Teste cu CZ 83

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
radu.t

Re: Teste cu CZ 83

Post by radu.t »

dandana wrote:Nu stiu ce sa spun despre sesizarea ta. Si eu am CZ si folosesc Libraas. Nu am aceste probleme si a functionat impecabil de la primul foc. Stiu ca aceasta munitie nu are precizie, dar e foarte puternica, este munitia recomandata de producator. As incerca si alta dar ARW nu are decit aceasta marca la mine in "provincie".
Vizavi de gaura eu asa am inteles din ce am mai citit pe net....ca este facuta ca sa nu poti trage cu glont. Cica (repet asta am inteles eu) poti sa bagi glont dar din cauza ecelei gauri se pierde puterea de aruncare a glontului.
Multumesc pentru raspuns. M-am gandit ca poate arcul pistolului e prea puternic si de aceea presiunea in camera cartusului e prea mare si tubul se umfla. Cu un arc mai slab pistolul a functionat bine in sensul ca tuburile nu mai raman blocate, dar trebuia sa imping cu degetul slide-ul ramas blocat in spate. O sa mai incerc sa scriu la CZ (am scris deja dar nu am primit nici un raspuns- sau poate si tacerea e un raspuns?)
dandana

Post by dandana »

ar mai putea fi ceva.....desfa si ungel bine
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
sith

Post by sith »

dandana wrote:Vizavi de gaura eu asa am inteles din ce am mai citit pe net....ca este facuta ca sa nu poti trage cu glont. Cica (repet asta am inteles eu) poti sa bagi glont dar din cauza ecelei gauri se pierde puterea de aruncare a glontului.
Ai inteles gresit. Gaura aceea este pentru a limita puterea munitie, adica o munitie puternica perforeaza tubul cartusului si se pierde din presiune ( se pierde din puterea proiectilului), iar gloate nu poti sa bagi oricat te-ai stradui pentru ca teava se ingusteaza la capat. E o limitare tocmai ca sa nu poata fi folosita arma cu munitie letala.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
dandana

Post by dandana »

Poate ai dreptate. Este posibil sa fi inteles eu gresit.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
jordan_23

Post by jordan_23 »

Salut radu. Cred ca are o problema pistolul tau! Uitate putin la ce urma lasa gheara extractoare pe cartus! In viata mea nu mi s-a intamplat asta si am multe focuri trase. Schimba-l!!! Un pistol cumparat de la inceput cu defect toata viata o sa iti faca probleme. Experienta mea cu CZ 83 este una foarte buna, deci este clar ca depinde de finisare. Stai linistit si eu am intrebat la fabrica o gramada de intrebari nu am primit nici macar un mesaj! Daca se intampla sa nu ti-l repare sau sa nu vrea sa ti-l schimbe du-te tot la uti si au un armurier acolo Dl. Burghel care ti-l face sa functioneze beton. :D
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
radu.t

Post by radu.t »

jordan_23 wrote:Salut radu. Cred ca are o problema pistolul tau! Uitate putin la ce urma lasa gheara extractoare pe cartus! In viata mea nu mi s-a intamplat asta si am multe focuri trase. Schimba-l!!! Un pistol cumparat de la inceput cu defect toata viata o sa iti faca probleme. Experienta mea cu CZ 83 este una foarte buna, deci este clar ca depinde de finisare. Stai linistit si eu am intrebat la fabrica o gramada de intrebari nu am primit nici macar un mesaj! Daca se intampla sa nu ti-l repare sau sa nu vrea sa ti-l schimbe du-te tot la uti si au un armurier acolo Dl. Burghel care ti-l face sa functioneze beton. :D
Semnele de pe tuburi sunt de la "maltratarea" din timpul extragerii din camera cartusului (urme de patent). La UTI am vorbit cu un armurier, nu stiu cum il cheama, mi-a recomandat munitia turceasca, dar cu aceasta slide-ul (nu stiu cum se numeste in romaneste) raman blocat in spate si trebuie sa-l imping cu degetul ca sa reincarce. Am cumparat si munitie Snail de la ei si pare ca merge mai bine, tuburile nu se mai umfla, dar nu au precizia cartuselor turcesti care insa se blocheaza la fiecare foc. Eu consider gaura aceea din camera cartusului un defect de conceptie de care este raspunzator fabricantul. Daca nu-mi raspund si nu fac ceva in privinta asta, o sa solicit o expertiza oficiala si le fac reclamatie la Protectia Consumatorului chiar europeana.
dandana

