Munitie Fort

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anubis2612

Re: Munitie Fort

Post by anubis2612 »

logica armurierilor, cel putin a celor din cluj, este una in cel mai pur stil romanesc.
tocmai am vazut ca au scazut pretul la 3,5 lei pt AKBC, dar totusi e scump pt o munitie cu camasa de otel. o sa fac orice sa nu mai cumpar de la fomistii de aici, mai bine trag mai rar, si cand am drum la bucuresti imi iau de acolo, decat sa ii imbogatesc pe nesimtiti care dau munitia ozkursan la 3,5 lei.

sper sa vina si ziua in care vom putea cumpara munitie la preturi decente... ar trebui sa nu mai cumpere nimeni de la ei pana atunci.( ma refer la armurierii din provincie aici)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Hai fii optimist si spera ca se vor regla lucrurile, deja poti cumpara la Cluj AKBS in 9mm la acelasi pret cu pe care il platim si noi la magazinul importatorului.
anubis2612

Post by anubis2612 »

Eu totusi ii banuiesc pe cei care importa akbc ca practica un adaos comercial destul de mare, avand in vedere ca otelul e mai ieftin ca si alama. Nu sunt un guru in astfel de lucruri, doar imi dau cu parerea...
Last edited by anubis2612 on Wed Apr 13, 2011 11:39 pm, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

Acum nu e cazul să-l demonizăm prea mult pe importatorul de AKBC, cam toţi fac sau ar face la fel.
O fi câştigând mai mul ca alţii din adaos, dar nu putem şti asta cu siguranţă iar muniţia e bună.
A făcut bine c-a importat o muniţie la care visau forumiştii de multă vreme, a adus arme noi,
animând piaţa şi făcându-i pe concurenţi să diversifice oferta (un exemplu fiind noul Steyer în cal.
10x28), deci nu e dracul atât de negru.

Mergem la consilul concurenţei să spunem că a făcut monopol din vânzarea de akbc? :lol:
anubis2612

Post by anubis2612 »

imi cer scuze daca asa a parut, dar nu am demonizat un anumit importator, era o parere personala referitoare la munitia AKBC.

problema mea este cu armurierii... pardon, bisnitarii astia din provincie.
Last edited by anubis2612 on Thu Apr 14, 2011 9:09 am, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

:P Glumeam
Cam ai dreptate referitor la magazinele din provincie, dar...tre' să trăiască şi ei. :)
Nu-s toţi aşa, sunt câţiva gen Oradea, Ploieşti sau magazinele arrow din oraşele din prov. care-s foarte ok. însă e de înţeles
supărarea posesorilor de arme din astfel de zone, asta vorbeam acum câteva zile cu un user din Suceava pe celălat forum...
Sabin_C_V(Fort18R)

Post by Sabin_C_V(Fort18R) »

cum se comporta Fortul cu munitia AKBS ?

Am un fort 18R si as vrea sa o incerc
Fort 18R
tevez

Post by tevez »

Sabin_C_V(Fort18R) wrote:cum se comporta Fortul cu munitia AKBS ?

Am un fort 18R si as vrea sa o incerc
Se comportă bine, dar pentru poligon e recomandată Oskursan şi Etna Power, AKBC pentru autoapărare.
Cel puţin la concluzia asta au ajuns mai mulţi colegi de forum cu care am mai vb. Posibil să fie şi preţul
un factor. Eu tot ce pot spune e că muniţia cunoscută ca şi "muniţia Fort" e foarte ok de poligon, foarte
precisă dar nu prea puternică. Acum nu se găseşte pe piaţă, era vorba să fie adusă într-o variantă ceva
mai puternică, cam cum e Etna Power pt. Oskursan. :roll:
Sabin_C_V(Fort18R)

daca mi iau AKBS, am vazut pe aici, fiind cu camasa din otel s ar uza mai repede

cam cat de repede ? nu cred eu ca prea repede. lucrurile rusesti rezista....

ca doar nu o fi GP ul mai durabil in timp ca Fortul

raman pe ozkursan cand ma duc la poligon, si in casa il tin cu AKBS :lol: :lol:
Fort 18R
tevez

Post by tevez »

Acum mai depinde şi ce găseşti la magazin. :mrgreen:
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Si Okursan simplu si Ozkursan Etna Power au tuburile din otel doar ca sunt acoperite cu un strat subtire de alama ca masura anticoroziva. Asadar sunt la fel de "nocive" pentru camera cartusului si mecanismul de extragere/ejectare ca si AKBS.
Unul dintre motivele pentru care a fost aleasa aceasta solutie, a tubului din otel, a fost ca pretul final sa fie cat mai mic. Din pacate asta nu s-a intamplat, cel putin nu in cazul munitiei AKBS
Avantajul munitiilor turcesti mentionate mai sus fata de AKBS, este pretul.

