arc

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Te inteleg foarte bine,Marius insa ceea ce vreau eu sa demonstrez este ca armele cu ac calibre magnum nu ar creste deloc rata braconajului daca ar fi permise pentru ca cele care pot fi folosite la braconaj sunt foarte scumpe si te asigur ca oricine ar prefera o arma de foc cu alice la pretul respectiv,arma cu care are mai multe sanse sa nimereasca vanatul,ca trage cu 90-200 alice odata nu cu una singura.Armele cu aer comprimat magnum ar fi cumparate daca ar fi permise mai mult de pasionati de tir si colectionari care cu siguranta nu ar risca sa le foloseasca la braconaj tinand seama de cat de mult tin la ele si de cati bani au dat pe ele.De arbalete de vanatoare nici nu mai vorbesc deoarece chiar daca sunt permise si acum conform legii actuale nu se inghesuie nimeni sa-si cumpere,dovada ca nu se gasesc in magazine.Sunt mult prea scumpe si nu risca nimeni sa ramana cu banii blocati in ele.Chestia asta ar fi valabila cred si la ac-urile magnum chiar daca ar fi permise.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
SS Nitro

Post by SS Nitro »

Dar se poate vana foarte usor cu arcul . Sa explic . Te duci la tara la bunici , iei nitica vopsea , marchezi 3 gaini din grajd , le dai drumul pe camp si incepi vanatoarea :lol: . E la fel de competitiv , trebuie sa ai grija sa nu nimeresti gaina vecinului , trebuie sa ai o vedere buna sa iti gasesti gaina ta ..etc. Vedeti ce simplu e ??
rudareanu

Post by rudareanu »

SS Nitro wrote:Dar se poate vana foarte usor cu arcul . Sa explic . Te duci la tara la bunici , iei nitica vopsea , marchezi 3 gaini din grajd , le dai drumul pe camp si incepi vanatoarea :lol: . E la fel de competitiv , trebuie sa ai grija sa nu nimeresti gaina vecinului , trebuie sa ai o vedere buna sa iti gasesti gaina ta ..etc. Vedeti ce simplu e ??
de acord cu tine !
george_ciprian

Post by george_ciprian »

Daca tot discutati atat despre arcuri si arbalete spuneti ceva: se poate impusca ceva vanat mare cu o arbaleta ce se gaseste in rom. ? Eu cred ca nu poti impsca un mistret cu o arbaleta ce se gaseste de vanzare pe www.arw.ro ( fara suparare ). Daca ati vazut "Hogzilla" pe Discovery aia vanau porci cu niste arcuri cat ei de mari, asa ca eu raman la concluzia ca in rom. nu exista o arbaleta atat de performanta pt. ca s-ar ingesui braconierii sa o cumpere( in cel mai rau caz sa raneasca vanatul dupa care sa moara in chinuri). Voi ce ziceti?
the_mav

Post by the_mav »

eu zic ca ar fi ok daca am cunoaste legea in primul rand si am mai fi si fair play in al doilea...
:P :wink:
H & H is art
jon2004

Post by jon2004 »

george_ciprian wrote:Daca tot discutati atat despre arcuri si arbalete spuneti ceva: se poate impusca ceva vanat mare cu o arbaleta ce se gaseste in rom. ? Eu cred ca nu poti impsca un mistret cu o arbaleta ce se gaseste de vanzare pe www.arw.ro ( fara suparare ). Daca ati vazut "Hogzilla" pe Discovery aia vanau porci cu niste arcuri cat ei de mari, asa ca eu raman la concluzia ca in rom. nu exista o arbaleta atat de performanta pt. ca s-ar ingesui braconierii sa o cumpere( in cel mai rau caz sa raneasca vanatul dupa care sa moara in chinuri). Voi ce ziceti?
E jale mare! :oops:
the_mav

Post by the_mav »

asta e nene... astia sunt, cu astia defilam...
:cry: :? :roll:
H & H is art
1andrei

Post by 1andrei »

Am fost nevoit sa stau departe o vreme...dar vad ca discutia a luat amploare. Eu mi-am facut un arc din lemn de corn ,si de care sunt multumit , tinand cont ca L-AM FACUT EU ,este al doilea arc pe care-l fac si mai important , sagetile cu care l-am incercat -facute tot de mine - erau sa spunem de nota 6 ( nota 5 e nota de trecere ,nu?! ) ,nu aveau pene ,erau ori prea grele ori nu prea drepte ori altceva...am de gand sa incerc sa-mi imbunatatesc aptitudinile de confectionare a sagetilor si voi impartasi cunostintele celor interesati.
Referitor la braconaj ,mai degraba la vanatoare - cum de a deviat discutia in aceasta directie ?! In afara cazului in care cineva nu are ce baga in gura sau ce pune copiilor pe masa sunt impotriva vanatorii ( aceasta este doar parerea mea ,nu doresc nicidecum deschiderea unei polemici pe acest subiect ) ;ca de exemplu unii din nenorocitii ramasi cu palma in fund dupa inundatiile din vara .
Pot sa-mi exprim opiniile cel mult in legatura cu fabricarea utilizarea ,performantele diferitelor produse artizanale .In legatura cu materialul -lemnul de corn- pot sa va spun ca l-am ales exclusiv pentru ca nu am idee cum arata tisa sau zada(si din comoditate nici nu m-am prea straduit sa aflu..).
Last edited by 1andrei on Tue Mar 21, 2006 3:04 pm, edited 1 time in total.
Guest

Post by Guest »

cand eram mic, la sat, un padurar imi facea arcuri din lemn de frasin.
este un lemn destul de elastic.
nu stiu daca indeplineste conditiile unui lemn pentru un arc de calitate, dar pentru un copil de 10 ani, respectivele arcuri trageau destul de puternic.
temp

Post by temp »

Arcurile pe care ai vazut pe discovery aveau o putere de max 80lbs, iar arbaletele de la arrow au putere de 150lbs :) . Arbaletele au sageti mai mici si greu de incarcat... arbaletele nu se folosesc pt vanat, iar arcurile pt vanat sunt f scumpe.

1andrei felicitari pt arc!
Ce lungime are arcul neincordat? cat de lung iti sagetile? daca tragi in sus cu 45 grade pana la ce distante ajung sagetile?
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
temp

Post by temp »

:) pe http://www.crossbow.com/ gasiti ceva arbalete pe care se pot folosi pt vanatoare...
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
drag

Post by drag »

Anul trecut am avut un arc in mana, arc cu care americanul care il avea vanase si porci mistreti si cerbi, cu un sistem destul de complicat, pe scripeti, cu niste sageti care costau cam 30 usd bucata si care treceau prin animal daca il nimereai. Distanta de tragere optima era de 30 m dar era mortala panala 50. Am tras cateva sageti cu el, sageti concepute special pentru exersare si vreau sa va spun ca au intrat intr-uj lemn cam 8 cm (nu aveau varful ascutit, era mai degraba ca varful unui marker. Ei si aici vine partea interesanta, a dat pe el doar 500 usd. Un pret zic eu rezonabil. Cat despre braconajul cu arcul, e mai usor sa pui un amortizor pe o arma cu glont si nu stie nimeni ca s-a tras. Dar ata e una din multele legi din tara noastra care nu isi au sensul. CA si faptul ca e legal sa vinzi detectoare de radar dar nu e lagal sa le folosesti.
Sa fiti sanatosi!
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Post Reply