Post by dandana »

citeva rezultate cu CZ-ul si munitia lui libraas. Am tras de la 3 metri

tuburile ies perfecte fara deformari si merge impecabil
Attachments
bila a ramas intreaga
bila a ramas intreaga
33.jpg (15.45 KiB) Viewed 11759 times
partea din fata a aceleasi table de 0,5
partea din fata a aceleasi table de 0,5
44.jpg (25.35 KiB) Viewed 11759 times
partea din spate a unei table de 0,5mm
partea din spate a unei table de 0,5mm
11.jpg (68.5 KiB) Viewed 11759 times
dandana

Post by dandana »

radu.t wrote:
jordan_23 wrote:Salut radu. Cred ca are o problema pistolul tau! Uitate putin la ce urma lasa gheara extractoare pe cartus! In viata mea nu mi s-a intamplat asta si am multe focuri trase. Schimba-l!!! Un pistol cumparat de la inceput cu defect toata viata o sa iti faca probleme. Experienta mea cu CZ 83 este una foarte buna, deci este clar ca depinde de finisare. Stai linistit si eu am intrebat la fabrica o gramada de intrebari nu am primit nici macar un mesaj! Daca se intampla sa nu ti-l repare sau sa nu vrea sa ti-l schimbe du-te tot la uti si au un armurier acolo Dl. Burghel care ti-l face sa functioneze beton. :D
Semnele de pe tuburi sunt de la "maltratarea" din timpul extragerii din camera cartusului (urme de patent). La UTI am vorbit cu un armurier, nu stiu cum il cheama, mi-a recomandat munitia turceasca, dar cu aceasta slide-ul (nu stiu cum se numeste in romaneste) raman blocat in spate si trebuie sa-l imping cu degetul ca sa reincarce. Am cumparat si munitie Snail de la ei si pare ca merge mai bine, tuburile nu se mai umfla, dar nu au precizia cartuselor turcesti care insa se blocheaza la fiecare foc. Eu consider gaura aceea din camera cartusului un defect de conceptie de care este raspunzator fabricantul. Daca nu-mi raspund si nu fac ceva in privinta asta, o sa solicit o expertiza oficiala si le fac reclamatie la Protectia Consumatorului chiar europeana.
incerca si baga in incarcator cartuse alternativ, unul turcesc, unul dedicat......vezi daca se mai blocheaza
Olar

Post by Olar »

deci arunca sau nuu cu aschii de alama de la "cartus" prin orificiul anti-glont?
dandana

Post by dandana »

Olar wrote:deci arunca sau nuu cu aschii de alama de la "cartus" prin orificiul anti-glont?
nu arunca nici o aschie si nu deformeaza tubul, nu se blocheaza. Functioneaza impecabil.
tevez

Post by tevez »

Olar wrote:deci arunca sau nuu cu aschii de alama de la "cartus" prin orificiul anti-glont?
Au fost relatări pe forum dar sunt şi useri mulţumiţi, ca dandana, d-rive sau jordan_23. Ideal e să tragi cu muniţie Snail,
deşi e enervantă cestiunea cu "muniţia recomandată", o armă trebuie să tragă cu orice muniţie din calibrul ei, în mod
normal, numai că la rubber treburile se complică. Dacă nu ar avea gaura aceea...nu ar avea rival pt. că are dimensuni
ideale pt. purtat zilnic, fără să fie nici prea mic, din pct. meu de vedere.
dandana

Post by dandana »

tevez wrote:
Au fost relatări pe forum dar sunt şi useri mulţumiţi, ca dandana, d-rive sau jordan_23. Ideal e să tragi cu muniţie Snail,
deşi e enervantă cestiunea cu "muniţia recomandată", o armă trebuie să tragă cu orice muniţie din calibrul ei, în mod
normal, numai că la rubber treburile se complică. Dacă nu ar avea gaura aceea...nu ar avea rival pt. că are dimensuni
ideale pt. purtat zilnic, fără să fie nici prea mic, din pct. meu de vedere.

toata lumea se leaga de acea gaura. Sincer nu vad aceast inconvenient. O fi avind si ea rolul ei ca doar nu au facut-o doar sa se afle in treaba. Cred ca trebuie sa ne concentram pe alte aspecte. Si ai dreptate cu munitia dedicata. Dar daca asa a fost facut!!!!!!!!!!!!

cred ca deviem atentia cu aceste aspecte.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Daca o mai deviem un pic il transformam in arma de panoplie.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
dandana

Post by dandana »

oricit am devia-o tot nu ajungi acolo.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dandana wrote:oricit am devia-o tot nu ajungi acolo.
Pai nu trebuie sa o deviezi prea tare. Vezi 295 la sectiunea arme de panoplie
si vezi ca acea gaurica este un MUST!
Mai vezi si normele metodologice de aplicare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply