Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Safe&Sound

Re: Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?

Post by Safe&Sound »

macarici wrote:
Safe&Sound wrote:Frumos, nimic de spus. Acum sa-l vedem si la teste cum se comporta cu munitia de .45. Sper ca in cateva zile sa reusim sa vedem un Fort 17R cal.45 Rubber in poligon.
Cand si unde va fi urmatorul poligon unde poate fi vazuta noua minune?
Ca tare-s curios!
Va fi un grup mic mergem sa testam Fort 17 cal .45 pe care il va cumpara unul dintre noi. Promit sa revin cu detalii pe privat. Astazi.
marshall

Post by marshall »

Hei, hei,
s-a tras? cum e? Tare ma mananca buzunarul, dar trebuie sa fac loc in permis. :)

pls, news
CZ 83
FORT 14R
gunsmith

Post by gunsmith »

marshall wrote:Hei, hei,
s-a tras? cum e? Tare ma mananca buzunarul, dar trebuie sa fac loc in permis. :)

pls, news
Pana vin parerile utilizatorilor, uitati cateva filmulete cu Fort 12RM in cal 45:

http://www.youtube.com/watch?v=Q42KpQ8J ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Kp2gGJuJ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=NtviLwsv ... re=related
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
tevez

Post by tevez »

Am tras eu câteva cartuşe. Puterea mare, precizie excelentă. Deocamdată avem doar muniţie Fort dar eu sunt mulţumit de ea,
să fie aprovizionate constant magazinele şi e ok. Revin cu impresii după ce merg la UTI, sunt plecat din capitală momentan.
@Gunsmith: Super tari filmuleţele! 8)
sith

Post by sith »

Felicitari pentru achizitii in .45. Eu tot pe 9 raman si bineinteles, fan Fort (pe bila) ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

sith wrote:Felicitari pentru achizitii in .45. Eu tot pe 9 raman si bineinteles, fan Fort (pe bila) ...
E, că Forturile pe glonţ nu ţi-or plăcea. :P
sith

Post by sith »

Pe glont am alte preferinte ... Cand o sa se dea drumu, daca se va da ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
petru100

Post by petru100 »

E adevarat ca .45 are reculul mult mai mare fata de 9 mm? A tras cineva cu ambele tipuri de cartuse sa ne zica ce si cum?

Multumesc,

Petru
tevez

Post by tevez »

Da, este mai mare, în sensul că se simte oareşce recul, dar nu e în niciun caz un recul puternic.
krudu

Post by krudu »

Am auzit pareri cum ca bila mare si tubul de 10 mm scurt nu lasa prea mult loc pentru pulbere cate sa arunce o bila mare si relativ grea. Ca 1,5 grame nu este cea mai grea bila pe piata acum.
GP T12M 10*28
tevez

Post by tevez »

krudu wrote:Am auzit pareri cum ca bila mare si tubul de 10 mm scurt nu lasa prea mult loc pentru pulbere cate sa arunce o bila mare si relativ grea. Ca 1,5 grame nu este cea mai grea bila pe piata acum.
Şi eu am auzit părerea respectivă, e democraţie, dreptul la opinie nu e îngrădit. Cert e că pulberea din muniţia FORT de cal. . 45 este
suficientă cât să-i dea o forţă impresionantă bilei. Despre alte muniţii în cal. .45 rubber nu ştiu, poate aşa o fi, le voi testa când vor
ajunge în România, cert e că dacă cineva se îndoieşte de muniţia Fort de cal. .45 chiar şi după vizionarea filmuleţelor de la Joiţa poate
merge la poligon să tragă şi să se convingă, am înţeles că la UTI este un pistol disponibil de închiriat pentru cei interesaţi.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

krudu wrote:Am auzit pareri cum ca bila mare si tubul de 10 mm scurt nu lasa prea mult loc pentru pulbere cate sa arunce o bila mare si relativ grea. Ca 1,5 grame nu este cea mai grea bila pe piata acum.
Nu trebuie sa fie mai grea, greutate si pulbere are fix cat ii trebuie ca sa loveasca foarte puternic tinta. Potrivit afirmatiilor instructorilor de tir din Complexului de tir sportiv de la Joita, este singura bila de cauciuc care darama fara probleme toate tintele din metal in care se trage cu pistol cu glont in competitii sportive.
Pareri din astea de care ai auzit sunt multe si toate au un scop anume cand sunt enuntate si mai ales cand sunt afisate pe forumuri publice.

