Grand Power T910
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Grand Power T910
Deci ce sa intelegem ? Ca va fi adus dar nu vom vedea prin magazine arma ? Pai atunci prefer sa nu cred ca va exista arma asta (cal. 9 mm) pe aici si ca totul e vrajeala ...
Dar munitie de 9 mm aduceti? O s-o vedem si noi sau tot asa "o aducem dar e cu dedicatie" ..., n-avem noi fatza de ea ... nu de alta dar cred ca fortul meu rezista fara probleme munitiei dedicate GP-ului.
Poate anexati si niste preturi la arma si munitie
Cu stima
Dar munitie de 9 mm aduceti? O s-o vedem si noi sau tot asa "o aducem dar e cu dedicatie" ..., n-avem noi fatza de ea ... nu de alta dar cred ca fortul meu rezista fara probleme munitiei dedicate GP-ului.
Cu stima
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
nedumeritu
Domnul meu,sith wrote:Deci ce sa intelegem ? Ca va fi adus dar nu vom vedea prin magazine arma ? Pai atunci prefer sa nu cred ca va exista arma asta (cal. 9 mm) pe aici si ca totul e vrajeala ...
Cu stima
fiecare intelege ce si cat poate.
Spun ca deocamdata nu veti vedea T910 "prin magazine" pentru simplul motiv ca ele vor fi in magazinul NOSTRU.
Deocamdata, in prima faza, numai cine doreste sa vada si sa pipaie "vrajeala" vine acolo.
Cine nu, cumpara fiare moarte de unde vede el cu ochii.
Munitie?!, pentru moment 100.000 de unitati iti ajung? Iti incap pe permis?
In alta ordine de idei, continuu sa afirm ca nu recomand munitia noastra pentru clonele sau armele pentru care nu au recomandare
de la doctor pentru asa ceva. Intrebati farmacistul dumneavoastra...
Acum, referitor la Fort-ul tau, ce pot eu sa spun este ca va fi foarte dificil daca nu imposibil ca vreun tip de munitie
sa ii sparga teava.
Dar cand vine depre culata, am oarece rezerve. Prima data cand vei avea in mana o culata de T910 si una de Fort 12/17
vei trage singur concluziile.
Pe urma, avemm mari rezerve ca frame-ul unui Fort 17 sa zicem, ar face fata la eforturi mari atat vreme cat sina care tine slide-ul
pe pozitia lui nu este una continua, dintr-un metal oarecare, acolo. Mai exact are un fel de intaritura acolo unde teava
este prinsa in frame si pe urma, vreo 2 cm in spate, acolo unde este fixat si axul cocosului.
[Nu imi poti vinde alte povesti, au fost momente cand am avut doua [2] Fort-uri pe permis, n-am belit okii prin poligoane sa vad cum arata un Fort.]
In aceasta situatie, la energii mai mari:
- ori se fisureaza frame-ul transversal undeva pe lungimea intre gura camerei cartusului si metalul ce tine cocosul
- ori se fisureaza frame-ul in zona unde este inserat incarcatorul
- ori se fisureaza frame-ul in zona axului cocosului [de fapt acolo se "propteste" toata forta atunci cand slide-ul este aruncat in spate de explozie]
Pentru cine nu crede, sau se increde orbeste in fierul lui, ii recomand pe anume membri ai acestui forum si sa le ceara parerea
sau sa ii roage sa le dea fotografiile cu "patzaniile" lui.
Desigu, detinem si noi, la producator, seturi de fotografii cu diverse clone si arme ajunse in situatii indecente dar
nu intelegem sa face antireclama in mod gratuit.
T910 nu este bun pentru ca altele sunt proaste!
Fiecare arma are plusurile si minusurile ei.
La fel si clonele.
PS
Pentru preturi, ne vizitati la magazin, in Mogosoaia.
Last edited by nedumeritu on Sat Dec 11, 2010 10:00 am, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Oricum, este absolut ametitor rationamentul tau si completamente imbatabil.sith wrote:Deci ce sa intelegem ? Ca va fi adus dar nu vom vedea prin magazine arma ? Pai atunci prefer sa nu cred ca va exista arma asta (cal. 9 mm) pe aici si ca totul e vrajeala ...
Cu stima
Nu stiu ce s-ar putea discuta cu tine, indiferent de tema.
Spun asta bazandu-ma exact pe tipul de rationament exprimat de tine:
"pai, atunci, prefer sa cred ca..."
