GP 12T si calibrul 10x28 vs FORT 14
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
GP 12T si calibrul 10x28 vs FORT 14
Salve la toata lumea. Este prima mea intrare pe acest forum si sant f. bucuros sa ma aflu printre voi.Totodata sunt noul posesor al unui FORT 14R pe care l-am cumparat ieri.ASTAZI,din antamplare am intrat pe http://www.magazin-arme.ro/category.php?id_category=28 si am vazut caracteristicile lui GP 12T si am anceput sa am andoieli an ceea ce priveste noua mea achizitie in legatura cu puterea acestuia .Cel putin la prima vedere (in afara de reclama care nu lasa loc indoielii-"performante net superioare oricarui pistol de pe piata din ROMANIA"-pozele pe care le-am vazut an legatura cu munitia folosita respectiv 9x22 si 10x28 arata,cel putin dpdv al marimii o mare diferenta.Rog pe cei care au avut ocazia sa vada LIVE diferentele sa-mi spuna care ar fi acestea.Va multumesc anticipat.
Re: GP 12T si calibrul 10x28 vs FORT 14
salut,ce pot sa iti spun?gp t12 este intradevar o arma deosebita are putere mare de stopare si precizie in 15-20 de metrii si arata si beton ca arma nici fort nu arata rau dar munitia de 10x28 isi spune cuvantul problema gp-ului este ca are un pinten pe teava pentru a da o miscare de rotatie bilei ptr precizie,dar am inteles ca daca vrei unul adus pe comanda si il vrei cu teava perfect lisa nu este nici o problema ,eu personal am fort ,insa cand dau de bani imi iau si un gp in 10x28. 
Nu as dori sa fac reclama nici unui produs, dar marturisesc ca am cazut serios pe ganduri.
Daca aveam putina rabdare si ma uitam mai cu atentie pe forum inclin sa cred ca alegerea mea era alta,desi s-ar putea sa gresesc.Nu am vazut nicaieri (in afara de reclame)date concrete cu privire la acest aspect.PRACTIC este sau nu cal.10x28 mai puternic decit 9x22,primul putand fi unul mai lent si atunci se schimba socoteala.Este o intrebare care ma framanta de cand am cumparat FORT-ul si pun pariu ca framanta multa lume la ora asta.
Tu chiar inghiti povestea cu miscare de rotatie? Bila e proiectilul perfect care n-are nevoie de miscare de rotatie. Pintenul ala are rolul de a nu te lasa sa bagi pe teava alte tampenii decat cauciuc, dimensiunile lui 10x28 fiind apropiate de 9x19.cris091 wrote:salut,ce pot sa iti spun?gp t12 este intradevar o arma deosebita are putere mare de stopare si precizie in 15-20 de metrii si arata si beton ca arma nici fort nu arata rau dar munitia de 10x28 isi spune cuvantul problema gp-ului este ca are un pinten pe teava pentru a da o miscare de rotatie bilei ptr precizie,dar am inteles ca daca vrei unul adus pe comanda si il vrei cu teava perfect lisa nu este nici o problema ,eu personal am fort ,insa cand dau de bani imi iau si un gp in 10x28.
Puterea e mai mare la 10x28, cel putin in ceea ce priveste munitia, AKBS fiind decamdata ca mai buna munitie si pe 9mm. Pe 9mm ai avantajul in schimb ca gasesti mai multi producatori/importatori, putand sa tragi si la costuri mai acceptabile, de la 2lei la 3.5lei cartusul.
O posibila problema la T12 ar fi asta
http://www.youtube.com/watch?v=sHtaijFESKE
http://www.youtube.com/watch?v=rDJfefj- ... re=related
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Iar in ceea ce priveste puterea de stopare ai un filmulet aici. Nu stiu cu ce munitie au tras aia ...
http://www.youtube.com/watch?v=17sW2I6wgXQ
Eu in locul tau as sta linistit cu fortul ala ...
