Vreau un pistol cu gloante, compact

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cipix

Re: Vreau un pistol cu gloante, compact

Post by cipix »

MI-au placut si Fort, le-am vazut la Mld.
Ar fi fost frumos sa vad si niste preturi pe pagina lor:(
aurorauno

Post by aurorauno »

M&P compact este ok ca arma,nu am ce sa-i reprosez pana acum,face toti banii!Intelege ca tot ce ti-au recomandat userii de aici sunt arme bune,nu prea ai cum sa dai gres,ramane doar sa iei ce iti place si ti se potriveste tie,degeaba ne plac si ni se potrivesc noua :D
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

cipix wrote: .............
Magistrat, si nu m-as risca sa ma apuc sa trag pe undeva fara sa am autorizatie:)
Cu autorizatia nu poti sa tragi niciunde, aceasta avand rolul de a convinge vanzatorul unei arme (de aparare sau autoaparare) ca ai dreptul sa o achizitionezi.
Din ce am inteles mai sus, nu ai tras niciodata cu glont. Pai nu e in regula. O alta conditie pentru intocmirea dosarului si implicit eliberarea autorizatiei de cumparare a unei arme de aparare cu glont (dupa cea a categorie ce are acces la letala) este aceea de a absolvi un curs de instruire teoretica si practica in domeniul armelor si munitiilor, organizat de o persoana juridica autorizata in acest sens, curs dupa absolvirea caruia primesti un certificat ce se ataseaza celorlalte documente ce compun dosarul tau.
Revenind la arma, eu sunt posesorul unui Bul m-5 ultra-x
bul-m5-ultra-x-1.jpg
bul-m5-ultra-x-1.jpg (20.25 KiB) Viewed 9673 times
care te asigur ca-ti va satisface pe deplin pretentiile:
- foarte compact si usor totodata;
- elemente de siguranta pe crosa (ce impiedica percutarea accidentala daca arma nu este tinuta in mana).
bul-m5-vjet-3.jpg
bul-m5-vjet-3.jpg (23.48 KiB) Viewed 9673 times
O alta arma foarte buna pentru ceea ce doresti, este Glock 26, o arma foare compacta si foarte usoara.
glock26.jpg
glock26.jpg (32.88 KiB) Viewed 9682 times
Bafta
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
cipix

Post by cipix »

Am facut cursul, dar s-a tras cu o pusca cu gloante, s-a facut prezentare de arme, curs teoretic... etc.

Multumesc pentru sugestii. Stiu ca sunt arme bune, tocmai de aceea intreb pe acest forum. Orice sugestie de arma compacta si usoara este bine venita.

Glock 26, "baby" glock;) Frumoasa arma. Totusi, am inteles de la un organizator de evenimente specifice cu arme ca aceste glockuri, din cauza ca sunt asamblate (sau produse, n-am inteles exact) in Romania, ar prezenta probleme, si ca cel mai bine se comanda de 'afara';)
tunari.ro

Post by tunari.ro »

""Totusi, am inteles de la un organizator de evenimente specifice cu arme ca aceste glockuri, din cauza ca sunt asamblate (sau produse, n-am inteles exact) in Romania, ar prezenta probleme, si ca cel mai bine se comanda de 'afara';)""

- 7 pistoale Glock (17 si 34) , 6 ani de utilizare (prin rotatie), aprox. 50.000 unitati/teava - O defectiuni. Schimbat catari si inaltatoare in anul acesta. Atat.

Nu de reclama (armele le-am cumparat la pret normal de la Glock Romania - Lotus Distribution iar G17 sunt din lotul asamblat la Cugir), doar cred ca le-am "torturat" suficient pentru o concluzie finala.

Nu a aparut (inca) arma perfecta, dar dupa mine, Glock Safe Action Pistol este bun pentru serviciu, autoaparare, sport sau fun, cu conditia sa-i cunosti bine limitele. Iar acestea (limitele) sunt acceptabile pentru majoritatea utilizatorilor.

Pentru testare: http://www.tunari.ro

P.S. Din cate stiu pe la noi s-au organizat cele mai multe evenimente pe baza de Glock, dar nu cred ca cineva din club are o parere proasta despre aceste arme.....Din contra.
Last edited by tunari.ro on Wed Jul 27, 2011 9:06 am, edited 1 time in total.
anndrei

Post by anndrei »

Ia-ti un revolver!Ptr autoaparare nu-ti trebuie mai mult de 3 cartuse! Doua de avertisment si unul in infractor. :mrgreen:
cipix

Post by cipix »

Primul gand este sa trag la tinta in poligon, asa ca nu imi doresc un revolver. Si in situatia de autoaparare sper sa nu ajung! Oricum se termina rau...
xexe

Post by xexe »

Salutare,
E a treia oara cand incerc sa postez un reply si nu stiu de ce nu apar, asa ca o sa fiu cat pot de rapid

Iti recomand totusi sa iei un revolver cu teava scurta de 2" sau 2,5". In opinia mea sunt mai fiabile sau cel putin ar trebui sa fie, decat orice pistol. Sunt mai sigure in manuire. Se curata, dupa tragere, mult mai repede si mai usor.

Uite cum se poate trage cu el in poligon (apropos de ce ziceai tu despre trasul la tinta in poligon cu revolverul): http://www.youtube.com/watch?v=Tied-t1fFsk (bine... Bob Manden asta e un caz mai "special")

Eu am tras cu cal. .357 si e super OK si super bine desi le "nimeresc" mai bine cu cal. .38 special (sigur de la recul)

Daca totusi vrei pistol, ti-as recomanda baby Glock sau, desi nu e chiar compact, Beretta PX4 Storm. Pe Beretta am vrut eu sa-l iau dar in cele din urma am luat un revolver si nu imi pare rau deloc.

Bafta multa si sa ne spui ce ti-ai luat in cele din urma.

Sper sa apara postul....
xexe

Post by xexe »

am gresit anterior ca pe Bob il cheama mUnden si nu mAnden cum am scris
Post Reply