Aici revin si eu cu optativul, PAI, atunci, as prefera sa o lasam balta.
Nema obiectivitate, nema rationament, nema argument!
Percepem numai ce... preferam.
De fapt si Amoeba viridis/Euglena viridis a propasit pe aceleasi principii. Si uite unde a ajuns!
Si astazi, de la facerea Lumii, este in acelasi stadiu. Dar iegzista!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
De unde stii ca-i "fier mort"? Apropo, sa obtii fier mort e foarte-foarte greu. Eu am o vaga banuiala ca-i vorba de ceva aliaj de fier cu un pic de carbon si inca ceva pe acolo, cunoscut sub numele generic de otel.nedumeritu wrote:and CZ 83 rubber va incepe sa fie fabricat cu slide si din altceva decat fier mort si nu va rugini in trei zile daca stranuti azi pe el, sa ne anunti si pe noi, ...
vom face un concurs de tras la tinta lateral cu aschii iesite din gaura secundara a tevii, aia din camera cartusului.
Ca fapt divers: Steyr-Manlicher, cal 30-06, nou-nouta din raft de la Arrow, a aparut rugina pe suprafata exaterioara a tevii dupa 12 ore de la lasarea unei amprente de deget transpirat.....si cred ca nu-i facuta din "fier mort". Daca CZ rugineste abea dupa 3 zile de cand ai stranutat pe el e o mare performanta nu o belea.
-
nedumeritu
Hai sa ne'ncontram amu pe o expresie generica.violiv wrote:De unde stii ca-i "fier mort"? Apropo, sa obtii fier mort e foarte-foarte greu. Eu am o vaga banuiala ca-i vorba de ceva aliaj de fier cu un pic de carbon si inca ceva pe acolo, cunoscut sub numele generic de otel.nedumeritu wrote:and CZ 83 rubber va incepe sa fie fabricat cu slide si din altceva decat fier mort si nu va rugini in trei zile daca stranuti azi pe el, sa ne anunti si pe noi, ...
vom face un concurs de tras la tinta lateral cu aschii iesite din gaura secundara a tevii, aia din camera cartusului.
Ca fapt divers: Steyr-Manlicher, cal 30-06, nou-nouta din raft de la Arrow, a aparut rugina pe suprafata exaterioara a tevii dupa 12 ore de la lasarea unei amprente de deget transpirat.....si cred ca nu-i facuta din "fier mort". Daca CZ rugineste abea dupa 3 zile de cand ai stranutat pe el e o mare performanta nu o belea.
Daca toti am vorbi in termeni academici stricto sensu am ajunge foaaarte departe. Cam ca Ieremia cu oistea'n gard.
Pana ii explici calului care este dreapta, si anume ca este cealalta stanga, situata de partea cealalta a dreptei din stanga, se face noapte
si tot cu oistea'n gard esti.
Am zis fier mort la modul generic. Fara tratamente speciale de suprafata si alte cosmeticale, cum fac aia de la GP care iau tevile de la unul
dintre producatorii de tevi. Ca astia sunt putini recunoscuti in lume.
Oare de ce am vazut eu niste bijuterii de arme cu teava lunga facute de CZ si care nu aveau nici cea mai vaga intentie sa rugineasca?
Sa fie tratamentele speciale de suprafata? Sau tevila alea tronconice de zici ca sunt impletite din otel ale finlandezilor...., vise, nu?
Chestia aia cu "amprenta, otelu' si rugina" pare sa fie in ultima vreme tot mai mult apanajul produselor CAER sa a ce a mai ramas din el la Est.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu wrote:Domnul meu,sith wrote:Deci ce sa intelegem ? Ca va fi adus dar nu vom vedea prin magazine arma ? Pai atunci prefer sa nu cred ca va exista arma asta (cal. 9 mm) pe aici si ca totul e vrajeala ...
Cu stima
fiecare intelege ce si cat poate.
Spun ca deocamdata nu veti vedea T910 "prin magazine" pentru simplul motiv ca ele vor fi in magazinul NOSTRU.
Deocamdata, in prima faza, numai cine doreste sa vada si sa pipaie "vrajeala" vine acolo.
Cine nu, cumpara fiare moarte de unde vede el cu ochii.
Munitie?!, pentru moment 100.000 de unitati iti ajung? Iti incap pe permis?
