alegere arma

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

winnetou

Re: alegere arma

Post by winnetou »

Merci de urari!
"dragos" un kkt iti aduce noroc de cele mai multe ori, chiar daca te intalnesti cu el pe un forum.

"Soimul Maltez" departe de mine supararile, m-a deranjat ca a trebuit sa muncesc eu 3 ore pentru o treaba pe care fabricantul o facea in cateva secunde.
Imi cer scuze!, dar s-a inteles gresit, injuraturile mele erau indreptate spre fabricant nu catre colegii de forum...

vanat in catare
marin_cristi1975

Post by marin_cristi1975 »

winnetou wrote:Buna ziua tuturor,
sunt proaspat vanator, saptamana asta astept si autorizatia de cumparare arma, dar inca sunt indecis
m-am hotarat la bock 12/76 si oscilez intre un baikal si o rizzini (de ce dracu am pus "un" si "o" nu stiu).
am tras cu un baikal 27EM 1c cu socuri interschimbabile, e sovietica dar trage bine mai ales la distanta >40 m
cu rizzini n-am tras, dar arata excelent se aseaza bine in umar, e usoara de unde si temerile pentru recul mare
ajutati-ma sa ma hotarasc?
se merita diferenta de pret?
cine/ce face diferenta asta?
pt ca postez prima data as vrea sai salut pe toti cei care frecventeaza acest forum
buna ziua si eu am aceeasi dilema
sapt viitoare imi iese autorizatia de arma si nu stiu ce sa iau
as prefera un baikal mp 153
adica vreau neaparat o semiautomata mi se pare mai buna pt un incepator
ai mai multe sanse
ce parere aveti
astept pareri
mult respect
radu.b

Post by radu.b »

marin_cristi1975 wrote:
winnetou wrote:Buna ziua tuturor,
sunt proaspat vanator, saptamana asta astept si autorizatia de cumparare arma, dar inca sunt indecis
m-am hotarat la bock 12/76 si oscilez intre un baikal si o rizzini (de ce dracu am pus "un" si "o" nu stiu).
am tras cu un baikal 27EM 1c cu socuri interschimbabile, e sovietica dar trage bine mai ales la distanta >40 m
cu rizzini n-am tras, dar arata excelent se aseaza bine in umar, e usoara de unde si temerile pentru recul mare
ajutati-ma sa ma hotarasc?
se merita diferenta de pret?
cine/ce face diferenta asta?
pt ca postez prima data as vrea sai salut pe toti cei care frecventeaza acest forum
buna ziua si eu am aceeasi dilema
sapt viitoare imi iese autorizatia de arma si nu stiu ce sa iau
as prefera un baikal mp 153
adica vreau neaparat o semiautomata mi se pare mai buna pt un incepator
ai mai multe sanse
ce parere aveti
astept pareri
mult respect
Buna seara.
Este o alegere buna. Arma este fiabila si rezistenta. Acum, nu se poate compara un Benelli sau Beretta ori Browning totusi MP153 este una din armele care au rezistat in portofoliul nostru de produse de aproape 12 ani. Si asta spune multe...
Cu respect.
emy

Post by emy »

ij 18 - arma pt. incepator.
stiu ca nu sunt multi de aceeasi parere - dar la momentul potrivit pentru mine o sa fie :wink:
radu.b

Post by radu.b »

emy wrote:ij 18 - arma pt. incepator.
stiu ca nu sunt multi de aceeasi parere - dar la momentul potrivit pentru mine o sa fie :wink:
Buna ziua.
Este adevarat, totusi depinde ce-si doreste fiecare. IJ18 are si avantaje si dezavantaje in egala masura.
Cu respect.
marin_cristi1975

radu.b wrote:
Buna ziua.
Este adevarat, totusi depinde ce-si doreste fiecare. IJ18 are si avantaje si dezavantaje in egala masura.
Cu respect.
Buna ziua
Asta asa este avantaje si dezavantaje sunt , dar totusi eu cred ca, cu mp153 ai mai multe avantaje decat cu IJ18 atunci cand esti la o vanatoare de mistreti de ex, ca sa nu mai vb
de vanatoarea la rate sau gaste.
MP153 intradevar nu se compara cu un Benelli sau Beretta nici din pct de vedere al calitatii dar nici ca pret, bugetul fiind principala problema in aceasta alegere.
Bine sar putea sa gresesc in ceea ce spun , eu nu am experienta ca vanator, dar cred ca ceea ce am spus mai sus este adevarat.
Daca gresesc accept sa fiu corectat pt ca vreau sa invat din experienta altora.
Cu respect
radu.b