Pentru poligon si trageri intensive cred ca cea mai potrivita munitie e aceea care vine in tuburi de alama cum ar fi munitia Fort, Snail, Libra (n-am tras cu YAS si nu stiu ce tub are). Sunt de acord cu faptul ca Libra nu exceleaza la precizie dar in distante scurte e ok.
Sabin_C_V(Fort18R)

intrebare

daca trag in casa cu gloante oarbe is pasibil de ceva :?

sau in padure....
Fort 18R
sith

Post by sith »

daca tragi fara motivatie (autoaparare, stare de necesitate, etc) prevazuta de lege si esti prins, pierzi dreptul la jucarie ...

Contraventii

Art. 132. - Sunt considerate contraventii urmatoarele fapte:
1. nerespectarea obligatiei de anuntare a pierderii, furtului sau disparitiei armelor letale in termenul prevazut la art. 8 alin. (1);
2. neindeplinirea obligatiei de a nu instraina documentele prevazute la art. 8 alin. (2);
3. neindeplinirea obligatiei de a preda o arma letala sau munitii gasite, in termenul prevazut la art. 9 alin. (2);
4. neindeplinirea obligatiei de depunere la politie a armelor sau munitiilor al caror detinator legal a decedat, in termenul prevazut la art. 9 alin. (3);
5. nedeclararea informatiilor prevazute la art. 13 si art. 19 in termenul stabilit;
6. neindeplinirea obligatiei de prezentare la politie in vederea solicitarii acordarii permisului de arma, in termenul prevazut la art. 24 alin. (1);
7. neprezentarea la politie in vederea vizarii permisului de arma in conditiile stabilite la art. 27 alin. (2);
8. neindeplinirea obligatiei de pastrare a armelor in conditiile prevazute la art. 28 alin. (1) si (2);
9. pastrarea sau portul armei fara indeplinirea conditiilor prevazute la art. 33 alin. (2) sau, dupa caz, alin. (3);
10. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 35 alin. (1) si (2);
11. transportul armelor de vanatoare fara indeplinirea conditiilor prevazute la art. 38 alin. (1);
12. portul armelor de vanatoare fara indeplinirea conditiilor prevazute la art. 38 alin. (2);
13. nerespectarea obligatiei de a nu lasa arma de vanatoare in gaj sau in alte forme de garantie, prevazuta la art. 40 alin. (2);
14. transportul armelor de tir fara indeplinirea conditiilor prevazute la art. 42 alin. (1);
15. nerespectarea interdictiilor prevazute la art. 44 alin. (4) si (5);
16. nerespectarea obligatiei prevazute la art. 48 alin. (3);
17. neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 48 alin. (4) in termenul stabilit;
18. nedeclararea furtului, pierderii, deteriorarii sau distrugerii permisului de arma ori a pasaportului european pentru arme de foc, in termenul prevazut la art. 51 alin. (1), respectiv la art. 121 alin. (1);
19. neprezentarea la autoritatile competente, in termenul prevazut la art. 54 alin. (4);
20. neprezentarea la politie in vederea solicitarii eliberarii certificatului de detinator, in termenul prevazut la art. 59 alin. (1);
21. neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 60 cu privire la pastrarea armelor la domiciliu;
22. neindeplinirea conditiilor prevazute la art. 62 cu privire la portul de arma;
221. neindeplinirea obligatiei de notificare prealabila a organelor prevazute la art. 12 alin. (1), conform art. 58 alin. (1) lit. b);
23. uzul de arma neletala din categoria celor supuse notificarii prealabile, in alte situatii decat cele prevazute la art. 63;
24. folosirea armelor utilitare fara respectarea conditiilor prevazute la art. 64;
25. pastrarea armelor fara indeplinirea conditiilor prevazute la art. 68 alin. (3);
26. nerespectarea obligatiilor privind registrele de evidenta a armelor, munitiei si personalului dotat cu acestea, stabilite la art. 68 alin. (5)-(7);
27. nerespectarea obligatiei de a desfasura activitatile prevazute la art. 71 alin. (1);
28. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 77;
29. nerespectarea prevederilor art. 91;
30. nedeclararea pierderii, furtului, distrugerii sau deteriorarii cartii de identitate a armei in termenul prevazut la art. 100 alin. (1);
31. nerespectarea prevederilor art. 107 alin. (1);
32. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 110 alin. (1) lit. d), f) si g);
33. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 110 alin. (1) lit. a)-c) si k);
34. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 110 alin. (1) lit. e), h)-j);
35. nerespectarea obligatiei prevazute la art. 110 alin. (5);
36. nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 111;
37. nerespectarea obligatiei prevazute la art. 112 alin. (2);
38. pierderea armelor letale;
39. pierderea munitiei corespunzatoare armelor letale.

