuse o sa revin cu pareri, deocamdata nu am gasit nimic sa ma nemultumeasca.
Orion

Post by Orion »

Nu uita un lucru: un soldat poate purta de doua ori mai multa munitie 5.56 fata de unul care foloseste 7.62.

corect, dar la ce ai nevoie de mai multa munitie daca ochiesti din prima... :D
Stiu limitarile AK-ului, doar ca imi place mie mai mult deact M16...oricum, tinanad cont de "tacticile" rusilor 10 ostateci, 2 teroristi, 12 cadavre, mission accomplised...nu le trebuie mai mult...
Orion

Post by Orion »

bozo wrote:nu ma supar, PM-ul e arma mea preferata, foarte eficienta, fiabila, puternica, precisa, etc. Sa nu uitam ca se foloseste si pentru distrugerea adaposturilor usoare... Dar brunajul se poate reface fara mare greutate, daca tot vii cu arma la expozitie, sau macar cureti rugina si dai cu ulei... Toleranta la dimensiunile pieselor lasa de dorit... Varianta aia scurta de AK, care e numai semiautomata numai e penibila, are aparate de ochire degeaba, ca la calibrul ala daca te uiti cand tragi la ele spargi nasul... Sa nu mai zic de copia de Steyr, care la fel e penibila. Succesul AK-ului romanesc nu are nici o legatura cu actualii lucratori de la Cugir. Ei doar culeg roadele unora care au lucrat cu pasiune, si uneori isi si bat joc de munca lor.

Cat despre GP e o bijuterie. Cand o sa trag mai multe cartuse o sa revin cu pareri, deocamdata nu am gasit nimic sa ma nemultumeasca.
Deacord cu tine, dar asta e frumusetea ak-ului, arata de parca vrea sa muste din tine, nu asa concureze la un concurs de miss...
miss... :D
tevez

Post by tevez »

bozo wrote:Sa nu mai zic de copia de Steyr, care la fel e penibila.
Dacă te referi la bullpul-ul derivat din AKM ai dreptate, e o armă urâtă dar despre eficienţă, fiabilitate, etc. nu prea avem
de unde să ştim. Plus că, după cum se ştie, sunt mulţi care iubesc aşa de mult Kalasnikovul că-şi doresc orice armă care
provine din Kalash: Bullpup, armă de sniper (PSL gen), smg, etc. De asta şi variantele scurte semiautomate, mai demult
erau la mare căutare pe piaţa americană, nu ştiu acum.
http://www.youtube.com/watch?v=ejq4BxQ2 ... re=related
bozo

Post by bozo »

pai si daca te prinde ploaia nu se umfla lemnul ala care nu are pic de lac pe el nu se umfla? unde e sarit brunajul nu rugineste? Daca piesele nu se pupa intre ele functioneaza cum trebuie? Aia au cumparat Drako sa se distreze cu el, nu ca ar avea vreo utilitate. Apropo, chiar crezi ca facea el gruparea aia de la sold?
Post Reply