Cetatean UE cu sau fara GUN
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cetatean UE cu sau fara GUN
Are cineva idee daca totusi fiind din UE, Romania, ai voie sa-ti cumperi trancan in alta tara din UE, fara sa mai treci pe la AEST?
De pilda, daca sunt culegator de capsuni in Franta, Spania, etc., am voie sa-mi iau trancan acolo?
De pilda, daca sunt culegator de capsuni in Franta, Spania, etc., am voie sa-mi iau trancan acolo?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Re: Cetatean UE cu sau fara GUN
Depinde ce prevede legea lor. In Romania este permis, conform legii romanesti, ca strainii rezidenti pot fi autorizati sa procure numai arme de vanatoare, de tir sau de colectie.sith wrote:Are cineva idee daca totusi fiind din UE, Romania, ai voie sa-ti cumperi trancan in alta tara din UE, fara sa mai treci pe la AEST?
Trebuie consultata si legea spaniola care s-a "rigidizat" de curand.
-
nedumeritu
Vedeti cum se rigidizeaza aia de la Rusi!
Zici ca au baut ceai de gips.
Zici ca au baut ceai de gips.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Strainii rezidenti pot avea drept si la arma de autoaparare cu gaz sau cauciuc.BARTHY 2 wrote:
Depinde ce prevede legea lor. In Romania este permis, conform legii romanesti, ca strainii rezidenti pot fi autorizati sa procure numai arme de vanatoare, de tir sau de colectie.
Форт 17 Р

Da, corect ! Si neletale. Multumesc pentru corectura.MirceaCr wrote:Strainii rezidenti pot avea drept si la arma de autoaparare cu gaz sau cauciuc.BARTHY 2 wrote:
Depinde ce prevede legea lor. In Romania este permis, conform legii romanesti, ca strainii rezidenti pot fi autorizati sa procure numai arme de vanatoare, de tir sau de colectie.
daca strangi capsuni,la ca iti trebuie un trancan?
OK si totusi daca esti rezident legal in Spania,poti cumpara un pistol sau revolver,doar daca detii licenta de arma tipul"F"(tir sportiv,cu aceasta licenta se pot achizitiona majoritatea pistoalelor sau revolverelor)pt asta trebuie sa fi afiliat la o federatie de tir sportiv olimpic,daca poti dovedi cu argumente foarte solide ca viata ta este in pericol prin prisma locului de munca sau a unei alte situatii(ex:esti bijutier,martor intr-un proces ,etc)ti se poate elibera licenta tipul "B" cu care iti poti achizitiona orice model de pistol sau revolver doresti inclusiv si cele ne-sportive din clasa compacte,superscurte adica cele care se pot ascunde usor sub haine).in ultimul caz ,daca esti un angajat al armatei,politiei,Guardia Civil,sau un ex deputat,senator,etc ti se poate elibera licenta tipul "A" cu care iti poti achizitiona tot ce-ti doreste sufletelul tau.
Statutul de catatean UE nu te prea ajuta in cazul asta in Spania,chiar si in cazul in care detii o autorizatie din Romania e foarte complicat sa cumperi un trancan iar preturile sunt cu mult mai "elevate".
sper ca comentariul meu sa iti fie de ajutor
OK si totusi daca esti rezident legal in Spania,poti cumpara un pistol sau revolver,doar daca detii licenta de arma tipul"F"(tir sportiv,cu aceasta licenta se pot achizitiona majoritatea pistoalelor sau revolverelor)pt asta trebuie sa fi afiliat la o federatie de tir sportiv olimpic,daca poti dovedi cu argumente foarte solide ca viata ta este in pericol prin prisma locului de munca sau a unei alte situatii(ex:esti bijutier,martor intr-un proces ,etc)ti se poate elibera licenta tipul "B" cu care iti poti achizitiona orice model de pistol sau revolver doresti inclusiv si cele ne-sportive din clasa compacte,superscurte adica cele care se pot ascunde usor sub haine).in ultimul caz ,daca esti un angajat al armatei,politiei,Guardia Civil,sau un ex deputat,senator,etc ti se poate elibera licenta tipul "A" cu care iti poti achizitiona tot ce-ti doreste sufletelul tau.
Statutul de catatean UE nu te prea ajuta in cazul asta in Spania,chiar si in cazul in care detii o autorizatie din Romania e foarte complicat sa cumperi un trancan iar preturile sunt cu mult mai "elevate".
