Munitie Dry fire / Dummy round / Snap caps 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

mihaimcg

Re: Munitie Dry fire / Dummy round / Snap caps 9mm

Post by mihaimcg »

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ca o concluzie, camasa de rubber este cu 3 mm mai lunga decat camasa de Luger ? Sper ca am inteles bine.
In acest caz, nu se poate utiliza o solutie "romaneasca", in sensul in care o sa adaug un strat de 3 mm de silicon dur, in capul cartusului ?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

mihaimcg wrote:Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ca o concluzie, camasa de rubber este cu 3 mm mai lunga decat camasa de Luger ? Sper ca am inteles bine.
In acest caz, nu se poate utiliza o solutie "romaneasca", in sensul in care o sa adaug un strat de 3 mm de silicon dur, in capul cartusului ?
Ideea nu ar fi rea, nu vad de ce nu ar merge daca ai "crea" intr-o forma dedicata exact "dummy-ammo" de care ai nevoie.
La nevoie, daca treci pe la magazin iti las acolo un model, negativul, ma refer, ca sa stii ce sa contruiesti.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
mihaimcg

Post by mihaimcg »

nedumeritu wrote: Ideea nu ar fi rea, nu vad de ce nu ar merge daca ai "crea" intr-o forma dedicata exact "dummy-ammo" de care ai nevoie.
La nevoie, daca treci pe la magazin iti las acolo un model, negativul, ma refer, ca sa stii ce sa contruiesti.
Tot la o matrita ma gandeam si eu.
Multumesc pentru ajutor. Cand o primesc coletul cu "cartusele", o sa va contactez, poate ma ajutati cu matrita.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

mihaimcg wrote:
nedumeritu wrote: Ideea nu ar fi rea, nu vad de ce nu ar merge daca ai "crea" intr-o forma dedicata exact "dummy-ammo" de care ai nevoie.
Tot la o matrita ma gandeam si eu.
Multumesc pentru ajutor. Cand o primesc coletul cu "cartusele", o sa va contactez, poate ma ajutati cu matrita.
Am doua modele de camera de cartus.
Este vorba despre niste piese cu care producatorul verifica random loturile de munitie pentru conformitatea geometrica.
Una este pentru 9 mm PA rubber si alta este pentru forma munitiei 10x22T rubber.
Practic sunt niste tuburi groase din otel, lungi de 22 mm cu interiorul "mulat" in zona conului de fortare exact pe sertizarea bilei, pe buza.
Pot fi folosite numai la verificari si corectia sertizarii, eventual.
In cazul tau sunt excelente pentru a-ti putea realiza munitia dummy pentru dry-fire.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
mihaimcg

Post by mihaimcg »

Acum mi-am dat seama ca o sa trebuiasca sa scurtez cartusul dummy-round, nu sa-l maresc.
Camasa de la rubber are 22 mm.
Camasa de la Luger are 19 mm, dar se adauga vreo 10 mm proiectilul, rezultand un total de vreo 29 mm.
In concluzie, cartusul (camasa + proiectilul) de dummy-round o sa fie cu vreo 7 mm mai mare decat cartusul (doar camasa) de rubber. In acest caz intra in discutie problema daca munitia dummy-round o sa intre in camera de la Fort 14.
Probabil nu o sa adaug, ci o sa tai din cartusul dummy-round.
mihaimcg

Post by mihaimcg »

Dupa o asteptare foarte lunga, am primit coletul cu munitia dry fire. Cutia contine 5 cartuse dry fire de aluminiu. Cartusul este turnat (camasa + proiectilul fals), iar capsa este dintr-un plastic moale.
Evident, asa cum ma asteptam, nu se potrivesc.
Cartusul care este turnat cu tot cu proiectilul fals, este mult mai lung si mai gros decat un cartus rubber.
Am pilit cateva ore, pana am reusit sa ajung la o forma cat de cat apropiata cu cea a unui cartus rubber.
In concluzie, noul cartus obtinut intra in camera si isi face treaba, dar nu cred ca ma apuc sa mai pilesc vreunul.
Am atasat poza cu rezultatul (de la stanga la dreapta, cartus activ, cartus tras, munitie rezultata dupa pilire, munitie originala).
DSC_2671_1.jpg
DSC_2671_1.jpg (105.82 KiB) Viewed 11678 times
tevez

Post by tevez »

Bună treabă, dar cred c-ai muncit ceva. :P
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Si cand te gandesti cat de simplu este sa-i dai unui strungar priceput un model dupa care sa faca jucarica aia din aluminiu, cu o gaura in locul capsei in care sa pui o tija de plastic moale. Sau chiar sa dai capsa afara unui tub tras si sa o inlocuiesti cu acea tija de plastic moale :)
Форт 17 Р
Image
mihaimcg

Post by mihaimcg »

Dupa razboi multi viteji s-arata ! :D
tevez

Post by tevez »

mihaimcg wrote:Dupa razboi multi viteji s-arata ! :D
Strungari pricepuţi or mai fi, dar nu mai avem strunguri. :D Celelalte dacă n-ai chef să le modifici poate găseşti
un posesor de 9x19 care le vrea.
Alun

Post by Alun »

le vreau eu :D
GLOCK 19 cal. 9x19
Aș plânge pentru soarta tării mele, dacă aș știi că Dumnezeu este drept!
foxyone

Post by foxyone »

An vazut eu asa ceva se gaseste si in Bucuresti deci nu stiu de ce atata strofocare.
Stima.
the
foxyone.
aurorauno

Post by aurorauno »

Ooo,a inviat mortu' :!: :twisted:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Alun

Post by Alun »

unde in Bucuresti? :shock:
GLOCK 19 cal. 9x19
Aș plânge pentru soarta tării mele, dacă aș știi că Dumnezeu este drept!
foxyone

Post by foxyone »

cautati ca de aia aveti cunostinte bogate in domeniu si ne luati pe noi aia noi de fraieri si ne injurati pe motive ciudate eu am cautat si am gasit, am si poze la ele dar nu fac reclama ca a mai facut cineva si acum il fluiera toti.
Stima.
the
foxyone.
Post Reply