Sanctiuni

Art. 133. - (1) Contraventiile prevazute la art. 132 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 100 lei la 500 lei, cele prevazute la punctele 1, 5, 16, 17, 18 si 30;
b) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, cele prevazute la punctele 2, 6, 7, 20 si 21;
c) cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei, cele prevazute la punctele 3, 4, 15, 22 si 221;
d) cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei, cele prevazute la punctele 8, 11, 12, 13, 14, 19, 23, 24, 29 si 31;
e) cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, cele prevazute la punctele 9, 10, 28, 34, 35, 38 si 39;
f) cu amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei, cele prevazute la punctele 25-27;
g) cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei, cele prevazute la punctele 32, 36 si 37;
h) cu amenda de la 30.000 lei la 50.000 lei, cele prevazute la punctul 33.
(2) Urmatoarelor contraventii prevazute la art. 132 li se aplica sanctiuni complementare, dupa cum urmeaza:
a) suspendarea dreptului de detinere a armelor pentru o perioada de 6 luni, celei prevazute la punctul 8;
b) suspendarea dreptului de port si folosire a armelor pentru o perioada de 6 luni, celor prevazute la punctele 11 si 14;
c) suspendarea dreptului de port si folosire a armelor pentru o perioada de 12 luni, celor prevazute la punctele 12 si 39;
d) confiscarea armei, celei prevazute la punctul 23;
e) revocarea definitiva a dreptului de port si folosire a armelor, celor prevazute la punctele 9, 10 si 38;
f) retragerea definitiva a avizului prevazut la art. 106 alin. (1), celor prevazute la punctele 32-37.
Last edited by sith on Fri Apr 15, 2011 10:55 pm, edited 1 time in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Sabin_C_V(Fort18R) wrote:intrebare

daca trag in casa cu gloante oarbe is pasibil de ceva :?

sau in padure....
Poti trage legal doar in poligon autorizat sau in conditiile legitimei aparari sau/si ale starii de necesitate, altfel te paste un dosar de cercetare penala daca esti reclamat. Risti sa ramai fara arma si sa ti se suspende dreptul de a mai avea. Trasul in padure este o practica foarte riscanta pentru ca in paduri sunt paznici de vanatoare si lucratori silvici care te pot confunda cu un braconier si pot chema politia.

Cauta cu atentie pe acest forum pentru ca subiectul s-a discutat. Lecturarea legii 295 si a normelor ei de aplicare e o regula de bun simt a posesorilor responsabili de arme, intra si tu in randul lor si astfel te vei feri de neplaceri si cheltuieli mari.

Succes!
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Am vazut astazi la importator noua munitie FORT in cal 9 mm Rubber, are trei calitati importante: pret decent, putere declarata multa mai mare fata de vechea munitie de la Fort si cea mai importanta calitate din punctul meu de vedere, tuburi din alama. Sper ca in vreo trei zile sa ajung si la poligon sa o probez si atunci voi reveni cu amanunte desi sunt sigur ca pana atunci vor veni colegi de forum cu informatii in acest sens.
Post Reply