Adevarat greu, mai tre sa caut ceva info despre munitia asta si cred ca inclin spre 45 numa asa de-al naibii sa fiu printre primii care -l folosesc.
Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?
Greu de spus momentan. Dupa ce vom trage cu .45 stim mai multe. Hard choice.
[/quote
Adevarat greu, mai tre sa caut ceva info despre munitia asta si cred ca inclin spre 45 numa asa de-al naibii sa fiu printre primii care -l folosesc.
Oooooo da, Streamer a bagat agresorii in spital
Dar nu i-a oprit in a continua ce faceau! Daca aveam streamer, azi deja era la bursa-vanzari sau in consignatie
) Si sincer, daca nu citeam forumul si nu ma interesam, probabil tot cu un 10x22 ma alegeam 
De ce spui ca 10*22 este net inferior lui 9*22? Pe ce te bazezi cand spui asta? Eu a-si putea sa am o discutir cu tine pe tema asta vreo cateva ore, dar cred ca la un numitor cumun nu vom ajunge pentru ca amandoi avem dreptate. Gloantele de cauciuc nu sunt eficiente. Punct. Ele au fost concepute cu un singur scop-controlul revoltelor, folosite de jandarmi protejati de scuturi. Am mai discutat acum cateva saptamani subiectul, aproape toata lumea a fost deacord, iar incidentul de acu' cateva zile ne-a confirmat cele mai negre temeri. "Armele" cu care dragii nostrii politicieni ne lasa sa ne amagim(poate chiar sa ne pierdem viata, Doamne ferste) nu sunt bune de nimic. Garantez ca un spray lacrimogen iar fi linistit pe cei trei vagabonzi si nu iti trebuie autorizatii, declaratii, presa, etc..
P.S.
Nu te amagi ca un 9 mm ar fi schimbat cu ceva situatia.
De ce spui ca 10*22 este net inferior lui 9*22? Pe ce te bazezi cand spui asta? Eu a-si putea sa am o discutir cu tine pe tema asta vreo cateva ore, dar cred ca la un numitor cumun nu vom ajunge pentru ca amandoi avem dreptate. Gloantele de cauciuc nu sunt eficiente. Punct. Ele au fost concepute cu un singur scop-controlul revoltelor, folosite de jandarmi protejati de scuturi. Am mai discutat acum cateva saptamani subiectul, aproape toata lumea a fost deacord, iar incidentul de acu' cateva zile ne-a confirmat cele mai negre temeri. "Armele" cu care dragii nostrii politicieni ne lasa sa ne amagim(poate chiar sa ne pierdem viata, Doamne ferste) nu sunt bune de nimic. Garantez ca un spray lacrimogen iar fi linistit pe cei trei vagabonzi si nu iti trebuie autorizatii, declaratii, presa, etc..
P.S.
baraka wrote:Buna tuturor forumistilor.
Autorizatia mea tocmai ma asteapta sa o ridic de la Politie cand ajung acasa si m-am hotarat sa iau un Fort 12 sau 17 inca nu stiu sa vad cind le tin in mana. Nu am mai tras cu pistol niciodata doar cu arme de vanatoare. Momentan sunt plecat din tara iar cand ajung acasa am la dispozitie cam o saptamana sa achizitionez arma pana nu imi expira autorizatia.
Dupa cum stiti cu totii au aparut recent Forturile 17/12 de calibru 0.45. Pana acu 2 saptamani eram sigur ca vreau de 9 mm dar acum ce sa fac? de care sa iau?. Diferenta de pret e neglijabila. Am vazut pozele postate si intradevar munitia de 11 mm pare apetisanta pentru autoaparare. Din ce am inteles diferenta este numarul mai mic de ''boabe'' (normal) la .45, si teava, camera carus..etc in interior , in rest e aceeasi arma.
M-ar ajuta in luarea deciziei parerea voastra despre acest calibru nou aparut pentru Fort si anume:
- puterea de stopare mai mare se face in detrimentul preciziei? si mai ales al fiabilitatii obisnuite la Fort?