In alta ordine de idei, continuu sa afirm ca nu recomand munitia noastra pentru clonele sau armele pentru care nu au recomandare
de la doctor pentru asa ceva. Intrebati farmacistul dumneavoastra..., fara vrajeala.
Acum, referitor la Fort-ul tau, ce pot eu sa spun este ca va fi foarte dificil daca nu imposibil ca vreun tip de munitie
sa ii sparga teava.
Dar cand vine depre culata, am oarece rezerve. Prima data cand vei avea in mana o culata de T910 si una de Fort 12/17
vei trage singur concluziile.
Pe urma, avemm mari rezerve ca frame-ul unui Fort 17 sa zicem, ar face fata la eforturi mari atat vreme cat sina care tine slide-ul
pe pozitia lui nu este una continua, dintr-un metal oarecare, acolo. Mai exact are un fel de intaritura acolo unde teava
este prinsa in frame si pe urma, vreo 2 cm in spate, acolo unde este fixat si axul cocosului.
[Nu imi poti vinde alte povesti, au fost momente cand am avut doua [2] Fort-uri pe permis, n-am belit okii prin poligoane sa vad cum arata un Fort.]
In aceasta situatie, la energii mai mari:
- ori se fisureaza frame-ul transversal undeva pe lungimea intre gura camerei cartusului si metalul ce tine cocosul
- ori se fisureaza frame-ul in zona unde este inserat incarcatorul
- ori se fisureaza frame-ul in zona axului cocosului [de fapt acolo se "propteste" toata forta atunci cand slide-ul este aruncat in spate de explozie]
Pentru cine nu crede, sau se increde orbeste in fierul lui, ii recomand pe anume membri ai acestui forum si sa le ceara parerea
sau sa ii roage sa le dea fotografiile cu "patzaniile" lui.
Desigu, detinem si noi, la producator, seturi de fotografii cu diverse clone si arme ajunse in situatii indecente dar
nu intelegem sa face antireclama in mod gratuit.
T910 nu este bun pentru ca altele sunt proaste!
Fiecare arma are plusurile si minusurile ei.
La fel si clonele.
PS
Pentru preturi, ne vizitati la magazin, in Mogosoaia.
Sefu, acum nu va suparati, dar la cata reclama am vazut la puscociul asta ... de, sunt cam nerabdator sa-l vad. Iar despre munitie ce sa mai zic ...
Asa ca o sa vin la Mogosoaia cand o sa am ce vedea. Loc in permis am, deci ... astept transportul urmator, ca n-am loc acum din cate am inteles.
Referitor la - "Dar cand vine depre culata, am oarece rezerve. Prima data cand vei avea in mana o culata de T910 si una de Fort 12/17
vei trage singur concluziile."- eu cred ca fortul pe rubber, avand modificata doar teava, fata de versiunea cu glont n-o sa aiba probleme cu munitia adusa de dvs.
Eventual se poate folosi un arc mai puternic.
Cu stima
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
nedumeritu
Nu stiu cat de bine ar fi daca as fi "sef".sith wrote: ................................................................
Sefu, acum nu va suparati, dar la cata reclama am vazut la puscociul asta ... de, sunt cam nerabdator sa-l vad. Iar despre munitie ce sa mai zic ...
Asa ca o sa vin la Mogosoaia cand o sa am ce vedea. Loc in permis am, deci ... astept transportul urmator, ca n-am loc acum din cate am inteles.
Referitor la - "Dar cand vine depre culata, am oarece rezerve. Prima data cand vei avea in mana o culata de T910 si una de Fort 12/17
vei trage singur concluziile."- eu cred ca fortul pe rubber, avand modificata doar teava, fata de versiunea cu glont n-o sa aiba probleme cu munitia adusa de dvs.
Cu stima
Pe dinafara suna bine.
Esti binevenit oricand in magazinul de la Mogosoaia.
Cat despre asteptatul pentru tura urmatoare, nu este cazul.
In mod cert am fost gresit inteles sau nu m-am exprimat eu inteligibil [mai probabil].
Nu vor fi arme la discretie ca sa putem da si in magazinele celor ce ar dori si ei sa le vanda.
Dar va veni si momentul acesta.
In magazinul nostru vom vinde in limita stocului fara rezerve de vreun fel.
O chestie intersanta este paralela ce incerci sa o faci intre Fort rubber si Fort pe glont.
Eu am avut norocul, inca la prima vizita la Chisinau, sa trag si cu cel pe glont si sa le am pe ambele
desfacute pe masa, si cel pe rubber si cel pe gont.