Post by radu.b »

marin_cristi1975 wrote:
radu.b wrote:
Buna ziua.
Cu respect.
Buna ziua
Asta asa este avantaje si dezavantaje sunt , dar totusi eu cred ca, cu mp153 ai mai multe avantaje decat cu IJ18 atunci cand esti la o vanatoare de mistreti de ex, ca sa nu mai vb
de vanatoarea la rate sau gaste.
MP153 intradevar nu se compara cu un Benelli sau Beretta nici din pct de vedere al calitatii dar nici ca pret, bugetul fiind principala problema in aceasta alegere.
Bine sar putea sa gresesc in ceea ce spun , eu nu am experienta ca vanator, dar cred ca ceea ce am spus mai sus este adevarat.
Daca gresesc accept sa fiu corectat pt ca vreau sa invat din experienta altora.
Cu respect
Buna ziua.
Dupa ce ati spus mai devereme este o alegere foarte buna. Mergeti pe MP153 ca nu o sa regretati. Este arma care tine la "tavaleala" si daca o si ingrijiti cat de cat o sa o folositi mult si bine.
Cu respect.
tevez

Post by tevez »

MP 153 face cam aceeaşi treabă ca şi Benelli sau Beretta. Pentru un începător e arhisuficientă, mulţi recomandă chiar un model
"inferior" gen o suprapusă, un bock sau chiar un sigle-shot, cum s-a scris mai sus. MP 153 e excelentă, am tras o sg. dată şi mi-a
făcut o impresie bune, mai ales că cei "cu ştate vechi" o consideră foarte bună, mai ales la banii ei.
Varianta cu pat sintetic nu prea e "chic" dar am citit pe forumuri că e recomandată, oricum un pat de lemn se poate face la MLD,
dar unul de schimb din plastic se aduce mai greu d ela ruşi.
Bill

Post by Bill »

Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
tevez

Post by tevez »

Canadianu' e cel mai tare. Eu n-aş face aşa ceva cu o armă a mea dar oricum..
radu.b

Post by radu.b »

tevez wrote:MP 153 face cam aceeaşi treabă ca şi Benelli sau Beretta. Pentru un începător e arhisuficientă, mulţi recomandă chiar un model
"inferior" gen o suprapusă, un bock sau chiar un sigle-shot, cum s-a scris mai sus. MP 153 e excelentă, am tras o sg. dată şi mi-a
făcut o impresie bune, mai ales că cei "cu ştate vechi" o consideră foarte bună, mai ales la banii ei.
Varianta cu pat sintetic nu prea e "chic" dar am citit pe forumuri că e recomandată, oricum un pat de lemn se poate face la MLD,
dar unul de schimb din plastic se aduce mai greu d ela ruşi.
Oricum, decat sa faci pat de schimb mai bine cumperi una noua (ma refer ca finantze).
Cu respect.
violiv

Post by violiv »

MP-ul meu (12/76, 71 cm teava, 4 socuri din cutie + alte 3 de la Trulock, pat de lemn) a incheiat ieri 5 sezoane....pentru ca i-am pierdut maneta de armare :oops: :? ...una din bolile lor. Maximul de focuri tras de mine intr-o zi a fost ceva peste 175. In tot acest rastimp n-a ejectat doua cartuse in primele 30-40 trase. A mers si cu 24 g si cu peste 50 g fara probleme - cu ajustarile de rigoare la valva de gaz, normal.
Lemnul a capatat o alta fata, sub gudronul dat de rusi am avut surpriza sa gasesc un foarte frumos nuc tigrat, cu venatura splendida si care arata infinit mai bine finisat in ulei.
M-am muncit ceva sa invat sa trag cu ea din cauza patului prea drept pentru gustul meu, am incercat tot felul de adaptari de sisteme de ochire sau bucse de inclinare a patului pana am ajuns la a-l remodela la partea superioara si acum vine perfect.