http://www.youtube.com/watch?v=17sW2I6wgXQ
Eu in locul tau as sta linistit cu fortul ala ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Cum am mai spus si in alta postare, Fort ar trebui sa iti fie suficient.Iar T12 in filmuletele incriminatorii se prea poate sa fi ajuns asa dupa ceva tuninguri nefericite. am citit pe undeva ca scoaterea tevii de la T12 in alt mod decat cu presa dedicata, adica cumva prin loviri si socuri repetate duce exact la chestia aia cu largarea saniei pe care culiseaza la intrare si pina nu inlocuiesti sania aia si nu iti pune cineva teava pe ea cu presa speciala nu mai sta la fel.Oricum de acolo nu are cum sa plece numai ca balangane ca naiba.Iar la ala cu nikelul pe el este clar ca s-a uzinat un mecanism de tragaci undeva in baie si s-a montat la modul foarte aproximativ si cu cotele finale la fel de aproximative. Acolo nu ar trebui sa fie loc de jocuri si interstitii rezultate din tuning aproximativ. de aratat arata bine dar nu va functiona ca unul cu mecanismul de trigger in parametri si cotele originale. de acolo si functionarea aproximativa. E ca in chestia aia: copii nu faceti asta singuri acasa! In principiu nu cred ca exista arma pe care sa nu o putem strica prin imbunatatiri in debaraua proprie.Poate de aia si legea este asa de drastica cu modificarile la arme.
Stima.
the
foxyone.
the
foxyone.
Eu nu inteleg ce idiot si-ar scoate teava, ca apoi s-o monteze inapoi si sa mai posteze si filmulet cu ea ... poate doar daca coada aia de randunica ar fi un pic trapezoidala, adica un pic mai mica la capatul cu camera cartusului, ca daca ar fi dreapta nu ar trebui sa se "balangane", avand totusi o dimensiune de cativa cm.foxyone wrote:Cum am mai spus si in alta postare, Fort ar trebui sa iti fie suficient.Iar T12 in filmuletele incriminatorii se prea poate sa fi ajuns asa dupa ceva tuninguri nefericite. am citit pe undeva ca scoaterea tevii de la T12 in alt mod decat cu presa dedicata, adica cumva prin loviri si socuri repetate duce exact la chestia aia cu largarea saniei pe care culiseaza la intrare si pina nu inlocuiesti sania aia si nu iti pune cineva teava pe ea cu presa speciala nu mai sta la fel.Oricum de acolo nu are cum sa plece numai ca balangane ca naiba.Iar la ala cu nikelul pe el este clar ca s-a uzinat un mecanism de tragaci undeva in baie si s-a montat la modul foarte aproximativ si cu cotele finale la fel de aproximative. Acolo nu ar trebui sa fie loc de jocuri si interstitii rezultate din tuning aproximativ. de aratat arata bine dar nu va functiona ca unul cu mecanismul de trigger in parametri si cotele originale. de acolo si functionarea aproximativa. E ca in chestia aia: copii nu faceti asta singuri acasa! In principiu nu cred ca exista arma pe care sa nu o putem strica prin imbunatatiri in debaraua proprie.Poate de aia si legea este asa de drastica cu modificarile la arme.
Iar ca sa faci un tragaci ca ala ... intrebuie mai mult de o baie sau debara
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
e ceva putred....
ai gasit sa cumperi cel mai scump pistol. si apoi sa nu-ti placa din cauza puterii.
a....ba nu a munitiei.
si culmea e ca raspund aceleasi persoane cu aceleasi pareri si reclame.
si daca ai cumparat un pistol de ce deschizi 2 topicuri?
....stiai ca un ghinionist trage in usa de la garaj si are bafta sa i se intoarca bila in arcada de la 10m ?
arcada a fost sparta.
- tragea cu fort
-cu munitie de 9mm
-acum cauta munitie mai putin puternica pt. ca nu vrea sa omoare pe nimeni.
ai facut o alegere buna
mai fa ceva teste
si apoi sa ne spui daca iti pare rau
ai gasit sa cumperi cel mai scump pistol. si apoi sa nu-ti placa din cauza puterii.
a....ba nu a munitiei.
....stiai ca un ghinionist trage in usa de la garaj si are bafta sa i se intoarca bila in arcada de la 10m ?
arcada a fost sparta.
- tragea cu fort
-cu munitie de 9mm
-acum cauta munitie mai putin puternica pt. ca nu vrea sa omoare pe nimeni.
ai facut o alegere buna
mai fa ceva teste
si apoi sa ne spui daca iti pare rau
emy wrote:e ceva putred....
a....ba nu a munitiei.
Legat de treaba cu hop-up-ul, poate cineva mai avizat ne va lămuri. Eu unul nu cred că se aplică la bila de cauciuc,
ci doar la cea de ABS, la replicile de airsoft, ABS-ul fiind dur, deloc maleabil.
