Pareri Fort 17-R ,45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

violiv

Re: Pareri Fort 17-R ,45

Post by violiv »

Prima cifra la "letale" poate spune multe chestii nu neaparat diametrul proiectilului.
La 9x19, de ex. 9 mm este chiar foarte-foarte aproape de diametrul proiectilului (sau al tevii intre "goluri") cum la fel se intampla si la 45. ACP. (11,48x23) dar este departe de a fi o regula. La cartusele cu bile este o denumire cu totul aproximativa si, mai degraba, asa cum spunea si @Safe&Sound, semnifica tubul cartus ce a fost "imprumutat" pentru a se realiza munitia cu bila de cauciuc.
De fapt, sa incarci munitie cu proiectile moi a fost initial o idee dedicata armelor "serioase" pentru a putea trage si cu ceva care sa nu omoare sau raneasca grav....abea ulterior a parut si ideea construirii de arme dedicate bilelor. De aici pana la munitii dedicate acestor arme a mai fost un pas (in ideea de a face cat mai dificila modificarea armelor pentru bile sa traga si ceva mai tare) si asa au aparut munitii care nu mai incap in camera unui pistol "adevarat" si au nume ce nu se mai inspira din munitiile cu glont - 10x28, de ex. In plus, cererea si vanzarile mai mari au permis fabricantilor sa investeasca in linii de fabricatie cu alte cote cu atat mai mult cu cat tuburile munitiilor cu bila nu trebe facute asa de rezistente ca cele ale munitiilor cu glont. Ba mai mult, uneori denumirile difera desi nu exista (mari) diferente intre tuburi dar exista diferente mari la incarcatura si energie si astfel sa impiedice cumva posesorii de arme de a incarca din greseala munitia mai puternica decat trebe in arma mai subtirica. In plus, de obicei, dimensiunile nu sunt exacte ci cu ceva zecimale ce nu mai apar in nume.
In concluzie, denumirile sunt relative in a indica dimensiuni exacte si semnifica un anume cartus.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Pentru .45 exista cartuse oarbe? Pentru 9mm am vazut in mai multe locuri, dar pt .45 nu...
Razvy

Post by Razvy »

Dupa o tragere, trebuie doar dat putin cu Balistol si cu o periuta dupa ce desfaci pistolul? Am comandat un kit de curatare dar pana vine parca as merge la poligon sa trag cu noua achizitie...
tiger

Post by tiger »

Razvy wrote:Dupa o tragere, trebuie doar dat putin cu Balistol si cu o periuta dupa ce desfaci pistolul? Am comandat un kit de curatare dar pana vine parca as merge la poligon sa trag cu noua achizitie...
Doar nu vrei sa spui ca nu mergi in poligon, pentru ca nu ai cu ce curata arma.
Du-te linistit o cureti dupa. :P
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Stie cineva ceva de munitia Libra? Am citit pe alt forum de cineva care a facut teste cu un fort 17r 9mm cu munitie fort si libra, iar cea de-a doua era semnificativ mai puternica.
tevez

Post by tevez »

Ice_2k wrote:Stie cineva ceva de munitia Libra? Am citit pe alt forum de cineva care a facut teste cu un fort 17r 9mm cu munitie fort si libra, iar cea de-a doua era semnificativ mai puternica.
Cât de veche era postarea? Noua muniţie Fort e puternică, cea cu bilă de culoare gri, de care n-am mai văzut, era slăbuţă, e drept.
Eu ştiu că am tras cu Fort 17 şi 18 9mm rubber cu Libra şi era slabă ca şi precizie, dar puternică, pe când Snailul de atunci le avea
pe ambele, şi putere., şi precizie.
Acum muniţie rubber de 9mm e destulă: Libra, Snail (?), Fort (asta nouă e foarte bună), Ozkursan, OZ Etna Power, AKBC...fiecare cu
avantajele şi dezavantaljele ei legate de putere, precizie, preţ, etc. Nu ştiu exact ce şi cum, colegii pot spune mai multe, în .45 rubber
nu e decât Fort momentan şi, sincer să fiu, mie nici nu-mi trebuie alta...poate încă o armă, dar pe glonţ. :P
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Nu mai stiu cat de veche era postarea dar intr-adevar bila fort era gri. Oricum, daca in .45 nu exista decat fort, am scapat de dilema :))
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Azi am patit o chestie interesanta. Acu' vreo 3 saptamani am depus la politia capitalei actele pentru permis de neletale. Azi am fost sunat de la politia de proximitate a sectorului in care domiciliez si am fost rugat sa merg maine acolo cu un act de identitate pentru niste investigatii. Ati mai auzit de asa ceva? E procedura normala?
tevez

Post by tevez »

