E cineva din cluj?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Guest
E cineva din cluj?
Am si eu o mica problema,am cumparat recent un hunter 440 la mana a doua si nu pot sa cumpar pelleturi pt ca nu am legitimatie. e cineva din Cluj care poate sa ma ajute? si ce trebuie sa fac pentru a obtine legitimatia?
Te duci la politie la arme si munitii si-l intrebi pe ofiterul de acolo la ce notariat sa te duci sa-ti scoti o declaratie pt inregistrarea armei. Iti va indica un notariat. Daca nu te duci la un notariat si ii ceri o declaratie tip ce serveste pt inregistrarea armelor neletale. Daca zice ca nu stiu despre ce este vorba nu incerca sa-i explici ci incearca la alt notariat. In principiu cei de la notariat stiu despre ce este vorba si nu trebuie decat sa completeze in calculator numele tau, seria de CI, etc. si modelul, seria si calibrul armei. Iti scoate declaratia care te va costa in jur de 200 mii ROL. Iei arma si declaratie si te duci din nou la politie la arme si munitii unde-ti va elibera un certificat de detinator de arme neletale care nu trebuie sa te coste nimic. Daca-ti cer bani inseamna ca sunt mojici!!!! Nu costa nimic eliberarea certificatelor de detinator de arme neletale!
In declaratia de la notariat se scrie ca ai cumparat arma din targ si nu provine din furt ... cu datele necesare si in formatul corespunzator.
Dupa ce ai primit certificatul de detinator, te duci fuga la un xerox si-i ceri sa-ti fac o copie pe format A5 pe care e bine sa o si laminezi. Originalul il pui bine iar copia o porti la tine tocmai ca sa poti cumpara munitie cand gasesti si pe unde gasesti!
In declaratia de la notariat se scrie ca ai cumparat arma din targ si nu provine din furt ... cu datele necesare si in formatul corespunzator.
Dupa ce ai primit certificatul de detinator, te duci fuga la un xerox si-i ceri sa-ti fac o copie pe format A5 pe care e bine sa o si laminezi. Originalul il pui bine iar copia o porti la tine tocmai ca sa poti cumpara munitie cand gasesti si pe unde gasesti!
-
tipirigpipirig
Pt Eugen
La problema lui Eugen ar mai fi ceva de adaugat.
Sa ai grija ca prin legea 61 din 2000 armele cu AC nu pot fi comercializate decat prin magazine de specialitate. Daca nu declari ca arma a fost achizitionata inainte de 2000 poti avea probleme si tu si vanzatorul. Procedura cu declaratie notariala se foloseste atunci cand nu ai un act de provenienta eliberat de magazinul de specialitate.
Sa ai grija ca prin legea 61 din 2000 armele cu AC nu pot fi comercializate decat prin magazine de specialitate. Daca nu declari ca arma a fost achizitionata inainte de 2000 poti avea probleme si tu si vanzatorul. Procedura cu declaratie notariala se foloseste atunci cand nu ai un act de provenienta eliberat de magazinul de specialitate.
-
tipirigpipirig
Re: Pt Eugen
pentru cine-i interesat: - pe raza jud. Cluj sunt trei poligoane autorizate respectiv, poligonul Sf. Ion şi poligonul Someşeni care aparţin de MApN precum şi poligonul Floreşti care aparţine de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi - mai trebuie aflat regimul lor...!!!!