Hunter 440 sau CFX sau Maxima?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

arrow
Site Admin

Re: Hunter 440 sau CFX, 4,5 sau 5,5

Post by arrow »

Jay wrote: Urmatoare intrebare este pentru Firma Arrow. eu fiind din sighetu marmatiei, cel mai apropiat magazin al dumneavoastra este in cluj napoca. cand ma hotaresc sa cumpar produsul respectiv (avand notificarea depusa la politie) pot comanda pe internet (e-mail) produsele, si cand primesc confirmarea ca sunt in stoc la magazin (Cluj) atunci sa ma duc dupa ele? sau se poate trimite prin posta? nu vreau sa ma duc de mai multe ori in Cluj
Nu expediem prin posta nici un fel de produse. :cry:
Nu trebuie sa mergeti la Cluj decat o data, atunci cand cumparati arma. Puteti verifica la telefon daca e pe stoc, si in caz ca nu e, o puteti comanda telefonic si in cel mult 1 saptamana soseste.
Tel. mag. Cluj: http://www.arw.ro/magazine.php

Marius
Jay

Post by Jay »

mai am cam 2 intrebari shi gata :D
1. Un CFX pana la ce distanta bate? adica daca a-si vrea sa trag intr-o cutie de .... bautura carbogazoasa (nu fac reclama :) ) atunci pana la ce distanta pot face acest lucru? 100m? 200m? cat? :?:
2. Ce luneta sa iau pentru un CFX? aceasta intrebare am mai pus-o dar totusi mai mult de 200 ron nu vreau sa dau pe el. nu prea inteleg cum e cu 3-9x? se poate regla de la 3x pana la 9x zoom-ul? ceva de genul LUNETA SPORT 3-9X40 NORCONIA ar fi bun nu? la competitii n-am de gand sa ma duc,numai pentru hobby, si asa nu cred ca mi-ar trebui o luneta de 10 mil. prindere exista pentru aceasta luneta sau trebuie sa-mi cumpar separat? (de care?) :shock:
thanx
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Jay wrote:nu prea inteleg cum e cu 3-9x? se poate regla de la 3x pana la 9x zoom-ul? ceva de genul LUNETA SPORT 3-9X40 NORCONIA ar fi bun nu? la competitii n-am de gand sa ma duc,numai pentru hobby, si asa nu cred ca mi-ar trebui o luneta de 10 mil. prindere exista pentru aceasta luneta sau trebuie sa-mi cumpar separat? (de care?) :shock:
thanx
1. Da, magnitudinea (marirea) e variabila de la 3x la 9x.

2. Luneta SPORT 3-9X40 NORCONIA nu are suporti. Se cumpara separat.

3. Pt. o arma ac puternica e cam slabuta, e posibil sa se deregleze destul de des, ceea ce presupune reglari frecvente, dar poate ca nu, avand in vedere ca la service, nu prea avem acest tip de reclamatie.
temp

Post by temp »

Eu am un Norconia 3-9x32 si sunt foarte multumit cu luneta, am ajuns peste 2000 de gloante fara sa trebuiasca sa reglez luneta. CFX are recul mare si am strans suruburile la suport de luneta cat de tare am putut.

Ca sa poti trage la distante mari iti trebe o luneta mai puternica(12x,16x,24x) si sa aiba MIL-DOT Recticle(adica are gradatii). Cu o luneta buna poti sa tragi pana la 90-100m maxim(dupa 100m are abatere foarte mare).
- Am tras si la 100m dar in tinte mari pentru ca nu puteam aprecia abaterea cu luneta mea(cred ca cu MIL-DOT poti nimeri si tinte mici).
- cand trageam la 90m puneam cutii de spray foarte lungi(care erau impotriva tantarilor si aveau lungime 40cm) si le nimeream cu arma asezata... E foarte greu sa apreciezi abaterea si de aia am folosit cutii lungi...
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Jay

Post by Jay »