Iti spun eu, nu sunt la fel.
In schimb, cand vii la magazin, sa ceri sa ti se puna la dispozitie versiunea pe glont a lui T910, este un P1,
asa se cheama la origine, versiunnea "scurta". Si vei vedea ca nu sunt diferente intre culate, intre inside-core sau frame-uri.
Doar sistemul de prindere al tevii pentru rubber este adaugat si, desigur, teava care este neghintuita.
Diferenta notabila intre teava de Fort rubber si cea de T910 este insa alta, in afara de grosimea materialului din care sunt facute.
Daca teava de Fort este lisa si complet neteda de la un capat la altul, la teava lui T910 vei observa un shock pe teava.
Asta inseamna ca dupa camera cartusului teava prezinta o micsorare concentrica de diametru de 0,018mm parca.
Asta duce la doua rezultate:
- energia degajata de arderea pulberii este folosita in procent semnificativ marit
- se respecta C.I.P. regulations [CIP REGULATIONS ON STEEL SHOT AMMUNITION AND SHOTGUN PROOF]

Nu cred ca va trece foarte multa vreme pana si Romania va fi membra C.I.P. si atunci incep alte dansuri in omologari si aprobari.
Oricum, cum Slovacia este membra C.I.P. iar producatorul are si licenta de la ei pentru testari si constructie arme si munitie
impreuna cu acel celebru Certificat de Codificare NCAGE, codificare speciala. (Entitatea Codului NATO comercial si guvernamental)
firma noastra este cumva cu un pas inainte cu produsele ce le va distribui.
Nu fac reclama gratuita ci numai incerc sa explic cum evolueaza la nivel European legislatia in domeniul handguns, cel ce ne intereseaza
in autoaparare si paza si protectie la noi.
Deci in concluzie, distribuim un "puscoci" interesant, as zice eu, citandu-te cu voia ta.
Tot cu voia ta, iata ce zice la WIKIPEDIA despre C.I.P.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Buna ziua.
Cred ca este suficienta reclama facuta pistolului T910. Fara suparare d-nu @nedumeritu dar ati vorbit mai mult despre el pe forumul Arrow decat pe forumul dumneavoastra. In principiu nu avem nimic importiva anuntului lansarii, caracteristici tehnice s.a. dar se lungeste prea mult. Avand in vedere ca este produsul comercializat de dumneavoastra si forumul este a altei firme cu acelasi domeniu de activitate, parerea mea ca situatia este cam fortata. Inca odata, cu tot respectul va rog sa faceti in asa fel ca raspunsurile dumneavoastra sa sune altfel decat a "promo", inclusiv despre programul dumneavoastra de achizitii.
Cu respect.
Cred ca este suficienta reclama facuta pistolului T910. Fara suparare d-nu @nedumeritu dar ati vorbit mai mult despre el pe forumul Arrow decat pe forumul dumneavoastra. In principiu nu avem nimic importiva anuntului lansarii, caracteristici tehnice s.a. dar se lungeste prea mult. Avand in vedere ca este produsul comercializat de dumneavoastra si forumul este a altei firme cu acelasi domeniu de activitate, parerea mea ca situatia este cam fortata. Inca odata, cu tot respectul va rog sa faceti in asa fel ca raspunsurile dumneavoastra sa sune altfel decat a "promo", inclusiv despre programul dumneavoastra de achizitii.
Cu respect.
-
nedumeritu
Ma simt nevoit sa va dau dreptate.radu.b wrote:Buna ziua.
Cu respect.
Si asta cu scuzele de rigoare.
Voi incerca sa elimin partea de promo sau reclama mascata la produsul in discutie.
Cu voia ARROW insa, voi incerca sa dau in continuare lamuriri, daca imi sunt cerute.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Radu_talasman
jordan_23 wrote:Acest topic este uitat cam de mult timp. De ce nici un client Grand Power T910 10X22 nu ne spune cat de prost/bun e pistolul lui sau sa ne lamureasca si pe noi. Nu s-a jucat nimeni cu el, chiar nimeni din acest forum nu a achizitionat asa ceva? Sa existam doar noi cu Cz-urile si cu Forturile? Oricum, pistolul la care am facut eu review pe alt forum in momentul achizitionarii de catre un amic s-a confruntat cu urmatoarele probleme:
- cartusele Wadie 10X22 din 5 bucati, una nu reincarca
- cartusele Pobeda Sport 10X22 din 50 de bucati vreo 3 explodeaza in camera cartusului si atunci pistolul poate fi folosit doar ca aparat de aruncat cu el si atentie nu au fost abutisate, modificate, cracanate, lustruite, unse, bibilite
- incarcatorul ramane blocat in pistol si necesita demontarea integrala a pistolului ca sa poata fi folosit
- unele capse de cartuse 9mm nu iau foc pentru ca mecanismul cuiului percutor nu loveste fix in centrul cartusului din cauza marimii "UNIVERSALE" de 9 sau 10 si atunci poti folosi din nou pistolul ca bolovan
Mai exista si alti "patiti"? Daca nu: NOROCOSILOR!