Munitia AKBS 10X28 la care faci aluzie, asa "ca sa priceapa iapa" este o munitie periculoasa din multe puncte de vedere pentru arma si pentru tragator. Armei ii face rau pentru ca fiind in tub de otel uzeaza prematur si defecteaza tot mecanismul de extragere a tubului si mai ales camera cartusului. Tragatorului ii face rau pentru ca la distante mici munitia aia isi depaseste scopul si asta va crea mari, chiar foarte mari probleme penale.
Recunosc faptul ca mi-am cumparat si eu AKBS in 9mm pentru Fort 17 insa, dupa ce m-am documentat bine si pentru ca tin la arma mea, mi-am propus sa nu folosesc niciodata in poligon la trageri de antrenament. Voi pastra in schimb mereu la indemana pentru situatii veritabile de autoaparare.

Doresc sa ii anunt pe toti acei care se vor grabi se "revolte" sa conteste si sa imi ceara socoteala ca "de unde stiu eu?" ca nu am de gand sa polemizez pe aceasta tema, neavand de gand sa pic in capcana unui subiect de tip trolling si nici nu doresc sa mai implic in asa zise "lupte cu scop comercial". Informatiile care stau la baza afirmatiilor mele din aceasta postare sunt publice si se gasesc fie la Complexul de Tir Sportiv de la Joita, fie in cunostintele armurierilor seriosi(din tara si strainatate) cu care am discutat subiectul, fie in legea penala din Romania.
Acest ultim paragraf se adreseaza in special celor inregistrati pe acest forum in ultimele cateva saptamani.
baraka

Post by baraka »

Buna tuturor.
Am luat azi in sfarsit un Fort 17 cal 0.45 de la un magazin din Cluj. Pretul cu 50 Ron mai mare ca la Bucuresti. nu mare lucru...dar munitia m-a uscat : ...4 RON buc..la 100 cartuse se simte. E superb si mutumesc baietilor de pe acest forum datorita carora am ales acest tip de arma. Pentru un amator toate armele din vitrina aratau f bine si e greu de inteles de ce sa nu cumperi un mauser, sau un RG la preturi mult mai mici care la prima vedere nu arata mult mai rau decat Fortul. Vanzatorul a fost amabil si mi-a aratat pe indelete mai multe modele..stiam ce vreau dar nu ai ocazia asta in fiecare zi :).
Un sfat interesant dat de vanzator: nu spune la politie ca ai luat si cartuse deocamdata ca sa nu-ti cera cateva pentru ...''teste'' ????...Ati mai auzit asa ceva? se preteaza politia la chestii de astea pentru cateva cartuse gratis? Mi-a facut factura separata pe arma si cartuse. De acum inregistrat si poligon sa vedem ce stie sa faca.
tevez

Post by tevez »

Când cumperi un pistol cu glonţ sau o carabină, duci 5 gloanţe la IPJ care sunt trase şi oprite la ei "în vederea înregistrării
proiectilului şi a tubului-martor în evidenţele operative ale Inspectoratului General al Poliţiei Române". Uneori se mai
greşeşte şi se aplică această prevedere şi la alte arme, poate din automatism, poate din curiozitatea faţă de o muniţie
nouă. Oricum, să mergi cu el să ţi-l treacă în permis în termenul legal, fără muniţie, nu e obligatoriu la neletale.
Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente.
aurorauno

Post by aurorauno »

Exact,la armele cu glont se duce munitie,insa nu 5 ,din cate imi amintesc am dus 4,3 au fost trase de fata cu mine,unul s-a pastrat ca "tub martor".La neletale nu vad rostul,probabil nenea vanzatorul nu stia cum sta treaba,desi ar fi trebuit.Felicitari pentru alegerea armei,sa o porti sanatos si fara incidente,apropo,ai un nume cu un inteles interesant dar cunoscut de putini : "baraka"?Ai fost in Legiunea Straina?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Post Reply