Cu scuzele de rigoare, link în limba engleză: http://en.wikipedia.org/wiki/Hop-Up_(Airsoft)
Salut,nu ai de ce sa-ti faci griji, ai cumparat cea mai performanta arma neletala comercializata in Romania.Puterea de stopare o da munitia si nu trebuie sa faci altceva decat sa o cauti. Exista mai multe marci de munitie care care pot fi indeajuns de puternice.Oricum cam in 3 saptamani distribuitorul Fort va importa munitie originala ,care la teste s-a dovedit a fi foarte performanta.

Grosimea lemnului este de 5 cm si sa tras de la 5 metri.

Distanta de tragere in tinta din plastelina balistica 5 metri si s-a efectuat cu calibrul 9X22 si 45.

Grosimea lemnului este de 5 cm si sa tras de la 5 metri.

Distanta de tragere in tinta din plastelina balistica 5 metri si s-a efectuat cu calibrul 9X22 si 45.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Nu ma consider o persoana avizata , dar am ceva experienta in airsoft si respectiv replici de airsoft.tevez wrote:emy wrote:e ceva putred....
a....ba nu a munitiei.
si daca ai cumparat un pistol de ce deschizi 2 topicuri?![]()
Legat de treaba cu hop-up-ul, poate cineva mai avizat ne va lămuri. Eu unul nu cred că se aplică la bila de cauciuc,
ci doar la cea de ABS, la replicile de airsoft, ABS-ul fiind dur, deloc maleabil.
Cu scuzele de rigoare, link în limba engleză: http://en.wikipedia.org/wiki/Hop-Up_(Airsoft)
La airsoft camera de hop-up printr-un pinten de cauciuc imprima o miscare de rotatie spre inapoi bilei pentru a creste simtitor distanta de tragere pastrand traiectoria .
Insa reglarea hop-up-ului este una de finete si necesita ajunstari constantante si permanente in functie de greutatea bilei de airsoft ( 0.20 g - 0.46 g ) .Cu cat greutatea creste cu atat mai mult trebuie ridicat pintenul de cauciuc pentru a imprima efectul de hop-up .
Deasemenea hop-up-ul se regleaza si la schibari de temperatura.
Mai mult decat atat teava armelor de airsoft este putin mai larga decat diametrul bilei fiind undeva intre 6.01mm si 6.08mm bila avand cam 5.95mm astfel bila nu atinge peretii tevii ea calatorind pana la iesirea de pe teava in o perna de aer , de aceea trebuie corelata lungimea tevii cu portanta cilindrului armei de airsoft ( nu vreau sa intru in mai multe detalii).
Nu va spun ca se duce dracu precizia si daca e teava murdara.
Astfel in speta avem un pinten fix , de metal , teava mai mica in diametru decat bila, frecare haotica , efect hop-up .......imposibil .
PS Nu mai lipseste decat sa aud de efect de hop-up la lisa de vanatoare ca imi montez si eu pe 12 - le meu ca tot cu bile trage
Salut cris,tu esti baiat destept, cum poti sa spui ca acel pinten este pentru miscare de rotatie ,in primul rand in momentul in care bila trece prin dreptul lui nu este sferica, are o forma alungita pentru a compensa diferenta de diametru ,automat nu are cum sa imprime nici un fel de miscare,cel mult sa o sfisie .In al doilea rand arma este fabricata pentru piata ruseasca membra CIP si sunt obligatorii obstacolele pe teava .In alta ordine de idei in timp ce alte arme supuse normelor CIP au prostii pe teva , citez un clasic in viata ,Grand power are pinten pentru miscare de rotatiecris091 wrote:salut,ce pot sa iti spun?gp t12 este intradevar o arma deosebita are putere mare de stopare si precizie in 15-20 de metrii si arata si beton ca arma nici fort nu arata rau dar munitia de 10x28 isi spune cuvantul problema gp-ului este ca are un pinten pe teava pentru a da o miscare de rotatie bilei ptr precizie,dar am inteles ca daca vrei unul adus pe comanda si il vrei cu teava perfect lisa nu este nici o problema ,eu personal am fort ,insa cand dau de bani imi iau si un gp in 10x28.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
E bun, da' nu prea.gunsmith wrote:Nici nu stiu ce sa mai cred ,o fi bun pintenu o fi rau pintenu,naiba stie
citez pe tevez