Ai dreptate , am cumparat un GP de la un magazin din Bucuresti si m-am pacalit de imi vine de mor de ciuda !!! Era stricat inca din prima secunda. L-am cumparat , am luat 5 cartus esi m-am dus sa trag!!! Surpriza, am tras un fos si gata !!! A tacut !!!.
M-AM DUS DE 8 ORI CU EL LA REPARAT !!!!!!!!!
RECOMAND CU CALDURA A NU SE CUMPARA ACEST PISTOL !!!!
Nu trebuie lovita capsa cartusului exact in mijloc sa initieze, la o munitie ,,normala" o lovitura oriunde in capsa va initia arderea pulberii, cartusele Wadie si Pobeda sunt o gluma pentru GP si Fort, cu reparatul armei de 8 ori e o problema destul de neplacuta pentru un client si o bila neagra pentru firma care ar fi trebuit sa schimbe produsul respectiv oricare ar fi el, daca problemele avute cu pistolul nu s-au rezolvat, va invitam la reprezentanta GP din Mogosoaia sa incercam sa va remediem problemele avute, cu toate ca arma a fost achizionata de la alt magazin, dar fiind reprezentanti legali ai firmei GP Slovacia in Romania ne simtim datori sa remediem problemele avute la armele noastre.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Cu tot respectul pentru dcrist care este un om de mare calitate,as vrea sa il intreb ce inseamna ''o gluma" referitor la o munitie in calibrul armei despre care se vorbeste si care cu alte marci de arme in acelasi calibru ,considerarte inferioare,functioneaza impecabil.O gluma este o arma care nu functioneza cu toata gama de munitie din acelasi calibru.Din cate cunosc eu nu exista producatori care recomanda sa nu se folosesca un anumit tip de munitie.dcrist wrote:Nu trebuie lovita capsa cartusului exact in mijloc sa initieze, la o munitie ,,normala" o lovitura oriunde in capsa va initia arderea pulberii, cartusele Wadie si Pobeda sunt o gluma pentru GP si Fort, cu reparatul armei de 8 ori e o problema destul de neplacuta pentru un client si o bila neagra pentru firma care ar fi trebuit sa schimbe produsul respectiv oricare ar fi el, daca problemele avute cu pistolul nu s-au rezolvat, va invitam la reprezentanta GP din Mogosoaia sa incercam sa va remediem problemele avute, cu toate ca arma a fost achizionata de la alt magazin, dar fiind reprezentanti legali ai firmei GP Slovacia in Romania ne simtim datori sa remediem problemele avute la armele noastre.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Fara sa ma consider un specialist ci doar un observator, am considerat o ,,gluma" folosirea acelor tipuri de munitie care merg bine pe alte arme inferioare pentru ca aceea munitie sau invers acele arme au fost facute sa functioneze bine cu aceea munitie, incercati sa folositi in armele respective munitie facuta sa functioneze bine cu Fort,GP sau alte arme confectionate din otel de calitate si exista sansa foarte mare ca aceea arma sa se distruga( au fost cazuri in care posesorii acelor tipuri de arme au facut experimente de acest tip pe pielea si buzunarul lor), de asemenea am observat ca producatori de renume(Beretta) recomanda in manualul armei sa nu se utilizeze intensiv un anumit tip de munitie (+P+) pentru ca va creste gradul de uzura al armei mai rapid decit daca ar fi folosita o munitie ,,normala"(FMJ,SOFT POINT) in rest fiecare invatam din greselile altora sau ale noastre si e bine sa folosim in arma sau armele proprii munitia care ne ofera cel mai bun raport calitate pret sau daca cautam precizie maxima si putere de stopare o vom gasi dar la un pret mai mare si aici ma refer la munitia de precizie facuta de firme recunoscute international. De aceea e bine sa fie postate cit mai multe pareri pe forumuri pentru ca fiecare sa-si faca o parere cit mai obiectiva asupra subiectului discutat.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Referitor la munitie,faceti o confuzie,sunt doua clasificari diferite,una ce tine de putere (P,+P,+P+) (P vine de la power,+P inseamna +power,mai multa putere,+p+ inseamna si mai multa putere,desi nu este inca recunoscut oficial,+p+ este mai mult o chestie de marketing,sa arate ca munitia lor esti si mai puternica decat +P,oficial nu exista decat P si+P!
