detinatori sau doritori de CFX
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
cosminioans
completare la testul ''pagini aurii'' cu GAMO Magnum ( CFX 5,5 )
MUNITIE PENETRARE IMPACT VIZIBIL
-------------------------------------------------------------
match 100 + coperta 300pg
pro magnum 300 + coperta 700pg
TS-18 740 + coperta 800pg
magnum 320+coperta 500pg
PENETRARE = pagina la care am gasit varful pelletului
IMPACT VIZIBIL = ultima pagina rupta
cu cat este mai mare diferenta intre PENETRARE si IMPACT VIZIBIL, cu atat pelletul pierde mai multa energie pe alte cai decat pentru penetrare propriu-zisa (deformare proprie, rezistenta aerului, etc)
MUNITIE PENETRARE IMPACT VIZIBIL
-------------------------------------------------------------
match 100 + coperta 300pg
pro magnum 300 + coperta 700pg
TS-18 740 + coperta 800pg
magnum 320+coperta 500pg
PENETRARE = pagina la care am gasit varful pelletului
IMPACT VIZIBIL = ultima pagina rupta
cu cat este mai mare diferenta intre PENETRARE si IMPACT VIZIBIL, cu atat pelletul pierde mai multa energie pe alte cai decat pentru penetrare propriu-zisa (deformare proprie, rezistenta aerului, etc)
-
cosminioans
daca doriti sa vedeti ''maruntaiele'' CFX-ului, vizitati pagina lui temp , http://www.geocities.com/temp_cfx/ , in curand va aparea si modul de verificare a garniturii chiulasei
-
cosminioans
CFX-ul meu a implinit un an, asa ca m-am gandit sa ii schimb garnitura pistonului si arcul, puteti gasi pe site cateva imagini cu diferentele intre piesele noi si cele inlocuite
in plus de aceasta, i-am scos sistemul de blocare la desprinderea levierului de sub teava, acum se poate dezarma fara probleme
cea mai importanta modificare... i-am taiat 10 cm din teava si acum inca se afla in teste, cand va capata o fatza mai decenta am sa ii trimit lui temp cateva imagini pentru a le pune pe site
pana acum, se comporta foarte bine in noii parametrii, astept o ocazie pentru a-i masura viteza, la capitolul precizie inca nu ma pot pronunta, e nevoie de teste in conditii speciale, dar parerea mea este ca s-a mentinut, daca nu chiar a crescut
in plus de aceasta, i-am scos sistemul de blocare la desprinderea levierului de sub teava, acum se poate dezarma fara probleme
cea mai importanta modificare... i-am taiat 10 cm din teava si acum inca se afla in teste, cand va capata o fatza mai decenta am sa ii trimit lui temp cateva imagini pentru a le pune pe site
pana acum, se comporta foarte bine in noii parametrii, astept o ocazie pentru a-i masura viteza, la capitolul precizie inca nu ma pot pronunta, e nevoie de teste in conditii speciale, dar parerea mea este ca s-a mentinut, daca nu chiar a crescut
-
cosminioans
te-ai muncit ceva la sistemul acela... eu am facut o chestie pe fuga, cat sa tina levierul, nu am dat importanta si esteticii
am acoperit teava taiata cu o alta, deci lungimea a ramas cam aceeasi, mi-a fost teama sa tai din levier, este prelucrat la strung in capat si nu m-am riscat sa raman fara sistemul de prindere
am acoperit teava taiata cu o alta, deci lungimea a ramas cam aceeasi, mi-a fost teama sa tai din levier, este prelucrat la strung in capat si nu m-am riscat sa raman fara sistemul de prindere
M-am gandit sa deschid o nou sectiune cu numele "tuning" (sau ceva de genul
). Unde sa punem pozele cu armele voastre si comentarii, teste...
Ar fi interesant sa comparati arma voastra cu un CFX nou nemodificat

Tare mar interesa precizia armelor... au pierdut sau au castigat din precizie?
Eu sunt fan de precizie, nu ma intereseaza tare mult puterea,dar cum se stie cu cresterea vitezei creste si precizia.
Ar fi interesant sa comparati arma voastra cu un CFX nou nemodificat
Tare mar interesa precizia armelor... au pierdut sau au castigat din precizie?
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
-
madalin122582
Re: detinatori sau doritori de CFX
Va salut,
Mi-am luat si eu un CFX nou de aprox o luna. Am luat ceva munitie din magazin si azi am incercat niste grupaje. Am tras cu arma sprijinita de la 27 metri (masurati cu ruleta). Vreme ok, cu ceva adieri de vant. Arma este dotata cu un Tasco 3-9x40. Primele 300 de focuri mi-am chinuit rau pana sa reglez luneta. Fara atenuator de soc, nici o sansa sa ramana inelele la locul lor pe sina. Dupa ce am pus atenuatorul de soc, m-am trezit cu luneta deplasata in interiorul inelelor. Am dat luneta jos din inele si am pus intre luneta si inele o bucatica de piele imbibata intr-un lipici puternic (poxipol). Acum vad ca nu se mai deplaseaza luneta.
Ma rog...grupajele facute de mine arata asa:
Peleti Gamo Expander, cal. 5,5. 1 gram. Focurile de la extreme le pun pe seama greselii mele:

Peleti Gamo Pro Hunter, cal 5,5, 1 gram. Grupaj dezamagitor

Peleti Gamo Pro Match, 5,5, 1 gram.

