Ce zice legea despre modificarea unei arme de autoaparare?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Guest

Ce zice legea despre modificarea unei arme de autoaparare?

Post by Guest »

Salut,

Stie cineva ce prevede legea pentru cazurile in care o arma de autoaparare este modificata ( ex. se reduc in dimensiune sau elimina obturatiile de pe teava unui pistol cu bila de cauciuc ) ?

Precizez ca intrebarea nu este in ideea incarcarii cu glont, ( caci astfel atacatorul ar fi grav ranit, si deci clar ca pedeapsa legala ar fi aspra ) ci doar pentru a mari precizia bilei de cauciuc.

De asemenea, stie cineva ce prevede legea pentru cazul in care arma de autoaparare cu bila de cauciuc se foloseste sub distanta minima de 5 metri? ( daca atacatorul e la 2 m de ex )

Am inteles ca energia cinetica la revolverele cu bila ar fi de 30 Kj, ce parere aveti, este mult sau putin? Care ar fi energia cinetica maxima la o bila de cauciuc pentru a nu penetra corpul?

A folosit cineva o astfel de arma intr-o situatie de autoaparare pe om? N-as vrea sa dau banii pe ea, si la nevoie, dupa somatie, sa fie nevoie sa trag in atacator si acesta sa se uite la mine nelamurit, eventual de 5 ori mai suparat decat inainte, si sa isi continue atacul.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Indiferent de viteza unei bile de cauciuc,nu cred sa penetreze corpul.Chestia asta este SF(parerea mea).Cauciucul nu este destul de dur si mult prea elastic pentru a patrunde.Totul se rezuma la energia cinetica dezvoltata la lovire,la impactul psihologic asupra agresorului si la punctul in care este lovit agresorul.Bila de cauciuc descarca 100%energie cinetica la lovire asa ca daca lovesti agresorul in plex de exemplu,cu siguranta ca-l pui la pamant(asta cu conditia sa nu aiba prea multe haine pe el care sa atenueze din socul impactului) si ii mai faci si-o vanataie pe masura.Daca-l lovesti la cap,gat,chestii personale :oops: :lol: e mult mai grav si s-ar putea in primele doua cazuri sa ajunga pe masa de operatie iar in ultimul caz il lasi fara urmasi.
Last edited by AC Sniper on Mon Feb 06, 2006 10:44 pm, edited 1 time in total.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sorin mok

Post by sorin mok »

Dar nu cumva posesorii de astfel de arme s-au plans mereu pe forum de imprecizia lor? Chiar si al distante de 5 metri!!
Si atunci degeaba exersezi si esti extrem de precis cu o arma AC, daca intr/o situatie de criza bila de cauciuc merge unde vrea ea.

Personal as trage la cap sau gat, dar se duce proiectilul acolo unde am ochit?
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Despre cat de precise sunt iti spun drept ca nu stiu prea multe.Poate Luciano sa-ti dea mai multe detalii despre ce anume te intereseaza.Eu unul nu am incredere deloc in armele cu bila de cauciuc sau cu gaze.Visez la ziua cand vom putea si noi sa tragem cu gloante de plumb si nu de cauciuc,dar nu cred sa vina vreodata ziua aceea in tarisoara noastra.Deh,ma lamentez ca o baba... :lol: scuze!!!Si armele sa nu se mai importe cu 100% accize de parca am fi o tara de teroristi,ce naiba...
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Luciano

Post by Luciano »

Sfatul meu e sa nu arunci banii pe o arma cu bila de cauciuc, numai daca nu cumva ai prea multi si nu stii ce sa faci cu ei. :wink:

Armele neletale cu bila de cauciuc ce se comercializeaza in Ro, ma refer la pistoale, sunt niste jucarii ptr copii mari si in afara de efectul psihologic asupra unui agresor neexperimentat nu te pot apara, in schimb in necunostinta de cauza induc un fals sentiment de siguranta utilizatorului.
Situatia se schimba total cind vorbim de arme lungi neletale pusti... cu cit calibrul este mai mare cu atit sunt mai eficace, din pacate nu le poti purta zi de zi cu tine... decit eventual in masina.

La capitolul precizie... revolverul meu sta extrem de prost, nu prea poti nimeri tinta decit de la distanta mica ~1m.

La capitolul energie cinetica sta la fel de prost: nu poate decit cel mult sa inerveze mai tare agresorul, cu exceptia cazului in care-l nimeresti in ochi... atunci probabil il nenorocesti si situatia poate deveni neplacuta si ptr tine.

In lege nu se specifica ca nu ai voie sa-l folosesti sub o distanta minima in caz de autoaparare... dar uzul de arma neletala nejustificat este contraventie: amenda 20-50 mil + confiscare.

Legea e destul de restrictiv facuta astfel ca nu este un capitol dedicat modificarilor de arme neletale si daca toate intra in aceeasi categorie e cam nasol deoarece intri la penal Art 138: adica inchisoare de la 2 la 8 ani.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Post Reply