Marea majoritate a pistoalelor construite in ultimii ani sunt concepute sa reziste la munitie +P fara probleme.
Cat priveste FMJ,SP,HP sunt cu totul alta clasificare,ce tine de tipul glontului,nu are legatura cu pulberea si presiunea din interiorul tubului cartusului!
Deci un cartus +p+ poate sa fie si FMJ,SP,HP etc,si arata la fel ca un FMJ,SP,HP care este +p..
Marea majoritate a pistoalelor construite in ultimii ani sunt concepute sa reziste la munitie +P fara probleme.
Cat priveste FMJ,SP,HP sunt cu totul alta clasificare,ce tine de tipul glontului,nu are legatura cu pulberea si presiunea din interiorul tubului cartusului!
Deci un cartus +p+ poate sa fie si FMJ,SP,HP etc,si arata la fel ca un FMJ,SP,HP care este +p..
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Buna ziua.
Ma amestec si eu in vorba.
Pentru d-ul dcrist.
Tipul proiectilului la cartuse (si va referiti punctual pentru armele letale) adica FMJ, SP, LRN, HPC s.a. nu are nici-o legatura cu uzura armei.
In schimb ce poate influenta foarte mult uzura unei arme este tubul cartusului folosit. Si ma refer la cartusele cu tub de otel care au o influenta total nefasta asupra camerei cartusului, extractorului s.a.. Dumneavoastra de ce credeti ca munitia de vanatoare sau cea de razboi se face cu tub de alama, chiar daca din punct de vedere economic nu este un avantaj.
Cand ati spus "o gluma" probabil v-ati referit la energia dezvoltata. As dori sa precizez ca tot ce depaseste 80J la munitie implica ceva probleme din partea C.I.P. precum si un proiectil din cauciuc mai dens si dur poate genera aceleasi probleme.
Iar clasificarea arme "inferioare" si "superioare" sincer n-am gasit in lege.
In rest, faptul ca va asumati reparatul unei arme noi de 8 ori este un lucru cat se poate de meritoriu.
Nu stiu cata rabdare poate avea clientul dar... . Eu imi aduc aminte perfect cand i-am schimbat pistolul d-lui Dan Zaharia dupa sedinta de poligon cu 1500 de cartuse trase (cel putin asa a spus) de doua ori consecutiv, fara nici-un comentariu.
Cu respect.
Ma amestec si eu in vorba.
Pentru d-ul dcrist.
Tipul proiectilului la cartuse (si va referiti punctual pentru armele letale) adica FMJ, SP, LRN, HPC s.a. nu are nici-o legatura cu uzura armei.
In schimb ce poate influenta foarte mult uzura unei arme este tubul cartusului folosit. Si ma refer la cartusele cu tub de otel care au o influenta total nefasta asupra camerei cartusului, extractorului s.a.. Dumneavoastra de ce credeti ca munitia de vanatoare sau cea de razboi se face cu tub de alama, chiar daca din punct de vedere economic nu este un avantaj.
Cand ati spus "o gluma" probabil v-ati referit la energia dezvoltata. As dori sa precizez ca tot ce depaseste 80J la munitie implica ceva probleme din partea C.I.P. precum si un proiectil din cauciuc mai dens si dur poate genera aceleasi probleme.
Iar clasificarea arme "inferioare" si "superioare" sincer n-am gasit in lege.
In rest, faptul ca va asumati reparatul unei arme noi de 8 ori este un lucru cat se poate de meritoriu.
Nu stiu cata rabdare poate avea clientul dar... . Eu imi aduc aminte perfect cand i-am schimbat pistolul d-lui Dan Zaharia dupa sedinta de poligon cu 1500 de cartuse trase (cel putin asa a spus) de doua ori consecutiv, fara nici-un comentariu.
Cu respect.