nou in zona

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
aikman

nou in zona

Post by aikman »

salutare ... sunt nou in zona ... am niste intrebari daca aveti timp si de mine ... vreau sa imi iau permis port-arma nonletala ... acum intrebarile :) :
1. unde este sediu la arme si munitii in constanta ?
2. certificatu medical pot sa il iau de la medicu de familie ?
3. psihologu autorizat ... trebuie sa intreb la ei care sunt doctorii agreati de ei ?
4. de la un permis din asta pana la un permis de vanatoare mai e cale lunga ?

multumesc anticipat
tevez

Re: nou in zona

Post by tevez »

aikman wrote:salutare ... sunt nou in zona ... am niste intrebari daca aveti timp si de mine ... vreau sa imi iau permis port-arma nonletala ... acum intrebarile :) :
1. unde este sediu la arme si munitii in constanta ?
2. certificatu medical pot sa il iau de la medicu de familie ?
3. psihologu autorizat ... trebuie sa intreb la ei care sunt doctorii agreati de ei ?
4. de la un permis din asta pana la un permis de vanatoare mai e cale lunga ?

multumesc anticipat
Salut,
Bun venit pe forum. Sediul AESP CT e mai mult ca sigur în clădirea IPJ, cam aşa e peste tot. Dă un telefon înainte
pentru siguranţă. Citeşte bine aici: http://www.politiaromana.ro/acte_necesa ... s_arma.htm
http://ct.politiaromana.ro/ro/informati ... c/arme.php
Certificatul medical se ia de la o clinică ce are dreptul să emită aşa ceva, în general cele care dau şi pentru permis
de conducere. Există o rubrică şi pentru medicul de familie, treci întâi pe la el. Analizele sunt serioase, nu poate
medicul de familie să dea "verdictul".
Psihologul - cam la fel ca la fişa medicală, în general clinicile care dau fişă medicală au şi psiholog.
Permisul e acelaşi ca pentru vânătoare, categoria armei e alta. Adică, să spunem că acum îţi vei lua o neletală, cu
bile de cauciuc sau aer comprimat. După ce parcurgi paşii de-a ajunge vânător, arma/armele de vânătoare vor fi
trecute tot în permisul de armă dobândit acum, dar la "rubrica" de letale.
Succes!
aikman

Post by aikman »

pasi sa devin vanator ce inseamna ?? se fac cursuri ? ... si daca trec de ele tre sa imi iau permis de arma letala ?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

aikman wrote:pasi sa devin vanator ce inseamna ?? se fac cursuri ? ... si daca trec de ele tre sa imi iau permis de arma letala ?
Ca sa poti ajunge sa iti cumperi legal o arma de vanatoare trebuie sa te inscrii intr-o asociatie de vanatori, sa faci un fel de stagiatura/ucenicie timp in care faci cursuri specifice, apoi daca promovezi examenele si dupa ce obtii permisul si autorizatia de cumparare poti sa iti cumperi prima arma de vanatoare. Vei putea sa cumperi doar arme letale lungi care sunt destinate vanatorii sau tirului(pentru antrenamente). Nu sunt foarte sigur daca "ucenicia" de care iti spuneam mai e necesara, stiu ca asa era regula.

Vanator in adevaratul sens al cuvantului e posibil sa devii in timp.

Informatii complete si pertinente despre subiect ai sa afli daca reformulezi intrebarea si o pui pe sectiunea "VANATOARE" a acestui forum. Succes!
tevez

Post by tevez »

Safe&Sound wrote: Vanator in adevaratul sens al cuvantului e posibil sa devii in timp.

Informatii complete si pertinente despre subiect ai sa afli daca reformulezi intrebarea si o pui pe sectiunea "VANATOARE" a acestui forum. Succes!
Exact. Eventual îţi faci cont şi citeşti rubrica "Cum devin vânător?? Toti pasii" de aici:
http://www.vinatorul.ro/public/forum/in ... d1d7eb6b4c
nashu999

Post by nashu999 »

salut,am citit ce ai scris mai sus in legatura cu analizele medicale si examenul psiho.Cred ca este de datoria mea sa iti spun cum si altii m-au invatat pe mine acum ceva timp si mi-au indicat locurile mai ieftine ca pret. In constanta fiind acum citeva luni plecat cu serviciul am vrut sa rezolv examenul psiho dar mi-au parut cam in foame de bani sunt doar doua cabinete care au dreptul la asemenea testari si iti iau cam 170---150 ron.(bucuresti 80 ron la izvor.) analizele imi cereau 300 (nu stiu daca asa este in toat constanta ) ( ce ti-am scris este doar cu caracter informativ te poti interesa mai in amanunt poate s-au mai schimbat lucrurile in bine)asa ca daca ai drum prin buc iti recomand sa le faci aici .cat despre ucenicie ca vanator chiar ieri vorbeam cu un amic impatimit de asa ceva si inca sunt obligatorii si cursuri si examene si ucenicia de 12 luni.
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
Post Reply