Fort 10 R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ionicamelinte

Re: Fort 10 R

Post by ionicamelinte »

Safe&Sound wrote:
ionicamelinte wrote:va salut!
din cate am vazut, pe forum e un detinator de fort 10 r (poate sunt mai multi). imi poate spune cineva care a tras cu el cum se comporta? la testat cineva? ce grup are(tinand cont ca are o teava scurta)? vreau sa imi cumpar unul si mi-ar fi de folos informatiile unui posesor!
va multumesc anticipat!
cu respect,
ionica.
Daca esti in cautarea unei arme de autoaparare, din otel, fiabila de dimensiuni reduse si usor de purtat zilnic, cred ca Fort 10R este alegerea cea mai fericita. Fort 10R deriva dintr-o arma "adevarata" ce foloseste munitie de razboi asadar solutia constructiva e una de incredere ca si la "fratii" sai mai mari din familia Fort. L-am vazut in poligon, "la lucru" pe cel al lui nicutu(ROMSDC) si mi-a placut mult, a tras foarte bine cu toate munitiile in cal 9mmRubber prezente la acea sesiune de poligon.
multumesc mult
intr-adevar asta vreau: otel,fiabilitate, dimensiuni mici, pt port zilnic. m-ar mai interesa daca poti sa-mi spui cit de bine grupeaza, are ceva precizie sau trage dupa colt (desi nu prea cred sa traga dupa colt cu munitie buna ca e fort :) )
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Cum spuneam, trage si grupeaza foarte bine in distantele acceptate pentru autoaparare (3-5-7metri) cu toate munitiile cu care a fost incercat. Daca il vrei pentru autoaparare si nu ai o mana prea mare e alegerea perfecta.
nicutu

Post by nicutu »

Salut,

Nu am mai intrat de ceva timp pe site..
Din pacate nu pot spune ca am testat asa cum as fi vrut din diferite motive (nelegate de arma).
Totusi,
precizie: la o serie rapida de 5 focuri de la 5 m intr-o cutie de 10 cm x 7 cm, am nimerit de 3 ori.
putere: forta de impact a bilei e ceva mai mica decat la o arma cu teava mai lunga
fiabilitate: nu am avut probleme desi am tras cu cartuse de diferite puteri
finisaj: bun

Obs. Usor de purtat zilnic, precizia este direct legata de "experienta", avand in vedere cursa tragaciului relativ lunga.

Nicu.
Fort-10R
vali rfo

Post by vali rfo »

Salut. De cateva zile sunt posesorul unui Fort 10r. Am facut un test comparativ cu un fort 12r. Sincer de la 5 m nu am sesizat vreo diferenta de putere sau grupaj. De la 10 m a grupat un pic mai bine 12le. Dar am o problema. Arma mea nu vrea sa traga decat cu munitie grand power. Cu libra si fort se blocheaza. Nu ejecteaza tubul cum trebuie. Mi se pare arcul recuperator foarte tare. Mult mai tare decat la fort12. Ca idee, cu munitie fort grupeaza bine, dar e mult mai slaba decat grand power, iar libra e dezastru- de la 5 m nu am reusit sa nimeresc o carte de telefon. Cu celelalte am facut-o fara probleme de la 10.
tevez

Post by tevez »

vali rfo wrote:Salut. De cateva zile sunt posesorul unui Fort 10r. Am facut un test comparativ cu un fort 12r. Sincer de la 5 m nu am sesizat vreo diferenta de putere sau grupaj. De la 10 m a grupat un pic mai bine 12le. Dar am o problema. Arma mea nu vrea sa traga decat cu munitie grand power. Cu libra si fort se blocheaza. Nu ejecteaza tubul cum trebuie. Mi se pare arcul recuperator foarte tare. Mult mai tare decat la fort12. Ca idee, cu munitie fort grupeaza bine, dar e mult mai slaba decat grand power, iar libra e dezastru- de la 5 m nu am reusit sa nimeresc o carte de telefon. Cu celelalte am facut-o fara probleme de la 10.
Felicitări pentru achiziţie. Arcul e cam tare, aşa mi s-a părut şi mie. Se poate pune unul mai slab dar pot apărea probleme la muniţia
puternică. Un pic de exerciţiu nu strică, sau mergi cu cartuş pe ţeavă, trăgaciul e tare şi la o manipulare corectă nu pot apărea belele.
Este prima dată când aud că se blochează un Fort cu muniţie Fort, ai curăţat arma bine? Poate are nevoie de un pic de "rodaj".
Muniţie Grand Power nu există.
Libra este o muniţie imprecisă, dar parcă nu chiar aşa, poate e din cauză şi de armă nouă, neobişnuit cu ea, etc. Există muniţie Fort,
AKBC, Oskursan, YAS...eu nu m-aş complica cu Libra.
krudu