Voi ce grupaje ati obtinut? M-as fi asteptat la gaura in gaura la 27 de metri. Sa fie luneta cu probleme?
Mi-am luat si eu un CFX nou de aprox o luna. Am luat ceva munitie din magazin si azi am incercat niste grupaje. Am tras cu arma sprijinita de la 27 metri (masurati cu ruleta). Vreme ok, cu ceva adieri de vant. Arma este dotata cu un Tasco 3-9x40. Primele 300 de focuri mi-am chinuit rau pana sa reglez luneta. Fara atenuator de soc, nici o sansa sa ramana inelele la locul lor pe sina. Dupa ce am pus atenuatorul de soc, m-am trezit cu luneta deplasata in interiorul inelelor. Am dat luneta jos din inele si am pus intre luneta si inele o bucatica de piele imbibata intr-un lipici puternic (poxipol). Acum vad ca nu se mai deplaseaza luneta.
Ma rog...grupajele facute de mine arata asa:
Peleti Gamo Expander, cal. 5,5. 1 gram. Focurile de la extreme le pun pe seama greselii mele:

Peleti Gamo Pro Hunter, cal 5,5, 1 gram. Grupaj dezamagitor

Peleti Gamo Pro Match, 5,5, 1 gram.

Voi ce grupaje ati obtinut? M-as fi asteptat la gaura in gaura la 27 de metri. Sa fie luneta cu probleme?
Salut,
Eu cred că mai degrabă muniţia e de vină. Luneta dacă e fixată şi reglată bine nu prea are ce problemă să aibă. La 30
de m nu trebuie cine ştie ce lunetă, doar să reziste la recul, că astea spring au un pic de recul...
Felicitări pentru grupaj, cu siguranţă le vei face din ce în ce mai bune pe măsură ce tragi multe "boabe". Pentru opinii
mai multe şi mai "experte" postează şi pe clubairguns.
Eu cred că mai degrabă muniţia e de vină. Luneta dacă e fixată şi reglată bine nu prea are ce problemă să aibă. La 30
de m nu trebuie cine ştie ce lunetă, doar să reziste la recul, că astea spring au un pic de recul...
Felicitări pentru grupaj, cu siguranţă le vei face din ce în ce mai bune pe măsură ce tragi multe "boabe". Pentru opinii
mai multe şi mai "experte" postează şi pe clubairguns.
-
madalin122582
pe clubairgun nu pot sa imi fac cont...am trimis de mai bine de 2 saptamani solicitare de cont...cica imi trebuie acceptul administratorului site-ului...care nu mai vine 
Am 1.500 de focuri trase. cand tre sa schimb consumabilele? Chiar nu gasesc aceasta info.
Merci
Am 1.500 de focuri trase. cand tre sa schimb consumabilele? Chiar nu gasesc aceasta info.
Merci
O să vorbesc şi eu cu ei, am postat ceva legat de întrebarea ta. Problema cea mai mare e că tu nici nu poţi citi acolomadalin122582 wrote:pe clubairgun nu pot sa imi fac cont...am trimis de mai bine de 2 saptamani solicitare de cont...cica imi trebuie acceptul administratorului site-ului...care nu mai vine
Merci
la rubricile cele mai importante până nu ai cont.
facă figuri, dar să vedem ce spun colegii mai împătimiţi, mie nu-mi e încă chiar aşa dreag domeniul a.c. încât să
ajung la asemenea "subtilităţi".
Nişte poze postate de către un tip de pe clubairguns. 50m:

1500 de focuri este puţin după părerea mea, griji îţi faci după nişte zeci de mii de pelleturi trase...
-
madalin122582
Am primit acces pe clubairgun. Merci de ajutor. Raman dator 
-
madalin122582
Va salut,
Cred ca mi s-a rupt arcul de la CFX. Ieri am tras 3 focuri si cand am incercat sa armez levierul se armeaza pana la jumatatea cursei apoi "loveste" de ceva si nu face cursa completa. E greu de schimbat arcul? Trebui comprimat pentru a fi montat? Nu cred ca ajung curand prin Bucuresti
Cred ca mi s-a rupt arcul de la CFX. Ieri am tras 3 focuri si cand am incercat sa armez levierul se armeaza pana la jumatatea cursei apoi "loveste" de ceva si nu face cursa completa. E greu de schimbat arcul? Trebui comprimat pentru a fi montat? Nu cred ca ajung curand prin Bucuresti
Se poate trimite de la orice magazin Arrow la service. Mai e în garanţie? Dacă nu mai e...eu unu' aş întreba şi pe clubairgunsmadalin122582 wrote:Va salut,
şi aş încerca s-o repar eu. Posibil să fie arcul rupt şi se încalecă spirele, nu mă prea pricep. Dacă o vei desface singur eu zic
să cumperi un "gas-ram" cu ocazia asta o şi "tunezi".