citeva detalii despre fort 10,se poate?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

aurorauno

Re: citeva detalii despre fort 10,se poate?

Post by aurorauno »

Nu m-am jucat cu Fort 10,asa ca va intreb,sunteti sigur ca este DAO?Nu doar primul foc tras e DAO,dupa care al doilea devine SA?Gen Glock?E destul de neplacut daca ramane Double Action si dupa prima percutare,dar mi-e greu sa cred ca asa se intampla...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
nashu999

Post by nashu999 »

tot citesc despre acest sistem, dao sau da/sa ,incerc sa le invat din carti momentan ...dar cred ca un incepator ce sunt ca ,este ca la masina cum te obisnuiesti in scoala de soferi asa ramane si in subconstient..(poate gresesc...)deci intr-un final eu oricum nu il port cu cartus pe teava,fiind si interzis am inteles.iar in momentul cind il armez,prin tragerea mansonului e clar ca are cartus pe teava si ...exista 2 variante,tragi(in aer prima data)sa te aperi ,sau fuge boul iar eu scot sectorul si armez iar sa sara cartusul din camera..nu? daca gresesc va rog sa ma corectati..stima
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
tevez

Post by tevez »

Interdicţia cu purtatul pe ţeavă e doar la letale, parcă. Voi trece zilele astea pe la magazin să văd cum e cu DAO/SA/DA.
Posibil ca după primul foc să devină s.a.-d.a. Am tras odată cu al lui Nicuţu de aici de pe forum dar n-am studiat treaba
cu double action only. Oricum, cursa trăgaciului e ceva mai mare ca la alte forturi, cam ca la un revolver.
http://www.youtube.com/watch?v=tBSeWlOYeEQ
sith

Post by sith »

E DAO si atat. N-are siguranta, fiind suficient de sigur tocmai datorita lui DAO, chiar purtat cu guma :mrgreen: pe teava, varianta pe glont fiind similara.

Fort 10R” – compact and light – ideal pistol for concealed carry, self-defence or Pistol’s design specially adopted to decrease weight and increase reliability of operation.
Among features of “Fort 10” are:

* plastic frame, reinforced by steel components, compares strength, low weight and ergonomic design.
* metal slide increases reliability and service life of the pistol.

It fires ammunition with elastic bullet and has effective range up to 10 meters.
Technical data «Fort 10R»
Caliber mm 9mm P.A.
Operation mode Blowback operated
Trigger mechanism Double action only
Dimensions (mm)
Overall length 145
Height 114
Width 25
Barrel length 77
Weight with empty magazine (kg) 0,42
Trigger pull force (kg) 4,5 - 6,5
Muzzle velocity (m/s) 300±20
Magazine capacity (rds) 6
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

Pentru doamne şi domnişoare: este posibil să ajungă şi la noi în varianta roz, idee împrumutată de Fort de la Glock.
:P Un cadou de 8 Martie aevărat, aş spune. :twisted:
sith

Post by sith »

tevez wrote:Pentru doamne şi domnişoare: este posibil să ajungă şi la noi în varianta roz, idee împrumutată de Fort de la Glock.
:P Un cadou de 8 Martie aevărat, aş spune. :twisted:
Pai cadou daca-l platesti tu, ca de luat si-l ia ea pe persoana fizica - vorba lui Vanghelie . Intr-adevar frumos cadou, numai sa n-o superi, ca autoapararea acasa se motiveaza mai usor ... :lol: :lol: :lol:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

:lol: Aşa, aşa, dă-le idei doamnelor din viaţa noastră!
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Intreb si eu, ca ala "mutu' " : nu se putea discuta in celalalt topic despre fort 10??
Eu am fost in magazin cu autorizatia in mana. Fort 10 este DAO intotdeauna, chiar si dupa primul foc tras. Are insa teava la fel de lunga ca a CZ-ului 83 daca nu ma insel, ceea ce-l face foarte precis, cu precizarea ca - din cauza DAO - necesita timp de acomodare.
Eu l-am tinut in mana, m-am jucat cu el si am cumparat Fort 17 :D Pe care, apropo, il port zilnic asupra mea, fie in toc, fie in holster, fie in geanta :) Are vreo 800 - 850 gr cu incarcatorul full.
Форт 17 Р
Image
nashu999

