Vreau un pistol cu gloante, compact

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Dr.G

Re: Vreau un pistol cu gloante, compact

Post by Dr.G »

Exact, aprob pozitiv, la noi, te poti adapta sa tragi cu orice, numai ca nuantele conteaza, si H& K e bun, tot de top in rand cu Sigsauer sta.
cipix

Post by cipix »

Sig-urile sunt foarte scumpe, vorba aia, parca ar fi pistol de lux.
Mai nou am de facut comparatie intre HK USP Compakt si CZ 75 Compact.
Ultimul este mult mai ieftin si are si o reducere substantiala pe site-uri germane.
tevez

Post by tevez »

Am tras cu Sieg-ul SP 2022, e super-ok şi e şi compact. Dar e scump!
cipix

Post by cipix »

E adevarat ca la CZ se trage mai greu ? asa zice omu' asta. http://www.youtube.com/watch?v=X6WMf3eV9lM

Are cineva idee cat este taxa de autorizare si unde se plateste?
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu am avut rabdare sa urmaresc filmuletul dar intuiesc ca se refera la faptul ca este o arma SA/DA,in mod DA (Double Action) este normal ca tragaciul sa functioneze mai greu.Eu inteleg ca tu iti cauti arma doar pe net,nu ai fost la niciun magazin sa "palpezi" arma respectiva?Fiecare persoana este diferita,fiecaruia i se aseaza in mana altfel,nu te lua doar dupa ce recomanda unii sau altii,important este sa ti se potriveasca tie arma!Cu ce pistoale ai mai tras pana acum?
Taxa este 100 de lei(nu cred ca s-a marit) in regim normal si 200 regim de urgenta,se plateste la trezoreria orasului/sectorului de care apartine titularul.Regim normal inseamna aprox 1 luna,urgenta 2 saptamani,iti recomand regim normal pentru ca ai sanse sa fie gata mai devreme,cel putin la mine asa a fost...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
cipix

Post by cipix »

Am tinut in mana un Sig si un Hk, dar numai Sigul era compact (p239), hk-ul era imens, model expert.

Dupa ce imi voi lua autorizatia o sa incerc mai multe de prin magazine, insa nu am idee unde gasesc CZ si HK in Romania. Distribuitorul Sig nu are nici macar pagina de internet, insa voi incerca sa probez un p239 in caz ca ma hotarasc sa strang bani pentru asa ceva;)

Te rog, mai raspunde-mi la o intrebare, cei de la Trezorerie cunosc contul pentru autorizatie sau trebuie sa intreb si de asta pe la Politie, adica alte drumuri... pentru ca pe pagina Politiei nu se gaseste nici macar cuantumul taxei:(
aurorauno

Post by aurorauno »

Stai sa inteleg,ai tinut in mana,dar de tras cu ce ai tras?Eu ti-am spus parerea mea,si Sg,si H&K sunt arme excelente dar scumpe pentru ce ai nevoie,la fel ca ele isi fac treaba si altele la jumatate de pret,dar este alegerea fiecaruia.La trezorerie spui ca vrei sa platesti taxa pentru permis port-arma,contul il stiu cei de acolo,tu spui doar cat vrei sa platesti,adica 100 de lei!
'
cipix

Post by cipix »

Nu am tras cu munitie cu glont, nici nu as fi putut din moment ce nu am autorizatie. Momentan sondez piata, analizez opinii, ma uit pe youtube;) Cand o sa imi iau autorizatia o sa imi reanalizez optiunile:P
aurorauno

Post by aurorauno »

:shock: Nu ai tras niciodata?Esti sigur ca ai dreptul legal sa iti cumperi?
"Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:

demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii;

persoanele care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate;

persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate."

La care categorie te incadrezi?
'
dcrist

Post by dcrist »

Mai nou si cei care au dreptul prin lege la arme letale sunt pusi sa aduca hirtie ca folosesc zi de zi arme la job, si am auzit un zvon, ca un militar de la smurd a fost refuzat la cererea de procurare a unei arme letale, sper sa nu fie adevarat deoarece se incalca legea.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
cipix

Post by cipix »

aurorauno wrote::shock: Nu ai tras niciodata?Esti sigur ca ai dreptul legal sa iti cumperi?
"Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:

persoanele care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate;

persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate."

Magistrat, si nu m-as risca sa ma apuc sa trag pe undeva fara sa am autorizatie:)
radu.b

Post by radu.b »

cipix wrote:
aurorauno wrote::shock: Nu ai tras niciodata?Esti sigur ca ai dreptul legal sa iti cumperi?

Magistrat, si nu m-as risca sa ma apuc sa trag pe undeva fara sa am autorizatie:)
Buna ziua.
Incercati SD9 de la S&W. Este cam ce trebuie pentru "civili ",sa spunem asa. Este usor este compact este precis si nu in ultimul rand este noutate 2011. Este doar parerea mea .
Cu respect.
cipix

Post by cipix »

E putin mai mare decat un sigp239, insa mult mai iefin, probabil si pentru faptul ca este din polymer. Arata totusi bine. Exista si vreun model mai mic? Arw aduce modelul acesta? Nu l-am vazut pe site.
Dr.G

Post by Dr.G »

Pai, daca Sig-ul consideri ca e prea scump, ai mai avea de ales, in afara de ce ti-au recomandat coledzii, sa te-ndrepti spre un Fort 17, de exemplu,cu glont, 9x17 sau 9x18 mm, sau sa te duci la ... , sa vezi si sa tragi cu un Cobra israelian, 9x18 mm, Acuma, nu te poti vaita ca n-ai de unde s-alegi. Si nu se poate sa nu fii fericit, indiferent ce-o sa-ti iei. Trebe , numai, vorba colegului, sa te duci, sa le pipai la tine-n mana, si sa tragi cu ele, neaparat.
cipix

Post by cipix »

Sunt convins ca o sa le incerc pe toate.
Ce parere aveti despre M&P urile compacte de 9mm ? Vad ca sunt mai mici decat SD9.
Post Reply