Fort 9

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Fort 9

Post by tevez »

A apărut şi Fortul 9, nu arată ca în pozele pe care le găsiseră colegii pe site-urile ruseşti,
este mai bine finisat şi nu are prăsele din lemn sau imitaţie de lemn.
Arată cam aşa:
Image
Image
Un coleg şi l-a cumpărat şi-l aşteptăm cu impresii după prima tragere. :mrgreen:
Pentru că Fortul 10 a fost ok, nu văd de ce acesta din oţel nu ar fi la fel,
ba chiar mai bun, dacă ţinem cont de faptul că are crosa ceva mai generoasă.
Calibrul este 9mm rubber şi este ceva mai scump ca 10-le.
tevez

Re: Fort 9

Post by tevez »

Poze de pe forumul rusesc:
http://www.travmatik.com/forum/travmati ... y/fort-9r/
Poză cu Fort 9 rubber postată de nashu999 aici pe forum:
http://arw.ro/forum/download/file.php?id=546
cristyg85

Post by cristyg85 »

Nu stiu, frate, e naspa raaau :P Cum sa iti iei un asemenea pistol?
Revin maine cu pareri de la UTI :P

P.S.: taxa de foto, te rog :P
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
nashu999

Post by nashu999 »

maestre cristy 85 chiar e naspa rau hehehe te astept sa vad ce ai facut la UTI. ca eu am fost de cum l-am cumparat si sincer mi-a placut mult mic puternic il simti in mana maner ceva mai mare ca la f 10 trei praguri pina la ''plici'' adica la trei deja loveste..sincer cred ca trebuie putin sa ma obisnuiesc cu tragaciul evident mai tare .apropo am vb si dupa 1 iunie imi fac prasele de lemn la mld asa mi-au spus si de obicei in proportie de 99% se tin de cuvant.Am tras si cu f17 de 45 da ptr cineva cam de 1.80 cred ca este perfectiunea pe bila .alta precizie alta putere alta personalitate ..dar sa revenim la f 9 sunt curios sa trag cu munitie akbc daca cumva ai incercat u sa imi zici cum mere ..
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
tevez

Post by tevez »

nashu999 wrote: ..dar sa revenim la f 9 sunt curios sa trag cu munitie akbc daca cumva ai incercat u sa imi zici cum mere ..
Tu ai tras cu muniţia Fort de 9 mm? Cum fu? :D
gunsmith

Post by gunsmith »

Nasule nu tii de loc arma ta, munitia pe care tocmai ai pomenit-o nu face bine la santatea micului 9,camasa de otel dauneaza grav sanatati.Dar asa suntem noi, doctorul spune ca nu avem voie slana,palinca si carnati si mai rau ni se face pofta :lol: .
Trecand la lucruri serioase, sa inteleg ca munitia FORT in 9mm nu te-a multumit?
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
nashu999

Post by nashu999 »

pai fu puternica si precisa la f 17 cal 45 m-a '' speriat '' ce zgomot face si ca putere imi pare chiar riscant sa incerce cineva chiar si ptr autoaparare (la 15 m. baza si centru si nimerit in mijl. tinta lovit in fundul poligonului si ajunj in casca mea )asta am vazut la cei doi cumparatori care au venit impreuna cu mine la uti sa incerce armele noi. la f 9 al meu domnul Flip care are "oarece '' mana primul foc la 10 m lovit in al doilea cerc primul fiind mijlocul. eu mai slabut dar ca recul la pistol destul de mare ,putere mare tinind cont ca la 10 m a lovit la fel in fundul poligonului si a ajuns iar linga noi... deci multumitor sa vedem si parerea lui cristy
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
nashu999

Post by nashu999 »

ba da maestre sincer m-a multumit chiar foarte multumit dar ma impinge curiozitatea sa trag citeva si ''dalea'' ca doar nu s-o strica ghiara ... ca de se indoaie o mai tundem putin dupa cum zic unii.. oricum acuma serios chiar e puternica munitia dar vreau sa vad si alt ceva si sa compar.tot ce este tare devine si mai tare cind are element de comparatie..sper sa nu risc prea mult ptr ''micutul meu''
gunsmith

Post by gunsmith »

nashu999 wrote:ba da maestre sincer m-a multumit chiar foarte multumit dar ma impinge curiozitatea sa trag citeva si ''dalea'' ca doar nu s-o strica ghiara ... ca de se indoaie o mai tundem putin dupa cum zic unii.. oricum acuma serios chiar e puternica munitia dar vreau sa vad si alt ceva si sa compar.tot ce este tare devine si mai tare cind are element de comparatie..sper sa nu risc prea mult ptr ''micutul meu''
Cum spuneam cu slana si palinca,dar nu am fi oameni daca nu am ceda ispitei,iti urez bafta dar nu exagera.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
nashu999

Post by nashu999 »

ms nu voi exagera maxim 6 cartuse adica un incarcator.(mai greu e cu palinca si slana.. acolo cind aduce mandra de la sighisoara :D )o seara buna si merci inca odata
cristyg85

Post by cristyg85 »

incap 7 + 1 pe teava :oops:

Inca nu am fost la poligon... mi-e lene sa merg singur si cred ca mai aman cateva zile :D
Poate vii cu mine, tevez, dupa ce... :P

nashule, cunosti tu pe cineva caruia sa i se fi indoit gheara la fort ca a tras cateva AKBS? (in afara de mine! :roll: )
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
nashu999

Post by nashu999 »

pai nici pe tine nu te cunosc :lol: ... merem vineri in poligon? sa facem cunostinta?( cu ceva tinte ), da asa scrie si in cartea tehnica incap 7.si lasa incolo ghiara mai bine zi si mie unde sa nichelez culata ca unde stiam eu s-a dus la garla de cind cu criza asta..(daca sti sau ai vreo cunostinta da si mie un tel)
tevez

Post by tevez »

Eu zic să faci pe Zoraki experieţele de genul ăsta mai întâi, mai ales că la Fort ai garanţie.
Săpt. viitoare merem la un poligon câţiva forumişti, vorbim.
nashu999

Post by nashu999 »

da ai dreptate doar ca ma gindesc ca pe otel se poate nichela ce impediment ar putea aparea? pe zoraki cu siguranta nu mere nikel fiind antimoniu. oricum momentan sunt in dubiu dar cred ca v-a ramine asa pina la urma
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Eu cred ca e mai buna o cromare dura si daca vei cauta "cromare dura" cu Sf. Google vei gasi mai multe firme chiar si in Bucuresti care se ocupa cu acoperiri metalice. Initial pusesem in acest mesaj un link catre o firma din Timisoara dar ulterior am gasit cu google si firme din Bucuresti si am modificat mesajul.

Pentru nichelaj, ceva ani in urma cand eram pasionat de motociclete si am restaurat una, gasisem un atelier care facea tot felul de acoperiri undeva pe strada Magura Vulturilor (sectorul 3, Bucuresti). Desi era firma particulara, in stilul nostru romanesc, trebuia sa ii "ungi" putin pe cei care faceau pregatirea piesei (o etapa foarte foarte importanta) inainte de acoperire ca sa iti iasa treaba buna si iesea chiar bine.

Orice varianta alegi sa fii atent sa nu afectezi seria de pe manson. Cred ca o solutie ar fi ca un gravor sa iti adanceasca cumva seria pana la adancimea celorlalte marcaje de pe manson si apoi sa procedezi la nichelare/cromare.
Last edited by Safe&Sound on Wed May 11, 2011 5:38 pm, edited 2 times in total.
Post Reply