- voi gasii munitie ''pe alese '' pentru el sau trebuie sa o folosesc doar pe cea de la fabricant?
- voi pe care l-ati alege si de ce?
Pe scurt mi-ar fi f de folos o discutie despre acest nou produs si sunt sigur ca nu numai mie, din partea voastara , a celor familiarizati cu Forturile si munitii diferite in general.
E clar ca pana nu avem date, nimeni nu se poate pronunta pentru ca nu avem cum.
Calibrul .45 poate fii tentant, dar sa nu uitam ca ce ne intereseaza este energia cinetica.
Iar pentru asta ne trebuie masa si viteza. Deci pana nu stim greutatea bilei si cu ce viteza se deplaseaza nu vom stii nimic.
Arme neletale au fost iniţial conceput ca metoda de corectie pentru a fi folosite de gardienii din inchisori, atunci când detinutii nu raspund la ordinele date, nedorindu-se moartea lor. În posesia altor categorii de cetăţeni, acesta este considerat în primul rând ca un mijloc de protecţie împotriva atacurilor.
Sa nu uitam ca pe langa armele neletale, gardienii mai au in dotare si alte arme (unele foarte letale), iar detinutii sunt lipsiti de posibilitatea de a reactiona armat pe cat posibil.
Stiindu-se ca mortalitatea in cazul unei riposte cu un pistol letal este de ~20% si ca atacatorul (tu poti folosi bilutele doar pentru autoaparare) stie ca n-are ce sa pateasca in afara de o vanataie, te intrebi de ce a vrut legiutorul introducerea pentru civili a unor arme interzise in tarile de referinta la capitolele democratie, drepturile omului, etc ...
Raspunsul ...
Sa nu uitam ca pe langa armele neletale, gardienii mai au in dotare si alte arme (unele foarte letale), iar detinutii sunt lipsiti de posibilitatea de a reactiona armat pe cat posibil.
Stiindu-se ca mortalitatea in cazul unei riposte cu un pistol letal este de ~20% si ca atacatorul (tu poti folosi bilutele doar pentru autoaparare) stie ca n-are ce sa pateasca in afara de o vanataie, te intrebi de ce a vrut legiutorul introducerea pentru civili a unor arme interzise in tarile de referinta la capitolele democratie, drepturile omului, etc ...
Raspunsul ...
Last edited by sith on Wed Apr 20, 2011 11:19 pm, edited 2 times in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Un 9x22 sau 9 P.A. cum mai este numit, de o anumita marca e mult superior oricarei munitii de pe piata noastra in cal. 10x22 problema este sa iti mai si reziste arma la munitia respectiva
indivizii aia erau pe jos tavalindu-se de durere dupa o bila provenita dintr-o arma avind teava total din otel cum sunt citeva din cele care se vind prin rromanica avind munitia potrivita, nu lovind masina respectivului ca si cum nimic nu s-a intimplat 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tiger wrote:Oooooo da, Streamer a bagat agresorii in spitalDar nu i-a oprit in a continua ce faceau! Daca aveam streamer, azi deja era la bursa-vanzari sau in consignatie
) Si sincer, daca nu citeam forumul si nu ma interesam, probabil tot cu un 10x22 ma alegeam
P.S.
Nu colegu', scuza-ma pentru afirmatia mea. Eram putin rautacios cu privire la Streamer.
Munitia de 9mm este foarte proasta in comparatie cu cea pe 10x22. Doar e si mai mic "glontul" si automat si bila. Dar cel mai bun este cel 380GUM, chiar recomand.
Imi cer scuze daca am denigrat Streamerul si constructia lui de calitate, full otel, precum si teava lisa.
Numai bine!