Merci. Eram curios cum e pe alte meleaguri ... ca poate odata cu introducerea constitutie europene o sa fie stipulat ca un drept al fiecaruia de a avea un utilaj de autoaparare si nu cu gaz, bile si alte inventii. Eu le consider daunatoare. Daca ai o arma pe glont, un om normal la cap devine mai responsabil, se creeaza o educatie a armelor ... Asa zici "e neletala, deci pot sa-i trag una sa-l invat minte, ca n-o sa aiba decat o vanataie", am vazut faza asta la unu care a atras cu guma intr-un paznic, din masina, ca avea ciuda ca l-a dat afara ala dintr-un club.adrix wrote:daca strangi capsuni,la ca iti trebuie un trancan?
Ca oricum, daca te doare in pix de lege, iei glont direct, sau vi cu sabia, topor, etc ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Si mai am o intrebare : Din punct de vedere legal, nu este o discriminare ca unii sa aiba voie sa pape tort si alti nu? Aialalti sa pape ceapa cu paine?
Pe ce motivatie se bazeaza accesul la arme scurte cu glont doar pentru unii? Ce, cofetarul pune stapinire pe lingurita? Macelarul pe cutit?
Pe ce motivatie se bazeaza accesul la arme scurte cu glont doar pentru unii? Ce, cofetarul pune stapinire pe lingurita? Macelarul pe cutit?
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Cred ca pui intrebarea gresit, corect ar fi
"Pe ce motive se interzice accesul la arme scurte cu glont pentru ceilalti."
L-ar interzice ei la toti daca ar putea...
Corect. Deci :bozo wrote:Cred ca pui intrebarea gresit, corect ar fi
Pe ce motive se interzice accesul la arme scurte cu glont ?
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Pe cine intrebi?Cine crezi ca iti da vre-un raspuns?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
uite ca raspund eu
pentru ca suntem un popor inapoiat si manipulat...
pentru ca se doreste un climat de nesiguranta, sa fim ocupati cu pazitul masinii sa nu observam infractiunile contra intereselor nationale, sa nu indraznim sa privim suficient de departe cat sa deranjam mafia
parerea mea
pentru ca se doreste un climat de nesiguranta, sa fim ocupati cu pazitul masinii sa nu observam infractiunile contra intereselor nationale, sa nu indraznim sa privim suficient de departe cat sa deranjam mafia
parerea mea
-
Safe&Sound
Pe motivul ca in Romania, in fata legii, NU suntem egali. E inutila intebarea ta. Nu face decat sa te(ne) enerveze inutil.sith wrote:Corect. Deci :bozo wrote:Cred ca pui intrebarea gresit, corect ar fi
Pe ce motive se interzice accesul la arme scurte cu glont ?
Si eu cred ca diferentieri de acest gen intre cetatenii aceleiasi tari sint neconstitutionale deci ne-legale si cred ca un demers in justitie, dus pana la cele mai inalte instante, in ideea repararii acestei anomalii ar avea sanse de izbanda doar ca acest demers ar fi unul laborios, consumator de timp, nervi, bani, si diverse alte resurse pretioase. De un rezultat pozitiv in remedierea acestei anomalii s-ar bucura doar un numar restrans de oameni (probabil cateva mii), asadar demersul e oarecum inutil si in buna traditie romaneasca putem doar sa ne resemnam si sa ne bucuram ca nu ne iau "astia" si armele cu bilute de cauciuc.
Inca ceva, incearca la nivel mic, intrebandu-ti prieteni, rude, vecini sa afli cam cum gandesc majoritatea oamenilor ce ne inconjoara despre ideea de a permite populatiei accesul la arme de aparare veritabile si vei fi surprins sa constati ca pana si cei pe care ii considerai deschisi la minte sunt de fapt foarte "incuiati" cand vine subiectul respectiv in discutie.
Corect,suntem extrem de putini cei care dorim "liberalizarea " armelor,marea majoritate,in cazul unui eventual referendum de exemplu va fi impotriva!
Asa este,discutia nu face decat sa ne enervam....Safe&Sound wrote:Pe motivul ca in Romania, in fata legii, NU suntem egali. E inutila intebarea ta. Nu face decat sa te(ne) enerveze inutil.
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
bozo wrote:uite ca raspund eu
parerea mea
http://mises.ro/308/
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!