Ice_2k wrote:Azi am patit o chestie interesanta. Acu' vreo 3 saptamani am depus la politia capitalei actele pentru permis de neletale. Azi am fost sunat de la politia de proximitate a sectorului in care domiciliez si am fost rugat sa merg maine acolo cu un act de identitate pentru niste investigatii. Ati mai auzit de asa ceva? E procedura normala?
Am auzit să vină ei la tine, să vadă dacă ai seif, să vrbească cu vecinii...depinde de sector, de poliţist, etc. La arme letale
vine 100%. Probabil te-au chemat de lene, să nu vină ei la tine. Nu cunosc procedurile lor dar nu te îngrijora, vor să fie
"acoperiţi" pentru că au fost cazuri de neisprăviţi care au tras aiurea şi reacţia de mahala a fost "da' cum i-au dat lu' ăla
armă?". "Ăla neavând cazier până atunci şi având actele în regulă, deci cam greu să i se refuze autorizarea.
Să ne spui cum a decurs întâlnirea şi du-te relaxat, nu-i bai, va fi ok. Doar să n-ai cine ştie ce "scheleţi" prin dulap.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Ice_2k wrote:Azi am patit o chestie interesanta. Acu' vreo 3 saptamani am depus la politia capitalei actele pentru permis de neletale. Azi am fost sunat de la politia de proximitate a sectorului in care domiciliez si am fost rugat sa merg maine acolo cu un act de identitate pentru niste investigatii. Ati mai auzit de asa ceva? E procedura normala?
E aproape ok, desi nu e reglementat clar in lege si nu stiu exact ce "zic" vechile norme de aplicare dar aceasta este uneori practica politiei la emiterea permisului de arma. Uneori vin si la domiciliul declarat al celui ce cere permisul de port arma, verifica conditiile de pastrarea a armei, verifica in scriptele lor daca este cunoscut ca un "personaj recalcitrant", chiar fac si o mica ancheta in zona ca sa poata obtine un profil moral al acestuia, apoi fac un raport de recomandare catre SAEST in care spun daca din punctul lor de vedere cel ce cere permis de arma poate sau nu sa primeasca acest permis.
Eu cred ca asta e o tampenie si exces de zel si ca simplul certificat de cazier judiciar care sa ateste lipsa condamnarilor penale ar trebui sa fie suficient.Stiu ca e aiurea si mie mi se pare ca sa incalca drepturi si libertati ale cetateanului dar fara sa fie asta o regula uneori asa procedeaza ei.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Multumesc frumos pentru raspunsuri, m-am mai linistit :)
MirceaCr

Post by MirceaCr »

tevez wrote:
Ice_2k wrote:Stie cineva ceva de munitia Libra? Am citit pe alt forum de cineva care a facut teste cu un fort 17r 9mm cu munitie fort si libra, iar cea de-a doua era semnificativ mai puternica.
Cât de veche era postarea? Noua muniţie Fort e puternică, cea cu bilă de culoare gri, de care n-am mai văzut, era slăbuţă, e drept.
Eu ştiu că am tras cu Fort 17 şi 18 9mm rubber cu Libra şi era slabă ca şi precizie, dar puternică, pe când Snailul de atunci le avea
pe ambele, şi putere., şi precizie.
Acum muniţie rubber de 9mm e destulă: Libra, Snail (?), Fort (asta nouă e foarte bună), Ozkursan, OZ Etna Power, AKBC...fiecare cu
avantajele şi dezavantaljele ei legate de putere, precizie, preţ, etc. Nu ştiu exact ce şi cum, colegii pot spune mai multe, în .45 rubber
nu e decât Fort momentan şi, sincer să fiu, mie nici nu-mi trebuie alta...poate încă o armă, dar pe glonţ. :P
Eu am facut teste cu vechea munitie Fort, munitie Libra si munitie AKBC, toate testele sunt aici pe forum, insotite de fotografii edificatoare. Sunt de ceva timp in posesia noii munitii Fort, dar nu am avut timp sa fac teste comparative cu Libra si AKBC.
Форт 17 Р
Image
tevez

Post by tevez »

Cum ziceam, la ultimul lor de Fort au schimbat "modelul" de pe crosă. Forma e identică, arma e identică în rest:
Image
Image
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Salut;

Am o intrebare despre fibra optica pentru un Fort 12; am studiat si http://www.travmatik.com/2010/12/optovo ... ort-xorxe/ si http://e-guns.com.ua/product_info.php?products_id=59, le-am scris alora dar nu primesc niciun raspuns. L-am intrebat pe un tip de pe forum care are pusa fibra pe un pistol, in loc de un raspuns clar mi-a dat un link pe forumul romsdc-ului care, momentan, vad ca nu functioneaza. Ma poate lamuri cineva cu acest subiect?

Merci.
tevez

Post by tevez »

Este "hand-made" dintr-un sistem de ochire Gamo pentru a.c.-uri de la Arrow modificat. Colegul Sith poate da detalii mai multe.
Trebuie date nişte găuri cu bormaşina şi tăiate plasticele alea colorate la dimensiunea necesară.
Post Reply