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
Aici iti dau dreptate si spune ca-i vorba de AKBS. Speram ca vor fi in curand si alte munitii capabile de mai mult decat o enervare, interesul unui detinator legal al unei arme fiind acela de a se apara si nu de al enerva pe agresor.dcrist wrote:Un 9x22 sau 9 P.A. cum mai este numit, de o anumita marca e mult superior oricarei munitii de pe piata noastra in cal. 10x22 problema este sa iti mai si reziste arma la munitia respectiva
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
E clar ca pana nu avem date, nimeni nu se poate pronunta pentru ca nu avem cum.
Calibrul .45 poate fii tentant, dar sa nu uitam ca ce ne intereseaza este energia cinetica.
Iar pentru asta ne trebuie masa si viteza. Deci pana nu stim greutatea bilei si cu ce viteza se deplaseaza nu vom stii nimic.[/quote]
Din cate vad pe site bila de 11 mm are 1.50 g aproape dublu fata de cea de 9 mm (0.80 g). Deci stam bine la masa proiectilului. Volumul de pulbere insa ma tem ca nu are cum sa fie mai mare decat la cartusul de 9 mm adica viteza probabil mai mica datorita masei si drag-ului. Deci nu prea bun de tras la tinta, precizie mai slaba dar bun tare de tras de aproape la nevoie. Cred ca incerc sa ma conving singur sa mai pun un ban si sa iau 18 R de 0.45
.
Iar pentru asta ne trebuie masa si viteza. Deci pana nu stim greutatea bilei si cu ce viteza se deplaseaza nu vom stii nimic.[/quote]
Din cate vad pe site bila de 11 mm are 1.50 g aproape dublu fata de cea de 9 mm (0.80 g). Deci stam bine la masa proiectilului. Volumul de pulbere insa ma tem ca nu are cum sa fie mai mare decat la cartusul de 9 mm adica viteza probabil mai mica datorita masei si drag-ului. Deci nu prea bun de tras la tinta, precizie mai slaba dar bun tare de tras de aproape la nevoie. Cred ca incerc sa ma conving singur sa mai pun un ban si sa iau 18 R de 0.45
Acum nu or sa vina decat 12 si 17 in calibrul 45 
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
-
Safe&Sound
Au venit, le-am vazut azi, Fort 17R in cal .45 Rubber arata superb, absolut superb. Mansonul e identic cu cel de la Fortul pe glont. Sper ca se vor posta curand fotografiile facute.cristyg85 wrote:Acum nu or sa vina decat 12 si 17 in calibrul 45
Frumos, nimic de spus. Acum sa-l vedem si la teste cum se comporta cu munitia de .45. Eu unul sunt tare curios.
Apropo, un pret stie cineva?
Pistol Bila Cauciuc FORT 12RM - cal. 45 2400 Leitiger wrote:Frumos, nimic de spus. Acum sa-l vedem si la teste cum se comporta cu munitia de .45. Eu unul sunt tare curios.
Pistol Bila Cauciuc FORT 17R - cal. 45 1950 Lei
Restul modelelor sunt în 9mm la preţurile vechi.
Cartus Bila Cauciuc FORT; cal. 45
3 Lei
Cartus Bila Cauciuc FORT; cal. 9mm
2.7 Lei
Deci .45 e un pic mai scump ca 9.
-
Safe&Sound
Cu totii suntem foarte curiosi sa il vedem "la treaba" in poligon desi, ca putere, daca e sa judecam dupa declaratia producatorului, munitia dedicata e super! Sper ca in cateva zile sa reusim sa vedem un Fort 17R cal.45 Rubber in poligon.tiger wrote:Frumos, nimic de spus. Acum sa-l vedem si la teste cum se comporta cu munitia de .45. Eu unul sunt tare curios.
Cand si unde va fi urmatorul poligon unde poate fi vazuta noua minune?Safe&Sound wrote:Frumos, nimic de spus. Acum sa-l vedem si la teste cum se comporta cu munitia de .45. Sper ca in cateva zile sa reusim sa vedem un Fort 17R cal.45 Rubber in poligon.
Ca tare-s curios!