Sezonul acesta am supus-o unui test: am imprumutat-o unui paznic de pe la noi, "specializat" in pasaret la care insoteste vanatorii italieni...a folosit-o intensiv drept arma de back-up, de la prepelite si ciocarlii pana la fazan si "balta", uneori si la iepurasi si o data la mistret. In acest rastimp arma a apucat sa traga de multe ori sase focuri in serie (5 din magazie + cel din teava) pana cand, dupa declaratiile omului, se putea aprinde tigara de teava :lol: Nu s-a blocat niciodata, de la inceputul sezonului si pana ieri.
Singura conditie pe care am pus-o a fost sa n-o curete deloc tot sezonul :mrgreen: si asa a facut.
Ieri am adus-o acasa si-am pregatit-o de lunga vara. Mi-a luat cam o ora sa duc tot fumul si carbunele cu care se umpluse peste tot, inclusiv pe cocos si tragaci nu numai pe la tubul de gaze. A mers perfect muiat in TINER si curatat cu periuta de arama.

Carcasa armei a suferit cel mai mult in tot acest interval, anodizajul negru initial fiind doar o umbra. Toate piesele arata ca dupa primele 10 focuri, fara nicio urma evidenta de uzura, doar cu "zgarieturile" ce au aparut de la primele manevrari la rece a inchizatorului pe unele fete de contact. Exceptie face tot carcasa ce prezinta la interior ceva "santuri" care nu erau acolo la inceput, ca dovada a fituirii "perfecte" initiale....noroc ca arma si-a facut loc singurica. Brunajul tevii nu mai e chiar asa albastru inchis ca la inceput dar arata bine tratat cu un pic de ulei de arma. Catarea a fost inlocuita cu una de fibra optica ce n-a rezistat asa ca acum are doar un capat de surub de 3 mm.

N-as putea sa spun cat a tras in cele 5 sezoane de folosire...uneori mult, alteori pauze lungi pentru ca eu folosesc alternativ 3-4 arme. In mod sigur ultimul sezon a tras suficient cat de un test de anduranta.
Oricum, functioneaza perfect si acum si e o arma care m-a necajit destul de-a lungul timpului din cauza dificultatii de adaptare la conformatia foarte diferita de a juxtapusei cu care eram obisnuit si la masa mare a armei....atarna tare greu dupa cate o zi lunga de purtat....dar mi-a adus si mari satisfactii:

Image

Image

Image

Image

si proiectilele recuperate, Gualandi incarcat de B&P...ca "namilei" nu i-a fost suficient unul.

Image

In situatia in care buzunarul nu permite mai mult mi se pare o arma demna de orice alegere, chiar mai bine finisata si mai fara probleme in functionare decat suratele ei basculante.
Fiind o arma des intalnita si folosita uneori abuziv pe la noi, s-au mai intamplat diverse problemute, sa mai pice cate o piesisoara sau arculet dar s-au rezolvat usor comandand piesele cu pricina de peste ocean unde o chinuie rau americanii sau "fabricate" local de diversi artizani.
Nu e Beretta si nici Benelli. Poate ca nu trimite alicele in tinta cu aceeasi eleganta dar m-am convins ca te poti baza pe ea...chiar daca pierzi "cheita" = maneta de armare, functioneaza si fara si se armeaza c-o surubelnita :lol: :shock:
marin_cristi1975

Da m-am lamurit , multumesc pt ajutor tuturor , daca mai aveam asa o urma de nelamurire acum dupa ce am auzit si de la violiv ce poate sa faca arma si prin cate a trecut arma sa , sunt hotarat astept autorizatia si direct la magazin.
Unde pot sai pun o catare din aceea cu punct rosu , optica , sper sa nu gresesc cred ca asa ii zice. Cred ca se ia linia de ochire mai repede cu acea catare decat cu cea care o are arma , cea la culoarea tevii.
Multumesc mult pt ajutor tuturor si mult respect.
tevez

Post by tevez »

marin_cristi1975 wrote:Unde pot sai pun o catare din aceea cu punct rosu , optica , sper sa nu gresesc cred ca asa ii zice. Cred ca se ia linia de ochire mai repede cu acea catare decat cu cea care o are arma , cea la culoarea tevii.
http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... 4&start=90 - postare Violiv.
Eu aş trage întâi cu ea aşa cum este, poate nu e nevoie de up-grade.
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
D-ul @violiv, frumos trofeu. Stiu cativa vanatori care ar fi invidiosi... .
Cu respect.
Post Reply