AC Sniper wrote:Daca vrei neaparat frumusete,aspect si precizie de la ac-ul tau ia-ti o Maxima de 5,5 sau 6,35 si n-o sa-ti para rau chiar daca este break-barrel.
Ma gandesc la un Maxima, dar daca mi-as lua unu de 6.35 dau o groaza de bani pentru pelleturi.
Merita sa dau cu 2 mil mai mult pentru o Maxima decat pe un CFX? Bine, arata mai bine, dar ca performanta este mai buna decat un CFX? sau acei 2 milioane reprezinta doar look-ol?
Mersi :D
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Maxima este si in cal.5,5 iar avantajul fata de CFX este si aspectul(forma patului,a crosei si a ulucului,tragaci auriu,culoarea lemnului),dar avantajul cel mai important mi se pare a fi tragaciul care este mult mai sensibil decat la celelalte arme Gamo si care te ajuta mult la precizia tirului.Dezavantaj al Maximei(dar care il are si CFX-ul,cred) ar fi inaltatorul care are un pic de joc in bolt-ul cu care este prins insa eu l-am rezolvat cu putina lita de la un cablu electric,lita care am infasurat-o pe bolt in spatiul in care inaltarorul avea joc,dupa care l-am reglat din nou pe punct si de atunci nu mai am probleme.Cred ca toate modelele cu muzzle-break de la Gamo au problema asta la inaltator pentru simplu fapt ca daca vrei sa reglezi arma la distanta mai mare(30-35m),trebuie sa ridici inaltatorul mult mai sus decat la un Hunter 440,deoarece catarea care este fixata pe muzzle-break se afla intr-un plan mai ridicat decat la Hunter.Ridicand inaltatorul mai sus surubul cu rotita de la care faci reglajul sus-jos isi pierde din fermitatea cu care tine inaltatorul si la fiecare tragere se deregleaza cate un pic,insa dupa ce l-am rezolvat dupa cum am spus mai sus nu mai am probleme de genul asta cu el.Oricum odata ce-i pui luneta,Maxima arata bestial si poti sa-i scoti complet si catarea si inaltatorul.Daca preferi neaparat teava fixa ia-ti CFX-ul insa pe mine nu ma deranjeaza deloc daca este break-barrel.Chestia cu jocul care poate sa-ti apara la baza tevii,in locul in care este fixata cu un surub-bolt de corpul armei iti apare cred de la 15.000 de focuri in sus daca ai grija de arma sa-i dai cu putina vaselina.Pana atunci iti iei si alte ac-uri pe masura ce vor aparea pe piata.Eu am Maxima de 2 luni si am tras doar 300 de focuri cu ea(si am tras mult dupa standardele mele) asa ca pana la 15.000 mai este mult.Mai mult trag cu Hunter-ul cu care am tras vreo 5000 de focuri de 3 ani de cand il am si pot sa spun ca trage mai frumos si mai silentios decat la inceput cand era nou.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Jay

Post by Jay »

ce bine ar fi daca m-as putea hotari in legatura cu ce sa cumpar.
cfx-ul e bun, fixed barrel, dar plasticul ma dispera,
maxima arata bine dar nu stiu sa dau sau nu 2 mil in plus pentru asta
de hunter 440 nu stiu ce sa zic.
important e ca vreau ceva cu pat de lemn. nu pot sa-mi permit sa iau ceva care n-o sa-mi placa, si sa iau altul :( atatia bani nu am :)
:cry:
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Alegerea iti apartine.Singurul ac Gamo cu teava fixa si pat de lemn este CF-30 insa nu este asa de precis ca cfx-ul,hunter sau maxima.Nici un model de la Gamo nu este perfect din toate punctele de vedere.Perfectiunea o gasesti la un PCP cum ar fi FX Gladiator(parerea mea, :wink:). Ia-ti un cfx si in timp dai comanda de un pat de lemn de pe www.airguns.ro care sa se potriveasca perfect la cfx-ul tau.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Dabija

Post by Dabija »

Hunter 440 ... pat de lemn, putere , fiabilitate ... recul ... e buna si arata bine

Maxima ... mecanism si putere cam la fel ... restul e chestie de gust

CFX in afara patului de plastic nu prea ai ce sa-i reprosezi ... poti schimba patul cu unul de cf 30 sau cu unul de lemn facut de maniac(airguns.ro)

Intre aceste trei modele nu prea trebuie sa stai mult pe ganduri ... toate sunt foarte bune si asemanatoare la caracteristici ... asa ce hotarastete la ce ti se lipeste de sufletel mai repede. Oricum nu gresesti indiferent pe care o cumperi.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Jay

Post by Jay »

M-am hotarat :)
am intrat pe forumul airguns si am gasit oferta lui Maniac, care m-a lasat cu un gust amar in gura. 250Ron cel mai ieftin pat din lemn.
Raman la Maxima. cfx + pat de lemn imi iese la 950 Ron, iar maxima este 910 Ron.
Este evident ca raman la Maxima 8) , desi este un break-barrel, cea ce nu cred ca ar conta mult pentru mine, doarece foarte mult nu o sa trag cu el, shi pana ajung la 15.000 de focuri poate imi cumpar alta arma.
Mersi pentru raspunsuri.
:D
Post Reply