Post by nashu999 »

dle mircea imi pare rau ,nu vreau sa deranjez cu acest topic despre fort 10 dar sincer eu acum ma preg sa il iau si de aceea am deschis aceasta discutie cat despre topicul mai vechi poate nu mi-am permis sa intreb asa de multe amanunte deoarece, nu era topicul deschis de mine deci nu eram eu direct ,,miezul,, asa ca am cerut mai multe detalii cu aceasta okazie. oricum daca domnia voastra ati tinut in mana si ati probat acest model,chiar ar fi indicat o parere(daca va face placere).despre fort-ul dvs ce l-ati cumparat sincer nu va stiu dimensiunile dar ptr mine imi ajung 14,5 :D evident ca si pistol.restul consider ca ma cam loveste peste genunchi la .1,62 ai mei..stima
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
sith

Post by sith »

nashu999 wrote: ..... oricum daca domnia voastra ati tinut in mana si ati probat acest model, ....
daca esti din bucuresti, du-te pana la magazin la MLD GUNS si pune mana pe toate pistoalele de acolo. Gasesti de la Streamer (cel mai ieftin pistol cu bile), pana la Fort 14 (cel mai scump) si iti faci o idee mai clara despre ceea ce vrei ...

Si eu m-am dus sa vad un Fort 10 si am plecat cu Fort 14, si nu regret... Cu genuchii n-ai probleme, stai linistit ...Sa vezi cum e sa cari un AK 47, lopata, etc., si pentru ca esti mic, mai carai si tintele la poligon ...
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Una e sa cari tot ce tine de echipamentul de infanterie ,LA VEDERE, si alta e sa porti o arma,ascuns,nu prea merge comparatia,nu e vorba de greutate ci cu totul alte detalii....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
sith

Post by sith »

aurorauno wrote:Una e sa cari tot ce tine de echipamentul de infanterie ,LA VEDERE, si alta e sa porti o arma,ascuns,nu prea merge comparatia,nu e vorba de greutate ci cu totul alte detalii....
Era o gluma ... ca raspuns la gluma lui ca il bate arma la genuchi :mrgreen:
my favorite gun
telesystems
nashu999

Post by nashu999 »

stiu cum este sa car tot echipamentul in 95-96 faceam armata la cercetasi si pe deasupra mai stateam si inghesuit in T.A.B.R.C ...DA ASTA AM SA FAC CIND AJUNG IN BUCURESTI ADICA MAINE,direc la magazin ma opresc .oricum multumesc ptr sfaturi.stima
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Nu te-am certat, pur si simplu cred ca era mai bine pentru toata lumea ca discutiile despre o arma sa ramana toate concentrate intr-un singur topic.
Si chiar nu conteaza cine a initiat topicul respectiv.
Mie Fort 10 nu mi-a placut din 2 motive:
1. lipsa sigurantei, prefer arma sigurantata
2. crosa prea scurta, practic inelarul prindea pe margine iar degetul mic era sub incarcator.
Toate astea le-am scris la momentul potrivit in ... ai ghicit,topicul despre Fort 10 http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 46&start=0:P

Fort 17 este o arma purtabila, ai sa te convingi dupa ce il tii in mana. In plus magazia este mai mare, arma este mai echilibrata in ansamblu. Am luat 17 si nu 14 tocmai pentru ca se poate purta, avand corpul din polimer.
Форт 17 Р
Image
macarici

Post by macarici »

radu.b wrote:Buna ziua.
Intervin pentru ca s-a ajuns prea departe cu acest domn nedumeritu. Inca odata m-am convins ca varsta si bunul simt nu prea au vre-o legatura. Am hotarat sa-l exclud de pe acest forum.
In fine,v-a luminat Dumnezeu ! :lol:
A inceput curatenia de primavara! :mrgreen: Dar fac pariu ca o sa intre sub un alt nick.
La el e boala, ceva la cap plus multa,foarte multa nesimtire.
Duca-se-n ....polonia!
Image
Post Reply