Post by krudu »

tevez wrote:
vali rfo wrote:Salut. De cateva zile sunt posesorul unui Fort 10r. Am facut un test comparativ cu un fort 12r. Sincer de la 5 m nu am sesizat vreo diferenta de putere sau grupaj. De la 10 m a grupat un pic mai bine 12le. Dar am o problema. Arma mea nu vrea sa traga decat cu munitie grand power. Cu libra si fort se blocheaza. Nu ejecteaza tubul cum trebuie. Mi se pare arcul recuperator foarte tare. Mult mai tare decat la fort12. Ca idee, cu munitie fort grupeaza bine, dar e mult mai slaba decat grand power, iar libra e dezastru- de la 5 m nu am reusit sa nimeresc o carte de telefon. Cu celelalte am facut-o fara probleme de la 10.
Felicitări pentru achiziţie. Arcul e cam tare, aşa mi s-a părut şi mie. Se poate pune unul mai slab dar pot apărea probleme la muniţia
puternică. Un pic de exerciţiu nu strică, sau mergi cu cartuş pe ţeavă, trăgaciul e tare şi la o manipulare corectă nu pot apărea belele.
Este prima dată când aud că se blochează un Fort cu muniţie Fort, ai curăţat arma bine? Poate are nevoie de un pic de "rodaj".
Muniţie Grand Power nu există.
Libra este o muniţie imprecisă, dar parcă nu chiar aşa, poate e din cauză şi de armă nouă, neobişnuit cu ea, etc. Există muniţie Fort,
AKBC, Oskursan, YAS...eu nu m-aş complica cu Libra.
Munitie Grand Power exista si am tinut eu in mana ambele feluri de cutii cu siglele akbs si gp pe ele si zice ca sunt produse la rusi pentru gp.vizita la un magazin aprovizionat si se poate vedea.
GP T12M 10*28
tevez

Post by tevez »

Da, adică e AKBC. Voi vizita magazinul dvs. aprovizionat zilele astea oricum.
krudu

Post by krudu »

tevez wrote:Da, adică e AKBC. Voi vizita magazinul dvs. aprovizionat zilele astea oricum.
mgazinul la care am vazut e la ploiesti si avea cutii cu ambele calibre asa cum am zis cu sigle akbs si gp pe ele si chiar zicea ca sint facutei. rusia pt gp deci este munitie gp ca sa zic.
GP T12M 10*28
tevez

Post by tevez »

Bine, există muniţie G.P., este cea mai bună de pe Pământ, T910 la fel, Băsescu rulează, nu fi Geoană, Fortu' e naşpa, oricum părere mea
nu contează fiindcă n-am mers în vizită la buncăre speciale unde se fac muniţii pentru fostul KGB (se ştie că ăia trăgeau cu bile) şi nici
n-am spart niciun zamak, nu?

Ideea e că Fortul 10 trage cu orice muniţie, eu unul n-aş băga akbc, nu fiindcă nu ar rezista (a testat Nicutu de mult şi e ok), dar fiecare
e liber să facă ce vrea.
sepuku

Post by sepuku »

:) :) heheh,asta da performanta. -Daca ati reusit sa-l acriti pana si pe Tevez,nu ma gandeam s-o vad si pe asta !!! Ma alatur lui si sustin si eu: GP E CEL MAI JMEKER" PISTOL !!! Cu acestea fiind spuse ati putea va rugam frumos sa faceti in asa fel incat sa nu mai auzim nimic cel putin doua saptamani de GP si AKBS ??? VA MULTUMIM !!!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
krudu

Post by krudu »

Pai daca eu am gp pentru mine e cel mai bun.ca doar il stiu cel mai bine.fort nu stiu decat ce am citit si ca e mai subtirel.de altele de otel tot asa stiu ce zice uni sau alti pe forumuri.iar munitie nu folosesc tot decat akbs ca decat gp aduce in calibrul 10*28.si uite ca pt mine nu e arma si munitie mai buna.
GP T12M 10*28
Self Defense

Post by Self Defense »

krudu, Fort-ul e subtirel? cred ca ti-a sarit mansonul de la GP si te-a lovit in cap:)). Am auzit ca se mai intampla. Pt curiozitatea ta, incearca sa gasesti un Fort in cal. 45 si trage cu el. O sa fii surprins.... pe langa faptul ca e mai puternic decat pistolul tau (am facut comparatie, stiu ce vb), nici nu risti sa-ti sara mansonul in cap:). Oricum, cand mai tragi cu GP-ul tau, iti recomand sa-ti cumperi si asa ceva http://hainedelucru.biz/category.php?id_category=34
Fort 12RM cal. .45 Rubber
aurorauno

Post by aurorauno »

Nooo,tinand cont ca e cea mai puternica munitie/cel mai puternic pistol, recomandat cand tragi cu GP cred ca este un costum d-asta : :mrgreen:
Attachments
1.EOD_EOD9_main.jpg
1.EOD_EOD9_main.jpg (71.07 KiB) Viewed 15076 times
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Self Defense

Post by Self Defense »

In cazul fortului, costumul asta e pt cel in care se trage.... in cazul GP-ului costumul e pt cel care trage :))
Fort 12RM cal. .45 Rubber
onyboy

Post by onyboy »

Self Defense wrote:In cazul fortului, costumul asta e pt cel in care se trage.... in cazul GP-ului costumul e pt cel care trage :))
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Post Reply